Genre: Animatie / Avontuur
Met onder meer: Jamie Bell, Andy Serkis en Daniel Craig
Releasedatum: 26 oktober 2011
Bekijk via Videoland
Plot The Adventures of Tintin
"This year, discover how far adventure will take you."
De nieuwsgierige reporter Kuifje en zijn trouwe hondje Bobbie ontdekken dat een model van het prachtige oude zeilschip 'De Eenhoorn' een geheim met zich meedraagt. Meegevoerd in een eeuwenoud mysterie, krijgt hij het aan de stok met de boosaardige Sacharin, die weet dat Kuifje een belangrijke aanwijzing bezit naar de grote schat van de snode piraat Scharlaken Rackham. Geholpen door de moedige Bobbie, de onstuimige kapitein Haddock en de stuntelige detectives Jansen en Janssen, reist Kuifje de halve wereld af, constant op de hielen gezeten door de vijand. Hij moet slimmer en sneller zijn dan de rest om het Geheim van de Eenhoorn te ontrafelen...
Tintin (stemrol)
Captain Haddock / Sir Francis Haddock (stemrol)
Sakharine / Red Rackham (stemrol)
Thomson (stemrol)
Thompson (stemrol)
Allan / Pirate Flunky #1 (stemrol)
Ben Salaad (stemrol)
Silk (stemrol)
Nestor / Mr. Crabtree (stemrol)
Tom / Pirate Flunky #2 (stemrol)
sofripa
Kuifje en Spielberg...hmm. De strips waren geweldig. Maar dit? Hmm
- 19823 berichten
Geen professor Zonnebloem te vinden in de cast op IMDb.
Wel een dief genaamd Silk, die heel erg op Zonnebloem lijkt.
Erg jammer ja.
Freud
Nochtans is De Schat van Scharlaken Rackham de eerste strip waarin Zonnebloem opgevoerd wordt, en is hij zelfs van groot belang als maker van de onderzeeboot-haai die niemand wil maar uiteindelijk toch van pas komt... Gezien het humoristisch potentieel van zijn personage zou het me dus erg verbazen mocht hij eruit geknipt zijn.
- 19823 berichten
Ik ben het met je eens Freud.
Maar gezien de uiterlijke gelijkenis van het personage Silk met Zonnebloem vrees ik het ergste.
Lijkt mij sterk dat men twee zo op elkaar lijkende personages in de film gebruikt.
Freud
Maar Silk (Aristides Rapier in het Nederlands) is een cruciaal personage uit Het Geheim van de Eenhoorn, het is de kleptomaan die het hele album door portefeuilles steelt voor zijn verzameling, wat bij de ontknoping nog van groot belang blijkt te zijn... en hij heeft in de strip ook een baardje als ik me goed herinner. Maar goed, we zullen wel zien natuurlijk
- 19823 berichten
Klopt, en die ziet er in de film bijna net zo uit, maar draagt daarin ook nog zo'n typisch Zonnebloem hoedje.
Maar hoe dan ook, ik hoop van harte dat mijn pessimisme ongegrond zal blijken en Zonnebloem toch een rol heeft in de film.
Sasja
Ik denk dat professor zonnebloem aka calculus in deel 2 en deel 3 te zien zal zijn (het word immers een trilogy)
Ziet er wel erg leuk uit, ben er zeker benieuwd naar
Freud
Nog iemand die benieuwd is? Zeg het maar ineens, dan hebben we dat ook weeral gehad.
J. Clouseau
Ik vind het vreemd dat men per se een deel van De Krab met de Gulden Scharen in deze film wil verwerken. Dat gaat volgens mij een rommelig hoopje worden aan het begin van de film. Waarom niet gewoon het legendarische tweeluik Geheim van de Eenhoorn-Schat van Scharlaken Rackham verfilmen zoals Hergé het geschapen heeft? Waarom niet gewoon het vertrouwde begin met Kuifje die op de â met (rommelmarkt) in Brussel die replica van het schip koopt en het aan Haddock cadeau doet?
Yash100
Dit is de volgende film van Nickelodeon Studios. En na Rango heb ik hoge verwachtingen. Rango is in mijn ogen nu al een klassieker, en veel beter dan dan de animatiefilms van Dreamworks met uitzondering de trilogie van Shrek.
Wellicht kunnen ze (Nickelodeon Studions ) door deze lijn door te trekken verbinding zoeken met Pixar, maar de lat ligt dan wel erg hoog.
Schitterend !!!
(al blijft voor mij Jean Pierre Talbot wel de ultieme " Kuifje kop" hebben, afgezien van de door Hergé getekende versie natuurlijk)
Maar verder, prachtig en veelbelovend deze nieuwe trailer.
Dank voor de tip PM.
Phoenix
Hoop wel dat ze de Kuifje theme nog gebruiken. Wat een fantastische compositie heb ik dat altijd al gevonden.
Pieter Montana
Kan iemand trouwens met zekerheid zeggen dat we Daniel Craig horen in de trailer? Die "I will find it, with or without your help", gezegd door de man met brilletje, lijkt wel erg hard op Craig's stem.
J. Clouseau
Craig doet de stem van Scharlaken Rackham, en die zien we niet in deze trailer. Rackham is die 16e eeuwse piraat die (in de strip) alleen voorkomt in het verhaal dat Haddock vertelt over zijn roemruchte voorvader, zeevaarder François Haddock.
Pieter Montana
Geen idee. In de eerste trailer hoorde je duidelijk Craig's stem die zei: "That young man, what's his name?" waarom iemand antwoordt "That's Tintin!. Als we mogen aannemen dat Craig het hier werkelijk over Kuifje heeft, dan moeten we ook besluiten dat Kuifje & Scharlaken Rackham zich in dezelfde scene bevinden. Spielberg heeft blijkbaar stevig in het verhaal gesnoeid. De man die optreedt als de main villain, lijkt zeer hard op meneer Sakharine uit de strip, die toch ook maar een klein bijrolletje had.
JohnWilliams
Na het zien van de nieuwe trailer kan ik niet wachten op de film en de muziek!
JohnWilliams
Moeilijk om te zeggen, aan de ene kant zou dat inderdaad perfect zijn.
Aan de andere kant staat Williams achter het roer en hoeven we ons dus geen zorgen te maken over de muziek...het komt goed!
Walkure
Nieuwe trailer.
Het zinkt wel steeds dieper. Hergé zou zich (hopelijk) omdraaien in zijn graf.
Spielberg heeft blijkbaar stevig in het verhaal gesnoeid.
Ja, maar dat kon je van mijlenver voelen aankomen. Het idee ook om verschillende verhalen in de mixer te gooien..
Filmpje1
Trailer ziet er goed uit, ben benieuwd. heb dit verhaal nog op videoband.
"kuifje en het geheim van de eenhoorn" en "de schat van Scharlaken rackham".
ben benieuwd hoeveel het zal afwijken van het originele verhaal en wat Spielberg er van gemaakt heeft.
Thorongil
De hybride-vorm van animatie en live-action (à la Beowulf) vindt ik totaal niet passen. Ziet er verre van een aanrader uit.
JohnWilliams
Het ziet er juist perfect uit, een ode aan de stripboeken van Hergé.
Dit vind ik 10 x beter dan films die zo nep als de hel zijn (films die echt realistisch proberen te zijn maar dat absoluut niet zijn).
Walkure
een ode aan de stripboeken van Hergé.
Het is alles behalve dat.

Tintin et le Lac aux Requins
1972

Tintin et les Oranges Bleues
1964

Tintin et le Mystère de la Toison d'Or
1961

'Resident Evil' breekt IMDb- en Rotten Tomatoes-record met wereldcijfers

Al Pacino schittert op Netflix in een misselijkmakend waargebeurd politieschandaal
Will Smith bestrijdt aliens in deze iconische sciencefictionkomedie: vanavond te zien

Deze thriller werd als eerste ooit in het echte VN-gebouw gefilmd en verdwijnt binnenkort van Netflix

Mary and Max

Ernest et Célestine
Animatie, 2012

Rundskop
Misdaad / Drama, 2011
riddlecaptainschatmoroccoliquorschattenjachtgebaseerd op stripsunken treasure plotverslaggevertintinjaren 503d