Genre: Horror / Mystery
Geregisseerd door: M.J. Bassett
Met onder meer: Adelaide Clemens, Kit Harington en Sean Bean
Releasedatum: 3 januari 2013
Plot Silent Hill: Revelation 3D
"Suffering is a fact of life. Either you learn to deal with that... or you go under."
Al jaren zijn Heather Mason (Clemens) en haar vader op de vlucht, altijd een stap voor op de gevaarlijke krachten die ze niet volledig begrijpt. Op de vooravond van haar 18de verjaardag wordt ze geplaagd door nachtmerries en de verdwijning van haar vader, en Heather ontdekt dat ze niet is wie ze denkt te zijn. Die onthulling leidt haar steeds verder in een demonische wereld waardoor ze voorgoed dreigt vast te zitten in Silent Hill.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Silent Hill: Revelation 3D (MusicMeter)
Heather Mason / Sharon Da Silva / Alessa
Douglas Cartland
Young Alessa Gillespie
Travis Grady
MissS1982
Na alle commentaren hier vond ik het wel meevallen eigenlijk. Ken de game niet, gisteren deel 1 gezien en vond 'm wel aardig. Vandaag deel twee, net zo aardig
Geen hoogstandje maar wel vermakelijk. 3 sterren.
Noodless
Jimske schreef :

Het verhaal is inderdaad wel wat magertjes en eerlijk gezegd moest ik het vorige deel wat terug voor de geest halen om de verbanden wat duidelijker te zien. Toch moet ik toegeven dat ik er niet altijd in slaagde want het was een tijdje geleden dat ik de film Silent Hill had gezien. Maar op gebied van sfeer, decors, effecten en creaturen is de film zeker dik in orde. De spanningskracht is wel wat minder t.o.v. het eerste deel. Ik vind film ook meer dan alleen maar verhaal ( een goed verhaal is natuurlijk een meerwaarde ), maar ook andere aspecten van de filmkunst zijn ook belangrijk. Daarom geef ik deze film gezien zijn genre een mooie 7/10
galaxydriver32
Snap het lage gemiddelde niet hoor... ik vond het een goeie film, heerlijke sfeer, effecten en decors en de geweldige creaturen! Vond de scène met die sexy zusters met steekwapen echt een super gave scène. En vond die spin gemaakt van paspop onderdelen ook super goed bedacht!
galaxydriver32
"Thorak", inderdaad is het een soort van serie, ondanks dat men het als losstaande films presenteerd!
Na ongeveer 15 minuten zijn wij er maar mee gestopt want er werd te vaak gerefereerd naar het verleden en dat zat niet goed meer in het collectief geheugen.
Mijn persoonlijke mening is trouwens dat het geen sterk geheel is, deze film. Helaas!
Je kunt geen beoordeling geven als je maar 15 minuten hebt gezien, slaat gewoon nergens op! Ga gewoon nog is een keer als je de tijd hebt de 1e film zien en de dag later deze film. Ik beloof je dat er nog hele gave scènes komen, maar ik verplicht je niet. Zou alleen zonde zijn als je het niet nog eens een kans zou geven.
huiguh
Vindt ook dat je na 15 minuten kijken geen beoordeling kan geven.
Maar had ik maar na 15 minuten de film uitgezet. Het zag er allemaal wel leuk uit, maar het gaat gewoon nergens over. En over de acteurs nog maar te zwijgen...
Maar smaken verschillen (gelukkig wel...)
galaxydriver32
Vindt ook dat je na 15 minuten kijken geen beoordeling kan geven.
Maar smaken verschillen (gelukkig wel...)
Indd gelukkig maar, wat zou het anders saai zijn
Barry83
Net als het eerste deel tegenvallend met zwakke beelden en camerawerk
DragQueen
Dit vervolg gaat een beetje kort door de bocht, en is qua verhaal wat aan de dunne kant. Ook de geboden spanning is minder dan in het voorgaande deel. Toch is het aangenaam kijkvoer. De effecten en settings zijn goed, en de sfeer is verder ook prima gebracht. 2,5 Ster.
K. V.
'k had al redelijk wat negatieve reacties over deze film gehoord, maar desondanks heb 'k me er toch eens aan gewaagd. Misschien komt het omdat 'k de voorgaande nog maar net heb her bekeken, maar 'k vond hem nog reuze meevallen. De film is iets minder mysterieus dan z'n voorganger (er wordt heel wat meer in uitgelegd), maar 'k vond het wel een boeiend verhaal en een mooi vervolg op deel 1. De scènes zijn wel stukken korter dan in deel 1. In dit deel moest alles precies toch iets vlugger gaan.
Leuk dat een deel van de cast terug meedoet en ook het typische muziekje is weer present.
Verder zagen de monsters er goed uit.
Toch wel een prima deel, iets minder dan z'n voorganger, maar toch nog de moeite om te bekijken.
Stijn B.
Ook nu zitten er weer sterke decors en visuele effecten in, toch voelt deze Sequel op Silent HIll toch ietwat overbodig aan. Maar desondanks is het een onderhoudende en opnieuw visueel goeie horrorprent.
Al DeNiro
Deel 1 is een van mijn favo horrorfilms, maar wat is dit een slecht vervolg zeg. Verhaal slaat nergens meer op, er is weinig spanning/mysterie, de hallucinaties zijn vervelend en ook belachelijke personages. Enige licht puntjes zijn Ned Stark en Jon Snow
Justice4All
Goeie film, alleen rare einde. Ik had t gevoel dat ik naar 'the gladiator' zat te kijken.
Jammerlijke sequel door een maker die blijkbaar het origineel niet goed door had. Van de originele acteurs vallen de beste namen weg (Radha Mitchell en Laurie Holden) om Sean Bean en Deborah Kara Unger nog mee te nemen. Radha Mitchell wordt vervangen door haar pleegdochter, gespeeld door de nog jonge Adelaide Clemens, die meer om haar uiterlijk werd gekozen dan om haar acteertalent. Op zich valt dat nog mee, maar ze mist het charisma van Mitchell. Kit Harrington is dan weer een saaie acteur die niet echt iets bijdraagt.
De film lijkt de sfeer mee te nemen van deel 1, maar focust te veel op de creatures dan op de dreiging die zo sterk was in z'n voorganger. Je kan je misschien wel moeilijk herhalen, maar als je als sequel niet origineel uit de hoek kan komen, moet je ook geen vervolg maken lijkt me.
Ik ben een grote fan van deel 1, maar hier haak ik toch af. Ik leg ook geen enkele link met de games trouwens, die ik totaal niet ken. Dit deel kan er nog net door, maar zit echt in de schaduw van deel 1 en ik denk niet dat een eventueel vervolg (moest dat er ooit van komen) de serie terug kan opkrikken.
brymj
Niet slecht, maar ook niet bepaald denderend, en een toch wel redelijk grote teleurstelling gezien z'n voorganger, daarnaast ook erg kort, Sharon en het uiterlijk van de omgeving komt linea recta uit Silent Hill 3, alleen jammer dat de monsters daarvan niet zijn overgenomen, want de monsters in deze film waren toch ietwat teleurstellend. Hoopte stiekem nog op slurper, closer
Tonypulp
Het waardeloze scenario daargelaten, is het wel weer een zeer fijne freakshow geworden. Krachtige decors en dito creature designs (er is ook bijna geen beter bronmateriaal dan de SH games, natuurlijk). Dat houdt de film enigszins omhoog, maar er komt, i.t.t de eerste film, weinig aan.
king16
- 1904 stemmen
De eerste film zorgde ervoor dat ik door de beklemmende sfeer, de gave soundtrack en de psychologie meteen de spellen ben gaan spelen , maar dit tweede deel schiet op veel vlakken te kort. Zo voelde het aan alsof alles aan de kijker uitgelegd moest worden, terwijl juist die mysterieuze onderlaag net hetgene is wat mij zo boeide aan Silent Hill. De manier waarop in een flashback Rose aan Harry vertelt dat ze Sharon terugstuurt was een voorbeeld van zowel vreselijke CGI als plichtmatig zo snel mogelijk de twee films aan elkaar koppelen. Hoe bedoel je. Sinds wanneer staat hun huis in Silent Hill? Die spiegel sloeg dus nergens op.
Wel leuk is te zien hoe de opening van de game Silent Hill 3 ook deze film opent. De gore is weer alom aanwezig maar mist de spanning die in het eerste deel zo prominent aanwezig was. Ook erg jammer hoe de scène met de nurses te veel op die in het eerste deel leek. Mooi gemaakt, maar niet origineel. Dat deed de vorige regisseur toch spannender omdat hij de tijd ervoor nam om zijn scènes in beeld te brengen.
Het hoge tempo van de film doet vermoeden dat de maker het belangrijker vond hoe hij de smerigheid van de creaturen die in Silent Hill leven zo grotesk mogelijk in beeld kon brengen. Daarbij is de psychologische diepgang die de serie typeert uit het oog verloor.
rox91
Slecht vervolg, film wist me niet te boeien en ik vond hem rommelig in elkaar zitten.
LOTR-lover
Jammer dat dit vervolg op Silent Hill niet diezelfde spanning en creepy sfeer weet neer te zetten. Vind de hoofdrolspeelster een stuk minder geloofwaardig dan degene in het eerste deel. Tevens is het plot natuurlijk lachwekkend, en met een flinterdunne verhaallijn red je het niet tot een voldoende, ook niet bij een gamer zoals ik die opgegroeit is met games als Silent Hill.
Toch maken de monsters wel weer een hoop goed, want die zien er weer awesome uit.
5/10 (IMDB)
krosnicky
beter dan ik had verwacht ik dacht 1st van ja dit zal weer zoon zwak vervolg zijn die wijnig rekening zal houden met deel 1 maar dat was dus totaal niet het geval het is een zeer goed vervolg hij is natuurlijk wel niet zo goed als deel 1 maar hij is wel leuk goed acteer werk leuke kills .
hopelijk komt er nog een 3de deel uit met opnieuw Sean Bean Kit Harington Radha Mitchell en Adelaide Clemens in de Hoofdrollen
Boeikens
Zeker een goed vervolg, de sterke punten van het eerste deel zijn zowat aanwezig maar toch overal net ietsje minder sterk. Vooral het einde was in vergelijking eerder een flop.
De 3D effecten zijn goed maar of de film hierdoor een meerwaarde heeft gehad is nog maar de vraag.
Van mij mag in ieder geval nog een derde deel komen.
U96
sluit mij volledig aan bij Boeikens hierboven, sterk vervolg op het eerste deel juist het decor en soms de sfeer vond ik beter in het eerste deel maar los daarvan een vind ik deze film een goed vervolg en het einde licht nog volledig open dus kan nog alle kanten uit dus genoeg om verder te gaan nnar een 3de deel!!!
Parisa
Wat een drama is dit toch na het sfeervolle eerste deel. Dat men hier nog voldoendes voor wil geven vind ik erg bijzonder. Ik neem aan dat het eerste deel dan met open mond en handen voor de ogen bekeken is?
Deze is absoluut niet sfeervol en dat komt omdat er veel te veel in wordt gepraat en uitgelegd. Dat breekt constant de sfeer en het mysterie rond deze (game)wereld en de mooie monsters. Aan monsters is hier ook wel een gebrek. Gelukkig hebben we wel nog steeds de nurses en Pyramid Head, maar die zijn hier minder effectief vind ik.
Daarnaast heb ik veel 'kazerige' dingen gehoord. De eerste had een 'echter' verhaal.
Hij begon pas wat te worden op ongeveer de helft van de film. En deze is ook nog korter dan de vorige. Nee, hij haalt het zeker niet bij Silent Hill 1.
Lennert
Na zoveel negatieve publiciteit viel de film me behoorlijk mee, al moge het duidelijk zijn dat het niet in de schaduw van de veel betere (en in mijn optiek beste game verfilming tot nu toe) voorganger kan staan. Het ligt niet aan het acteerwerk, want Adelaide Clemens deed me goed aan Heather uit het derde spel denken, maar meer aan het samengeraapte zooitje dat voor plot moest doorgaan. De horrorelementen waren echter wel goed aanwezig en enkele creatures zagen er fantastisch uit, waardoor het geheel me prima vermaakte, maar zodra er wat plotexposure tevoorschijn kwam werd het allemaal uitzonderlijk simpeltjes en tegelijkertijd nodeloos ingewikkeld.
Nee, de spellen zelf blijven in dat opzicht toch overduidelijk superieur. Ik heb het idee dat Silent Hill (en Resident Evil als andere grote survival horror reeks) toch beter zou werken als een animereeks, dan als een goede film serie. De eerste film was waarschijnlijk gewoon een uitzondering op de regel, deze film laat ondanks de mooie effecten, gave monsters en redelijk acteerwerk, gewoon toch zien dat het concept van Silent Hill vooral subtiele vertelvormen nodig heeft en geen lawaaierige plotten met teveel (domme) uitleg van het verhaal. Ik weet overigens nog steeds niet of deze film geldt als een onderdeel van de Sean Bean gaat dood-rij, is in Silent Hill achterblijven nu hetzelfde als sterven of niet?[/spoiler[
Connyh
Net gezien, doorgespoeld, wat een waardeloze film zeg, niet te vergelijken met de eerste Silent Hill.
Dragonslayer
Helaas, deze viel inderdaad tegen. Van Silent Hill 1 had ik erg genoten. Doordat die film lekker mysterieus was werd de spanning goed opgebouwd, en het plot was ook niet verkeerd. En dat is nou precies wat in Silent Hill revelation totaal ontbreekt.
De monsters zagen er wel aardig uit en de horror kwam goed uit de verf. Vandaar toch 2.5 sterren.
MadMekx
Ik speelde de P.T. trailer van de nieuwste game op de PS4 en kwam in de mood om deze te kijken omdat ik hem nog niet had gezien.
In 3D gekeken. Maar wat een teleurstelling na de eerste film. Special fx zijn wel OK en hebben de Silent Hill feeling, maar het verhaal slaat echt als een lul op een drumstel.
Fryce
Ziet er allemaal erg mooi uit, prachtige creaturen. Verhaal kan er mee door,
Filmkriebel
Darkness is coming...
Viel me niet tegen. Dit kan niet tippen aan Silent Hill (4*) en het plot is niet echt formidabel; toch viel er genoeg te genieten zoals de vreemde creaturen en een paar spannende scènes. De aankleding mocht er opnieuw zijn. Alleen ging de overgang van de ene dimensie in de andere niet zo goed : de sirene uit de eerste film, is men op één keer na, volledig vergeten. Vond het nochtans een onmisbaar element in de eerste Silent Hill en kondigde weinig goeds aan. Ook aan verrassingseffect ontbreekt het, daar alles rond Alessa en die cultus reeds in de eerste film werd onthuld.

Return to Silent Hill

Resident Evil: Extinction
Actie / Horror, 2007

Hannibal Rising
Drama / Thriller, 2007
vrouwelijke hoofdrolspeleranother dimensiongebaseerd op videogameoccultismemalloccult ritualdark carnivaloccult torture post-credits scene3dsilent hill