• 9.379.846 stemmen

Geregisseerd door: Nicolas Winding Refn

Met onder meer: Ryan Gosling, Carey Mulligan en Bryan Cranston

Releasedatum: 3 november 2011

Plot Drive

"There are no clean getaways."

In Drive staat een Hollywood-stuntrijder centraal, een eenzaat van nature, die er een bijverdienste als bestuurder van de vluchtwagen in de criminele onderwereld op nahoudt. Hij haalt zich de woede op de hals van een van L.A.'s gevaarlijkste mannen nadat hij de ex-criminele echtgenoot van z’n mooie buurvrouw helpt bij een klus die helemaal fout afloopt. De enige manier om haar te beschermen en in leven te blijven is doen wat hij het beste kan: rijden.

synec schreef:

BTW: Carey Mulligan is niet saai, het is een pracht vrouw!

Je mag haar hebben. Ik val niet echt op vrouwen met een mond als de Joker uit Batman. Ook lijkt het net alsof ze een poepvlek aan haar mondhoek (rechter kant) heeft zitten (is een moedervlek). Ik vind haar ook geen sexappeal uitstralen en ze oogt altijd zo preuts. Nee geef mij maar Christina Hendricks.

Carey Mulligan heeft trouwens wel wat weg van een jonge Mia Farrow.

avatar van Reinbo

Jij gaat duidelijk meer voor de pulp. Alhoewel ik me afvraag wie er meer op de Joker lijkt]

avatar van Theunissen

Heerlijk toch die foto, daar straalt pas sexappeal vanuit. Ze is ook nog eens rijp wat al helemaal mijn smaak is.

Naomi Watts is ook al helemaal in de wolken van haar.

avatar van Reinbo

Ik vraag me bij haar vooral af waar het ventiel zit.

avatar van Theunissen

Dat wil ik maar al te graag bij haar zoeken

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Theunissen schreef:

5 sterren voor deze 13 in een dozijn film ook

Heel erg benieuwd naar 12 andere titels die hier op lijken, heb ik wat te doen!

jeroentjuhhhhh schreef:

Heel erg benieuwd naar 12 andere titels die hier op lijken, heb ik wat te doen!

Transporter 1, 2 en 3!

avatar van Tonypulp

Tonypulp

En dan nog Fast & furious 1 t/m 5, zitten we al op 8 titels

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Dan komen Taxi 1, 2, 3 en 4 er nog bij en dan zijn we er.

avatar van The Oceanic Six

Nou dan, stel dan niet van die domme vragen!

avatar van Theunissen

Heb je gelijk al je vraag (zelf) beantwoordt

O ja men vergeet nog "Faster" (waarin Dwayne Johnson zelfs een stil type speelt).

avatar van Reinbo

Ik dacht eigenlijk aan Driving Miss Daisy.

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

The Oceanic Six schreef:

Nou dan, stel dan niet van die domme vragen!

It wasn't me.

avatar van Theunissen

Niet weer gelijk gaan overdrijven Reinbo want in Driving Miss Daisy zaten geen blote borsten

avatar van Reinbo

Op de dvd staan wat deleted scenes.......

avatar van Theunissen

Dan moet ik die toch maar eens snel ergens zien te vinden want niets gaat boven de blote borsten (ik bedoel theezakjes) van Jessica Tandy, zeker op die leeftijd (overrijp).

Nicolage Rico schreef:

It wasn't me.

De opmerking was ook niet gericht aan jou

Drive trouwens de nummer 1 van 2011 op Moviemeter.

Berichten verplaatst naar MovieMeter Top 100 2011

Discussie over notering van Drive en andere films uit die lijst svp in dat topic.

avatar van Amercianpie

Amercianpie

Terechte winnaar van de top 2011!!

avatar van candymancandyman

candymancandyman

Niet de beste van 2011 voor mij. Had hier meer van verwacht.

avatar van predator

predator

• 1954 stemmen

Gruwelijk sterke en mooie sfeerbeelden en soundtrack, de beginscene is misschien wel één van de ooit (niveau once upon a time) maar verhaal is helaas redelijk standaard. Verder een prima film, maar de beste van 2011? Tsja.......

avatar van ArnoldusK

ArnoldusK

• 2060 stemmen

Mooi verwoordt door Halycon:

Eentje waarin het scenario amper meer is dan één groot platgetrapt cliché, echter slim gecamoufleerd door een prachtige cinematografie

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Theunissen schreef:

Naomi Watts is ook al helemaal in de wolken van haar.

. Een van de weinigen die Drive heeft gezien die vrouwensmaak heeft . Mulligan .

avatar van Reinbo

Het is de rol ook niet voor een vamp.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Van personage Blanche ook niet..

avatar van lemstra

lemstra

Ik ben deze film gaan bekijken met de wetenschap dat de resensenten dit de film van 2011 vinden. Na de film kan ik zeggen dat ik dit niet vind. Wel kan ik me indenken dat veel mensen dit een knap geacteerde film vinden met een eigen sfeer. De eerste 10 minuten beginnen prima maar daarna volgt een saai gedeelte die ik alleen doorkom omdat ik wat actie verwacht. Die komt er dan ook en wordt de film beter met wat actie en lekker overdreven geweld alla Tarantino.
Het eind vind ik weer minder en onlogisch doordat de hoofdrolspeler een schijnbaar dodelijke messteek overleeft. Alles bij elkaar een redelijke film maar niet meer dan dat.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Tarantino?

avatar van Prudh

Prudh

Ben ik het ook wel mee eens. Tarantinoesque wat de lange aanloop naar een korte en zeer hevige, grafische geweldsscène betreft. Tarantino doet het doorgaans alleen met dialoog, Winding Refn bouwt de spanning filmischer op (de liftscène !)

avatar van witboek

witboek

Drive me out

avatar van DragQueen

DragQueen

Uitstekende Film, die vanaf de opening al sterk begint. Het verhaal is onderhoudend, en sterk uitgevoerd. Verder valt op dat de cameravoering erg vakkundig is, en ook de klasse soundtrack komt goed tot zijn recht. Ook de sfeer is goed getroffen, en niet in de laatste plaats, wordt er erg sterk geacteerd door Gosling. De overige rollen worden ook overtuigend ingevuld. Een dikke 4 Sterren.