• 9.381.110 stemmen

The Adventures of Tintin (2011)

Animatie / Avontuur | 107 minuten

Genre: Animatie / Avontuur

Alternatieve titel: De Avonturen van Kuifje: Het Geheim van de Eenhoorn

Oorsprong: Verenigde Staten / Nieuw-Zeeland / Verenigd Koninkrijk / Frankrijk / Australië

Geregisseerd door: Steven Spielberg

Met onder meer: Jamie Bell, Andy Serkis en Daniel Craig

Releasedatum: 26 oktober 2011

Plot The Adventures of Tintin

"This year, discover how far adventure will take you."

De nieuwsgierige reporter Kuifje en zijn trouwe hondje Bobbie ontdekken dat een model van het prachtige oude zeilschip 'De Eenhoorn' een geheim met zich meedraagt. Meegevoerd in een eeuwenoud mysterie, krijgt hij het aan de stok met de boosaardige Sacharin, die weet dat Kuifje een belangrijke aanwijzing bezit naar de grote schat van de snode piraat Scharlaken Rackham. Geholpen door de moedige Bobbie, de onstuimige kapitein Haddock en de stuntelige detectives Jansen en Janssen, reist Kuifje de halve wereld af, constant op de hielen gezeten door de vijand. Hij moet slimmer en sneller zijn dan de rest om het Geheim van de Eenhoorn te ontrafelen...

Tintin (stemrol)

Captain Haddock / Sir Francis Haddock (stemrol)

Sakharine / Red Rackham (stemrol)

Thomson (stemrol)

Thompson (stemrol)

Allan / Pirate Flunky #1 (stemrol)

Ben Salaad (stemrol)

Silk (stemrol)

Nestor / Mr. Crabtree (stemrol)

Tom / Pirate Flunky #2 (stemrol)

avatar van Djarune

Djarune

Als Spielberg er maar geen aliens in stopt, anders haak ik genadeloos af

avatar van thunderball

thunderball

Dat was de schuld van Lucas, die doet gelukkig nu niet mee.

Freud

Setfoto die Peter Jackson onlangs op Facebook gepost heeft. Verwacht niet dat je er veel op kunt zien, maar het is wel een coole foto

Pieter Montana

Iemand die hier meer over informatie over heeft?

Aan het eind van de internationale teaser, hoor je Daniel Craig, die de rol van Scharlaken Rackham speelt, duidelijk zeggen "That young man, what's his name?" waarop iemand antwoordt "That's Tintin!". Het is al een tijdje geleden dat ik Het Geheim van de Eenhoorn heb gelezen maar ik kan me niet herinneren dat Scharlaken Rackham & Kuifje zich ooit in dezelfde scene bevonden. Volgens mij zie je hem, Rackham, alleen tezamen met Haddock's voorvader Francis.

Freud

Ik weet niet meer over de film, maar uiteraard hebben Scharlaken Rackham en Kuifje elkaar nooit ontmoet, Rackham leefde namelijk een paar eeuwen geleden, en teletijdmachines, daarvoor zit je in de verkeerde strip... Maar misschien in een droomscene of zo, of anders is het gewoon een montage-grapje?

avatar van Walkure

Walkure

Brix schreef:

Ik verwacht een nagesynchroniseerde versie hier.

Dan het liefst Frans nagesynchroniseerd ( wel met Nederlandse subs). We moeten het wel zo getrouw mogelijk houden.

Pieter Montana schreef:

Iemand die hier meer over informatie over heeft?

Er zitten wel meer dingen in, die niet in de strips terug te vinden zijn.

Pieter Montana

Ja, maar Kuifje terugvoeren naar de 17e eeuw lijkt me toch wel erg ver gaan...

Al kunnen we ook al uit de trailer besluiten dat de heer Sakharine, in tegenstelling tot de strip, blijkbaar wat hardhandiger te werk gaat om de scheepsmodellen terug te vinden.

Misschien dat het er op een groot scherm (wat waziger) er beter uitziet, maar de HD trailer is érg lelijk. Vind de visuele vertaling van de strip naar 3D ook echt niet geslaagd. 't Is dat ik verder niet zo'n grote Kuifje fan ben (en er dus ook niet veel van verwachte), maar als dit een indicatie is van het resultaat zal het de zoveelste Spielberg sof worden.

avatar van Walkure

Walkure

Ja, maar Kuifje terugvoeren naar de 17e eeuw lijkt me toch wel erg ver gaan...

Ja, Spielberg heeft gesleuteld aan de verhalen. Kan eigenlijk ook niet anders als hij meerdere stripalbums tot één verhaal wil maken. Ik wordt er in ieder geval niet vrolijk van.

Onderhond schreef:

Vind de visuele vertaling van de strip naar 3D ook echt niet geslaagd.

Daar ben ik het zeker mee eens.

Walkure schreef:

Haha, in mijn beleving hoor ik hem altijd met een licht Vlaamse tongval in het Nederlands spreken.

De Belgische nasynchronisatie van de animatie TV serie vond ik uitstekend passen.

Maar het Frans van Jean Pierre Talbot, in de twee live-action Kuifje films was ook perfect.

Als ze hier veel jonge kijkertjes willen trekken gaat het vast en zeker een Nederlandse/Belgische nasynchronisatie worden.

Een DVD met drie of vier taalmogelijkheden (Engels, Frans, Nederlands/Vlaams) zou perfect zijn

avatar van Macmanus

Macmanus

De teaser zag er toch wel tof uit. Stiekem vielen die animatie van Zemeckis ook altijd reuze mee.

• 19685 berichten

Gisteren was er bij het VRT één programma De Rode Loper een iets langere teaser te zien.

Ik ben er wel erg onder de indruk van moet ik zeggen.

avatar van Turgon

Turgon

Freud schreef:

De stem die jij hoort is die van Allan hoor… Je ziet hem duidelijk door het raampje in dat laatste stuk. Dan klopt het wel

Toch zéér benieuwd naar deze prent, mooie/spannende trailer imo. Al sinds kindsaf enorme fan van deze geniale strips!

avatar van Denzz

Denzz

Wow, teaser ziet er super uit, visueel erg knap. Ik heb hier enorm veel zin in. Laat maar komen!

Brix schreef:

Grappig, voor mij is Kuifje gewoon engels. Komt door namen als Hadock en bobby. Anders gewoon nederlands. Ben me er nooit erg van bewust geweest dat het typisch belgisch zou zijn, anders dan met Suske en Wiske.

• 19685 berichten

@Reinbo: (Grappig, voor mij is Kuifje gewoon engels. Komt door namen als Hadock en bobby.)

Engelser dan Haddock kan inderdaad bijna niet

Bobby is echter Bobbie (al is het verschil in de uitspraak niet te horen)

In de Engelse versie heet Bobbie (of Milou, in 't Frans) Snowy.

Is het nog te volgen?

avatar van Wouter

Word nog niet vrolijk van de trailer.

Engelser dan Haddock kan inderdaad bijna niet

Bobby is echter Bobbie (al is het verschil in de uitspraak niet te horen)

In de Engelse versie heet Bobbie (of Milou, in 't Frans) Snowy.

Is het nog te volgen?

Ja hoor. Dat Bobbie Snowy heet wist ik niet. Ben overigens niet zo'n geeldige strip fan en heb niet zo veel mer Kuifje. Het voornaamste is dat ik er eigenlijk nooit zo bij stil gestaan heb, waar hij vandaan kwam. Vond het altijd een beetje houterig figuur. Doe mij maar Asterix en Obelix of Blske & Mortimer.

Vind het nu ik erover nadenk eigenlijk best gek dat ze voor deze strip verfilming met performance capture werken. Lijkt me juist gepaster om terug te vallen op klassieke animatietechnieken. Maar moet de trailer nog eens goed kijken, was nu niet bepaald onder de indruk. Maar vaak zijn de renderingen expres van lage kwaliteit.

• 19685 berichten

@Reinbo: (Vind het nu ik erover nadenk eigenlijk best gek dat ze voor deze strip verfilming met performance capture werken. Lijkt me juist gepaster om terug te vallen op klassieke animatietechnieken)

Wellicht een compromis(?)

Oorspronkelijk was het de bedoeling van Spielberg om een live action film van Kuifje te maken.

Hij loopt al heel lang met die filmplannen rond (sinds de jaren '80 al) en ooit kwam zelfs Christopher Lambert in aanmerking voor de titelrol

avatar van Reinbo

Live action leek me dan weer wel gaaf. Zou een soort Indiana Jones worden. Op basis van de trailer vind ik het vooralsnog een beetje noch vis, noch vlees. Maar misschien is het eindresultaat wel goed. Het geeft immers erg veel vrijheid qua beeldvoering.

@Reinbo:

Je noemde Blake & Mortimer als een van je favoriete strips.

Wist je dat de tekenaar daarvan, Edgar P.Jacobs, van groot belang is geweest voor de ontwikkeling van de Kuifje serie?

Hij was in de jaren '40 de belangrijkste medewerker van Hergé, de schepper van Kuifje, en verantwoordelijk voor achtergronden van de tekeningen, en de inkleuring.

Ook aan de albums Het Geheim van de Eenhoorn, en De Schat van Scharlaken Rachham, waar de Spielberg film op gebaseerd is , werkte hij mee.

Op de cover van het Kuifje album De Sigaren van de Farao, zie je Jacobs afgebeeld als een van de mummies, in een sarcofaag (2e van rechts)

Op een bordje staat te lezen E.P. Jacobini

Jacobs werd zó bepalend voor de strip dat Hergé zichzelf bedreigd voelde, haha.

Hij heeft hem dan ook ontslagen.

Freud

Nu ja, de beste Kuifje-albums (naar mijn mening toch) zijn van na die periode: Het Zwarte Goud, de maan-albums, De Zaak Zonnebloem en natuurlijk De Juwelen van Bianca Castafiore Maar er is een duidelijke evolutie te zien natuurlijk, de strip verandert (door het vertrek van Jacobs? Geen idee hoor, ik volg het allemaal niet zo) van een typische avonturen-strip in een veel volwassener en vaak politiek geladen reeks.

Pieter Montana

Ik denk dat die typische avonturenverhaaltjes (zoals De Eenhoorn, De Geheimzinnige Ster, etc) vooral door de druk van de Tweede Wereldoorlog was. Hérgé mocht, onder dwang van de Nazi's, geen al te politiek geladen verhalen meer schrijven.

PS: Kuifje mag dan al mijn favoriete stripreeks zijn, geen enkele strip uit die reeks kan tippen aan Edgar Pierre Jacobs' Het Gele Teken.

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Ben ik de enige die dit gewoon pijnlijk kitscherig vindt?

avatar van Esteban

Esteban

Misschien zou ik dat kunnen begrijpen mocht je het even toelichten, want ik kan gezien het bronmateriaal geen zinnige connectie met zo'n beschrijving vinden.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Nieuwe teaser met (een klein beetje) meer / nieuw beeldmateriaal; klik.

avatar van legian

legian

na er wat beelden van gezien te hebben moet ik zeggen dat ik toch wel nieuwschierig ben geworden. hoop dat ze er wat moois van maken.

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Esteban schreef:

Overdreven gelikte computeranimatie en cliché fantasy-elementen (overgang woestijn/oceaan).

• 19685 berichten

Naar verluidt zou de toevoeging 'The Secret of the Unicorn' nu weggelaten worden.

Pieter Montana

Weet iemand trouwens wat er aan de hand is met het personage van professor Zonnebloem. Voor zover wij weten is hij niet in de film aanwezig, maar dat zou toch wel een enorm gemis zijn!