Genre: Misdaad / Drama
Releasedatum: 3 november 2011
Bekijk via CineMember
Bekijk via CANAL+
Plot Drive
"There are no clean getaways."
In Drive staat een Hollywood-stuntrijder centraal, een eenzaat van nature, die er een bijverdienste als bestuurder van de vluchtwagen in de criminele onderwereld op nahoudt. Hij haalt zich de woede op de hals van een van L.A.'s gevaarlijkste mannen nadat hij de ex-criminele echtgenoot van z’n mooie buurvrouw helpt bij een klus die helemaal fout afloopt. De enige manier om haar te beschermen en in leven te blijven is doen wat hij het beste kan: rijden.
- Trailer (YouTube)
Benicio
Tan Suit
Cook
Bobo_27
Lijkt me toch geen probleem. De beste jongen ging de film in met het idee een vette actiefilm te zien, krijgt hij Drive. Is toch niet zo vreemd dat dat een bitter teleurstelling is.
ja precies , helemaal mee eens ! dan begrijp ik dat ook wel inderdaad. soms krijg je van die rare reactie's hier , zonde ! durf af en toe niet eens meer te reageren omdat de kans groot is dat je aangevallen word.
Naomi Watts
Laat dat je niet weerhouden, op een gegeven moment ga je dat soort reacties alleen maar als positief ervaren
- 20220 berichten
Inderdaad. Ik snap dat onbegrip ook niet zo, en dan ook nog de elitaire manier waarop dat getoond wordt.
Is ook helemaal niet erg dat mensen een film niet kunnen waarderen. Het zou zelfs interessant kunnen zijn, mits ze (goede) argumenten gebruiken. Of in ieder geval niet al hun berichten verwijderen, als er over gediscussieerd wordt.
rickyboy102
Over gewaardeerd naar mijn mening. Dialoog is echt om te huilen, een film vol small talk. Beelden zijn zo nu en dan spectaculair, maar binnen het genre actie film is dit best saai te noemen. Verder vind ik het verhaal er ook niet echt uitspringen.
Naomi Watts
Uiteraard, al was er van een discussie niet echt sprake. Als je ziet op wat voor manier je in een hoekje gezet wordt kan ik begrijpen dat je denkt: ik verwijder de boel wel. En niet iedereen kan zijn mening even goed staven met argumenten.
Donkerwoud
James Sallis?s DRIVE Sequel DRIVEN Hits Bookstores in April - collider.com
Er is dus wel degelijk een sequel op komst. Of daar ook weer een verfilming van komt is natuurlijk maar de vraag.
Gosling is zo'n uitmuntende acteur dat hij best weer een nieuwe dimensie zou kunnen vinden in het weergeven van dit zwijgzame personage. De titel Driven doet mij vermoeden dat het in Drive zo was dat het karakter van Ryan Gosling nog zoekende was in een moreel grijs gebied tussen goed en slecht; de titel Driven zou kunnen suggereren dat hij geen keuze meer heeft en nu daadwerkelijk vastzit in dat gangstermilieu.
timbo_
Maar als iemand aangeeft dat hij de film saai vond en meer actie had verwacht is dat toch volkomen plausibel argument. Niet iedereen zit hier dag en nacht bij alle films uit te pluizen of uiteindelijke film wel aan idee dat hij of zij van trailer had voldoet
- 20220 berichten
Zat mensen die tegen de positieve berichten ingaan, zonder goede argumenten (saai en het lijkt totaal niet op F&F - prima).
Het zal me verder een worst wezen als mensen deze film niet kunnen waarderen. Maar het zou interessant zijn als er mensen tussen zitten die dit goed kunnen beargumenteren.
En het verwijderen van berichtjes als je het niet meer weet, is nogal flauw.
Tonypulp
Zal me verder een worst wezen wat iemand hier van vindt -en daar ging het verwijt dan ook absoluut niet over-, maar zo'n vage stelling aannemen is gewoon vragen om een ferme tik op de vingers
. Waarom zou dit in godsnaam niet in de bioscoop thuishoren?
Naomi Watts
Als dat je insteek is is het raar dat je dit soort geluiden niet hoort als iemand een summiere positief bericht neer tikken.
Tonypulp
Er zijn al zat informatieve hoge stemmen, dus waarom zou je daar nog zo nodig achter willen komen? Een goed onderbouwde mening over wat nou zo slecht is, is helaas een stukje zeldzamer
- 20220 berichten
Ik ga nergens tegen in, dus ook niet tegen dat soort berichten. Waarom zou ik?
Dit valt mij ook op ja. Het is namelijk wat ik zelf ook wat meer verwacht had toen ik de film keek. Zoveel raars zegt die user niet. Hij heeft alleen iets heel anders gekeken dan dat hij vooraf verwachtte. Jammer dat er dan meteen zoveel mensen op zo iemand springen.
Naomi Watts
Desbetreffende user illustreerde prima hoe de film tekort schoot i.v.m. zijn verwachtingen. Prima argumentatie, alleen niet zo uitgebreid maar is ook niet nodig. Het is de nasleep op zijn bericht wat hem er toe zette de boel te verwijderen.
schorremorrie
Tja wat een loser commentaar is me dit. Jij bent op de verkeerde film terecht gekomen, probeer de film dan op z'n minst naar zijn eigen waarde te schatten en niet op basis van jouw eigen teleurstelling ten gevolge van volledig verkeerde verwachtingen.
De film zelf is nochtans heel goed, het is GEEN actiefilm daarvoor zijn er andere soorten films beschikbaar, is geen reden om als een idioot hier deze film totaal onrecht aan te doen.
excuses, neem dat van dat ik het een ruk film vond terug.
het was gewoon een grote teleurstelling voor mij
ik had een leuke actie verwacht, en het verhaaltje bij de film sprak mij ook erg aan en was veelbelovend.. ik kon die lange stiltes absoluut niet waarderen.. viel er bijna van in slaap
maar dat is mijn mening
- 20220 berichten
Je kunt moeilijk ontkennen dat het weinig interessant is als mensen niet verder komen dan "saai" en "totaal geen actie" (en dan ook maar meteen 0,5* geven).
voor de onwetenden: kijk deze film niet als je ACTIE wilt
Ik heb anders prima actie gezien. Fantastisch opgebouwd vooral.
Naomi Watts
Tja, je kan op meer hopen en je kan natuurlijk normaal verder vragen op desbetreffende user. Als je uitgebreide meningen wil gebruik je de filter, die is er niet voor niets. Anyhow, ik vind het niet zo nodig om een user, die niet uitgebreid argumenteert, gelijk zo weg te zetten.
Ik ook niet, hoor.
Verder is het de discussie ook niet waard.
...............
voor de onwetenden: kijk deze film niet als je ACTIE wilt
Misschien helpt het ook als mensen naar de omschrijving bovenin kijken, daar staat 'misdaad/drama' en geen 'actie'.
Naomi Watts
Ja, elke keer voordat ik een film kijk kijk ik ook even wat de genreaanduiding op MM is
Jawaddedadde
O, ik anders wel hoor. Ben namelijk allergisch aan bepaalde genres
Jawaddedadde
[EDIT moderator: offtopic verwijderd]
Verder beleeft iedereen de film op zijn manier natuurlijk, zal me worst (hier heb je 'm weer) wezen wat de uiteindelijke quotering hier zal zijn. Echter met krachttermen gooien als moviemeter- of bioscooponwaardig, tja...
Evengoed dient er toch niet meewarig en neerbuigend gedaan te worden tegen mensen die de film niet goed vonden. Ieder z'n smaak, toch?
Persoonlijke aanval / offtopic discussie verwijderd.
Dreiecke
Ik wel regelmatig, of het in mijn straatje past. Waarom zou het er anders vermeld zijn?
Naomi Watts
Dat moet je zelf weten natuurlijk maar jij doet alsof dat raar is als je dat niet doet. Alsof een genreaanduiding ook maar iets zegt over de film, als dat zo zou zijn zou je ongeveer 26000 verschillende genreaanduidingen moeten hebben. Veel gebruiken een trailer voor een verwachtingspatroon, en daarom bestaan ze ook. Ik vind het volledig plausibel als je op basis van de trailer een aktiespektakel had verwacht.
Dreiecke
Als je specifiek van actie houdt of juist specifiek geen actie wilt zien is een genre aanduiding best handig.
De trailer heb ik niet gezien, kan ik niets over zeggen. Maar als die een verkeerd beeld geeft is dat inderdaad jammer.
Probleem is dat deze mensen vaak eenzijdig denken en gelijk de film in haar totaliteit afkraken. Jij als meer doorgewinterde filmkijker kan in ieder geval nog jezelf van de teleurstelling afzetten en de film op een normale manier zien. Daarnaast denk ik dat een herziening jouw score ook wel goed zal doen, aangezien ik niet geloof dat jij de film met de goede muziek hebt gezien.
Al kan ik niet geloven dat jij een dikke actiefilm verwachtte, denk dat je MovieMeter ook wel even doorgepluist hebt van tevoren hehe.

'The Alienist' was toch een Netflix Original, waarom is die verdwenen?

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

Whiplash
Drama / Muziek, 2014

City Girl
Drama, 1930
diefstalcar mechanicstuntmanwraakbuurmangeorganiseerde misdaadpolice chasebeaten to deathlos angeles, californiëwreedheidjacket geweldauto achtervolgingscorpion getawaytoothpick getaway drivercrime lordstunt driver existentialismneo-noirsilent protagonisthammer