• 9.379.612 stemmen

Silent Hill: Revelation 3D (2012)

Horror / Mystery | 94 minuten

Genre: Horror / Mystery

Oorsprong: Verenigde Staten / Frankrijk / Canada

Geregisseerd door: M.J. Bassett

Met onder meer: Adelaide Clemens, Kit Harington en Sean Bean

Releasedatum: 3 januari 2013

Plot Silent Hill: Revelation 3D

"Suffering is a fact of life. Either you learn to deal with that... or you go under."

Al jaren zijn Heather Mason (Clemens) en haar vader op de vlucht, altijd een stap voor op de gevaarlijke krachten die ze niet volledig begrijpt. Op de vooravond van haar 18de verjaardag wordt ze geplaagd door nachtmerries en de verdwijning van haar vader, en Heather ontdekt dat ze niet is wie ze denkt te zijn. Die onthulling leidt haar steeds verder in een demonische wereld waardoor ze voorgoed dreigt vast te zitten in Silent Hill.

Heather Mason / Sharon Da Silva / Alessa

Harry Mason / Christopher Da Silva

Rose Da Silva

Vincent Carter

Dahlia Gillespie

Douglas Cartland

Young Alessa Gillespie

dutchtuga

Heb dat al eerder gelezen ja. Zou er graag eens even heen willen rijden.

jipt schreef:

Maar in een film werkt dat blijkbaar niet. Het wil gewoon niet spannend worden en de saaie personages helpen ook niet echt mee.

Deel 1 heeft toch bewezen dat het wel kan? Bassett wil gewoon teveel verhaal vertellen en het ligt aan hem en zijn schrijversteam dat er een zooitje van heeft gemaakt. Met het verhaal van Silent Hill 3 had best een leuke film gemaakt kunnen worden.

namingway24 schreef:

De muziek die niet van Akira Yamaoka afkomstig is

Wel toch?

avatar van jipt

jipt

dutchtuga schreef:

Deel 1 heeft bewezen dat het niet kan (die geef ik ook 1,5*), zo'n idee van Silent Hill werkt voor mij niet op het grote scherm. Maar misschien als je meer van het verhaal weet dat je er voor valt, ik niet want heb de spellen niet gespeeld. Gameverfilmingen zijn sowieso niet echt mijn ding.

dutchtuga

Als je niets met de spellen hebt, dan is de kans groot dat je weinig met de films hebt. Silent Hill kent namelijk een bijzonder karakteristieke sfeer. Silent Hill 1 heeft verder ook niets te maken met andere gameverfilmingen. Gans blijft daar behoorlijk trouw aan de games.

Maar dat het script in 1 beter is dan in dit tweede deel, lijkt me duidelijk.

avatar van Thorak

Thorak

jipt schreef:

In deel 1 is het verhaal zeer zeker wel in orde, dat het jouw ding niet is is iets anders, maar dat maakt niet gelijk het verhaal slecht.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

dutchtuga schreef:

Wel toch?

Klopt. Yamaoka is gewoon de composer.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Thorak schreef:

[Dat is inderdaad wel een van de geweldige factoren van de gameserie ja!

Jammer dat dat niet in de film terug komt.

Is in een game ook veel makkelijker natuurlijk, en in film bijna een utopie omdat je daar bijna geen immersieve betrokkenheid bij hebt.

Ook jammer dat het verhaal van SH 2 nu gewoon geskipped wordt, beste game en plot. Maar fuck, wat lijkt die Clemens erg op Heather zeg.

avatar van jipt

jipt

Thorak schreef:

Verhaal in deel 1 is toch ook vooral gemaakt voor de mensen die de game hebben gespeeld. Het werkt niet als je dat niet hebt, want het kan niet boeien als je niet zelf de hoofdpersoon speelt. Daarnaast wordt er ook veel te veel uitgelegd. Het zal allemaal wel leuk in elkaar zitten maar het werkt niet. Weet niet hoe het zit, maar het kan me gewoon niet boeien. Alsof je naar iemand kijkt die aan het gamen is, maar stiekem hoopt dat hij dood gaat.

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

Thorak schreef:

Dat is inderdaad wel een van de geweldige factoren van de gameserie ja!

Jammer dat dat niet in de film terug komt.

Hoewel de schrikeffecten ook niet heel erg in het eerste deel zaten, vond ik daar voornamelijk de sfeer van de games erg goed terug komen.

Daarom heb ik het eerste deel ook met 5* beoordeeld. Daar zaten ook geen grote schrik momenten in, maar het script was vele malen beter. Ze hebben in grote lijnen het verhaal van Silent Hill 3 gebruikt in deze film, en daar had een veel betere film uit kunnen komen. Moet ik overigens wel even toevoegen dat de overschakeling naar "the darkness" alleen al 3* waard was. Dat hadden ze echt geweldig gemaakt in 3D. Ook de constante as regen was goed gedaan, net als in deel 1 natuurlijk, maar in 3D geeft dat toch een extra dimensie. Maar de echte schrik momenten waar de games zo goed in waren miste ik totaal in de film. Als ze goeie schrik momenten met dit verhaal hadden gemaakt, had iedereen (denk ik) de film een veel beter cijfer gegeven. Juist omdat die factor niet in de film zat, en dan ook nog erg zwak het verhaal verfilmen doen mensen de film slechte kritieken geven. Moet ik er wel bij zeggen dat ik me overigens voor de rest wel prima heb vermaakt hoor. Alleen de punten die ik eerder aangaf vond ik irritant, saai of gewoon slecht geacteerd.

m1chel schreef:

maar in 3D geeft dat toch een extra dementie.

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

Ow lachen zeg, ik maak een spelfout. Dimensie bedoel ik natuurlijk.... Volgens mij word ik zelf dement

Edit: dit is nog geen eens een spelfout, ik gebruikte het compleet verkeerde woord. Gelukkig zijn er dan altijd nog mensen die je daarop wijzen natuurlijk.

avatar van darkcity

darkcity

Daar deel 1 een bijzondere, originele horrorfilm geworden is, is deel 2 een standaard Hollywoodproductie geworden met standaard schrikmomenten, slecht acteerwerk en slechte dialogen.

Het verhaal gaat zo snel en komt zo afgeraffeld over. Ook (voor de game belangrijke) personages komen en gaan en de film (en daarbij ook met name de monsters) is gewoon NIET eng. 3D voegde weer niks toe (wat ik ook al niet had verwacht, zwaar overschat fenomeen!) en fungeerde ook bij deze film weer als goedkope verkooptruc. Wat de film zelf overigens niet ten goede komt.

Wel heeft de film een paar hele mooie scenes, settings (asylum, kermis) die de fans van de games bekend voor zullen komen. Vooral dat laatste maakt de film nog wel door te komen. Ook de muziek uit de games is weer aanwezig wat 1 van de grootste pluspunten is. Het einde geeft een leuke knipoog naar de games en daardoor zit de film voor mij net op een

voldoende. Helaas al met al wel een flinke tegenvaller waar ik toch meer van verwacht en vooral gehoopt had.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Deel 1 was best aardig, lekkere sfeer en suspense. Dit deel is belabberd en hangt als los zand aan elkaar. Heel veel onsamenhangende ongein met geesten (of niet?), ongure personages en kleine plotelementjes op een hoop. Een enkele keer zit er een sfeervolle scene bij maar het blijft gewoon matig. De 3D wordt op een saaie manier ingezet. Eigenlijk kun je met een film met "3D" in de titel al weten dat het shit wordt. Ook wordt het nooit echt spannend, alleen maar af en toe van die flauwe schrikeffecten die we zovaak in hedendaagse horrorfilms zien.

avatar van Daan258

Daan258

Veel minder als het eerste deel.

Vooral wat in deel 1 zo goed was was de onwijs goede sfeer, maar helaas was dat in dit deel ver te zoeken. Ook het acteerwerk was veel minder, het verhaal was niet heel slecht maar nog lang niet zo goed als het eerste deel.

3D vond ik ook best tegenvallen, heb eigenlijk geen 1 leuk effect gezien.

Het enige wat er wel weer leuk uitzag waren die vage en rare creatures.

Een hele kleine 2,5*

avatar van Onslaught

Onslaught

Teleurstellend.

Hoewel de stijl van de film me wel aanspreekt is het verhaal gewoon erg slecht uitgerold, soms schieten ze vooruit in het verhaal. Erg slordig.

avatar van cookedbrains

cookedbrains

Geen superfilm maar ook geen slechte film. Het weet best goed de sfeer en style van silent hill 3 over te brengen en steekt verhaalwijs erg goed in elkaar. Ook is de film visueel gezien erg mooi, maar de dialogen en het acteerwerk waren erg ongeinspireerd en gwn...saai. Het einde zet meteen de toon voor 2 silent hill games die ze hierna kunnen verfilmen.

avatar van m1701

m1701

Visueel was het mooi en creepy.
Lekker sfeertje, maar het verhaal zelf was niet heel bijzonder of boeiend.
Ook miste ik dat creepy geluid (die sirene...) dit is maar 1 x voorbij gekomen.
Acteerwerk was ook niet erg goed.

Sfeertje was goed maar dan houdt het ook wel op

ohja en die "poppen" die op geluid reageerde was erg leuk gedaan!

avatar van Marcel1971

Marcel1971

Deel 1 vond ik steengoed. Deel 2 echter is zwaar teleurstellend. Het had totaal geen sfeer, weinig spanning, weinig mysterie, rommelig verhaal etc.. Jammer!

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Het totale gebrek aan sfeer en spanning nekt deze film eigenlijk een beetje. Er is best wat aandacht besteed aan de CGI effecten (vooral de monsters zagen er behoorlijk goed uit), maar helaas zagen hierdoor sommige dingen er toch wat te nep uit.

Daarnaast is het script ook niet fantastisch, want sommige personages, zoals "Vincent", kregen hierdoor wel erg weinig betekenis.

Aan het acteerwerk lag het zeker niet in deze film, want de rollen worden gewoon solide neergezet.

Helaas toch een kleine teleurstelling.

avatar van misterwhite

misterwhite

Deze Silent Hill film is gewoonweg slecht. Niets mee aan te vangen. Rommel.

Silent Hill hoort niet zo te zijn als deze film. Het hoort mysterieus, sfeervol en doodeng te zijn. Een film met dark ambient, hopen schrikeffecten, verwarde personages, af en toe eens een vreselijk uitziend creatuur. Maar deze film is gewoon een cliché Amerikaans verhaal met hopen sensatie. Dus totaal niet SH waardig. Ik vond nog het ergste dat de film dat het zelfs een tienerhorror werd.

Nu na al dat slechte ook even een goed punt bespreken. De creaturen waren wel weer geslaagd, ze zagen er degelijk uit. De scène met de verpleegsters vond ik een absoluut hoogtepunt in deze film. Dus het werd zelfs even goed en kreeg hoop erin. Maar dan zakte hij wel meteen weer in. Zo jammer...

Acteerprestaties waren trouwens ook niet om aan te zien.

Deel 1 was een stuk beter dan deze rommel. En die was zelfs nog niet echt hoogstaand.
Ik hoop dat als ze ooit nog eens een Silent Hill film maken dat het wat gaat lijken op de games.

avatar van martinxxl

martinxxl

Wel een leuke film met grappige effecten maar op een gegeven moment wordt hij een beetje langdradig....maar wel de moeite waard om voor te gaan zitten.

avatar van stinissen

Rommelige film geen spanning een warrig verhaal , dromen in een droom en daar weer in dromen etc. . etc. , kortom een wan product..

avatar van The Oceanic Six

Heeft deze film eigenlijk wat met de vorige SH film te maken?

avatar van cor1946

cor1946

Wat een k=film zonde van je tijd.

avatar van misterwhite

misterwhite

The Oceanic Six schreef:

Heeft deze film eigenlijk wat met de vorige SH film te maken?

Ja het is een vervolg dat zoveel jaar later afspeeld. Maar verdoe je tijd er niet aan, het is één van de meest nutteloze vervolgen die je kan indenken.

avatar van james_cameron

Ik was al niet kapot van het origineel, maar vergeleken bij deze inferieure sequel is die film een waar meesterwerk. Ondanks de ongetwijfeld goede bedoelingen van regisseur Bassett, wiens vorige films toch best wel aardig waren, is dit een onsamenhangend rommeltje geworden. De special effects zijn sporadisch inventief en de production design is redelijk geslaagd, maar de film mist sfeer en de plot is amper te volgen. Halverwege zijn er een handjevol redelijk geslaagde en creepy scenes, maar tegen het einde gaat het geheel onherroepelijk de mist in, resulterend in een belachelijke climax.

avatar van dennydewit

dennydewit

Na deel 1 gezien te hebben, verwacht je een geweldig deel 2.

maar niets is echter waar dit deel doet heel erg onder van het eerste, het acteerwerk is slecht en het verhaal is kortom bagger.

wie deel 1 mooi vindt, wordt teleurgesteld met deel 2. en als er nog mensen zijn die houden van de game, kijk dan aub niet naar deze film ,het is een verkrachting van de game.

avatar van The Oceanic Six

Erg beroerde Silent Hill film. Omdat ik deze film wilde kijken, heb ik dit weekend ook de vorige Silent Hill film nog eens herkeken. Die was ondanks dat het geen topfilm is nog wel aardig dankzij de sfeer, de wezens en de soms best aanwezige spanning. Deze Revelations biedt van al dat alles bijna niks. Grafisch doet de film zijn ding, zonder echt iets nieuws of bijzonders te tonen. Ik miste ook meer spanning en de 3D effecten verpesten meer dan dat ze positief werken. Het blijft zo enorm irritant dat we de laatste jaren overspoeld zijn met 3D films, terwijl nog geen handjevol echt wat goeds ermee deed. Nu krijg je vooral weer zulke effecten bij het bloedvergieten, maar het werkt niet in goede zin.

Valt er helemaal niks goeds te melden? Nou, die Yvonne Jaspers look-a-like in de hoofdrol speelde nog wel goed. Best een leuke meid trouwens. Ik moet overigens wel zeggen dat ik niet bekend ben met de Silent Hill games, dus inside jokes en verwijzingen zal ik hebben gemist.

avatar van Elineloves

Elineloves

''Never build on a ancient Indian burial ground! I thought everybody knew that.''

Het origineel heb ik jaren geleden gezien en dat beviel me niet. Toch wilde ik 't vervolg eens een kans geven. Eigenlijk had ik het eerste deel nogmaals moeten bekijken voordat ik deze keek, maar daar had ik geen zin in.

Dus. Toch is het me enigszins meegevallen. Ik had het slechter verwacht. Het is niet de slechtste film die ik ooit gezien heb, maar om nou te zeggen dat ik met plezier gekeken heb: Nee. Waardeloos acteerwerk, dialogen die soms tenenkrommend zijn en het gebrek aan spanning draait de film de nek om. Ik vond het vooral ook lelijk en rommelig gemaakt. Die creatures sloegen soms werkelijk nergens op. In plaats dat ze schrik aanjagen roepen ze een: 'Dude, seriously?' gevoel op.

En die Vincent... Waar hebben ze hem vandaan geplukt? Wat een ongeloofwaardig personage zeg. Ook madammeke Adelaide Clemens vond ik niet geheel op haar plaats. Ze kon mijn inziens het dragen van een hoofdrol -nog- niet aan. Had liever een ander type meisje gezien voor deze rol. Het acteerwerk, of beter gezegd het gebrek daarvan, was verfoeilijk.

Waarom ik dan toch door ben blijven kijken? Ergens was ik nieuwsgierig hoe het af zou lopen en of het nog maffer kon. En ja, dat kon. Dat einde... ik ga er niet eens woorden aan vuil maken. Erg jammer.