• 9.388.248 stemmen

The Passion of the Christ (2004)

Drama | 127 minuten / 120 minuten (cut version)

Speelduur: 127 minuten / 120 minuten (cut version)

Alternatieve titel: The Passion Recut

Geregisseerd door: Mel Gibson

Met onder meer: Jim Caviezel, Maia Morgenstern en Monica Bellucci

Gesproken taal: Hebreeuws en Latijn

Releasedatum: 1 april 2004

Plot The Passion of the Christ

"By his wounds, we were healed."

The Passion of The Christ is een film over de laatste twaalf uren van het leven van Jezus van Nazareth. De film opent in de Olijventuin (Getsemane) waar Jezus naartoe gaat om te bidden na het Laatste Avondmaal. Jezus verzet zich tegen de verlokkingen van Satan. Verraden door Judas Iscariot, wordt Jezus gearresteerd en meegenomen binnen de stadsmuren van Jeruzalem waar de leiders van de Farizeeërs hem confronteren met beschuldigingen van heiligschennis en hem ter dood veroordelen.

kos schreef:

Er wordt alleen nergens weergegeven dat hij sterft voor onze zonden. Je hebt dus geen flauw idee waarom hij gestraft wordt, buiten wat vage aanwijzingen.

Ja oké.. daar moet je dus al een aantal films voor gezien hebben, of verhalen gelezen hebben.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Dat wordt dus wachten op een prequel ...

Teskuh17 schreef:

Het is alleen jammer dat het sterven de essentie van de film is, maar het waarom er niet in verwerkt is. En laat dat nou het enige belangrijke zijn.

Dit is meer een Steven Seagal-achtig 'zo veel mogelijk close-ups van extreem overdreven idiote Romeinen al hakkend in slow motion op bloederige Jezus' exploitatie-Jezusverhaal.

kos schreef:

Ben ik met je eens.. Ik vind het ook jammer overigens dat de opstanding niet verfilmd is.. Dat vind ik een van de mooiste dingen uit het verhaal

Volgens mij wel hoor.

Volgens mij wel hoor.

Ja, een stukje dat hij opstaat en wegloopt.. niet echt dat je zegt het wordt goed behandeld. De opstanding uit de film Jezus met Jeremy vind het mooier.

Teskuh17 schreef:

Nee, maar dat was met alle niet-extreem bloederige stukken uit de film. Die werden er een beetje tussengefrommeld.

kos schreef:

Tussengefrommeld, sommige delen vond ik dan toch wel indrukwekkend. En ik blijf het gewoon origineel vinden dat hij in het Latijn en Herbreeuws is gemaakt.

avatar van speedy23

speedy23

En Aramees!

speedy23 schreef:

En Aramees!

Kan best ik herkende eigenlijk alleen het Latijn

avatar van ThaMovieVoter

ThaMovieVoter

kos schreef:

Nou, heb alle berichten hiervoor niet gelezen, maar dit is toch wel heel erg.

Wat is er erg aan, het is gewoon simpelweg de waarheid

Sommige mensen, met name fanatiekelingen, hebben een beeld voor hun kop, dat probeer ik weg te halen door het opnoemen van 'feiten'...

Ik had het niet over jouw bericht, maar over de film zelf die heel erg was.

avatar van ThaMovieVoter

ThaMovieVoter

Oke, dan had ik het verkeerd begrepen

avatar van (matthijs)

(matthijs)

Een tip voor de mensen die geïnteresseerd zijn in de andere kant van het jezusverhaal. Lees 'De Da Vinci Code' van Dan Brown. Erg interessant en volgens mij is er meer research in dit boek gestoken dan in deze film. Ook worden er op internet over dit boek verhitte discussies gevoerd net als over deze film.

jacom

misschien moet men de martelscenes symbolisch zien. het is en blijft een hollywoodfilm, dus echte diepzinnige monologen/dialogen over jezus' mentale lijden moet je niet verwachten. ze worden verwoord in alleszeggende geselscene.

de film barst trouwens van de symboliek, dus waarom zou dit niet kunnen?

jacom

beetje symplistisch gezien misschien, maar als je de film zo bekijkt valt hij echt wel mee.

stem verhoogd tot ** 1/2

avatar van pjotr

pjotr

jacom schreef:

de film barst trouwens van de symboliek, dus waarom zou dit niet kunnen?

Misschien omdat je dan àlle films wel een schouderklopje kunt geven en ze allemaal een half sterretje kunt verhogen...;)

avatar van Take One

Take One

Ik vind de symboliek persoonlijk wel erg ver te zoeken. Krijg ook het idee dat mensen bij dit soort films verwachten dat er sowieso symboliek in moet zitten.

jacom

als je de bijbel leest, moet je wel de symboliek ervan inzien. heel die verrijzenis moet symbolisch gezien worden.

maar je hebt wel een punt, het is ver gezocht.

avatar van Take One

Take One

Tuurlijk snap ik de symboliek die schuilgaat in de Bijbel. Maar ik vind dit gewoon een verkrachting van die symboliek. De wederopstanding van Jezus in deze film heb ik echter niet meer meegemaakt daar ik de zaal ben uitgelopen.

Echter, kijkend naar het voorliggende gedeelte betwijfel ik ten sterkste ook maar enige vorm van symboliek in de verfilming van de wederopstanding...

avatar van reinepijn

reinepijn

james caviezel is het niet jim caviezel asjemenou

avatar van kloeshki

kloeshki

viel enorm tegen, goedkoop geweld

avatar van audia8w12

audia8w12

In deze film word de nadruk wel erg verkeerd gelegd.

Het ging om het innerlijke lijden, niet om het uiterlijke. Voor de rest vond ik het een wat ouderwets aandoende film. (kan vanzelf ook niet anders als je 2000 jaar geleden moet spelen), maar toch,........

Van mij krijgt ie een 3

avatar van xangadix

xangadix

Hallo zeg, volgens mij moeten ze na het draaien van deze film het bloed van het scherm afpoetsen. Van mij had het wel wat subtieler gemogen...

avatar van Elsenburg

Elsenburg

De film heeft niks te maken met de bijbel. Het is gewoon entertainment. En ook nog eens oersaai. Ik heb wel ergere dingen gezien in films.

avatar van neo

neo

Het komt allemaal nogal vluggetjes over. De concentratie op haast enkel en alleen het lijden kan een punt van kritiek zijn,maar mij boeide het wel redelijk.Score van Debney is hemelsmooi, wat nogal eens zorgt voor ontroering. 3 sterren

avatar van Freud

Freud

reinepijn schreef:

james caviezel is het niet jim caviezel asjemenou

Is een en dezelfde persoon hoor

avatar van Zelva

Zelva

pas·sie (de ~ (v.), ~s)

2 het lijdensverhaal van Christus

Main Entry: pas·sion

1 often capitalized a : the sufferings of Christ between the night of the Last Supper and his death.

avatar van Jordy

Jordy

Ja en? Omdat de titel klopt mag dit geen punt van kritiek meer zijn? Als ik een film "Jordy maakt een tosti" maak, mag je niet klagen dat de film verder nergens over gaat?

avatar van salvatore

salvatore

• 1937 berichten

Jordy schreef:

wanneer gaat ie in premiere??