• 9.390.765 stemmen

The Passion of the Christ (2004)

Drama | 127 minuten / 120 minuten (cut version)

Speelduur: 127 minuten / 120 minuten (cut version)

Alternatieve titel: The Passion Recut

Geregisseerd door: Mel Gibson

Met onder meer: Jim Caviezel, Maia Morgenstern en Monica Bellucci

Gesproken taal: Hebreeuws en Latijn

Releasedatum: 1 april 2004

Plot The Passion of the Christ

"By his wounds, we were healed."

The Passion of The Christ is een film over de laatste twaalf uren van het leven van Jezus van Nazareth. De film opent in de Olijventuin (Getsemane) waar Jezus naartoe gaat om te bidden na het Laatste Avondmaal. Jezus verzet zich tegen de verlokkingen van Satan. Verraden door Judas Iscariot, wordt Jezus gearresteerd en meegenomen binnen de stadsmuren van Jeruzalem waar de leiders van de Farizeeërs hem confronteren met beschuldigingen van heiligschennis en hem ter dood veroordelen.

avatar van melgibson

melgibson

veronica is de vrouw die jezus een doek geeft en drinken wil aanbieden

melgibson schreef:

Je kan best wel 'n beetje vriendelijker zijn hoor?

inderdaad ja

• 2087 stemmen

MelGibson.. Hoe oud ben jij als ik vragen mag..?

avatar van mokum

mokum

Dan heeft de echte Mel Gibson in ieder geval zijn doel bereikt. In ieder geval bij jou.

U-96 schreef:

MelGibson.. Hoe oud ben jij als ik vragen mag..?

ouder als mij waarschijnlijk, aan zijn manier van doen precies niet

avatar van FisherKing

FisherKing

Lijkt me niet. Het totaal ontbreken aan interpunctie en zinsbouw doen denken aan een jaar of 8-9

Wellicht IQ-verlagende film dit ...

• 2087 stemmen

Ik ken de film niet (op een trailer na)... Ik wil de film voorlopig ook niet zien (ik wacht wel totdat deze op tv komt), en de film zal me vooral niet boeien... Maar wat ik wel graag zou willen is dat MMer MelGibson zo vriendelijk zou willen zijn om de moeite te nemen om hoofdletters en interpunctie in zijn berichten te gebruiken... Kleine foutjes vind ik absoluut niet erg, maar dit gaat me echt te ver...

avatar van jackson

jackson

mensen doe niet moeilijk stem zoals je wilt stemmen maar bekijk hem wel en mel gibson doe wat rustig aan de wereld vergaat niet en mokum o,5 is wel erg slecht he kan me niet voorstellen dat mel gibson zon slechte film kan maken.

ik heb de film gezien op 10 maart bij de voorvertoningen voor de evangelische gemeenschap ik heb geen worden om uit te leggen hoe deze film is

maar ik laat jullie zelf een mening geven als je hem gaat zien

dag jack pieter

eerdekes

Ja het kan wel, dat hij erg indrukwekkend is.

Maar dat geeft hem nog niet het recht van 'n mug 'n olifant maken; bij wijze van spreken.

avatar van mister blonde

mister blonde

FisherKing schreef:

Wellicht IQ-verlagende film dit ...

begint er idd. op te lijken...

avatar van mokum

mokum

De film is dan ook gemaakt door een persoon met een IQ van onder de 80.

U-96 schreef:

@MelGibson...

Of je moet wel heel veel gespijbeld hebben op school...;)

Ik denk eerder teveel gebijbeld.

Overigens hoop ik nog steeds dat deze film een slechte 1 april grap is.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Aan jacksons bericht te zien is het in christelijke kringen gebruikelijk om geen interpunctie te gebruiken.

avatar van Dionysos

Dionysos

mokum schreef:

Ik vraag me af of iemand daadwerkelijk deze film gezien heeft. Een gemiddelde van 4,36 is werkelijk ongelooflijk. Is Moviemeter een orgaan van christelijke filmliefhebbers?

Dit slaat natuurlijk nergens op.

POTC heeft namelijk geen plot, geen structuur, geen karakter opbouw, geen psychologie. Het toont puur en alleen de lijdensweg van JC naar het kruis, met stupide, kinderlijke flashbacks die regelrecht uit een kinderbijbel zijn overgenomen. De film is lelijk, slecht gefilmd, beroerd geacteerd, de soundtrack is om kotsmisselijk van te worden, etc. etc. POTC kent geen artistieke visie, geen originaliteit. Het is een totaal overbodige bijbelfilm, met belachelijke splatter. Het is niets meer dan ranzige propaganda, gemaakt door een talentloos regisseur die zijn geloof er met -letterlijk- grof geweld inramt. Om te kotsen.

Deze film draait dan ook niet om de plot of de psychologie van de karakters, maar om de betekenis: namelijk het Leed van Christus, je zei het zelf al. Vandaar ook de titel. Als je een dergelijke film maakt met de bedoeling origineel te zijn dan zit je in het verkeerde genre, derhalve heeft het ook weinig zin om hem daar op af te rekenen.

De film is ranzig, absoluut, maar het draait dan ook om gruwelijk menselijk leed. Iets wat welhaast onlosmakelijk verbonden is met het katholicisme. Sinds de oprichting ervan heeft dit instituut de mensheid laten zwelgen in het leed van hun heiligen en [vooral in de Middeleeuwen] een gruwelijke god de scepter in handen gegeven. Dat komt naar voren in talloze schilderijen, beelden, liederen en dus ook deze film.

Daarom is dit juist wel een sterk psychologische film; het raakt namelijk een - gevoelige - snaar bij mensen. Bij mij uit dat zich in een ietswat onbegrijpende fascinatie, jou laat het gezien je heftige reactie ook niet bepaald onberoerd.

Propaganda, nee, lijkt me niet. Tenminste wat ik erover heb gehoord duidt erop dat het geheel dusdanig over de lijdensweg van christus handelt, dat er voor verdere bijbedoelingen geen plaats is. Daarbij zie ik niet hoe mensen na twee uur aan martelscènes ineens Roomser dan de paus de bios kunnen verlaten.

Dussssss, naar mijn bescheiden mening heb jij een beetje de essentie van dit werk gemist...

avatar van gangstar

gangstar

Diep triest dit ,deze discussies

Maar ik ga hier niet verder op in.

Ja ik ook heb de film gezien ik heb een illegale versie gedownload en heb hem gezien.

Hou het gewoon kort: als je van een mix van braveheart en lord of the rings houd met bijbelse teksten erbij dan moet je deze film zien

ik vond het een hele goede film

mensen stop met ruzie maken hier we moet discussieren over films niet ruzie maken!!!

mokum schreef:

De film is dan ook gemaakt door een persoon met een IQ van onder de 80.

Niet tegen de echte mel gibson hé, die speelt absoluut niet ter zake ! Heb respect voor die man, bereikt meer dan jij ooit zult bereiken denk ik

gangstar schreef:

Diep triest dit ,deze discussies

Maar ik ga hier niet verder op in.

ik vond het een hele goede film

Mij hoor je niet meer

avatar van gangstar

gangstar

Dionysos ben helemaal met jouw eens!!

Je bent een van de weinige hier ,die normaal kan praten.

avatar van speedy23

speedy23

Filmcriticus W. de Bruin formuleert het zo: “Een overdonderende film voor iedereen, ongeacht of je nu gelovig bent of niet. Het is een prachtige film met Jim Caviezel in de rol van zijn leven. Na de 127 minuten moet je even bijkomen en heb je tijd nodig om het te verwerken. Ik geef wel een tip mee: ga naar de film zonder vooroordelen, anders kun je hem niet genoeg voelen.”

En daarmee is veel gezegd denk ik.

BoordAppel schreef:

Ja, en wee o wee als de Heer met een kleine letter word geschreven.... dan brand je in de hel.

speedy23 schreef:

Filmcriticus W. de Bruin formuleert het zo: “ga naar de film zonder vooroordelen, anders kun je hem niet genoeg voelen[/i].”

En daarmee is veel gezegd denk ik.

Vooroordelen over vooroordelen. Daar heb ik vooroordelen over.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

melgibson, jackson en gangstar geven allemaal een 5 en hebben zich kortgeleden (vandaag zelfs) geregistreerd. Toeval? Of staat er ergens iets over MM op een christelijke site?

avatar van Anatolia

Anatolia

BoordAppel schreef:

Zie mijn voorstel:

avatar van Jordy

Jordy

Stapel stemmen verwijderd, en users geband (oa melgibson): meerdere users aangemaakt.

avatar van Anatolia

avatar van RolfWolf

RolfWolf

Jordy schreef:

meerdere users aangemaakt.

Vader, Zoon en Heilige Geest?

avatar van Whatsnext

Whatsnext

vind het echt de misselijkste film ooit 0,5!!!

avatar van silverfaustx

silverfaustx

saaie film ,weinig dialoog maar zeer bloedig en n voorspelbaar einde lol

avatar van Reinbo

Tegenvallende bezoekerscijfers in Europa.

In de twee grootste Europese filmmarkten Engeland en Duitsland weet The Passion niet de eerste plaats te halen In Engeland blijven Dawn of the dead en Starsky & Hutch (3e week!) The Passion voor, terwijl in Duitsland de Disney film Brother Bear bijna twee keer zoveel bezoekers trekt.

Alhoewel de film het heel goed doet in Zuid Amerika, zal de internationale boxoffice ruim achterblijven op de USA, aangezien landen als Engeland, Duitsland samen goed zijn voor zo'n 20% van de internationale Boxoffice. En ook van 'grote' landen als Frankrijk, Japan en Zuid Korea verwacht wordt dat de film niet hetzelfde succes zal kennen als in de USA.

Het lijkt het er dus op dat The Passion internationaal niet een even grote hit wordt als in de USA