• 9.379.018 stemmen

Geregisseerd door: Nicolas Winding Refn

Met onder meer: Ryan Gosling, Carey Mulligan en Bryan Cranston

Releasedatum: 3 november 2011

Plot Drive

"There are no clean getaways."

In Drive staat een Hollywood-stuntrijder centraal, een eenzaat van nature, die er een bijverdienste als bestuurder van de vluchtwagen in de criminele onderwereld op nahoudt. Hij haalt zich de woede op de hals van een van L.A.'s gevaarlijkste mannen nadat hij de ex-criminele echtgenoot van z’n mooie buurvrouw helpt bij een klus die helemaal fout afloopt. De enige manier om haar te beschermen en in leven te blijven is doen wat hij het beste kan: rijden.

avatar van booyo

booyo

Wat mij betreft de beste scene van de film ace leader, prachtig! Wat een onwijs intens en bedreigend sfeertje heeft Drive zeg. Zelfs ogenschijnlijk normale dialogen komen beklemmend over. Van begin tot eind genoten!

avatar van glenn2509

glenn2509

Supertrage film.......duidelijk niet mijn film met een heel dun verhaal.. De film is ook heel donker...weinig heldere mooie beelden... Ik ben echt verbaasd over de hoge waarderingen hier...en dacht dat de film toch eens zou beginnen...helaas. Normaal gesproken zet ik een dergelijk trage film na een half uur uit. Tot overmaat van ramp werden bepaald scenes nog eens extra vertraagd... 2*

avatar van ace leader

ace leader

booyo schreef:

Wat mij betreft de beste scene van de film ace leader, prachtig!

Vind ik dus ook

avatar van sofripa

sofripa

Somberheid troef

Dat zo samengevat hebbende is dit bepaald geen slechte film. Prachtig hoe een goed spelende Gosling in het licht (nou ja..) van de camera wordt gepakt. Mooi verhaal, in die zin dat de hoofdrolspeler steeds verder afglijdt in een moeras van geweld. Geen houden aan...

Mulligan zet haar rol mooi breekbaar neer, Perlman is overbodig (jammer....) maar Brooks speelt weer lekker naturel. En uiteraard moet de regisseur met Valhalla Rising op zijn conto, nog ff een bak bloed kwijt .

'Drive' is anders....3,5 sterren

avatar van Cali

Cali

Wat een heerlijke film en wat een enorm grote baas is Ryan Gosling in die film. De heerlijke soundtrack, het naargeestige sfeertje icm het lage tempo waarin deze film zich afspeelt (daar ben ik sowieso een groot liefhebber van), de momenten van ultra-violence, kan niet wachten om hem in de bios te kunnen aanschouwen. Als ie dan weer zo'n indruk maakt dan komt ie wsl wel in m'n top 10 allertijden te staan.

Hele dikke 4*

avatar van rep_robert

De grote klapper van het PAC festival werd op het einde vertoond en Drive had wat dat betreft een reputatie waar te maken(afgaande op Naomi Watts en consorten).

Gelukkig lost Drive die dan ook met gemak in. Drive is een fenomenale actie/drama/misdaad film dat op alle facetten ongelooflijk goed is uitgewerkt. Gosling zet alweer een uitstekende prestatie neer en toont bijzonder veelzijdig te zijn. Ik verwacht een gigantische carrière voor deze jongen.
Kreeg af en toe Patrick Bateman(American Psycho) achtige flashbacks tijdens Drive. Op het ene moment lijkt hij een verlegen jongen die niet goed met bepaalde situaties weet om te gaan om vervolgens te veranderen in een koele kikker wanneer het op het gebied van zijn werk als chauffeur gaat.
Maar kreeg vooral dat gevoel toen hij koel met bloed op zijn gezicht in die motelkamer stond nadat hij een vuurgevecht op brute manier had gewonnen.
Uiteindelijk is hij natuurlijk wel een good guy natuurlijk en dat maakt zo'n personage nog interessanter.

Wat verder opvalt is de zeer sfeervolle muziek die in de film voorkomt, nergens teveel of te storend aanwezig. Altijd op de goede momenten en het klinkt gewoon zo lekker. Past echt perfect bij dat nachtelijke sfeertje op de straten van L.A.
Verder ook veel gespeel met het licht en af en toe druipt de klasse er toch van af. Kon echt genieten van veel sfeervolle scenes, om als groot voorbeeld de wraakactie van Gosling op het personage van Perlman. Fingerlicking cinema! Verder mag jij mij altijd wakker maken van die Helicopter shots van een nachtelijk ritje door een stad heen en een chill muziekje op de achtergrond.

Daarnaast had ik me een slomere film voorgesteld. Tuurlijk is de film niet snel en hoef je niet een film vol explosies en constante actie te verwachten. Maar de momenten zijn zeer goed gedoseerd en wanneer je actie in de film tegenkomt dan komt het op een schokkende manier op je af. Zeer bruut!

Een perfecte mix van drama, actie en vooral ook spanning tijdens de klusjes van Gosling als chauffeur. Count me in voor een herziening binnenkort!

Naomi Watts

. Wist wel dat je dit iets ging vinden.

Ik moet dit aan iedereen vragen die de film gezien heeft; wat vond je van de headshot van Christina (Blanche)? Die was totaal off the charts of niet?

avatar van rep_robert

Dat was wel even een OMFG moment ja haha. Het doortrappen op die kop van die gast in de lift was ook een zeer fijn moment. Dat soort momenten maken een film als dit toch compleet. Maar vooral ook lekker ranzig.

Naomi Watts

Dat vind ik ook zo sterk aan Drive. Gewoon die lichte vorm van expliciet geweld, zo effectief maar lang niet zo pretentieus cool als Tarantino het doet maar wel met hetzelfde effect (imho nog meer).

avatar van rep_robert

Bij Tarantino kan je het natuurlijk ook wel verwachten. Hier komt het telkens een beetje out of the blue. Zaten naast de vele leuke dames ook ouderen in de zaal vandaag, denk dat die het minder kunnen waarderen

ace leader schreef:

College - A Real Hero (Feat. Electric Youth) klik

Geen vrijetijds muziek voor mij persoonlijk, maar o zo lekker in combinatie met de beelden van Drive. Dat deuntje werkt hypnotiserend.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Nu op het PAC Festival dus voor de tweede keer gezien en de film heeft nog niets ingeleverd. Integendeel, ik voelde mijn hele huid wederom krioelen met spanning en al wetende wat er zou komen waren de tintelingen alleen maar sterker. Zo'n onderhuidse kriebels heb ik niet meer gehad sinds ik There Will Be Blood voor het eerst zag.

avatar van rep_robert

Hoe zat het met je hartslag bij die overval scene op de winkel?

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Joh, ik zweer dat ik serieus bijna een hartaanval kreeg toen de film begon en ik pas echt besefte hoe geobsedeerd ik was om de film nogmaals te zien voordat hij officieel uit komt. De opening, de overval, het motel, de stripclub, de lift, het strand, mijn zenuwen waren weer helemaal kapot.

avatar van Number23

Number23

Wow, aparte film zeg. Het begin zet gelijk een fijne toon en creeert een eigenzinnige sfeer. De muziek ook heel erg aanwezig op een fijne manier. De film is wel een beetje traag, maar zelfs ik kan niet ontkennen dat er een duidelijk voelbare en toch onderhuidse en subtiele schoonheid in deze film zit. Ik moet hem nog een keertje zien denk ik. En weer heeft Gosling mij overtuigd van zijn kunnen, 2 keer in een dag nog wel! Verder goede bijrollen van vooral Cranston en Perlman, Mulligan en Isaac. Ook visueel een pareltje soms.

avatar van cordiacovens

cordiacovens

GEWELDIGE FILM!!

Ryan Gosling speelt in Drive een geweldig personage die best zachtzinnig lijkt maar een echt koele gast is. wat de film voor mij bijzonder maakt is de manier waarop gefilmd en ge-edit is. de langzame shots plus de keiharde en soms gruwelijke actie is echt waanzinnig goed in deze film gebracht. de film is idd niet snel maar dat past hier ook imo niet bij. door de manier van hoe de film loopt word de spanning geweldig intens en hierdoor zit je op het puntje van je stoel. voor mij tot nu toe de film van dit jaar. denk dat ik deze snel ga herzien en misschien zit er wel een 5* in voor deze geweldige film.

avatar van pomelo7

pomelo7

Gemiddelde film. De harde scene's doet me erg denken aan 'a History of Violence'. Voor de rest ook weinig vernieuwing op de retro-achtige sfeer na.

avatar van BobDemper

BobDemper

Vond het lastig hier me vinger op te krijgen.

Enerzijds een erg gestileerde film wat prachtig samenwerkt met de plotselinge uitbarstingen van expliciet geweld (de vrouw naast me zat bijna tegen het plafond aan!)

Verhalend vind ik deze film wat tekort doen maar binnen het eigen wereldje wat er geschept is, blijft het wel interessant om naar te kijken.

Ryan Gosling vertolkt de rol van Drive erg overtuigend maar toch vond ik het karakter erg moeilijk te geloven. Het spel van Carey Mulligan was minder dan ik had verwacht en haar rol was ook niet erg boeiend.

Typisch een film die ik graag nog een keer zou zien en op hele andere manier kan beleven!

avatar van Franky1987

Franky1987

Ik had een hoge verwachting van deze film aangezien deze film vrij hoog beoordeeld is. Helaas vond ik de film echt waardeloos. Ontzettend traag en slaapverwekkend, maar omdat je toch denkt dat er nog een omslag komt wat de hoge beoordelingen verklaart blijf je kijken. Wat mij betreft 100 min van mijn leven weggegooid

avatar van erpunited

erpunited

Goede film. Het sfeertje dat de film mee brengt. Super geacteerd. Had van mij alleen wel wat meer actie in mogen zitten. Maar zeker een aanrader

avatar van sofripa

sofripa

Franky1987 schreef:

Wat mij betreft 100 min van mijn leven weggegooid

Je bent nog jong, dus niks aan de hand

avatar van code9

code9

Ook mij deed deze film onmiddellijk denken aan Michael Mann en het meer duistere 'The Driver' (1978). Prima sfeer en hele mooie plaatjes met uitgekiend kleurgebruik, vond alleen de film jammer genoeg na 1 uur wat wegzakken en enigszins in een anticlimax eindigen. Ook de soundtrack vond ik niet geheel geslaagd en een enkele keer zelfs storend. Verder (te) weinig kunsten van de 'driver' gezien. Al met al -zeker gezien de vele lovende kritieken hier- een lichte teleurstelling.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Na het schrijven van de review voor Eigenwereld.nl heb ik 'm maar meteen verhoogd naar 5*.

Dit soort werk verdient het om eens flink te shinen tussen al het Hollywood meuk van de laatste jaren waar verschillende aspecten vaak worden verwaarloost voor het goedkope effectbejag. In tegenstelling tot 'Driver', die in de vlekkeloze combinatie juist uitblinkt. Review volgt nog.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Sodemieter, wat een verrekt goeie film!

Dit kan maar zo dé film van het jaar worden! Ongelooflijke sterke rol van Ryan Gosling, die het dit jaar toch al heel druk had.
Deze rol speelt hij verschrikkelijk goed. Het ene moment een lieve, stille en zorgzame jongen, dan weer een ijzig kille moordenaar en verschrikkelijk goeie chauffeur.

Het hele sfeertje wat de film schept is er één die ik zelden heb gezien. Zat geregeld op het puntje van m'n stoel en had het soms niet meer van de zenuwen. De kills waren keihard, paste precies in de film.
Sommige momenten blijven ongetwijfeld nog lang op m'n netvlies branden, vooral de liftscene en de eerste overval en vlucht voor de politie waren de beste cinema sinds jaren. De muziek was ook meesterlijk. Klopte gewoon. En dan te bedenken dat ik dat soort muziek nooit gewoon zo zou luisteren. Maar in de stijl van de film paste het naadloos.

Enige kritiekpuntje, als ik dat al zou hebben, is dat ik nog wel meer 'drivekunsten' had willen zien. Maar dat is meer persoonlijke smaak dan een gebrek van de filmmakers. Die drivescenes zien er zo goed uit, daar kon ik geen genoeg van krijgen.
Bijna alles klopt aan deze film en ik weet nu al dat deze binnen zeer korte tijd snel herzien gaat worden.
Voor nu een dikke 4,5*. Kans op verlaging is nihil, kans op verhoging na herziening groot.
Topper!

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Ik word wel erg nieuwsgierig van al die lovende reacties hier.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

De stemhistorie laat wel duidelijk een dalende lijn zien. Jammer dat toch niet iedereen deze film weet te waarderen..

Naomi Watts

Niet meer dan logisch. Straks komt ie dan nog beschikbaar voor het mainstream publiek en bij de dvd/bd release kan het nog erger worden.

avatar van rep_robert

Dat krijg je wanneer je een spetterende film vol actie en weinig rustmomenten verwacht. Heb de trailer (nog) niet gezien, is die ook net zo misleidend als bv. de trailer van the American?

Naomi Watts

Vind de trailer echt insinueren naar een Hollywoodiaanse heist flick.

avatar van rep_robert

Ja, jammer. Heb mensen zelf ook al moeten waarschuwen dat dit geen Hollywood flick is.