Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003)
Genre: Fantasy / Avontuur
Geregisseerd door: Gore Verbinski
Met onder meer: Johnny Depp, Geoffrey Rush en Orlando Bloom
8,1 (1.308.817)
Releasedatum: 14 augustus 2003
Bekijk via Disney+
Plot Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
"Prepare to be blown out of the water."
Jack Sparrow, de afgedankte kapitein van het beroemde spookschip The Black Pearl, wil zijn schip terug. De nieuwe kapitein, Barbossa, ontvoert Elizabeth Swann tijdens één van hun veroveringen, omdat Elizabeth de enige lijkt die er voor kan zorgen dat de vloek van Cortez, die op Barbossa en zijn crew rust, wordt opgeheven. De ware persoon die de vloek kan opheffen is echter Will Turner, die smoorverliefd is op Elizabeth. En dus schakelt Will, om Elizabeth te redden, de enige in die de thuishaven van The Black Pearl kent: Kapitein Jack Sparrow.
- Trailer (YouTube)
- Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (MusicMeter)
- Kijk op Disney+
Gillette
Murtogg
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Het is niet echt mijn soort film. Gelukkig zat er af en toe wat humor in. De scène waar de piraten door het maanlicht in skeleten veranderen is bovendien erg pover uitgewerkt.
Beatboy
Gisteren weer gekeken en 4,5 sterren geef ik bijna nooit aan een film.
Dus dit is een topper.
DonPeliculón
Vond je hem niet een half uur te lang duren?
Mwa, dat ze nog een tweede keer teruggingen naar de grot was misschien ietwat te ver gezocht, maar ik heb me er niet aan gestoord. En ik vond hem zeker niet te lang, heb deze film al vaak gezien en hij verveelt nooit.
tristanrc1
Vervelen doet hij zeker niet, heb 'm ook meerdere keren gezien en hij blijft vermakelijk. Blijft het beste deel uit de reeks.
pierrrke
na 10 keer kijken nog steeds formidabel ! net als deel 2. Deel 3 kijk ik liever niet meer, nr 4 moet ik nog kijken.
Ik vind dat kapitein barbossa toch wel meer op zijn plaats is als slechterik. Hoewel ik hem bijlange niet zo bruut vind als Davy Jones en ik vond hem al zeker niet zo slecht dat de hel hem uitgespuugd heeft zoals het in de film gezegd wordt. En toch... een geniaal personage.
Natuurlijk niet zo geniaal als captain Jack maar dat hoef ik niet meer te vertelle
tristanrc1
Deze Disney kaskraker moet je niet kijken omdat je historische feitjes of een rauwe sfeer wilt ervaren. 'Pirates of the Caribbean: The curse of the Black Pearl' doet namelijk Disney's naam eer aan. Daar bedoel ik dus mee dat het gewoon een sprookjesfilm is, om het zo maar te noemen. De kostuums en de omgevingen zijn wel mooi, en ook de special effects zijn niet lelijk. Maar het is toch Johnny Depp die zijn personages iconisch maakte en de film zo succesvol maakte. Bloom en Kneightley zijn trouwens ook niet slecht, en de muziek van Hans Zimmer is erg goed. Een topper.
dutchtuga
Viel me nog reuze mee dit. Had een vreselijk kinderachtige film verwacht, maar vond dit eigenlijk nog best prettig kijkvoer. De 2,5 uur vliegen voorbij en dat is te danken aan het vlotte script en de mooie locaties. Ook kennen die piraten een aantal erg toffe scènes (dat lopen op de bodem van de oceaan
) en is de humor niet zo erg aanwezig dat het avontuur daar de dupe van wordt. Jammer is wel de cast, met figuren als Bloom en ook Depp. Kost de film toch wel een halve ster. Benieuwd naar deel 2 en dat had ik niet zien aankomen.
Edit: de score is wel erg afgekeken van Bram Stoker's Dracula.
Strike0ut
en toch kan depp het niet goedmaken door als enige (ok, met barbosa) aanwezig te zijn in deel 4. door deel 4 te kijken kom je er achter dat je de personages van de crew van jack mist en ook vooral bloom en knightley.
Sergio Leone
In deel 4 is het niet zo zeer de personages Will Turner en Elizabeth Swan die ontbreken, dan wel dat de personages Blackbeard en Angelica gewoon slecht uitgewerkt worden.
tristanrc1
'T is dan ook een sfeerloze one man show geworden, dat vierde deel. Daarnaast kwam dat Johnny Depp halverwege de film pas op gang kwam. Nee, die film wist me niet te boeien, geef me dan maar de "oude" films van Verbinski. Misschien komt het omdat hij de regie deed...
black swallow
de beste van de reeks - als vaker het geval met vervolgen op een kaskraker,
bozzy
uitstekende film met alles er in humor actie liefde avontuur enz.
Depp zit prima in zn rol.
blauwe pikachu
Veruit de beste Pirates film! Jammer dat men de reeks zo moest uitmelken.
Over the top actie, humor en romantiek zonder dat het té wordt.
De cast is geweldig: Johnny Depp die op onnavolgbaar komische wijze Jack Sparrow vorm geeft, Geoffrey Rush die heerlijk is als Captain Barbossa en Keira Knightley die perfect is als knappe, vooraanstaande Elizabeth. Ook Orlando Bloom is nog goed te pruimen (in tegenstelling tot deel 2 en 3)
Een niet te ingewikkeld plot zorgt voor een heerlijke familiefilm. Ook nog een dikke pluim voor de bombastische soundtrack van Zimmer!
disneystore
Ik denk niet dat ik hoef te zeggen wat ik van deze film vind want iedereen vindt dit toch een geniale film of niet
Nuja, iedereen...
Laks
Een echte topfilm.
De prachtige locaties, geweldige decors en een leuk, avontuurlijk en vooral een heel erg grappig verhaal zorgen ervoor dat de film, ondanks de lange duur, geen moment gaat vervelen.
En dan natuurlijk Johnny Depp als Jack Sparrow... in één woord: Geweldig. 5*
Robi
Ik heb deze dvd alweer jaren geleden gekregen bij aankoop van een dvd speler. Meestal krijg je daar niet de beste films bij. En zo ook nu. Een draak van een fantasiefilm die weer eindeloos door kabbelt en veel te lang duurt. Zodat je steeds vaker op je horloge gaat kijken en de neiging krijgt om de film tijdelijk stil te zetten en even wat anders te gaan doen. Toch krijgt deze film wel hoge waarderingen. Maar goed dat krijgt al die Harry Potter en Lord of the rings ellende ook. Zal wel een kwestie van smaak zijn. Maar de kleuren zijn mooi en geld speelde duidelijk ook geen rol.
kimelie
Heb deze film altijd laten liggen dacht dat het grote troep was en niks voor mij , gisteren wilde mijn dochter film kijken en jawel deze film was haar keuze.
Met tegenzin begon mijn avondje film kijken ...........maar wat een verassing !!
Het viel me reuze mee: mooie beelden, goed verhaal met actie en humor.
zie nu pas dat de speelduur 143 minuten is nou daar heb ik dus niks van gemerkt heb me geen seconde verveeld
ehs21
waarschijnlijk hou je gewoon niet van fantasy (elementen) dan idd, al ben ik het voor deze serie films wel met je eens. Zou zeker niet de andere delen gaan kijken want dat wordt alleen maar minder.
tommycool
goede film. zonder enige twijfel. vind de acteerprestaties van Johnny Depp ook geweldig!
Leuke avonturenfilm. Ik hou wel van dergelijke degenfilms. Musketeers, Robin Hood, Zorro en ook deze Pirates. Script is niet echt bijzonder en zo opvallend is Depp nu ook weer niet. Maar het is wel onderhoudend en af en toe een glimlach. Knap gemaakt ook, al kan je met een groot budget wel veel natuurlijk. Dit deel is ook het enige interessante uit de reeks. Geen idee waarom ze dit verder blijven maken, al zijn de centjes natuurlijk een enorme motivatie.
Leuk om te zien, al zijn er beter films in het genre.
MizKriz
Beste piraten film ooit.
Johnny Depp, Orlando Bloom en Keira Knightley zijn echt fenomenaal in deze goede film.
Prachtig geacteerd, leuke humor, pracht film.
mar007
geweldige film
goed acteerwerk
orgineel
je wordt meegenomen in een groot avontuur vol spektakel.
in deze film zit van alles:actie,humor,romantiek,spanning.
johnny depp als jack sparrow is meesterlijk,ongetwijfeld zijn allerbeste rol.
alles is goed aan deze film,heb er veel plezier aan beleefd.
Annik
Jack Sparrow is vanaf deze film het te overtreffen typetje geworden. Kan niet anders, wat Johnny Depp daar allemaal in heeft gestopt is onvoorstelbaar. En ook de rest van de acteurs doet niet onder. Geweldig begin van een serie piratenfilms die niemand ooit zal vergeten!
Goeie film waarin kapitein Jack Sparrow op zoek is naar een spookschip. De personages zijn eigenlijk vermakelijker dan het verhaal zelf, met Jack Sparrow voorop. Uiteraard komt dit ook door de uitstekende benadering van Johnny Depp, maar ook Keira Knightley doet het erg leuk. Verder mooie locaties, kostuums en sets. En ook de vele actie-scenes zijn goed in beeld gebracht.
mar007
herzien op blu-ray,ik heb deze film nu toch echt in mijn top 10 geplaatst.
wat blijft dit toch een heerlijke film om naar te kijken.
moviewatcher18
Geweldige film! Een van de beste avonturen films die ik ooit heb gezien.
Alles zit erin, humor, actie, een goed verhaal, en een goede cast. Dit is een van de films die ik zo vaak als ik wil kan kijken en die nooit verveelt. Ook de muziek is geweldig in de film met een soundtrack die ik altijd zal herkennen. Johnny Depp speelt hier echt een geweldige rol als Jack Sparrow en de rest van de cast is in deze film ook van behoorlijk niveau.
Een film met een terechte plaats in de top 100!
tommykonijn
Ik had besloten, na lang wachten, toch nog eens deze serie te gaan herzien. Dan eindig ik met On Stranger Tides; die ik nog niet gezien heb. Natuurlijk te beginnen met dit eerste deel uit 2003.
Ik zag hem voor het eerst een jaar later vermoed ik. En toen vond ik het al een geweldige film. Jack Sparrow vond ik een geweldig personage, en dat vind ik nog steeds. Zijn binnenkomst is al leuk en geeft eigenlijk heel kort weer hoe zijn personage is. Johnny Depp, bekend van talloze Tim Burton films levert hier naar mijn mening dan ook een van zijn beste rollen af (al moet ik daarbij zeggen dat ik nog lang niet alles van hem gezien heb). Ook de rollen van Orlando Bloom en Keira Knightley zijn leuk en goed geacteerd. Geoffrey Rush vind ik ook erg sterk als Barbossa.
Het verhaal is veelzijdig. Het begint erg mysterieus. Er is meteen een goede sfeer aanwezig. Dit word ook prima aangevuld dankzij de prachtige muziek van Klaus Badelt. En die sfeer blijft eigenlijk de hele film aanhouden. Daarnaast heeft de film een hoop genres: actie, humor, romantiek maar vooral veel avontuur. De decors en kleding in de film zien er ook erg goed uit.
Een van de leukere momenten in de film is het gevecht op het einde. Waarbij Jack ontdekt dat hij ook behoort tot de ''ontdoden''. De film eindigd ook op een bijzondere manier
Al met al vind ik dit nog steeds een fantastische film, die geen enkel moment verveelt. Alles lijkt te kloppen voor mij: het ziet er goed uit, het acteerwerk en de muziek zijn prima, het verveelt niet en er zit veel spektakel in de film. Vandaar dat ik mijn stem niet verander. Ik blijf dit nog steeds een van de beste avonturenfilms vinden. En sowieso de beste piratenfilm.

Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales
2017

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
2011

Pirates of the Caribbean: At World's End
2007

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
2006

'Pirates of the Caribbean'-acteur Orlando Bloom sluit een terugkeer niet uit: 'Wie weet'

Keira Knightley keert definitief niet terug naar 'Pirates'-filmreeks: 'Ik heb er een hele rare band mee'

Producent Jerry Bruckheimer will Johnny Depp terug als Jack Sparrow in nieuwe 'Pirates'-film: 'Als het aan mij ligt, zou hij erin zitten'

'Pirates of the Caribbean'-vervolg definitief van tafel: 'Hoeven niet te wachten op bepaalde acteurs'

The Lord of the Rings: The Return of the King

The Matrix
Sciencefiction / Actie, 1999

The Lion King
Animatie / Familie, 1994
exotic islandblacksmitheast india companygoudhuwelijksaanzoekmutinyjamaicaskeletonbritish empiredochtergovernorwooden eyegold coin piraatalcoholischswashbuckler18de eeuwcaribische zeepost-credits scenepirate shipbritish navycapuchin monkeytortuga based on theme park rideexcited