Genre: Horror / Mystery
Geregisseerd door: M.J. Bassett
Met onder meer: Adelaide Clemens, Kit Harington en Sean Bean
Releasedatum: 3 januari 2013
Plot Silent Hill: Revelation 3D
"Suffering is a fact of life. Either you learn to deal with that... or you go under."
Al jaren zijn Heather Mason (Clemens) en haar vader op de vlucht, altijd een stap voor op de gevaarlijke krachten die ze niet volledig begrijpt. Op de vooravond van haar 18de verjaardag wordt ze geplaagd door nachtmerries en de verdwijning van haar vader, en Heather ontdekt dat ze niet is wie ze denkt te zijn. Die onthulling leidt haar steeds verder in een demonische wereld waardoor ze voorgoed dreigt vast te zitten in Silent Hill.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Silent Hill: Revelation 3D (MusicMeter)
Heather Mason / Sharon Da Silva / Alessa
Douglas Cartland
Young Alessa Gillespie
Travis Grady
JacoBaco
Ik ben het weer deels met je eens. Daarom probeer ik je ook uit leggen dat het mij erom gaat in welke context een symbool gebruikt wordt. Een goed voorbeeld van wat jij zegt is: Alziend oog - Wikipedia - nl.wikipedia.org Zoals je ziet heeft het verschillende betekenissen, vandaar dat ik nieuwsgierig ben in welke context het gebruikt wordt in films, reclames, games etc, etc.
Het Pentagram is een postief symbool. Bij het gebruikelijke pentagram, wijst 1 punt omhoog. Bij een pentagram op zn kop wijzen er 2 punten omhoog en dan wordt het ineens een symbool voor de Duivel. Sommige zien zelfs het pentagram met de punt naar boven al als Duivelsster, maar daar ben ik het niet mee eens.
Verder betekend satan o.a. tegenstander en heeft de satanskerk eigenlijk niets met de Duivel te maken. Al gebruikt de Church of Satan dan weer wel het pentagram met de punten omhoog. Dus satan in de zin van tegenstander. Tegenstander van religie bijvoorbeeld. (anti-religie) Dus je zou misschien wel kunnen stellen dat ze atheïstisch zijn.
Dus nogmaals, vaak weet ik wel in welke context het symbool gebruikt wordt. Maar in films, reclames, games, videoclips ben ik er nog niet helemaal uit. Al is mij wel opgevallen dat in clips van o.a. Jay-Z, Lady Gaga, Rihanna, Kanye West, Beyonce steeds het alziende oog terugkomt in combinatie met 666, geitenschedels, geitenkoppen, ze hebben het vaak over de Rainmaker en vaak hebben de clips wel iets sinisters. En dat terwijl de doelgroep 16 jarige zijn ofzo.
In dit interview geeft Jay-Z toe dat het gebeurd, maar hij niet degene is die het doet. Dus degene die verantwoordelijk is voor de clip stopt er wat Duivelse symboliek in en bedoelt daar verder niets mee. Ik vind het zeer dubieus. YouTube - Jay-Z ILLUMINATI INTERVIEW
Thorak
Ik neem aan dat jij net zo goed weet als ieder normaal denkend ander, dat zeker de muziekindustrie draait om perceptie, imago en entertainment. een van de duidelijkste voorbeelden is Tom Araya van Slayer, hij schrijft teksten met titels als "God hates us all" en "Reign in Blood", maar hij is fanatiek katholiek die braaf iedere zondag in de kerk te vinden is! In een interview waarin daar naar gevraagd wordt, stelt hij dan ook lachend "God haat ons helemaal niet, hij houdt van ons. Maar die titel klinkt gewoon lekker!". Deze en meer van dit soort interviews hier over zitten in Metal: A Headbanger's Journey.
JacoBaco
Jazeker, maar ik weet ook dat voor sommige de Duivel gewoon een entiteit is. Er bestaat zoiets als houding en overtuiging. Bij o.a. Slayer ligt het er vrij dik bovenop dat het een houding is en geen overtuiging. Ja, veel metal muzikanten doe hieraan mee en het is vooral leuk om te provoceren natuurlijk. Toch zijn er ook muzikanten die het allemaal wat serieuzer nemen. En niet alleen muzikanten natuurlijk. Maar goed, we kunnen we ze nog altijd afschilderen als idioten met waanideeën vanwege de drugs.
Met name Aleister Crowley (geen muzikant) was erg geïnteresseerd in het occulte. Zijn relatie met de Duivel is mij niet helemaal duidelijk.
Maar hier wat voorbeelden van artiesten.
Jimmy Page: Rituelen
Van Jimmy Page, gitarist bij Led Zeppelin, is bekend dat hij soms dagenlang in zijn kamer zat met de gordijnen dicht en kaarsen aan. Hij wachtte dan, met zijn gitaar in zijn handen, tot er ‘iets’ door zou komen. Ook op het podium voerde hij rituelen uit die bedoeld waren om geesten op te roepen.
Jim Morrison, The Doors:
Morrison claimde dat de ze psychedelische bluesrock van zijn band hem dermate in vervoering bracht dat hij overmand werd door de ziel van een overleden indiaan. Aldus Jim.
AC/DC gitarist: Ik raak bezeten.
Angus Young heeft gezegd dat hij bezeten is. De geest manifesteert zich als hij op het podium staat. Hij zegt: ”Tegen de tijd dat we halverwege het eerste nummer zijn, word ik door iemand overgenomen. Ik laat me meevoeren, ik raak bezeten als ik op het podium sta.”
De leden van Black Sabbath hebben verklaard dat ze hun bandnaam ontlenen aan een geest die verscheen aan de bassist van de band, Geezer Butler. Dit gebeurde nadat hij zijn huis had zwart geschilderd en voorzien van omgekeerde kruizen en een afbeelding van satan.
Rolling Stones: Sympathy for the devil:
De Rolling Stones werkten mee aan de film “Envocation of my demon brother”, die reclame maakte voor Crowley’s satanisme. Ook speelden Mick Jagger en Keith Richards hier zelf in mee. Zij maakten albums met titels als “Their Satanic Majesties Request”
JacoBaco
Maar ik ga deze slechte film vanavond kijken
, we raken heel erg off topic inmiddels en deze discussie kan ik eindeloos voeren, want ik vind deze shit erg intrigerend.
P.S. Ik luister graag naar metal en ik kijk graag films met of zonder symbolen.
Thorak
Het modern satanisme is voor mij niet onbekend hoor, ik heb alle boeken van Anton Szandor LaVey hier staan.
De SB zelfs 2 keer vanwege de verschillende voorwoorden!
Maar zo héél erg off topic zijn we toch ook weer niet bezig?
Ik ben benieuwd wat jij van de film vind, je had de games ook gespeeld toch? Dat zal sowieso in je oordeel schelen over deze film denk ik. Dat was bij de eerste film al duidelijk te zien in de boordelingen, maar bij deze film is het nog essentiëler ben ik bang...
Keane1983
Ik ben niet bekend met de games en deel 1 vond ik niet zo heel erg bijzonder.
Toch mezelf gewaagd aan het 2de deel.
Over het algeheel genomen vond ik ook dit deel tegen vallen, buiten een aantal leuke gore scenes.
Het acteerwerk is erg ondermaats, totaal niet overtuigend. De 3D effecten lagen er duimdik bovenop waardoor het eerder grappig dan vies of gore was!!
Camerawerk is prima alsook de SFX ( de monsters zagen er mooi gemaakt uit).
Het verhaal begint erg spannend maar kakt in mijn ogen erg in, en persoonlijk vond ik Adelaide Clemens erg iritant in haar rol en totaal geen chemie hebben met haar tegenspeler.
De score is prima maar soms net iets te sentimenteel.
Verder wordt de film ook nergens echt eng of spannend. Voor mij zaten er ook weinig tot geen schrikeffecten in (ze zaten er wel in, maar was er niet van onder de indruk).
Te zien aan mijn voorgangers zijn er wel liefhebbers van deze film, jammer genoeg kan ik me niet tot deze groep benoemen.
Van mij een 1,5*
JacoBaco
Maar zo héél erg off topic zijn we toch ook weer niet bezig?
Dat valt eigenlijk nog best mee ja. Silent Hill gaat immers over het kwaad, demonen en symbolen.
Hier kun je goed zien hoe een paar bekende sterren omgaan met het Alziende oog (Eye of Providence)
En hier kun je zien dat het ook in videogames zit. Spellen als Call of Duty zitten er vol mee. Op youtube staan veel filmpjes. Hier een foto uit COD: Black Ops Piramide met oog ........... Black Ops En eigenlijk is het pas in de COD games gestopt sinds Blacks Ops. In Modern Warfare 3 zit ook veel. Dat screenshot valt in het spel niet eens op, want het symbool verschijnt maar heel af en toe op het TV scherm. En hier Nickelodeon En de thunderbolt die te zien is, schijnt ook weer Duivel gerelateerd te zijn. Dus ja, het is echt overal. Op de USA 1 dollarbill, videogames, videoclips, films, logo's en noem maar op. En vaak is gewoon onduidelijk wat ze willen overbrengen, want vaak valt het ook niet eens echt duidelijk op. Hidden in plain sight. Wat ook nog een hele leuke is, op google maps White House intypen en dan een beetje uitzoomen. Er is niet veel fantasie nodig om te zien waar het aan doet denken.
Google maps
En dan is er nog (sacred geometry) YouTube - Sacred Knowledge: In Plain Sight (Decoded) Om maar even aan te geven dat de wereld vol symboliek zit.
Ik kwam overigens in de film niet zo heel veel Illuminati tegen. In het volgende filmpje zie je wel de films waarin symbolen te zien zijn. Steeds het alziende oog en 9/11 verwijzingen. Al wil ik er nog wel even bij vermelden dat sommige echt nergens op slaan, het wel heel erg aangedikt wordt en er erg veel fantasie voor nodig is.
YouTube - Illuminati Symbolism In Movies (Hollywood exposed)
Ook denken sommige dat Stanley Kubrick een tipje van de sluier gaf in Eyes Wide Shut en in die film de Illuminati laat zien. En dat hij kort daarna kwam te overlijden is volgens sommige dan ook weer geen toeval. Net als Michael Jackson die sprak over conspiracy en niet veel later was hij dood. Ook Tupac rapte over de Illuminati en ook hem is iets overkomen. Zo komen complotters aan hun theorieën. Eminem zegt ook dat hij erbij betrokken was, maar hij is ermee gestopt. En zo schijnen er een heleboel te zijn. En tja, het schijnt dat de waarheid soms vreemder is dan fictie zeggen ze. Of is de waarheid gewoon relatief.
JacoBaco
Silent Hill: Revelation haalt het niet bij zijn voorganger vind ik, maar heb ook niet vol verbazing en afkeur gekeken. Inmiddels komen er aan de Resident Evil films ook geen eind. Silent Hill 1 vind ik beter dan alle RE films bij elkaar en ook SH:Revelation vind ik beter dan de doorsnee RE film. Sowieso heb ik een zwak voor Silent Hill, want de games zijn fantastisch en zowaar eng. In de films komen daarom ook veel spelelementen terug en dat sterkt het toch wel aan. Al zijn er wel wat dingetjes aangepast. Zo representeert Pyramid Head in de game het schuldgevoel van het personage James in Silent Hill 2. En alle monsters representeren dacht ik al je zonden. Dus in principe is het een soort hel, maar dan volledig afgestemd op jou.
Hoewel deze toch minder is dan deel 1 valt er genoeg te genieten, want ze blijven wat dat betreft trouw aan de games. Ik heb wel een dubbel gevoel bij de monsters. Pluspunt is dat er veel (bekende) monsters in de film zitten en ze zien er grotendeels goed uit, maar vaak komt zo'n scène soms al na 30 sec abrupt aan zijn eind. Een ander pluspunt is de gore waar de Resident Evil films nog een puntje aan kunnen zuigen. Adelaide Clemens lijkt ook echt op Heather uit Silent Hill 3. Maar het grootste nadeel is toch wel dat veel scènes niet af voelen en het verhaal in één wat beter is.
Ik verwacht wel een deel 3 omdat ze aan het einde het personage uit Silent Hill: Origins tegenkomen. Mijn zaklamp ligt al klaar!!
3,0
erik1677
Het eerste deel is echt geweldig, maar dit 2e deel vind ik wat minder.
Het eerste deel had een geweldige soundtrack en super veel spanning.
Daar ontbreekt het hier nog wel aan.
Wel sommige gave gore momenten, maar daar is dan alles mee gezegdt.
En ja, het camerawerk en de settings zijn ook weer zwaar in orde.
movie freak84
Vandaag deze film gekeken, kon me deel 1 niet echt meer herrineren maar van mij mogen er meer van dit soort films gemaakt worden. zat genoeg spanning in , en je had bijna de hele film geen idee van wat er zou gaan komen. ik heb de film niet in 3d gekeken dus daar kan ik niet over oordelen maar al met al vond ik dit een zeer aardige film, goed acteerwerk ,genoeg spanning en gore.snap niet dat sommige mensen dit een 1.5 geven, dat betekend dat ze deze film een 3geven in normale cijfers. miss kan moviemeter beter tot de 10 gaan met cijfers, krijg je niet van die belachelijke waarderingen. Ik zeg kom maar op met deel 3.
KingJ
minder dan deel 1 (naar mijn idee)
ik sluit mij aan bij hierboven: veel scenes voelen niet af en het verhaal van deel 1 is wat beter
de sfeer en aankleding zijn vaak wel weer top (maar niet altijd) naar mijn mening
schumacher
Ik zie graag iets met een hoek af, welnu, deze was ne serieuze hoek af haha, wat een geschifte film .
Maar ik heb nog beter gezien en veel harder en erger en vooral nog meer geschifter (the human centipede films).
Daarom geef ik deze een 3.
Wel zeggen dat deze niet eentje is die ik snel een 2de keer zou bekijken.
Eens leuk om gezien te hebben maar meer dan dat was het niet voor mij.
tattoobob
Nou ik vind maar een nette film hoor bovenbuurman.
Niets geschift aan!
fvandenreek
Leuke stukken in deze film die spannend zijn, diverse scenes zijn leuk in beeld gebracht, maar dat is ook alles wat positief is aan het geheel.
Het hele verhaal is niet compleet en sommige scenes passen helemaal niet in het verhaal of zijn niet goed uit gediept.
Erg jammer, had echt veel beter kunnen zijn.....
mario_arnhem
Net in 3d gezien dat maakt deze film iets wat mooier om te zien
RipCurl
Heb hem in 3D gekeken en gelukkig voegde dat dan nog een halve ster toe aan mijn waardering, want wat een enorm slechte film! Ik vond deel 1 nog wel aardig, maar dit was pulp. Ik vraag me nog steeds af waar ik eigenlijk naar heb zitten kijken.
Goodfella_88
[i]Ik had het slechter verwacht. Het is niet de slechtste film die ik ooit gezien heb, maar om nou te zeggen dat ik met plezier gekeken heb: Nee.
Deze horror film is dus niet de moeite waard om te kijken haha
knusse stoel
"Thorak", inderdaad is het een soort van serie, ondanks dat men het als losstaande films presenteerd!
Na ongeveer 15 minuten zijn wij er maar mee gestopt want er werd te vaak gerefereerd naar het verleden en dat zat niet goed meer in het collectief geheugen.
Mijn persoonlijke mening is trouwens dat het geen sterk geheel is, deze film. Helaas!
¿?ImAmused?¿
Ik vind wel dat je hem geheel af moet kijken om te stemmen,maar wie ben ik
Thorak
En dan nog een beoordeling geven ook...

Ik vind wel dat je hem geheel af moet kijken om te stemmen,maar wie ben ik
mixmaster
wat een teleurstellend vervolg zeg, totaal niet de spanning en sfeer zoals die in het 1e deel wel voelbaar is.
nee , leuk geprobeerd maar deze film heeft het gewoon niet !
ps : de effecten zijn wel mooi.
Jimske
Ik vond dit een zeer goed vervolg! Snap de slechte commentaren deze keer ook niet. Waarschijnlijk had ik ook niet zo'n grote verwachtingen na hier gelezen te hebben. Geweldige sfeer, prachtige decors, mooie effecten, mooie creaturen!, degelijk geacteerd, af en toe wel een cliché maar zag ik door de vingers. een welverdiende 3.5 ster voor deze mooi sfeervolle horrorfilm
huiguh
zonde, deel 1 was best goed. Maar dit slaat compleet de plank mis...
Verhaal sloeg nergens op, en tenenkrommend slecht geacteerd,
indigoriico
op deze film heb ik echt zitten wachten!
helaas dat het verhaal een beetje slap is..
maar de special effects en de horror was wel echt super!
Starmaster501
Geen sfeer, geen spanning, geen goed acteerwerk, wel een hoop monsters wat het wat leuker maakt om aan te zien. Over het algemeen geen marteling om te moeten kijken, maar na een keer ga je liever door met je leven
m1chel
- 1948 berichten
Vandaag op Blu-ray gekocht, en vreemd genoeg vond ik hem beter dan dat ik hem voor de eerste keer in de bioscoop zag. Van 3 naar 4*.
Karl van H.
Natuurlijk, een horrorfilm kijk je niet voor het verhaal, maar dan nog, als het plot zo belabberd in elkaar steekt als bij Silent Hill: Revelation, dan gaat het irriteren. Dat is jammer, want de aankleding is nog best aardig hier en daar (al wordt het saai in beeld gebracht). De monsters zijn soms cool en soms niet, maar het grootste probleem met deze film is dat er geen enkele moeite in spanningsopbouw wordt gestoken. Schrikeffecten alom, maar de film zou erbij gebaat zijn geweest als hij wat trager en subtieler was. Maar dat zou dan nog alleen hebben gewerkt met een compleet ander script, want dit is gewoon rotzooi.

Return to Silent Hill

Resident Evil: Extinction
Actie / Horror, 2007

Hannibal Rising
Drama / Thriller, 2007
vrouwelijke hoofdrolspeleranother dimensiongebaseerd op videogameoccultismemalloccult ritualdark carnivaloccult torture post-credits scene3dsilent hill