• 9.378.673 stemmen

Geregisseerd door: Nicolas Winding Refn

Met onder meer: Ryan Gosling, Carey Mulligan en Bryan Cranston

Releasedatum: 3 november 2011

Plot Drive

"There are no clean getaways."

In Drive staat een Hollywood-stuntrijder centraal, een eenzaat van nature, die er een bijverdienste als bestuurder van de vluchtwagen in de criminele onderwereld op nahoudt. Hij haalt zich de woede op de hals van een van L.A.'s gevaarlijkste mannen nadat hij de ex-criminele echtgenoot van z’n mooie buurvrouw helpt bij een klus die helemaal fout afloopt. De enige manier om haar te beschermen en in leven te blijven is doen wat hij het beste kan: rijden.

avatar van Boemchris

Boemchris

langzaam, vaag, vond de relatie tussen dat meisje en hem niet erg overtuigend, erg bloederig, wel goed verhaal, slechte muziek...een 2

avatar van Gish

Gish

mock turtle schreef:

langzaam, weinig actie, grof geweld, mooie muziek, mooie beelden, goed verhaal, apart, maar geen topper, 2,5*

Langzaam, weinig actie, grof geweld, mooie muziek, mooie beelden, goed verhaal, apart, topper. 5.0*

avatar van mr_erp

mr_erp

Erg sterke film! Met een geweldige soundtrack en de sfeer die wordt neergezet is ook heel sterk. Heb me geen moment verveeld. Echt een topper!

Opvallend ook dat de naam van het hoofdpersonage geen enkele keer wordt genoemd in de film, en dat ik daar pas achteraf mee geconfronteerd wordt hier op moviemeter... Dat was dus totaal niet storend en het heeft mijn inlevingsvermogen ook niet beïnvloed. Knap gedaan van de makers.

Ik vond het een geweldige film.

Prudh

Na een derde keer staat de film nog als een huis. Beter nog dan de eerste twee keer. By far de beste film van 2011 en eigenlijk zag ik maar weinig films in de afgelopen 10 jaar die zich met Drive kunnen meten. Kippenvel bij de aantiteling, een zeldzaam stukje beroering in cinema. Drive is geweldig.

avatar van prikprak

prikprak

Ik vond het een zeer teleurstellende film ,zeer traag soms minutenlang dat de hoofdrolspelers zonder wat te zeggen naar mekaar kijken, minimale actie zonde van mijn tijd viel zowat in slaap.

avatar van godertdk

godertdk

erg trage film. bij vlagen staat de film zelfs stil. tijd om na te denken over de film misschien? richting het einde begint zich een climax te ontvouwen. het open einde is toch een tegenvaller.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Ik zag geen open einde. het geld is terug op zijn plaats, de relatie tussen Driver en de buurvrouw kan om verschillende redenen niet doorgaan, Driver verlaat de stad en zelfs de badguy is dood.

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Ik denk dat godertdk bedoelt dat bepaalde aspecten niet expliciet weergegeven worden en zelf ingevuld kunnen worden. Maar een echt open einde... nee, dat zeker niet.

avatar van jippie2010

jippie2010

Wat een fantastische film! Met een meer dan uitstekende openingsscene werd de toon gezet voor een meeslepende film. De spanningsopbouw was van uitstekend niveau, pas halverwege de film zakte het niveau van uitstekend naar goed. Ik vond alleen de gedetailleerde geweldsscenes niet helemaal passen bij de film.

De slotscene was een waarig slotakkoord, een meer dan verdiende 4.0

avatar van brookie

brookie

Wat een aangename verrassing. Een snoepje voor zowel de ogen, oren als geest. 4.5*

Wanneer ik hem op Blue Rray heb aangeschaft krijgt deze een herziening, wanneer ik dan wederom kippenvel op mijn kloten heb aan het einde krijgt hij de volle 5*.

avatar van DonPeliculón

DonPeliculón

Morgen ga ik deze prent eindelijk zien, kan niet wachten! Hoor er heel veel goeds over, hoewel er ook mensen zijn die zeggen dat 'ie erg traag is...

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

DonPeliculón schreef:

hoewel er ook mensen zijn die zeggen dat 'ie erg traag is...

Er zitten wat stiltes in, maar non-verbaal acteren is ook acteren. En dat doet de cast allesbehalve slecht.

avatar van DonPeliculón

DonPeliculón

Kijk, dat is goed om te horen! Ik word steeds nieuwsgieriger nu.

avatar van nush

nush

Gewoon in 1 woord GOED. De film blijft heel lang hangen (bij mij tenminste).

avatar van Flep

Flep

Idd een goede en voor amerikaanse begrippen behoorlijk harde film, met een aantal scenes dat (soms wel erg sterk) doet denken aan de moderne Franse thriller/horror, zoals Irréversible.

Aangenaam verrast.

avatar van inge013

inge013

een film voor moeilijke slaper. een woord : saai.

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Ik ben een moeilijke slaper, maar de adrenaline, aangemaakt door deze film, hielp daar echt niet bij toen ik terug kwam van de bioscoop.

avatar van Macmanus

Macmanus

Die Refn, zelfs in Amerika gaat hij ongestoord door met fantastische films maken. 4.5*

avatar van miepke

miepke

De muziek was zeker geweldig.

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

De muziek en de chemie tussen Gosling en Mulligan waren voor mij de hoogtepunten van deze boeiende film.

avatar van qwatje

qwatje

Verrassend goede film wat mij bereft, met een hele sterke hoofdrol voor Ryan Gosling. Film heeft een hele goede sfeer. dikke 4*

Lord Flashheart

Overschat, maar ik begrijp wel waarom dit aanslaat.

Ryan Gosling heeft een enorme coolheidsfactor, waarmee hij zowel bij de pubertjes met teveel hormonen, alsmede bij de kipjes op deze site aanslaat. Mooie, snelle auto's doen het altijd goed, net als brute gangsters en een overdosis stevig geweld. Plak daar nog een broodmager romantisch subplot tegenaan en driekwart van de kijkers is al in extase.

De soundtrack en het camerawerk geven vervolgens het laatste zetje om ook de intellectuele 'style over substance' kijker over de streep te krijgen. Gelikte elektronische pop (zo klonk in mijn oren tenminste; ik volg de hedendaagse muziek niet) en wat gedurfde camerastandpunten, waarbij na elke brute actie even op de stoere held wordt ingezoomd, maken het geheel af.

Een beetje filmliefhebber ziet natuurlijk dat het een alleraardigst tussendoortje is en meer niet. Ik zal de lijst met cliché's daarom niet gaan opnoemen, want dan raakt het internet overbelast. 3,5*

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Ik dacht dat jij niet zo van pretentieus hield? Druipt er letterlijk van af

avatar van Reinbo

De clichees zijn expres gebruikt, de pop is juist typisch eigthies en voor pubers met te veel hormonen gaat het allemaal veel te traag en gebeurt er te weinig. Stijlvol is het dan weer wel. Maar wellicht is het meer iets voor de echte filmliefhebber dan voor iemand die het maar een beetje is.

Lord Flashheart

Ik snap werkelijk niet waarom dit van iedereen klakkeloos 5 sterren krijgt. De pop vond ik ook op new wave lijken, maar is dat natuurlijk niet, want niet uit de jaren '80. Ja, het is best stijlvol gedaan, maar is het dan gelijk briljant? Ik mis nog een paar recensies van MM prominenten, ben benieuwd wanneer de eerste kritische noten komen.

avatar van Re73

Re73

De liftscene overtreft de stoepscene uit American Historie X en wel 17x (tel ze maar) alleen die is al goud waard.

Prudh

Waarom ga je er van uit dat al die 5* klakkeloos zijn? Ik denk dat het gros weloverwogen gegeven is.

Lord Flashheart

Verder dan 'geweldig', 'sterke film' en 'fantastisch' komen de meeste recensies niet. Het blijft een raadsel hoe dit run of the mill misdaadfilmpje zoveel reacties losmaakt.

Prudh

't Is ook vaak genoeg wel uitgelegd en goed onderbouwd waarom dit voor velen een pak beter is dan run of the mill hoor. Vind je eerste alinea overigens compleet, maar dan ook compleet de plank misslaan. Precies het tegenovergestelde van hoe ik de flm ervaar.

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Lord Flashheart schreef:

Boven de post-vak staat rechts recenties/meningen. Als u nu eens daar op klikt dan kunt u zien dat er goede argumenten zijn dat deze film een mooi cijfer te geven.