Genre: Misdaad / Drama
Releasedatum: 3 november 2011
Bekijk via CineMember
Bekijk via CANAL+
Plot Drive
"There are no clean getaways."
In Drive staat een Hollywood-stuntrijder centraal, een eenzaat van nature, die er een bijverdienste als bestuurder van de vluchtwagen in de criminele onderwereld op nahoudt. Hij haalt zich de woede op de hals van een van L.A.'s gevaarlijkste mannen nadat hij de ex-criminele echtgenoot van z’n mooie buurvrouw helpt bij een klus die helemaal fout afloopt. De enige manier om haar te beschermen en in leven te blijven is doen wat hij het beste kan: rijden.
- Trailer (YouTube)
Benicio
Tan Suit
Cook
Tonypulp
De gelijkstelling van geweld aan actie is bijzonder vreemd, of vice versa.
Is geweld dan geen vorm van actie. Of beschouw je geweld soms tot romantiek !
Tonypulp
Jawel. Dansen is ook een vorm van actie, is Step Up dan een actiefilm? Lijkt me nu wel duidelijk dat je Driver en 'actie' los van elkaar moet kunnen zien om het optimale eruit te halen. Nu verwar je films met elkaar die in feite niks overeen hebben qua uitwerking.
Het geweld hier is behoorlijk aktieloos. Enkel de scene in de hotelkamer zou je nog (Naast de auto achtervolging met Bentley) als actievol kunnen omschrijven, maar de scene in de kleedkamer of lift en zeker die op het eind kennen toch geen enkele actie. Bij een actiescene gebeurt er volgens mij van alles op het zelfde moment en wordt dat meestal vol dynamiek in beeld gebracht. Auto achtervolgingen, massale vechtpartijen of shoot-outs. Dat is actie. Dat je iemand op de grond gooit en een 'm vervolgens bedreigt vind ik geen actie.
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Scène tegen het eind bij het strand, dat de Driver tegen die andere oto aanbeukt, is ook redelijk actievol.
Dat is ook nog een klein moment van actie. Stel ook niet dat er geen actie in zit, maar het voert niet de boventoon. Totaal niet.
Overigens...Ryan Gosling zet een prima Driver neer, maar had iemand anders die rol mogen vertolken (ik heb veel namen voorbij zien komen) dan had Ben Foster het mogen doen. Heeft ook wel iets weg van Gosling. Misschien heeft Foster nog wel scherpere blikken.
Ik had Arnold Schwarzegger wel in deze film in de hoofdrol willen zien. Had je op zijn minst een cult klassieker gekregen
ChrisD
Matige film met eigenlijk vooral irritaties
De hoofdrolspeler is een goede acteur maar zijn rol in deze film wekt vooral irritaties bij me op. Dat stille wordt nogal overdreven vind ik.
Je gaat nu appels met peren vergelijken met "Step Up". Ik zeg trouwens niet dat dit een actie film is (nadruk ligt op misdaad en drama) maar er zit wel degelijk actie in.
Ik vond het wel jammer dat Christina Hendricks niet lang in deze film meespeelt. Wat een lekker ding was dat
Hij geeft er dan nog tenminste 4* aan. En ik citeer:
Well, there are no real high action chase scenes for one.
Daarnaast kan ik ook een stuk schrijven waarin ik Wizard of Oz vergelijk met Texas Chainsaw Massacre. Gaat beide om een meisje dat op een onveilige plek belandt is en graag naar huis wil.
Daar gaat het helemaal niet om. Het gaat er juist om dat er wel degelijk overeenkomsten zijn tussen deze film en The Transporter.
Toegeven is toch wel moeilijk voor sommigen, en maar blijven negeren en toevluchten zoeken
mrwhite
Ik denk niet dat dit een roll voor Arnold zou zijn. Je zou gewoon een heel andere film krijgen. Je moet ook toch een beetje kunnen acteren en dat is nu net zijn zwakte.
Nu niet je eigen context vergeten.
Ik vond het ook niet echt een rol voor hem maar meer iets voor Jason Statham, dan had men de film ook gewoon Transporter 4 kunnen noemen want van die films had deze film veel weg.
Als ze Transporter 4 zouden maken met Stratham, maar zonder actie zou iedereen er over vallen dat het geen transporter film mag heten. Ik snap de vergelijking wel en zie de overeenkomsten, maar door de vergelijking op de manier waarop jij het doet te maken, krijg ik in ieder geval erg het idee, dat de crux van Drive aan je voorbij gegaan is.
Verder toon ik toch aan dat her overeenkomsten zijn tussen Wizard of Oz een TCM. Maar om TCM nu Wizard of Oz 2 te gaan noemen.
Arnold kan prima acteren. Kijk maar eens naar zijn rollen in Stay Hungry, True Lies en Twins, dat doet hij erg goed. Hij is een stuk betere comedy acteur dan bijvoorbeeld Stallone, Van Damme en heel veel anderen. Overigens is hij ook groots in Terminator 1 en Commando. Al geef ik wel toe dat je een andere film zou krijgen. Je zou dan veel meer op humor moeten richten.
Laat ik het zo zeggen, ik ben geen fan van the Transporter films (2e deel was best goed en het 3e deel was een drama).
Maar een omschrijving als "Drive Review: The Transporter with less action, but better" vind ik goed passen bij deze film. Over het laatste valt natuurlijk te twisten maar dat is altijd een persoonlijke smaak.
Of de crux van Drive aan me voorbij is gegaan weet ik niet. Ik heb mijn mening er over gegeven. Voor mij was dit niet meer dan een standaard verhaal wat al verschillende keren is verfilmd. Maar slecht vond ik het niet allemaal (misschien komt het wel zo over).
mrwhite
Je kan niet zeggen dat hij een goeie acteur is, hij is wel een echte actieheld en dat zien we graag maar acteren is toch nog iets anders!! Ik vind bvb dat Sly Stallone een veel beter acteur is en dat al heeft bewezen.
Dan ben je toch die enige die met zo'n vergelijk komt.
Ben ik niet met je eens. Ik vind Arnold een erg sterk acteur. Hij heeft behoorlijk uiteenlopende rollen gespeeld en weet daar bijna altijd in te overtuigen. Ook heeft hij een erg goed gevoel voor timing. Wordt gewoon net als Stallone zwaar onderschat.
Dan ben je toch die enige die met zo'n vergelijk komt.
Ik ben ook best briljant.
Ik vind het dus een onzin omschrijving, want Transporter draait om actie en snel geld verdienen. Drive is een film die in het hart de relatie tussen twee personen in een gewelddadige wereld heeft. Compleet andere insteek.
mrwhite
Daar ben ik nu niet mee eens! Een rol als Rocky of Copland bvb zie ik hem toch nie echt doen.
synec
Die Transporter vergelijking is zo fout als bv. The New World (2005) en Pocahontas(1995) met elkaar vergelijken. Natuurlijk zijn er gelijkenissen tussen Drive en Transporter, maar beiden films zijn in en met een totaal andere klasse gemaakt, en beiden gericht op bijna het tegenovergestelde doelgroep van elkaar. Transporter is popcorn entertainment dat fun en actievol is. Drive is eerder art house cinema, met zeer veel klasse en stijl dat de voorkeur geeft aan het 'kunstige aspect van film' en niet aan actie en entertainment, wat Transporter is.
Drive staat toch met kop en schouders boven en ver weg van de gewone actiefilmpjes als Transporter. Drive haalt vele einde jaar top 10's en wint momenteel veel prijzen op festivals en criticawards en komt zelfs in aanmerking voor de Oscars. Waarom zou dat toch zijn? Een film als Transporter zie je dat toch nooit, maar ook nooit doen en dat is ook niet zijn bedoeling.
BTW: Carey Mulligan is niet saai, het is een pracht vrouw!
Kijk Stay Hungy zou ik zeggen.
mrwhite
Zal ik eens moeten doen. Het is waarschijnlijk de enigste film van hem die ik niet gezien heb.
Hij heeft gewoon hetzelfde probleem als Stallone dat hij vooral getypecast wordt voor rollen waarbij het vooral om de actie en geweld draait, maar in Stay Hungry en overigens ook die andere films die ik noemde laat hij voor mij duidelijk zien echt goed te kunnen acteren.

'The Alienist' was toch een Netflix Original, waarom is die verdwenen?

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

Whiplash
Drama / Muziek, 2014

City Girl
Drama, 1930
diefstalcar mechanicstuntmanwraakbuurmangeorganiseerde misdaadpolice chasebeaten to deathlos angeles, californiëwreedheidjacket geweldauto achtervolgingscorpion getawaytoothpick getaway drivercrime lordstunt driver existentialismneo-noirsilent protagonisthammer