Genre: Misdaad / Drama
Releasedatum: 3 november 2011
Bekijk via CineMember
Bekijk via CANAL+
Plot Drive
"There are no clean getaways."
In Drive staat een Hollywood-stuntrijder centraal, een eenzaat van nature, die er een bijverdienste als bestuurder van de vluchtwagen in de criminele onderwereld op nahoudt. Hij haalt zich de woede op de hals van een van L.A.'s gevaarlijkste mannen nadat hij de ex-criminele echtgenoot van z’n mooie buurvrouw helpt bij een klus die helemaal fout afloopt. De enige manier om haar te beschermen en in leven te blijven is doen wat hij het beste kan: rijden.
- Trailer (YouTube)
Benicio
Tan Suit
Cook
guidorobben
tja.. Overslaan zeg ik. Een film drive noemen en amper in de auto zitten...
En dat is pas het minste wat me opviel.
Montorsi
Het is ook echt heel belangrijk dat de titel van een film aangeeft wat er allemaal gebeurt!
NYSe
tja.. Overslaan zeg ik. Een film drive noemen en amper in de auto zitten...
En dat is pas het minste wat me opviel.
Is ook de minst interessante bevinding die ik hier in lange tijd ben tegengekomen.
DutchVibe
Zojuist herzien op Film1, half puntje eraf.
Het nieuwe was er nu van af en ik merkte aan mezelf dat de film te traag verliep op sommige momenten, dit stoorde me. Verder zit de film prima in elkaar, vooral de sfeer vind ik uitstekend neergezet.
Prudh
Voor wie er geen genoeg kan krijgen van de soundtrack: check het duo Electric Youth (deden ook de vocals van Real Hero voor Drive).
cordiacovens
Trailer voor only god forgives
Only God Forgives - Red Band Trailer (HD) Ryan Gosling - YouTube
stultmeister
Meesterlijke film die in mijn ogen perfect neergezet wordt. In tijden niet meer zo weggeblazen door een film, mede door het sterk acteerwerk, een goedlopend verhaal en een bijzondere sfeer. Ook de soundtrack is ontzettend goed, en de montage is strak en prettig.
Ik doe het niet vaak, maar ik geef deze film de volle mep! 5 sterren!
nilserr
Geweldige film, eerste indruk is 4,5 sterren. Ik kom later terug met een uitgebreidere recensie.
Illum Sphere
Uitstekende film die nergens steekjes laat vallen. Het ziet er niet enkel stilistisch uit, maar tevens ook sfeervol en dat komt niet enkel door de prettige beelden. De soundtrack was min of meer de reden waarom ik deze film wou zien en het heeft dan ook wederom zijn werk uitstekend gedaan. Dit was absoluut een meerwaarde in de film. Wat ook een meerwaarde was, waren de uitstekende acteerprestaties van Ryan Gosling, Carey Mulligan en Bryan Cranston. Christina Hendricks (die ik trouwens herkende door haar achterwerk
) deed het ondanks haar magere rol ook goed.
Naomi Watts
Voor de zoveelste keer herzien, en wat blijft ie onmiskenbaar briljant. Nu met Only God Forgives achter de kiezen wel duidelijk dat deze op audiovisueel gebied wat gewoner is maar de kracht zit 'm ook in de details. Van de sfeervolle credits (roze Mistral lettertype
), onder begeleiding van Kavinsky's Nightcall, blijft ook het absolute hoogtepunt van de film. Songkeuze blijft niet minder dan briljant, de Martinezesque score is grandioos en een heerlijke dromerige sfeerschepping. Enorme gevoelsfilm ook.
Drive blijft nog steeds mijn favoriete Refn. Haalt het niet bij de bombastische cinematografische flair en sterk production design van een Only God Forgives maar het zijn de kleine subtiliteiten en ingetogenheid die het 'm doen.
indigoriico
beetje een trage misdaad film.
nadat ik alle recensies had geleden was ik toch wel heel benieuwd en waren mn verwachtingen ook best hoog.
de muziek en de opbouw van de film was wel erg goed.
hij krijgt een 3 van me omdat het toch niet helemaal mijn film was.
jacobine_rodijk
de Martinezesque score is grandioos.
Hoe is 't -esque nog van toepassing als Cliff Martinez ook daadwerkelijk de composer is?
kinjutsu

Naomi Watts
haha, zie het nu pas. Badalamenti-esque score van Martinez moet het zijn.
centurion81
- 2068 berichten
- 1995 stemmen
Oooo de opening van deze film is zo briljant met het nummer Nightcall van Kavinsky...Soort sfeer die een film als Taxi Driver ook wist op te roepen!
6-6-6
Goede film op een paar foutjes na.
Een zéér goede psychologische thriller. Mijn eerste Nicolas Winding Refn
Deze rolprent gaat over een zeer intelligente stuntman, die dus uit liefde voor zijn buren een verkeerde inschatings fout maakt, (om wat in één opzich makkelijke klus zou worden) dus totaal uitmond in een zwaar fiasco, met wat dus voor hem desastreusse gevolgen van uitzonderlijke proporties heeft.
Hij moet dus ook alle zeilen bijtrekken om het gestolen geldbedrag van $1.000.000 wat dus afkomstig is van de maffia,(wat hij dus niet wist) terug te bezorgen. Maar door een aantal inschattingsfouten wordt zijn intelligentie dus zwaar op de proef gesteld, omdat hij toch het vermoeden heeft dat de maffia weet wie hij is, om toch zijn indentiteit te verschuilen moet hij alles achter zich laten en zo dus ook zijn liefde voor de buurvrouw en diens zoontje.
En dat is dus voor hem dus één zeer moelijke keuze.
Op een paar kleine foutjes toch een 4 dikke sterren 8,2 cijfer.
schumacher
Blijkbaar was ik vergeten om een review over deze te geven; ik zou deze nog eens moeten zien maar van wat ik onthouden heb; sterke film, goede acteurs, is een topfilm.
Insignificance
Cool. En niet alleen vanwege de roze letters, het gekraak van de leren handschoentjes, Los Angeles, het jasje of de nagenoeg briljante openingsrit. Al is dat al heel wat. Refn komt nogal ambitieus voor de dag met een elegante, expressieve visuele stijl. Uitgekiende beelden met meer sprekend vermogen dan de spaarzame dialogen, zelfs de soundtrack lijkt meer te vertellen dan de personages, maar op deze manier ontspint zich geleidelijk aan een film die biologeert.
De slow motion met de twee vertrekkende gangsters in de garage is bijvoorbeeld iets dat hoe dan ook de aandacht trekt. Keerzijde van die aanpak is dat de sudderende relatie tussen The Driver en Irene wankelt op de grens van surreëel en artificieel. Op zich niks mis met Mulligan, maar het komt allemaal een beetje moeizaam over doordat ze een ietwat merkwaardige positie inneemt tussen de mystiek die Gosling aan de dag legt en de rest van de cast.
De scène in de lift heeft daar minder minder last van. Het enorme contrast, ook vanwege de stemmige ambiance van de film, hakt er daar in. Iets dat geldt voor alle uithalen van geweld. Fel en furieus. Ik hou wel van de zwijgzame (arche)types en Gosling komt een heel eind met deze vertolking. Iets te glad op de kin, maar een fascinerende verschijning, het zal wel iets met het fabeltje van de schorpioen en de kikker van doen hebben, in vooral een, zoals gezegd, coole film.
Roberto36
Wat een drama deze film zeg. Zo langzaam en saai. Snap echt de waardering niet waarom deze zo hoog staat.
NYSe
Mocht je daar achter willen komen; er staan een paar hele goeie reviews op deze website die je dat haarfijn duidelijk kunnen maken
@nyse,
Bepaalde groep dicteert hier en drukt hun mening hier door op deze filmoordeel.
Geef toe, vijf sterren voor Drive geven is een beetje overdreven vind je niet.
Roberto36
Waarom is dat overdreven?
Vijf sterren geef je voor een topfilm vind ik. Het verhaal + uitvoering opnames,acties.
Over een verhaal kan ik persoonlijk niet voor iemand oordelen maar het qua omgeving acties scoort deze film beneden peil. Eigenlijk een B film.
@nyse,
Bepaalde groep dicteert hier en drukt hun mening hier door op deze filmoordeel.
Geef toe, vijf sterren voor Drive geven is een beetje overdreven vind je niet.
Nee, dat ga ik niet toegeven. Mijn vijf sterren zijn een volledig weloverwogen oordeel. Mag ik vragen om welke groep je het hebt, en hoe zij hun mening precies "doordrukken"?
Dan is het nu aan jou om dit vervolgens te onderbouwen, want ik ben het hier dus niet mee eens.
@Nyse
Ben hier net nieuw en heb het forum doorgelopen en zie toch zo 5 a 10 mensen die andere kleineren al is dat niet helemaal het goede woord als ze een andere mening hebben.
Jij hoort daar ook bij. Een naar cultuurtje creeer je ermee vind ik.
Prima hoor maar je hoeft niet altijd je zin door te drijven als andere een ander oordeel geven en al helemaal niet dat ze alles tot in details moeten verklaren.
Ik vind Drive een B Film en onzin dat deze film zo hoog staat.
Is mijn mening.
@Nyse
Jij hoort daar ook bij. Een naar cultuurtje creeer je ermee vind ik.
Nogal een grove beschuldiging. Wil je nu zeggen dat ik mensen die een andere mening hebben kleineer?
Dit is een forum, een digitaal platform voor debat. Als iemand zegt: "saaie film, vond ik slecht", dan heeft niemand daar wat aan. Logisch dat men dan om uitleg vraagt.
Roberto36
Ja ik vind uit meerdere berichten dat je mensen kleineert en geen respect hebt over iemands mening. Daarna ga je met o.a. gebruiker John Milton (je vriendje) drammen tot je gelijk wil hebben.
Ik heb je gezegd dat deze film oersaai, traag en dat ik dit een low budget film met weinig variatie.
In het hele begin zie je hem rijden met ze auto volgens mij is dat in een studio geweest met een bewegend beeld op de achtergrond zodat het lijkt dat die rijdt.
Beetje jaren zestig studio style.
Kan toch niet meer anno 2013

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Whiplash
Drama / Muziek, 2014

City Girl
Drama, 1930
diefstalcar mechanicstuntmanwraakbuurmangeorganiseerde misdaadpolice chasebeaten to deathlos angeles, californiëwreedheidjacket geweldauto achtervolgingscorpion getawaytoothpick getaway drivercrime lordstunt driver existentialismneo-noirsilent protagonisthammer