Genre: Horror / Mystery
Verenigde Staten / Canada
Geregisseerd door: Matthijs van Heijningen Jr.
Met onder meer: Mary Elizabeth Winstead, Eric Christian Olsen en Joel Edgerton
Gesproken taal: Engels, Noors en Deens
Releasedatum: 17 november 2011
Plot The Thing
"It's Not Human. Yet."
In een onderzoekskamp op Antarctica leidt de ontdekking van een buitenaards schip tot een confrontatie tussen de studente Kate Lloyd en de wetenschapper Dr. Sander Halvorson. Terwijl Dr. Halvorson zich blijft richten op zijn onderzoek gaat Kate samen met de helikopterpiloot Sam Carter op zoek naar de buitenaardse levensvorm.
- Trailer (YouTube)
- Who Goes There? (BoekMeter)
- The Thing (MusicMeter)
Lars
Olav
Peder
dutchtuga
Ai ai ai Matthijs... In het interview met Schokkend Nieuws zei je nog zo dat je een fan van Carpenters film was. Wat een onzin allemaal, want was je dat echt, dan had je het basismateriaal wel met wat meer respect behandeld.
Wat een gedrocht is The Thing en dan doel ik vooral op de tweede helft van de film. De opbouw is nog redelijk goed en na uiteindelijk door de wat gladde (vooral de Amerikaanse) cast heen geprikt te hebben, heb ik me ongeveer 15 á 30 minuten nog best wel kunnen vermaken. De cgi had zich al een paar keer laten zien, maar ik vergaf Mathijs, want de spanning was aanwezig. In alles wel minder dan in het origineel, zo is bijvoorbeeld de muziek karakterloos en inwisselbaar en is de test-scène bij lange na niet zo sterk als in Carpenters The Thing, maar het ging allemaal wel.
Maar dan dat pakweg laatste half uur... Matthijs' ideeën zijn opgeraakt en hij is maar de veilige weg opgegaan. Ineens hebben we met een dertien in een dozijn kat- en muisspel te maken dat we al zo vaak hebben gezien. Het monster is inmiddels veel te vaak in beeld gekomen met erg opzichtige cgi en de spanning is compleet verdwenen. Om het allemaal erger te maken bevinden we ons ineens in het schip van Het Ding... vreselijk.... Slechtste keus uit de horrorhistorie misschien.
Als soort van compensatie voor de fans plakt Mathijs er een herkenbaar einde aan, dat de overgang naar Carpenters film moet voorstellen, maar mijn mening was toen allang gevormd. Matthijs, je bent een loser.
Tegenvaller. Karakterloze remake met slechte cgi. Ook qua creature design niets dat we niet al ruim 20 jaar kennen..... Verder niets prequel, gewoon een schandalig onoriginele remake. Tal van shots en scenes zijn letterlijk gekopieerd, maar wel een paar klasse minder goed uitgevoerd. Tekenend dat dat nog ruim de beste scenes van de film zijn.
Het begin is nog wel aardig, maar na 45 minuten wordt het inderdaad compleet stuurloos. Verder was ook de belichting erg ondermaats. Echt schandalig als je bedenkt hoe prachtig geschoten het origineel (Carpenter's versie) was. Verder was de vibe en de acteerstijl, er eentje van nu en niet van de jaren 80. Men was toen veel meer 'laid back', dan zoals hier geportretteerd, zeker noren op Antarctica.
Verder vlot gemaakt en de Noren spreken noors. Heb ik alle pluspunten ook genoemd.
Een 2*
dutchtuga
Vind je nog genereus. Wat vond jij van dat einde in het schip? Leek wel een scène uit Skyline. Wanneer ik me nu besef dat we hier te maken hebben met de remake/prequel van The Thing dan krijg ik plaatsvervangende schaamte.
Dat was best erg, eerste helft zat ik nog op een 3-3,5*, maar echt onder de 2, wil ik het ook niet laten zakken, het is nog wel een redelijke film, geen echte troep. Eind sloeg natuurlijk nergens op. Laatste 10 minuten wou ik eigenlijk al naar huis gaan.....
dutchtuga
Ik heb maar twee momentjes die ik sterk vond: de scène in de helikopter en het laatste shot tijdens de aftiteling, omdat ik daar weer besefte hoe geniaal het 'origineel' wel niet is. Ik heb iemand hier horen zeggen dat ie de muziek hier beter vindt dan in Carpenters versie. Werkelijk absurd..
Wat ik eigenlijk nog het meest tegen vond vallen, was de slechte CGI. Als je dan toch al een remake van The Thing maakt. Zorg dan tenminste voor stat of the art special effects. Nu was het zowel conceptueel. (Bride of Reanimator, Society en Deadly Spawn Waren een stuk creatiever. En 25 jaar eerder.....), als qua uitvoering helemaal niks. SCHANDE!
dutchtuga
van Heijningen wou in een interview nog doen laten geloven dat dat de hele insteek was (werken met echte make-up e.d.), maar dat de studio het tijdrovend vond. Zit wat in, maar ik kan er niet bij dat de cgi niet beter en schaarser had gekund.
Volgens mij was enkel de eerste opensnij scene met echte make up, dar zag er ook direct goed uit. verder verbaasd het me niets dat de studio The Thing om zeep heeft geholpen..... Die boekhouders hebben natuurlijk 0 verstand van film.
finalman
Reinbo, je zegt dat de CGI slecht is. Maar vb in The Expendables of Rambo IV is het bloed ook erg nep, en 100% zeker met CGI gedaan. Of heb ik ongelijk?
In Expendables is sommige cgi idd ook slecht, maar die films moeten het ook niet van de make up fx hebben. Verder vind ik m in Rambo 4 helemaal niet slecht.
Gelukkig maar, zou al even vrezen dat je deze film ook daadwerkelijk goed zou vinden. Maar liefhebbers van de Carpenter versie kunnen deze onmogelijk goed vinden.
Daar doe je de film dan toch iets mee tekort, hadden ze enkel op een hippe cast gegokt dan hadden ze nooit een hoop baardige Noren in de film gestopt. Niet dat ik verder iemand van deze cast kende die hip zou moeten zijn ...
Mary Elizabeth Winstead heeft toch al in een aantal (bekende) films gespeeld, waaronder Scott Pilgrim. Tuurlijk moeten ze er wel wat noeste mannen in gooien, om het geloofwaardig te maken. De Amerikanen daarentegen zijn allemaal gladjakkers en niet geloofwaardig. Vooral een chick tussen deze alfa mannetjes komt puur over als een marketingtrucje. Een "hippe" cast hoeft natuurlijk niet een bekende cast te zijn verder.
Quentin
Matthijs, je bent een loser.
Pffff, moet dat zo persoonlijk? Het is een studiofilm, alsof de beste man zoveel beslissingsbevoegdheid heeft gehad.
dutchtuga
Een échte liefhebber/fan van het origineel met een beetje karakter had dit gewoon niet geregisseerd en lekker overgelaten aan de studio. En zelfs met de middelen voor handen had het er stukken beter uit kunnen zien dan het eindresultaat. The Thing is echt op alle fronten een mislukking.
dutchtuga
Mee eens. Winstead is echt volledig ongeloofwaardig in deze film.
Mescaline
Deze reacties waren inderdaad voorspelbaar, wanneer kappen ze eens met die zouteloze remakes..
Maar wel eentje met een compleet eigen insteek dn vibe. Dat kun je van deze helaas niet zeggen.
brujeria
ik heb gisteren avond de Carpenter versie weer eens gekeken.
En nu met in mijn achterhoofd de gedachte:
hoeveel zaken zie ik eigenlijk die tot een prequel uitnodigen.
veel dus.
ik heb de prequel nog niet gezien maar ik neem zomaar aan dat dat het hele verhaal over de Noren is, die het ruimteschip ontdekken.
Ik heb er toch wel erg veel zin in moet ik zeggen!
Bij ons in de bioscoop (Sittard-Geleen) zenden ze deze film niet eens uit
Quentin
Uitzenden? Wist niet dat Foroxity een televisiestation is geworden.
brujeria
wat dacht je? ik pluk een willekeurige recensie van internet die mijn cijfer nog eens kracht bij zet?
whats the point?
Uhm. Misschien is het zijn eigen recensie......

The Thing
1982

The Thing from Another World
1951

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Tucker and Dale vs. Evil
Horror / Komedie, 2010

The Thief of Bagdad
Avontuur / Fantasy, 1940

The Naked Gun: From the Files of Police Squad!
Komedie / Misdaad, 1988
gebaseerd op boekparanoiaresearch station alien life-formprequelantarcticablizzardduringcreditsstingerbody horror