Genre: Animatie / Avontuur
Met onder meer: Jamie Bell, Andy Serkis en Daniel Craig
Releasedatum: 26 oktober 2011
Bekijk via Videoland
Plot The Adventures of Tintin
"This year, discover how far adventure will take you."
De nieuwsgierige reporter Kuifje en zijn trouwe hondje Bobbie ontdekken dat een model van het prachtige oude zeilschip 'De Eenhoorn' een geheim met zich meedraagt. Meegevoerd in een eeuwenoud mysterie, krijgt hij het aan de stok met de boosaardige Sacharin, die weet dat Kuifje een belangrijke aanwijzing bezit naar de grote schat van de snode piraat Scharlaken Rackham. Geholpen door de moedige Bobbie, de onstuimige kapitein Haddock en de stuntelige detectives Jansen en Janssen, reist Kuifje de halve wereld af, constant op de hielen gezeten door de vijand. Hij moet slimmer en sneller zijn dan de rest om het Geheim van de Eenhoorn te ontrafelen...
Tintin (stemrol)
Captain Haddock / Sir Francis Haddock (stemrol)
Sakharine / Red Rackham (stemrol)
Thomson (stemrol)
Thompson (stemrol)
Allan / Pirate Flunky #1 (stemrol)
Ben Salaad (stemrol)
Silk (stemrol)
Nestor / Mr. Crabtree (stemrol)
Tom / Pirate Flunky #2 (stemrol)
jipt
Zag de trailer in IMax, zag er heel goed uit, kreeg zowaar kippenvel (zou wel jeugdsentiment zijn), heb er zin in.
JohnWilliams
Het is alles behalve dat.

Ik vind juist wel dat het een ode is omdat ze nog in die stijl blijven.
Alle spelers zien er precies hetzelfde uit als in de strips, echt mooi gedaan!
Pieter Montana
Naar verluidt werden fragmenten uit de film op het Comic Con festival laaiend enthousiast onthaald. Dus niet alleen Europa loopt warm voor de Kuifjefilm.
- 19685 berichten
Een ding weet ik alvast zeker...zo gauw ik die poster te pakken krijg gaat-ie in een lijst en komt hij aan de muur te hangen in mijn woonkamer!
Leland Palmer
Hier de 1e reacties op wat 3D-beelden van 'Tintin'. Alles waar ik op hoopte, geweldig! Klik.
Nederlandse stemmencast DE AVONTUREN VAN KUIFJE: HET GEHEIM VAN DE EENHOORN bekend:
Voor de Nederlandse versie verlenen Levi van Kempen, Veldhuis en Kemper en Najib Amhali hun stem aan een van de bekende personages uit de Kuifje reeks. De dubbing sessies vinden momenteel plaats.
Stemmen:
Kuifje: Levi van Kempen (ONM, Penny´s Shadow)
Jansen en Janssen: Veldhuis en Kemper (Cabaret- en muziekduo, o.a. de song ‘Ik wou dat ik jou was’)
Omar Ben Salaad: Najib Amhali (Shouf Shouf Habibi, Spion van Oranje)

Rampzalig slechte nieuwe poster
Betreffende de dubbing:
ik hoop van harte dat er ook een Vlaamse versie komt.
Dat mogen voor mij dezelfde acteurs zijn die de stemmen van de Kuifje animatie serie inspraken.
Op een Nederlandse versie zit ik absoluut niet te wachten.
Pieter Montana
In de Vlaamse versie zal helaas Michäel Pas niet de stem van Kuifje voor zich nemen, maar Jelle Cleymans...
ibendb
Jellle Cleymans past er totaal niet bij vind ik.
Mooie poster btw.
- 19685 berichten
Cleymans heeft wel (toneel) ervaring in de rol van Kuifje(De Zonnetempel)
Maar Pas was uitstekend (in mijn beleving))
Rickazio
Het wordt wel tijd dat die TinTin of kuifje is een meid pakt, want die discussie over z'n geaardheid word je ook moe van...
@Rickazio:
Dat zal nooit gebeuren; want zijn geestelijke vader Hergé heeft hem "sexloos"gemaakt (met een tekenpen
) en bovendien bestemd dat er geen nieuwe verhalen met Kuifje meer mochten worden gemaakt na zijn overlijden (dat van Hergé zelf uiteraard)
Die discussie over de geaardheid van Kuifje (en andere striphelden) is ook gewoon nonsens.
Zoiets speelt zich eerder in het hoofd van die lezers af dan in de strips zelf.
LimeLou
- 2048 berichten
Kijk je uit naar de film , Brix?
Anyway , over de seksuele geaardheid van Kuifje praten is nogal onnodig, aangezien er toch nauwelijks vrouwen waren in de tekenserie en strips zo ver ik me herriner.
- 19685 berichten
Ja, ik ben er toch heel benieuwd naar, al weet ik . aan hand van de trailer, wel dat er gerommeld is met de originele verhalen.
Ik sta er toch open voor, en ben onder de indruk van de beelden die ik tot nu toe gezien heb.
En ja, op Bianca Castafiore zou ik zelf ook niet echt gek zijn
LimeLou
- 2048 berichten
Toen ik de trailer zag was ik ook enthousiast. Inderdaad iets meer Amerikaanser, maar zolang ze maar geen onnodige romantische subverhaaltjes toevoegen. Gewoon puur avontuur
Antonev
Ik ben zeer benieuwd, ik hoop dat ze het originele concept een beetje in ere hebben gehouden en dat Kuifje nog steeds de slimme en nieuwschierige nieuws reporter is! Ben nog steeds gecharmeerd van de originele animatie serie.
Heb de trailer even bekeken en ik moet toegeven de animatie ziet er werkelijk waar puik uit! Op het eerste gezicht is er wel een beetje met het verhaal gerommeld want ik kan me uit de stripverhalen niet meer herinneren dat ze met het schip in de woestijn zitten: Trailer Tintin : The Secret of the Unicorn (Spielberg 2011) - YouTube
Antonev
Rampzalig slechte nieuwe poster
Betreffende de dubbing:
ik hoop van harte dat er ook een Vlaamse versie komt.
Op een Nederlandse versie zit ik absoluut niet te wachten.
Ik weet niet of de stemmen van de animatie serie echt bij deze nieuwe film passen, hoewel Engelstalige stemmen misschien voor veel mensen die de serie gevolgd hebben wennen zal zijn. En inderdaad, voor mij hoeft het echt niet Nederlands ingesproken te worden. Ik vind de Nederlandse versies van animaties meestal vrij slecht en hinderlijk.
lars-pixar
Ik vindt het bizar dat Nickelodeon in de productie staat ik snap dat niet. Iemand misschien wel, want wat heeft Nickelodeon nou te maken met Kuifje.
Ik heb de trailer gezien en die beeld zich erg goed af ben erg benieuwd naar de film.
Humortje!
misschien wel, want wat heeft Nickelodeon nou te maken met Kuifje.
De animatieserie van Kuifje werd door Nickelodeon uitgezonden. Daar zou het vast wel ietsmee te maken kunnen hebben.
some_solucti
Dat is gewoon een van de studio's die er geld in heeft zitten. Niks geks dat ze dan in de trailer voorbij komen.
brujeria
dit lijkt me nu eens een leuke film.
ik ben best wel een fan van de kuifje strips.
even in de gaten houden
mnrk
Gisteren de trailer gezien (3D) in Antwerpen....
Dit kan zeker een geweldige film worden (hopelijk een reeks), het zag er allemaal zeer mooi uit.
Child in time
Er komt een Vlaamse versie, met Jelle Cleymans als Kuifje.
Puur uit nostalgie vind ik het wel jammer dat ze niet opnieuw voor Michael Pas zijn gegaan, heeft imo een meesterlijke stem voor dit soort werk.
YouTube - The Adventures Of Tintin - Nederlands Trailer (Nederlands gesproken)
lars-pixar
Jansen en Jansen worden in gesproken door Nick Forst en Simon Pegg, dit moet zo mooie film worden. De animatie is zo scherp en mooi.
akira124
Ben benieuwd wat we hiervan moeten verwachten. Steven Spielberg stelt haast nooit teleur dus het zou goed moeten komen
theonering
Steven Spielberg en Peter Jackson samen als dat geen goede film wordt.....
JohnWilliams
Ik vond de vorige poster toch mooier, die oogde namelijk professioneel!
Ik wil niet zeggen dat deze dat niet is maar deze ziet er iets "nepper" uit.

Tintin et le Lac aux Requins

Ernest et Célestine
Animatie, 2012

Rundskop
Misdaad / Drama, 2011
riddlecaptainschatmoroccoliquorschattenjachtgebaseerd op stripsunken treasure plotverslaggevertintinjaren 503d