• 9.378.666 stemmen

The Adventures of Tintin (2011)

Animatie / Avontuur | 107 minuten

Genre: Animatie / Avontuur

Alternatieve titel: De Avonturen van Kuifje: Het Geheim van de Eenhoorn

Oorsprong: Verenigde Staten / Nieuw-Zeeland / Verenigd Koninkrijk / Frankrijk / Australië

Geregisseerd door: Steven Spielberg

Met onder meer: Jamie Bell, Andy Serkis en Daniel Craig

Releasedatum: 26 oktober 2011

Plot The Adventures of Tintin

"This year, discover how far adventure will take you."

De nieuwsgierige reporter Kuifje en zijn trouwe hondje Bobbie ontdekken dat een model van het prachtige oude zeilschip 'De Eenhoorn' een geheim met zich meedraagt. Meegevoerd in een eeuwenoud mysterie, krijgt hij het aan de stok met de boosaardige Sacharin, die weet dat Kuifje een belangrijke aanwijzing bezit naar de grote schat van de snode piraat Scharlaken Rackham. Geholpen door de moedige Bobbie, de onstuimige kapitein Haddock en de stuntelige detectives Jansen en Janssen, reist Kuifje de halve wereld af, constant op de hielen gezeten door de vijand. Hij moet slimmer en sneller zijn dan de rest om het Geheim van de Eenhoorn te ontrafelen...

Tintin (stemrol)

Captain Haddock / Sir Francis Haddock (stemrol)

Sakharine / Red Rackham (stemrol)

Thomson (stemrol)

Thompson (stemrol)

Allan / Pirate Flunky #1 (stemrol)

Ben Salaad (stemrol)

Silk (stemrol)

Nestor / Mr. Crabtree (stemrol)

Tom / Pirate Flunky #2 (stemrol)

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

JohnWilliams schreef:

1: Tim Burton

Met Johnny Depp als Trifonius Zonnebloem

streeter schreef:

Is Shore nog steeds Jackson's favoriet?

Dacht van wel nadat hij prachtig werk had verricht voor "The Lord of the Rings". Maar King Kong is gecomponeerd door componist James Newton Howard, ik weet niet of deze meneer voor Howard Shore in de plaats kwam. Van meningsverschillen heb ik nog nooit gehoord wel bij regisseur Sam Raimi & Danny Elfman. Raimi heeft componist Elfman de deur uitgezet en heeft componist Christopher Young gekozen voor het componeren van Spider-Man III. Maar over Kuifje.....dat zal vast John Williams worden (hoop ik).

Pieter Montana schreef:

Met Johnny Depp als Trifonius Zonnebloem

Ja,ja..........het lijkt me een héél grappig en leuk idee maar ik denk dat Depp niet op zo'n rol zit te wachten. Al hoewel hij wel aanleg heeft om gekke mannetjes te spelen. Mijn eigen Cast:

Kuifje: Tom Cruize of Brad Pitt.

Haddock: Robert de Niro

Zonnenbloem: Johnny Depp

Bianca C.: Kirsten Dunst.

Jansen: Tom Hanks

Janssen: Leonardo Di Caprio (al lijken ze niet op elkaar).

En een schurke rol past het beste bij:

1: Willem Dafoe

of 2: Pierce Brosman.

avatar van starbright boy

Cruise en Pitt zijn beide vèèl te oud voor Kuifje. Kuifje moet ergens midden 20 zijn vind ik. En als Haddock zie ik eigenlijk Jack Nichelson wel zitten.

avatar van The One Ring

The One Ring

Kirsten Dunst als Bianca Castafiore? Ik dacht dat Bianca Castafiore een oudere, dikkere vrouw was. Niet bepaald het Dunst-type. Wellicht is Ryan Gosling iets voor Kuifje. Jansen en Jansen is meer iets voor een dubbelrol. Depp lijkt me te jong voor zonnebloem. Misschien iets voor Alan Arkin.

JohnWilliams

Wat vind je dan van mijn schurken?

Tenminste vooral Dafoe.

Bart Tönjann

Ja, die is geweldig. Dafoe is perfect in schurkenrollen. Wat betreft Haddock ben ik het met Starbright Boy eens, die heeft daar wel een goeie stem voor. Toch denk ik niet dat ze zulke voiceactors nemen als jij opnoemt, je noemt wel gelijk de grootste (en duurste) acteurs op Pierce Brosnan weet ik nog zo net niet als schurk. Dafoe wel, de perfecte man voor de job in dit geval. Het zou ook leuk zijn als Clint Eastwood een rolletje heeft, van een oudere stugge man ofzo.

Het is een animatiefilm

Bart Tönjann

Ik bedoelde met rolletje een rolletje als stemacteur, als je dat bedoeld.

JohnWilliams

Enig idee wanneer de Cast uitkomt en de film echt een releasedatum krijgt?

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Haddock moet gewoonweg Sean Connery zijn. En voor Kuifje misschien Rupert Grint? Zal tegen de opnames toch ook al tegen de 20 zijn.

avatar van The One Ring

The One Ring

Het is een animatiefilm

Maar de gezichten, expressies en de bewegingen worden toch van acteurs letterlijk overgenomen? Waarschijnlijk zullen we dus ook de acteurs kunnen herkennen.

Freud

Dat zou kunnen, maar dan is het nog steeds onzin om het over Di Caprio, Connery, Pitt, Hanks of De Niro te hebben, alsof die gaan meespelen in een film waar je hen amper kunt herkennen .

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Net zo letterlijk als bij Gollem denk ik.

Freud schreef:

Inderdaad, als het nou alleen voice-acting was, dan willen sterren nog wel eens vallen voor het grote geld voor weinig werk.

Hier ligt het iets anders. Volgens mij is de "Gollum-techniek" erg tijdrovend en vermoeiend.

JohnWilliams

Ik heb het volgende gelezen:

Tom Hanks, Tom Cruise.......dat zijn 2 namen die door Spielberg werden genoemd. Hanks ziet iedereen (volgens Spielberg dan) als een Haddock. Wie kuifje of Zonnenbloem word is nog onbekend. Ook zal de strip genaamd:"Het geheim v.d. Eenhoorn", worden nagespeeld.

Ik zelf denk dat Spielberg Het geheim v.d Eenhoorn regiseerd en dat Jackson misschien de schat van Scharlaken Rackham regiseerd.

Zelf vind ik dat Hanks zeker een rolletje moet krijgen!

avatar van starbright boy

Hanks is wel de laatste die ik als Haddock zie.

Heb het trouwens nauwelijks gevolgd en ging er eigenlijk vanuit dat het geen animatiefilm zou worden.

Phoenix

Dus toch de Eenhoorn/Scharlaken Rackam-dubbel. Jammer, vond ik de minst aansprekende. En alweer een piratenfilm .

Hopen op een derde album waar Hergé iets meer mee uit de bocht gaat. Met Rastapopoulos als schurk, gespeeld door... Sja, wie heeft er nou zo'n neus?

Anthony Hopkins?

In ieder geval weet ik niet of het een animatie film is zoals we kuifje kennen. Het is een soort animatiefilm zoals de Polar Express (hoop dat jullie die kennen).

Phoenix schreef:

Sja, wie heeft er nou zo'n neus?

(afbeelding)

Gerard Depardieu .

Phoenix

Hij ziet er alleen niet echt mediteraans uit.

avatar van *Nientjah*

*Nientjah*

(afbeelding)

Gerard Depardieu .

Phoenix

Misschien zou Bob Hoskins het wel kunnen. Of Ben Kingsley, hoewel die eigenlijk niet bol genoeg is.

JohnWilliams

Het is maar moeilijk allemaal............ik heb gelezen dat meneer kuif vandaag 100 JAAR bestaat!!!

Bart Tönjann

Ja, en er is een musical las ik in de krant ofzo.....?

Klopt helemaal Bart.

avatar van Lola3

Lola3

JohnWilliams schreef:

correctie: het is de 100ste verjaardag van Hergé, de tekenaar

JohnWilliams

OH, ik dacht al, maar kuifje is toch ook al oud.

avatar van jasha

jasha

Lola3 schreef:

correctie: het is de 100ste verjaardag van Hergé, de tekenaar

Yep, hij bestaat ruim 75 jaar

JohnWilliams

Dat is ook best wel oud!!!