- Home
- Films
- Final Destination 5
- Filtered
Final Destination 5 (2011)
Genre: Horror
Geregisseerd door: Steven Quale
Met onder meer: Nicholas D'Agosto, Emma Bell en Miles Fisher
Gesproken taal: Engels en Kantonees
Releasedatum: 25 augustus 2011
Bekijk via Prime Video
Plot Final Destination 5
"Death has never been closer."
Het voorgevoel van Sam redt een groep collega's van een instortende hangbrug. Maar het was niet de bedoeling dat deze groep nietsvermoedende zielen dit zou overleven. In een race tegen de klok doet de onfortuinlijke groep verwoede pogingen om een manier te ontdekken om uit de sinistere agenda van de dood te ontsnappen.
Molly
Dennis
Agent Block
Bludworth
Bottleneck
Ja geinige kills, vooral die afsprong, daar doe je het voor. Beter hadden ze er een horrorkomedie van gemaakt met een stel lelijke houthakkers want het serieuze riedeltje van het Lot willen ontlopen is onderhand zo suf als wat. Dan ook die agent nog met z'n terrorisme-verdenkingen hm
frolunda
Toch wel beter als deel 3 en 4,enkele sterke 3D effecten en redelijk acteerwerk.Het beste aan de film was nog het verrassende en goed gevonden einde.Ik heb me er prima mee vermaakt. PS grappig dat "Tom cruise"hier in meespeelt.
JacoBaco
Heintje de Dood is een sadist en dat laat hij nu al 5 delen op creatieve wijze zien. Het enige wat de Final Destination reeks dus doet, is puur laten zien hoe iemand zo vervelend mogelijk om zijn leven moet komen. En voor iedereen zitten er wel één of twee ongelukjes bij waarbij hij of zij een glimlachje moet laten.
De vorige twee delen vind ik zeer matig, maar deze kon mij toch wel weer bekoren. En bij het einde dacht ik... Ja, dit moest er gewoon een keer van komen. De cast is ook wel oké. Weinig echt bekende op natuurlijk Tony Todd en David Koechner na. Ook ik dacht heel even dat Tom Cruise er in meespeelde, maar die acteur lijkt er alleen maar op en is 20 jaar jonger.
Sowieso heeft de film een goede eerste 45 min en daarna wordt het toch wat minder. Vooral de massagescène had van mij niet gehoeven. In ieder geval had ik het liever anders gezien. Vaak heb je inderdaad het idee dat je naar een komedie zit te kijken en dat terwijl deel 1 en 2 toch best serieuze films zijn. Het wordt (vrij) serieus gebracht, laat ik het zo zeggen. De ene film beleef je en andere films zijn gewoon puur entertainment. Wat dat laatste betreft, dit is er zo'n eentje.
3x een zeis voor deze film.
Niet echt goed, maar in ieder geval een stuk beter dan de vorige twee delen.
Het is echt een filmreeks die leunt op de spectaculaire kills, want het verloop is na vier films wel te dromen. Ook de personages zijn inwisselbaar, stellen weinig voor en zijn op sommige momenten totaal niet serieus te nemen.
De eerste veertig minuten zijn aardig. Het tempo is lekker en de kills zijn best wel weer origineel. Vooral de turnster komt lekker grof om het leven. Spannend is het totaal niet, maar redelijk vermakelijk wel. In de tweede helft zakt de film een stuk in. Het geouwehoer over hoe de dood te ontsnappen wordt wat gerekt en is ook redelijk onzinnig.
Het einde is dan wel weer goed. De link naar het eerste deel, is goed uitgedacht en leuk als je alle vorige delen reeds gezien hebt. Al met al redelijk dus. Het is een reeks die door zijn concept nogal met voorspelbaarheid te kampen heeft, maar dit deel weet op het einde in ieder geval toch nog enigszins te verrassen.
john mcclane 2
geweldig deel,een van de beste.
alhoewel het vaak meer humor is als dat je schrikt ofzo.
maar je voelt ze aankomen en dan begin je al te glimlachen.
alleen vraag ik me onderhand af,.. hoe lang blijft dit leuk
hoe dan ook,.. gewoon kijken(mist je een teer zieletje bent)
Keane1983
Na een zeer teleurstellende deel 4 (waarbij het alleen maar om de 3D draaide) is dit toch echt wel een goedmakertje.
Ik had me namelijk voorgenomen om na deel 4 (die ik echt te slecht voor woorden vond) nooit meer een deel van deze (eens zo goed begonnen reeks) te bekijken.
Maar goed dat ik niet zo standvastig ben om mijn woorden om te zetten in daden, want anders had ik deze (enigzinds verrassend) deel moeten laten liggen.
De openings-scene zit erg goed in elkaar en de overige kills waren ook prima. Ik was blij dat er (ondanks dat ook dit een 3D film is) er niet teveel de nadruk op de 3D werd gelegd.
In deel 4 was eigenlijk alles zo de computer uit gerold en vlogen de ledematen en bloed constant het publiek in, met als resultaat dat de film eerder grappig en fake dan eng werd bevonden.
In dit deel is het verhaal niet veel anders dan bij de voorgangers, alleen wist deze film mij bij het einde toch echt wel eventjes te verrassen alles komt weer terug bij deel 1!!!.
Zou dit dan toch het laatste deel zijn??
Acteerwerk was prima en niet heel erg overdreven. Score/soundtrack waren ook inorde.
Deze film heeft me toch echt wel kunnen vermaken. Van mij een 3,5*
candymancandyman
Dit vindt ik nou zo'n serie waar ik mijn vingers bij aflik. Heerlijk brute kills, opbouwende spanning, leuke twists. Acteerwerk is niet altijd geweldig maar daar gaat het ook niet om bij final destination.
Heb me ook bij dit deel weer vermaakt. Vet begin en een leuk einde ook.
schram101
En weer een redelijk deel uit de Final Destination- reeks. Net als de vorige delen is het één grote herhalingsoefening, krijgen we een stel acteurs uit de meest beroerd categorie voorgeschoteld en een voorspelbaar verhaal, maar zijn de kills weer prima en lekker bruut. De ene kill overtreft de andere in gore en dat is nu juist waar de reeks het van moet hebben. De ongeluksscene is trouwens wat beter dan in het vorige deel, ook al had deze iets weg van die van het tweede deel (welke overigens nog steeds de beste van de serie blijft).
De cirkel lijkt gezien het einde wel rond en deel vier zou een prima einde zijn maar mocht er een vervolg komen zal ik ook die zeker eens opzetten.
Tonypulp
Het irritante aan dit zoveelste vervolg is dat je zelf al precies weet wat er aan de hand is, maar toch de ontdekking van deze gasten weer moet volgen. Dit doet vanzelfsprekend nogal uitgekauwd aan, maar er is genoeg om die ergernis tegen te gaan. Op de scene in het restaurant na is het allemaal behoorlijk nauwkeurig opgebouwd, wat heel effectief en verrassend werkt. Verder valt vooral het einde op als ultiem toetje voor de fans van de reeks.
Must in 3D.
Sowieso zijn de eerste twee delen leuk en het derde deel al een pak minder, maar deze vijfde uit de beroemde horrorreeks is weer een kleine verademing na het slechte deel 4. De moorden zijn voldoende smerig en de spectaculaire opening doet een hoop goed. Verder blijft het verhaal volgens dezelfde formule verteld worden. Absolute must is wel dat men de 3D-versie kijkt, want in de derde dimensie is dit een van de betere werkjes binnen het brede spectrum aan drie dimensionale films. De messen en ander marteltuig worden ouderwets uit de beeldbuis en in de kijkers woonkamer gestoken, hetgeen de feestvreugde absoluut verhoogt.
Goed.
Mac Hammer Fan
De overlevenden van een ramp op een brug komen tot de vaststelling dat ze achteraf niet aan hun lot kunnen ontsnappen, tenzij ze zelf iemand om het leven brengen...
De visuele effecten zijn met zorg in beeld gebracht. De gruwelijke dood die de slachtoffers moeten ondergaan doet je huiveren met een knipoog. Ongevallen en rampen liggen voortdurend op de loer en zijn onvermijdelijk. Best vermakelijk voor een keer, maar dit is geen hoogvlieger, misschien wel een sympathieke horrorfilm.
Duidelijk een prent die gemaakt is om de 3D ervaring maximaal te benutten (wat ik persoonlijk met mijn TV niet kan).
x_xtara
Dit vond ik persoonlijk toch, samen met het eerste deel van Final Destination, de leukste! De anderen waren zo voorspelbaar, bij deze had ik dat ook, maar het einde maakte alles weer goed. Ik had dat stuk totaal niet verwacht. Of je dit echt horror kan noemen. Nee.
KillertjeKF
Wat ik echt goed vond van deze film was het einde wst betrekking heeft met deel 1. Dit is de film met een van de beste einde !
LOTR-lover
Dit is Final Destination zoals je verwacht. Het is niet vernieuwend, er is geen bijzonder goede cast die de hoofdrollen vertolkt en alles draait om de kills. Maar ach, daar kijk je deze films toch ook voor? Ik heb me er prima mee vermaakt, al ben ik na die scène met het ooglaseren wel over m'n twijfels heen om dit zelf ooit te laten doen. Hell no!
6/10 (IMDB)
De opening op de brug was best fraai en de brute kills zien er ook best fraai uit, maar helaas zit er niets vernieuwend (allemaal zeer voorspelbaar) in dit deel waardoor het hele verhaal totaal niet wist te boeien en het eigenlijk allemaal maar een saaie bedoeling was (ik ben er nog net niet bij in slaap gevallen). Ook de cast was zeer povertjes, hoewel Jacqueline MacInnes Wood (had wel iets weg van Megan Fox) er best wezen mocht. Omdat de film maar iets van 90 minuten duurt kijkt hij wel nog redelijk weg, maar van mij mogen ze toch echt stoppen (eigenlijk al na het 3e deel) met de "Final Destination" films.
Dennissssss
Een van de betere delen van deze serie! 4 was te slecht voor woorden, deze is 'leuk' om te kijken!
Miszmi
Na een beduidend minder derde & vierde deel, hoopte ik hier toch meer uit te kunnen halen. Gezien de positieve recensies lagen mijn verwachtingen ook vrij hoog. Ik werd gelukkig niet teleurgesteld. Deze film was weer wat ik gewend was. De twists in deze film waren ook goed, toch wel enkele dingen die ik niet helemaal verwacht had. Het enige wat ik in deze film gigantisch miste waren de 'clues', dat had er van mij wel in verwerkt mogen worden.
Roger Thornhill
“I don’t make the rules – I just clean up after the game is over.” Gelukkig komt deze vijfde film qua niveau weer in de buurt van de eerste twee delen, met een knetterende openingsscène, een paar aardige personages, minstens drie mooie scènes (de turnhal, de massagesalon en het LaserEyeCenter, allemaal situaties waarbij ik als kijker de fysieke ervaring bijna letterlijk mee onderga), sterke muziek en een mooie twist op het einde. Wat mij betreft wordt de show gestolen door geile Isaac die overal hengelt maar nergens scoort (logisch, met grappen als "Two billion people can't be wong. I said wong. You follow me? You get it, you're Chinese."); wat hem in de massagesalon overkomt is natuurlijk geheel zijn eigen schuld, want met een béétje historisch besef had hij nooit een cadeaubon gestolen van iemand die Robert Johnson heet(te).
jordandejong
En met dit vijfde deel komt er dus (voorlopig) een einde aan de Final Destination reeks. Ultiem vermakelijke horrorreeks, die je na deel 1 vooral niet te serieus moet nemen. Enkel deeltje 3 is een lichte teleurstelling.
Aardige opener weer, dit keer met een in elkaar stortende brug. Behoorlijk groots opgezet weer. De cast is wat magertjes, al heeft Courtney B. Vance wel een leuke rol als achterdochtige detective. Tony Todd komt ook weer even opdraven (krijg toch het gevoel dat hij misschien de grimm reaper moet voorstellen ofzo...). De film vliegt weer voorbij, en de gebruikelijke deathscenes zijn weer van leuk niveau. Vooral die ene met dat oog laseren was naar. En ook bij zo'n scene ontbreekt de humor die deze reeks zo leuk maakt niet (die auto die over die oogbal heen rijdt
). Leuk einde ook waar het vliegtuig uit het eerste deel een comeback maakt, en waar blijkt Nathan een terminaal zieke heeft vermoord, waardoor hij zelf nu dus als nog sterft.
Wederom een fijne Final Destination. Benieuwd of deze reeks in de toekomst nog een vervolg gaat krijgen. Zou me niet verbazen, en zou er ook niet op tegen zijn. Vreemd weetje: Volgens IMDB deed Ashley Tisdale auditie voor zowel Final Destination 3, 4 als 5. Geen enkele keer kreeg ze een rol aangeboden.
W.V.
Eigenlijk dus de prequel en je kunt het een herhaling van zetten vinden, maar het is allemaal wel op een leuke en effectvolle manier in beeld gebracht. Werd het idee uitgemelkt, jazeker, maar zo lang het op deze manier gebeurt dan kan het absoluut. Van deze films hoef je geen serieuze acteer prestatie te verwachten, zolang de acteurs en actrices maar overtuigend kunnen gillen, met afgrijzen kijken en schokkend doodgaan, dan zijn hun acteer prestaties geslaagd en zo lang er als hoofditem, in dit geval de brug, gebruikt dan is er niets aan de hand en is dit een vermakelijke film in het genre.
Shadowed
Lekker bruut.
Final Destination was wel iets nieuws om te zien, ook al heb ik tot nu toe alleen nog maar deel 1 gezien. Deel 5 was het nieuwst en ik wist wel tot dit zich wel bruut kan uitpakken, en voor een deel 5 in een horrorreeks zulke redelijke recensies zien heb ik dit dus maar gedaan.
En ik vond het allemaal nog best vermakelijk ook. Het begin duurt een beetje lang, maar bij de Brugscene gaat het verhaal lekker. De scene ziet er trouwens wel goed uit voor een filmpje zoals deze. Dan zitten daarnaast nog hele brute scenes in hoogtepunt de laserscene en lekker geweld in.
Waarom dit niet zo hoog krijgt is de matige cast, vooral de hoofrolspelers. Jammer want ik vind Koechner altijd wel leuk en dat joch dat veel op vrouwen is deed het ook leuk. Niet origineel, maar wel lekker vermakelijk.
Alathir
Vrij vermakelijk voor tussendoor, maar de acteerprestaties zijn geen prestaties want ze zijn abominabel. Alleen daaraan herken je dus dat dit niet echt een kwaliteitsfilm is. Het begint nog vrij goed met een instortende brug maar daarna gebeuren er wat veel toevalligheden die de film geen goed doen (de dood van Dennis is wel erg snel afgehandeld en ook die van Isaac op de massagetafel is zware karma. Candice vond ik ook erg vreemd, dat kan echt niet volgens mij haha. Ok, je kan slecht vallen maar dit ging erover..
Niet bijzonder dus in de Final Destination reeks waarvan ik enkel de eerste twee films al tweemaal heb gezien. Deze zijn in mijn herinnering toch beter als deze, minder modern maar teveel computereffecten doen deze film ook geen deugd. Het valt heel erg op wanneer er gebruik van werd gemaakt.
Redelijke film waarin een groep mensen met de bus onderweg zijn naar een team-uitje. De dood-scenes zijn lekker grotesk en doorgaans net wat spannender dan de eerste twee vervolgen. Tussen deze scenes door zakt het wel wat in iedere keer (voornamelijk omdat de personages simpelweg niet weten te boeien). Je krijgt precies wat je verwacht (en dat kun je zowel positief als negatief opnemen). Een nipte 3.0 sterren.
MisterD 1985
Tijdens het kijken kwam ik er achter dat ik best wel wat delen heb gezien. Anders gezegd, volgens mij heb ik maar één deel niet gezien. Deel 1 vond ik destijds erg gaaf, maar dat kan toen ook aan mijn leeftijd hebben gelegen. Dit deel is niet vervelend om te kijken, maar het blijft allemaal doorsnee. De ongelukken zitten aardig in elkaar, maar alleen daarom zou je de film moeten kijken. De rest is erg matig.
De samenkomst van deel 5 met deel 1 op het einde vond ik dan weer wel leuk sentiment.
mjk87 (moderator films)
Prima filmpje. Het is steeds wachten op de moorden (om het maar een naam te geven) natuurlijk en alle onzin daartussen kan je snel vergeten, maar die moordscènes zijn stuk voor stuk prima gedaan. Het leuke is ook dat je vaak al voelt dat er wat gaat gebeuren (met alle elementen aanwezig) maar nooit wat precies, waardoor het toch spannend blijft. Geen goede film verder, maar doet zijn ding op de momenten dat het moet. En het eind is erg fijn. 3,0*.
Chainsaw
Eigenlijk zou nu de beurt weer zijn aan James Wong om te regisseren, maar ergens ben ik wel blij dat Steven Quale de boel in handen heeft, want hij maakt met Final Destination 5 weer eens een echt geslaagde film. Het meest lastige van deze filmserie lijkt de toon; het moet vooral fun en niet te serieus zijn, maar ook weer niet té dom. Iets wat eigenlijk alleen Final Destination 2 echt goed had. Maar ook Quale lijkt met de vijfde Final Destination goed te weten wat hij doet. Hij introduceert een paar leuke overdreven typetjes en laat hen op de meest idiote manieren sterven, maar het is allemaal een stukje minder knullig en voelt iets natuurlijker dan de derde en vierde film. Ook de effecten zijn aanzienlijk beter. Uiteraard zit er nog wat lelijke CGI her en der, maar in vergelijking met deel drie en vier is het allemaal van een hoger niveau.
Daarnaast heeft Final Destination 5 een paar kleine inhoudelijke wijzigingen. Want elke film in deze reeks heeft een identiek uitgangspunt, dus elke kleine wijziging is welkom. Zo krijgt de hoofdpersoon ditmaal geen talloze visioenen van de doden van de rest en introduceert men hier het neem iemand anders leven in plaats van dat van jou element. Niets baanbrekends, maar zoals gezegd; elk stukje vernieuwing in deze franchise vol herhaling is fijn. Het schijnt dat de makers in de media lieten weten dat ze een wat serieuze toon wilden toepassen voor deze film, maar dat is gelul; Final Destination 5 is één van de grappigste films uit de serie. Maar goed, wie verwacht ook een serieuze toon als mensen als David Koechner en P.J. Byrne zijn gecast. Verder is Final Destination 5 lekker lomp en over de top zoals het hoort en het einde, waarin de eerste film er op een leuke manier wordt bijgehaald, is erg leuk gedaan. Wat mij betreft na Final Destination 2 de beste uit de reeks. Jammer dat men niet - met deze kwaliteit - is doorgegaan met de serie.
3,5 sterren.
Kondoro
“Death... doesn't like to be cheated.”
Het vijfde en laatste deel uit deze film reeks moest ik nog zien, en dat heb ik laatst dan ook maar snel gedaan. De film duurde wat dat betreft niet heel lang wat het uitzitten toch wat makkelijker heeft gemaakt. Ik kende de film nog wel, en kon me veel herinneren uit de film. Maar toch helaas nog niet veel genoeg dat ik de film zo neer kan kladden. Helaas door drukte wel deze mening vrij laat en ook houdt ik hem kort. De film is wel leuk, de ‘ongeluk’-momenten waren wederom leuk bedacht maar zeker niet de beste uit deze reeks. De film doet duidelijk wat achter de andere vier delen en weet helaas niet meer bijzonder over te komen. De film draaft lekker door, al is het herhalende concept niet spannend genoeg meer. Het vijfde deel is dan ook wel één van de mindere uit deze reeks.
Ste*
- 2082 berichten
De formule is bekend en daar word ook niet echt van afgeweken. De ramp in het begin (wel tof overigens) die de volgorde bepaalt van sterven later in de film, alles zit er weer in.
Vond deze film iets minder, de personages zijn vooral ook niet echt interessant of likeable, waardoor je buiten de sterfscènes eigenlijk nooit echt geïnvesteerd raakt.
De sterfscènes zelf zijn gruwelijker dan de vorige delen die ik zag, ik moest af en toe wel een paar keer wegkijken (dingen met ogen, acupunctuurnaalden). Die scènes weten nog wel voor wat entertainment te zorgen en zijn prima gedaan, de rest is maar zeer matig. Zeker het einde met de discount-Tom Cruise die de rest wil vermoorden, mwe. En die personificatie van 'de Dood' of wat die man ook moest voorstellen die even alles letterlijk komt uitleggen had ook zeker niet gehoeven.
kleine 3*
filmfan0511
Matig filmpje, net zoals in feite de hele reeks na het eerste deel. Maar hoewel ik jaren terug die eerste drie delen nog wel vermakelijk vond (de 4de heb ik nooit gezien) vond ik dat bij deze helemaal niet. Om wel even met wat positieve puntjes te starten; de ramp in het begin is gelukkig goed (het hoogtepunt van de film heb je daarmee ook wel al gehad) en enkele latere kills zijn echt enorm bruut. Vooral de kill tijdens het turnen is heel erg gruwelijk, maar ook bij die oogdokter, bah. Hoe ik het mij herinner vele malen gruwelijker dan de vroegere delen. Het laatste kwartier is echter erg slecht (zelfs de vliegtuigramp die aansluit bij deel 1 vond ik weinig speciaal), de acteurs zijn beneden peil, en de meeste kills zijn ongeïnspireerd en zien er nep uit (op de eerder genoemde doden na). Een 2* is misschien laag, maar ik kon hier vrij weinig uithalen. Niet slecht dat de zichzelf herhalende Final Destination reeks met deze gestorven lijkt te zijn.
remorz
Zo, die reeks zit er weer op.
En best blij toe, want hoewel dit deel beter is dan deel 4, lijkt de koek toch wel op. Inherent aan de formule is de mate van herhaling natuurlijk en als de inventiviteit per moord dan meer plaats voor randomness begint te maken - die scene in de massagekamer lijkt grappig bedoeld maar is dat verre van - is het ook maar goed dat ze het cirkeltje rond maken.
Verbeterpunten na deel 4: de beginramp mag er wezen, het acteerwerk is minder abominabel, de turner- en ooglaserscenes zijn best geinig en het einde is een geinige call-back.
Jammer dat de personages, afgezien van een cosmetisch laagje diepgang, nog altijd weinig bagage meekrijgen. Het kill-or-be-killed is een nieuw streepje in de formule maar maakt het verloop ironisch genoeg juist generieker met Miles Fisher, die vastgelopen morph tussen Tom Cruise en Christian Bale, als menselijke bad guy.

Final Destination: Bloodlines

Final Destination 2
2003

Final Destination
2000

'Final Destination'-franchise opnieuw populair in aanloop naar nieuwe bioscooprelease van zesde deel

Saw

Tri Orísky pro Popelku
Drama / Fantasy, 1973

Saw II
Horror, 2005
premonitionaccidental deathcrashend is here doodduringcreditsstinger3dcheating deathsuspension bridge supernatural horror3d horrortwist ending