• 9.381.112 stemmen

The Adventures of Tintin (2011)

Animatie / Avontuur | 107 minuten

Genre: Animatie / Avontuur

Alternatieve titel: De Avonturen van Kuifje: Het Geheim van de Eenhoorn

Oorsprong: Verenigde Staten / Nieuw-Zeeland / Verenigd Koninkrijk / Frankrijk / Australië

Geregisseerd door: Steven Spielberg

Met onder meer: Jamie Bell, Andy Serkis en Daniel Craig

Releasedatum: 26 oktober 2011

Plot The Adventures of Tintin

"This year, discover how far adventure will take you."

De nieuwsgierige reporter Kuifje en zijn trouwe hondje Bobbie ontdekken dat een model van het prachtige oude zeilschip 'De Eenhoorn' een geheim met zich meedraagt. Meegevoerd in een eeuwenoud mysterie, krijgt hij het aan de stok met de boosaardige Sacharin, die weet dat Kuifje een belangrijke aanwijzing bezit naar de grote schat van de snode piraat Scharlaken Rackham. Geholpen door de moedige Bobbie, de onstuimige kapitein Haddock en de stuntelige detectives Jansen en Janssen, reist Kuifje de halve wereld af, constant op de hielen gezeten door de vijand. Hij moet slimmer en sneller zijn dan de rest om het Geheim van de Eenhoorn te ontrafelen...

Tintin (stemrol)

Captain Haddock / Sir Francis Haddock (stemrol)

Sakharine / Red Rackham (stemrol)

Thomson (stemrol)

Thompson (stemrol)

Allan / Pirate Flunky #1 (stemrol)

Ben Salaad (stemrol)

Silk (stemrol)

Nestor / Mr. Crabtree (stemrol)

Tom / Pirate Flunky #2 (stemrol)

avatar van Quaest

Quaest

steven spielberg? Laat t maar komen! ben benieuwd. Is het eerste animatiefilm voor hem?

avatar van simonvinkie

simonvinkie

Ja, al heeft hij wel een hoop animatiefilms geproduceerd volgens mij.

avatar van Denzz

Denzz

thunderball schreef:

Spielberg heeft anders ook draken van films gemaakt:

1941, Twillight Zone the Movie (zijn bijdrage was het meest kleurloze gedeelte), Always

en de laatste Indiana Jones was ook niet geweldig.

'War of the Worlds' vond ik ook niet zo schitterend, maar ja, we zullen zien wat er hier van komt, ik ben wel al benieuwd.

avatar van booyo

booyo

Gaat Spielberg een film van Kuifje maken? Zeer interessant. Ben benieuwd of Kuifje in 3D een beetje zal kunnen tippen aan de strips.

booyo schreef:

Ben benieuwd of Kuifje in 3D een beetje zal kunnen tippen aan de strips.

Reken maar van niet.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Wanneer komt de trailer eigenlijk uit?

avatar van Q Jones

Q Jones

Ja dat vraag ik me ook af ben zo benieuwd naar deze film. Ik hoop stiekem op een pareltje

avatar van Ralf81

Ralf81

Ben ook erg benieuwd naar deze film. Duurt toch lang zeg voordat ie 'ns in de bioscoop komt.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Ik hoop dat ze echt bij de oude sfeer blijven en niet de boel Amerikaanser hebben gemaakt dan hoeft.

avatar van Reinbo

Ik zie nu pas dat dit animatie wordt. Jammer, alhoewel animatie steeds meer op real life (fotorealistische cgi) gaat kijken, vermoed dat Spielberg een grote stap gaat zetten met deze film.... Serkis is niet voor iets van de partij. Waarschijnlijk wordt deze film ook grotendeels met performance capture gedaan.

Edit: ja dus.

The Adventures of Tintin: Secret of the Unicorn - Wikipedia - nl.wikipedia.org

Leuke achtergrond info.

Leland Palmer

'Avatar'-style Reinbo, net wat voor jou.

avatar van Denzz

Denzz

Donkerwoud schreef:

Ja, zou inderdaad erg spijtig zijn van zo'n mooie stripreeks.

avatar van Reinbo

Spielberg is een groot cineast en Kuifje is geweldig materiaal. Verder vind ik 3d op het grote doek (IMAX) echt een meerwaarde, dus geloof dat dit wel wat kan worden.

Gevaar met Spielberg blijft dat het iets te makkelijk sentimenteel wordt en te veel de family values de hemel in prijst en het allemaal net iets te kinderlijk wordt, maar ik hoop dat de Europese basis van het verhaal dat weet te temperen. Ook de betrokkenheid van Jackson is een pre, ben erg benieuwd waar hun samenwerking toe leidt.

Pieter Montana

Wat een mooie poster! En morgen zou naar verluidt de trailer verschijnen!

Leland Palmer

Laten we het hopen. Ik ben echt vreselijk benieuwd naar wat 1e (bewegende) beelden van deze film!

avatar van thunderball

thunderball

Idd een prachtige poster.

Mss dat ik deze film toch maar eens een kans moet geven.

Wow!

Schitterend die alternatieve poster

Die zou ik zo aan de muur hangen thuis.

Ik ben zeer onder de indruk hiervan.

edit:

Ik gá die poster ook aan mijn muur hangen, de afbeelding is kwalitatief zo goed dat er makkelijk een posterprint van gemaakt kan worden

(Dank voor het plaatsen kappeuter)

Pieter Montana

Die alternatieve is zelfs nog 10x mooier!

Walkure

Ja, dit is zeker een mooie alternatieve poster! Veel en veel beter dan het gedrocht wat er bovenaan deze pagina staat..

avatar van MrDN

MrDN

YouTube + QuickTime boven aan de pagina nu ook gelinkt.

Teaser trailer (YouTube)

• 19685 berichten

Die ziet er geweldig uit

Wanneer kan ik de Blu-ray kopen?

avatar van Prudh

Prudh

Lekker episch van toon in ieder geval. Ik ken eigenlijk niets van Kuifje, maar zijn de strips ook zo groots en meeslepend als deze teaser doet vermoeden? Heb wel zin in een grote avonturenfilm in ieder geval, zeker met Spielberg aan het roer.

avatar van schram101

schram101

Ziet er zeker mooi uit. Maar erg veel valt er ook nog niet te zien toch?

Pieter Montana

Zelden zoveel kippenvel gekregen! Spielberg heeft Hergé's stijl prachtig op het scherm getoverd.

avatar van stinissen

Walkure schreef:

Alternatieve poster is een stuk mooier.

kappeuter schreef:

YouTube + QuickTime boven aan de pagina nu ook gelinkt.

Teaser trailer (YouTube)

Mja.. Het grootste minpunt op het moment, de taal. Voorts, erg erg gelikt, wat er uit de korte teaser op te maken valt. Ik ga hem zeker kijken, als groot Kuifje fan, maar ik blijf sceptisch..

• 19685 berichten

Ik verwacht een nagesynchroniseerde versie hier.

Leland Palmer

Teaser ziet er goed uit!