• 9.376.848 stemmen

Met onder meer: Whitney Able en Scoot McNairy

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 28 april 2011

Plot Monsters

"After Six Years, They're No Longer Aliens. They're Residents"

Zes Jaar geleden ontdekte de NASA mogelijk buitenaards leven in ons zonnestelsel. Een sonde werd de ruimte ingestuurd om monsters te verzamelen, maar bij terugkomst op aarde stort deze neer in Centraal Amerika. Wanneer er nieuw leven blijkt te ontstaan wordt half Mexico in quarantaine genomen en bestempeld als geïnfecteerde zone. Vandaag de dag zijn de Mexicaanse en Amerikaanse militairen nog steeds bezig om de wezens te beheersen. Een Amerikaanse journalist stemt er mee in om een bange toerist te begeleiden door de geïnfecteerde zone in Mexico, naar de veilige grens van Amerika.

avatar van thobe

thobe

De beelden van de verwoeste steden waren prachtig, de lange beveiligingsmuren en de SE kwamen realistisch over. De titel en de sfeer in het begin schept hoge verwachtingen, maar de makers gebruikten dit uiteindelijk om in 90 minuten het verhaal over de relatie tussen de hoofdpersonages uit te leggen. De film slaat daarbij finaal de plank mis, want het bekende verhaal over een man en vrouw die elkaar niet kennen en samen moeten zien te overleven kennen we al in heel wat andere vormen.

De hele setting is zoals al eerder gezegd prachtig, maar maakt de teleurstelling alleen maar groter.

Wegens de af en toe wonderschone beelden en de hele normale ietwat saaie verhaallijn: 2,5*

avatar van Mai*

Mai*

Ik ben in slaap gevallen.. dat zegt genoeg denk ik zo...

avatar van Tarkus

Tarkus

Een wat tegenvallende film is dit geworden.

De beelden van de verwoestingen zijn indrukwekkend, en maken de film nog enigszins het bekijken waard.

Maar voor het verhaal moet je het niet doen, dat is enorm saai, inhoudsloos is een beter woord.

avatar van some_solucti

some_solucti

Mai* schreef:

Ik ben in slaap gevallen.. dat zegt genoeg denk ik zo...

Misschien geen films kijken als je te moe bent?

Ik vind de negatieve reacties hier een beetje overdreven. Natuurlijk heb je te maken met een film met een vrij laag budget, dus je kan niet state of the art CGI verwachten. Maar wat er is ziet er stukken realistischer uit dan pak em beet, Avatar (dan bedoel ik design, niet kwa effecten), maar de meeste aliens net een slag te veel op mensen lijken. Hier hebben ze de extra stap gezet, het zijn creaturen waarvan je je voor kan stellen dat ze ergens in het universum bestaan, maar ze zijn niet aards genoeg om van de aarde te zijn.

Het is allemaal niet al te spectaculair, maar wel een van de weinige alien invasion movies die je een beetje kan geloven. Naast wat kleine net te handige toevalligheden op het begin van de film zit het plot prima in elkaar, maar de meeste lof gaat voor mij naar de wereld waar het afspeelt.

avatar van Coulthard29

Coulthard29

Het mooiste! aan deze film vond ik ; Het moment waarop deze (na 94 Min. verveling) eindelijk! was afgelopen en daarbij nog een complimentje voor de aftiteling.

De Film heeft Totaal! géén inhoud en v/d verhaallijn wordt je ook al niet veel vrolijker!

In die 94 (Dood)saaie minuten , heb ik die zogenaamde monsters (een stel wandelende inktvisjes) ook maar 3 á 4x gezien , maar ook deze momenten waren Saai! en Aktieloos

Om over de Special-Effects! nog maar te zwijgen , Pffffffff!!

Mijn uiteindelijke Conclusie: It's a waste of Time! en het enige echte Monster!!! , da's de Film zelf.

avatar van yerun

yerun

Deze film viel me totaal niet tegen, zeker gezien de 'matige' recensies. Tis maar net waar je van houdt of voor in de stemming bent...
Voor snelle, kant en klare Hollywood actie zit je hier totaal verkeerd.

Voor een spannend avontuur waar je je telkens weer afvraagt wat er gaat gebeuren zit je zeker goed. In inderdaad de mooie omgeving, wat al regelmatig genoemd wordt. zit je ook goed.

Moet wel toegeven dat ik iets meer van de 'monsters' verwacht had, het verhaal erom heen speelt meer in de film dan dat je daadwerkelijk veel van ze ziet.

De film is meer 'real life' achtig dan de meeste films. Wat ik wel af en toe een nadeel vond, is dat de dialogen af en toe te traag zijn, soms onnodig naar mijn mening,
Al met al ben ik blij dat ik de film gezien heb

avatar van mnrk

mnrk

Deze film heeft mij wel positief verrast...

Het verhaal is zeker de moeite waard en de gehele aankleding en setting zag er goed uit ( de verwoestingen, de muur ), ook de locatie's zorgen voor de juiste sfeer.

Ook het acteerwerk van Whitney Able en Scoot McNairy was in orde....

Maar net zoals "Yerun" , had ik ook iets meer van de "creatures" willen zien, maar aan de andere kant heeft zorgt dat ook weer voor iets mysterieus.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Geen hele boeiende film. Wat mooie plaatjes, maar de de afbeelding van de destructie in het getroffen gebied blijft beperkt door budgetproblemen denk ik. Er wordt goed geacteerd, de focus ligt op de persoonlijke perikelen van de twee hoofdrolspelers. De dialogen en plotjes zijn nogal matig en oppervlakkig uitgewerkt.

Het heeft wel wat, maar het is allemaal niet erg boeiend. 2,5*

avatar van Smugmarty

Smugmarty

Tja... de film is zo rustig dat ik inderdaad ook in slaap ben gevallen.

Het deed mij nog het meeste denken aan War of the Worlds met Tom Cruis maar dan een soort alternatieve hele langzame en niet spannende versie zonder ook maar enige vorm van CGI / special effects

avatar van stevebravo

stevebravo

Eigenlijk nog best een goede film. Goed geacteerd, en een einde waarover je zelf mag door fantaseren. Niet dat het een open einde heeft, maar toch, de film speelt tot je verbeelding.

De monsters leken wat mij betreft net iets teveel op octopussen, maar goed. Je kan niet alles hebben.

3* als in voldoende

avatar van blurp194

blurp194

In een vrij korte periode zijn er drie films verschenen die een vergelijkbaar verhaal hebben - een soort reis of zoektocht door een postapocalyptisch landschap. Ik heb het dan over The Book of Eli (2010), budget $ 80.000.000, The Road (2009), budget $20.000.000, en over deze film - budget $800.000. En toch is het wat mij betreft verreweg de beste film van de drie.

Een niet onbelangrijk aandeel daarin heeft het verhaal - geloofwaardig, zonder dat er sensatie nodig is in de richting van gruwelijkheid (Road) of hulp nodig is van het geloof (Eli). Maar ook de prima beelden van de landschapjes, de kapotte gebouwen, achtergelaten wapentuig en afgeleefde voertuigen maken indruk, het laat weer eens duidelijk zien dat je geen megabudget nodig hebt om een goeie film te maken.

De grens - ik denk niet heel toevallig tussen Mexico en de VS - kan je ook nog eens mooi relateren aan de grens rond Mordor in de LotR-films, het doet mij er van vormgeving tenminste heel sterk aan denken. En dan kom je heel makkelijk bij een politieke boodschap over Amerika uit, en de houding die de Amerikanen zich in de omgang met de rest van de wereld nogal eens aanmeten. Of je die diepgang er in zoeken moet, tsja, dat mag iedereen voor zichzelf uitvinden.

Goed geacteerd door Whitney Able en Scoot McNairy, die sympathiek en herkenbaar spelen. Ook daarin zie ik een wereld van verschil met de andere twee films...

avatar van nightbreed

nightbreed

Wat een aangename verrassing. Het acteerwerk en de dialogen zijn zeer goed en naturel, en de regie is ook erg sterk. De chemie tussen de hoofdrolspelers is duidelijk aanwezig. Buiten het aliengegeven is de film zeer geloofwaardig (sterk script). Het is eigenlijk een drama/romance gemixt met wat SF (klinkt raar, maar het is briljant gedaan). Deze ga ik zeker nog een keer kijken.

avatar van kraj28

kraj28

Coulthard29 schreef:

Om over de Special-Effects! nog maar te zwijgen , Pffffffff!!

avatar van Decec

Decec

Een goede SF film...

Eigenlijk ook een romantische film...

Prima verhaal...

Prima acteerwerk...

Knap gemaakt voor inktvissen...

Prima camerawerk...

Prachtig mooi HD kwaliteit...

Uitstekend achtergrond muziek (Dolby Digital)...

Eindelijk is mijn goede SF genre...

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Het verhaal was brilliant gevonden maar toch vond ik de uitwerking wat minder. Bij een verhaal als dit verwacht ik eerlijk gezegd toch ook wel spectaculaire beelden maar die bleven een beetje uit. Het acteerwerk vond ik ook niet zo uit de verf komen.

Toch blijf je wel benieuwd hoe het met de twee af gaat lopen dus op zich boeit het verhaal wel.

Wat ik wel heel mooi uitgewerkt vond waren de twee beesten die elkaar ontmoeten op het einde. Dat zorgde er eigenlijk voor dat ik deze film uiteindelijk toch een hele krappe voldoende geef. Die scène maakte best wel indruk.

avatar van Theunissen

Een saaie Sciencefiction / Drama die iets wegheeft van de film "The Mist". Het verhaal was opzicht best aardig gevonden en wist ook wel te boeien maar de uitvoering ervan was matig omdat het nergens spannend werd en beide hoofdrolspelers eigenlijk maar twee saaie pieten zijn. De beelden zagen er soms best fraai uit maar dat is dan ook alles. De wezens (inktvissen) zagen er behoorlijk nep uit en waren ook nergens dreigend. Op het einde leek het effen spannend te worden (scene is min of meer gejat van War of the Worlds) maar helaas was dat maar van zeer korte duur en de film is daarna ook al na een paar minuten afgelopen.

avatar van jerry r

jerry r

ja erg saai en slap .

hij is niet echt slecht maar gewoon erg slap en dan is 94 minuten toch wel erg lang

avatar van oemoemenoe

oemoemenoe

luchtig en romatisch SF wegkijkertje.....

geen spektakel.

avatar van leuk!

leuk!

Mijn god, ik geloof dat dit de saaiste SF film is die ik ooit gezien heb.

het is dat ik vakantie heb, anders zou ik het zonde vinden van mijn 90min.

Monsters liet me wat op mijn honger zitten. Toen de aftiteling over het scherm rolde, kon ik alleen maar denken: "Was dit het nou? Waar was de grote finale? Heb ik net naar twee parende ruimte-octopussen zitten kijken of...?"

Niet enerverend slecht, maar toch een beetje zoutloos.

avatar van liars

liars

Mooie film die helemaal niks met science fiction of thriller te maken heeft. Gaat over vervreemding, de moeilijkheid tot communicatie en hoe we vaak zelf vreemden zijn in onze eigen wereld.

avatar van ibendb

ibendb

"Genomineerd voor BAFTA: Beste Debuut."

De film viel wat tegen voor mij. De eerste scènes waren best leuk want ik moest direct aan Cloverfield denken. Maar de rest van de film was echt slap. Af en toe nog een spannend momentje, maar meer niet. Het verhaal is wel best leuk gevonden en de "monsters" zagen er goed uit. Maar ik vond de wezens best onorigineel. Jammer, maar toch een 3*.

avatar van The One Ring

The One Ring

Monsters is een sympathieke lowbudgetfilm die vooral opvalt omdat hij met weinig geld een verhaal verteld dat doorgaans alleen op het scherm gebracht wordt voor een hoog budget. Het is een film die je gemakkelijk heel goed of heel slecht kan vinden, afhankelijk van wat je verwacht. Ik zit er echter tussenin. De film is sfeervol, knap gemaakt (zeker de aliens) en ik waardeer de lef om het verhaal een totaal onconventionele kant in te laten gaan, waarin de monsters eigenlijk gewoon beesten zijn die met rust gelaten worden en alleen aanvallen als ze geprovoceerd worden. Dat de film eindigt met een paringscène tussen twee van die lichtgevende octopussen is dan ook wel toepasselijk en levert de beste scène op. In dat opzicht vind ik het dan ook weinig toevoegen dat de openingsscène het werkelijke einde is, waarin de hoofdpersonen mogelijk aan hun einde komen. Past niet echt bij een film over het leren begrijpen van iets wat anders is.

De film verveelt niet, maar voor de climax wordt het eigenlijk ook niet bijzonder. Het is een aardig wegkijkende roadmovie waarin weinig gebeurt. Ik had op iets meer gehoopt. Hiermee bedoel ik niet eens zozeer actie en avontuur als wel gewoon meer dan een standaard opbloeiende romance tussen twee tegengestelde personages en wat simpele allegorieën rond het immigratiebeleid van de Verenigde Staten (die er volgens de maker per toeval in gekomen zijn; hoe is dat mogelijk?). Het is wel een bijzonder filmpje dus en lekker eigenzinnig, maar iets groots zie ik er ook niet in.

avatar van Actarus

Actarus

Een low-budget film, dat omwille van zijn originaliteit in eenvoud het kijken waard was...

dus verwacht je niet met zo'n titel aan een mega Hollywood-productie! Hoe ik het verhaal geinterpreteerd heb, betekenend 'monsters' iets anders in deze film...maar dat 'iets' laat ik aan de kijker over...

Visueel mooi in beeld gebracht, met aandacht voor realisme, toch de drijfveer en kracht achter 'Monsters'...Vond dat er tussen de 2 hoofdpersonages een goed samenspel bestond, in een wereld vol monsters...alhoewel de echte monsters daar niet aanwezig waren

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Uitstekend roadfilmpje.

Met de nadruk op filmpje. Het blijft allemaal redelijk kleinschalig en gezien het overduidelijk beperkte budget (en dat is niet negatief bedoeld, de afwezigheid van veel SFX viel gewoon op) is dat een prima keus.

Het liefdesverhaaltje binnen het 'monsterverhaal' is ontroerend en mooi gebracht. Daartegenover staat de boze buitenwereld waardoor de hele film in een dreigend sfeertje baadt. Beviel me uitstekend.

Geen slecht woord over de acteurs, beide waren volkomen geloofwaardig in hun rol. De weinige special effects die er in zaten (met name op het einde van de film) waren niet foutloos maar storend was het zeker niet.

Aangename verrassing. Kan de lage quotering ergens wel begrijpen. Als je een standaard Hollywoodspektakel verwacht (met zo'n titel niet eens onterecht) kom je bedrogen uit. Maar als je iets verder kijkt ontdek je een erg fijn klein filmpje.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Film zit ook beetje tegen het Arthouse-achtige aan.

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

SnakeDoc schreef:

Film zit ook beetje tegen het Arthouse-achtige aan.

Want?

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Niet zo n groot budget, niet echt voor het grote publiek, heeft niet in veel bioscopen gedraaid, iets wat zweverig, niet helemaal wat je denkt te verwachten, etc.

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

Ok, ja daar heb je wel een punt.

avatar van scorsese

Uitstekende film waarin aliens zes jaar geleden een deel van Mexico en Amerika hebben overgenomen. De nadruk ligt hier duidelijk niet op de monsters, maar meer op de reis van de twee hoofdpersonages door het geïnfecteerde gebied. Het is dus meer een roadmovie waarbij de constante dreiging van de monsters voelbaar is (het feit dat de film realistisch oogt, helpt hier ook zeker bij). Dit alles is sfeervol in beeld gebracht en de twee hoofdrolspelers komen ook geloofwaardig over. Deze onconventione alien-film pakt zeker goed uit.