• 9.378.789 stemmen

Met onder meer: Whitney Able en Scoot McNairy

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 28 april 2011

Plot Monsters

"After Six Years, They're No Longer Aliens. They're Residents"

Zes Jaar geleden ontdekte de NASA mogelijk buitenaards leven in ons zonnestelsel. Een sonde werd de ruimte ingestuurd om monsters te verzamelen, maar bij terugkomst op aarde stort deze neer in Centraal Amerika. Wanneer er nieuw leven blijkt te ontstaan wordt half Mexico in quarantaine genomen en bestempeld als geïnfecteerde zone. Vandaag de dag zijn de Mexicaanse en Amerikaanse militairen nog steeds bezig om de wezens te beheersen. Een Amerikaanse journalist stemt er mee in om een bange toerist te begeleiden door de geïnfecteerde zone in Mexico, naar de veilige grens van Amerika.

avatar van Pacino87

Pacino87

Wat een slechte saaie film zeg!! Er gebeurd werkelijk niks in de film.

avatar van Mariovane

Mariovane

Hier had ik toch echt wel meer van verwacht. Wat is dit een saai gedrocht van 'n film zeg!! Zonde van mijn tijd

avatar van Testa-Rossa

Testa-Rossa

Dan moet je wachten op deel 2 denk ik, daar zal ongetwijfeld meer actie in zitten.

avatar van sHone

sHone

Films waarbij de spanning gemaakt worden door de kracht van het weglaten zijn altijd beter dan Hollywoodachtige taferelen waarbij de Amerikanen de wereld weer eens redden. Hierbij is 1 mits. Mits de chemie goed is. Jammer genoeg vindt ik dat hier dus helemaal niet terug. De diepgang van de karakters is veel te oppervlakkig, de relatie tussen die twee heeft nauwelijks draagvlak en de vonk (die waarbij alles om de hete brij heen draait en niet die ze in zoetsappige films gebruiken) doofde als een ouwe kaars uit. Opnames ok, wezentjes mwah, verhaal ok, diepgang hmm.

al met al 2,5 niet voor het grote publiek. (maar dat is vaker met dit soort films)

avatar van Picker

Picker

er had veel meer ingezeten, dit had een sterk science fiction drama kunnen worden maar helaas is het geheel echt te saai geworden. 2*

avatar van BramIsLegend

BramIsLegend

Vond deze zeer goed, een echte monsterfilm is het niet te noemen, maar de hele sfeer errond vond ik geweldig weergegeven. Komt er nog eens bij dat geweldig geschoten is, en er heel wat prachtige locaties in zitten

avatar van Brooklyn

Brooklyn

Geen spanningsboog

avatar van eddyeddy

eddyeddy

Niet door heen te komen, wel uitgekeken maar was toch een worsteling jammer....

avatar van VforVictor

VforVictor

Aardige film die het vooral van de sfeer moet hebben. Der gebeurde weinig in de film maar vond het em toch onderhoudend. 3,5 ster

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Het is inderdaad wel even anders dan je zou verwachten. Het is in iedergeval geen typische Amerikaanse pief paf poef monsterfilmpje. (geen wonder dat het natuurlijk uit de UK komt). En nou lees ik dat deze slechts 15.000 dollar koste? Dan hebben ze, visueel gezien der toch nog iets heel moois van gemaakt. Monsters was wat mij betreft een zeer geslaagde film.

Het draait natuurlijk alweer om buitenaards leven op de aarde, tenminste in een gedeelte van Mexico en het zuiden van Amerika en een Journalist moet dus een toerist naar Amerika brengen. Dat kon per boot, maar omdat ze het nodig vonden om te gaan zuipen en dat ze door de kater en de ruzie de boot missen staat er nog maar 1 oplossing: door de geinfecteerde zone zelf te gaan. (Vond het overgens wel erg indrukwekkend hoe ze dat op die treinkaart weergeven)

En ja, hier in Monsters is de regering wel weer zo krom als een hoepel, door de zone niet gewoon volledig af te zetten ipv de mensen uit vrije wil door de zone naar Amerika te laten reizen. Is toch wel een stukje onverantwoordelijkheid niet? Maar de zone zelf en dan ook de ingang ervan vond ik echt prachtig neergezet. Met hier en daar karkassen van straaljagers, tanks etc en je word ook gelijk de apocalyptische sfeer ingezogen. De monsters zelf krijg je niet al te vaak te zien. En waarom, daar komen we aan het einde wel achter.

Want dan komen we bij die scene waarbij die 2 monsters verliefd op elkaar worden, en dan kom je der eigenlijk achter dat die monsters helemaal geen gevaar waren voor de mensheid, en dat de mensheid het er zelf van gemaakt heeft. Ze hadden natuurlijk gewoon geen buitenaards matriaal mee moeten nemen naar aarde en het gewoon met rust moeten laten. En ja, als jij als leger op zo'n beest gaat schieten als een kip zonder kop dan doet zon monster ook iets uit zelfverdediging natuurlijk. Die hele quarantaine is ook gewoon de schuld van de mensheid. Ik vond het op een een of andere manier wel weer een soort van boodschap weggeven. Netzoals in District 9.

Gewoon prima monsterfilm. Alleen dit keer niet van Hollywood.

avatar van Number23

Number23

Hmmm misschien had ik te hoge verwchtingen, want hij valt beetje tegen. Ik wist weinig van de film alleen het gegeven van aliens op aarde.

Ik had geen romance verwacht en daarom extra jammer als die romance totaal niet uit de verf komt.

Special effects waren er wel en meer dan ik had verwacht en ze zagen er niet slecht uit. Veel gebeurde in t donker dus enigzins beschermend was het wel.

Verder wat mooie jungle beelden, meer kan ik er niet van maken.

avatar van killer13

killer13

interessant concept, deed me bji momenten denken aan cloverfield. maar helaas komt deze nog niet eens in de buurt van cloverfield. de spanning was ver te zoeken en vaak was het ook gewoon saai omdat er niet echt iets gebeurde. er waren wel een paar prachtige beelden (zoals de gecrashte helikopter langs de weg en die tank in het moeras/meer) die doen hopen op meer spanning en interactie maar toch gebeurt er na tientallen minuten nog altijd niet zo veel. toen ik de plot las dacht ik dat film zoals battle: LA ging zijn. alleen minder clichés, niet de hele tijd hersenloos schieten en meer aandacht voor het emotionele aspect. maar monsters was net iets te soft voor mij. het hersenloos schieten valt gewoon helemaal weg en het emotionele aspect was ook geen goedmaker voor mij. simpelweg omdat de emoties saai waren, bijvoorbeeld de relatie tussen de 2 hoofdpersonages die voor mij niet helemaal goed tot uiting komt. al bij al is monsters veel te saai ondanks het leuke concept. hopelijk wordt de sequel niet zo saai.

avatar van Zeriel

Zeriel

sinterklaas schreef:

Vogens IMDB; Budget:$800,000. Het leek me al buitengewoon knap om dit voor $15.000 te maken. Het blijft natuurlijk behoorlijk low budget , zeker voor een Sf film.

Ik vond Monsters niet echt goed, maar er zaten wel veel dingen in die het de moeite waard maakten. Wat ze onderweg te zien krijgen, en het van Holywood afwijkende scenario. De film was wat onevenwichtig en fragmetarisch, en loopt nogal abrupt af.

Voor een low budget debut niet slecht.

avatar van voomzap

voomzap

Ben een SF liefhebber en ik zie dit vele malen liever dan de kaskrakers, maar op de een of andere manier vond ik het overgrote deel te saai, te langdradig. De sleutelscenes waren okee en het acteerwerk ook. Mischien moet je deze zien zonder enige informatie zodat er geen verwachtingen zijn...

avatar van RudyKramer

RudyKramer

Deze vond ik gewoon ronduit slecht en saai.. Er gebeurt echt weinig, had er toch meer van verwacht gezien de score..

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Score is verdomd laag..

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Alles onder de 3* vind ik een lage score

avatar van xxc

xxc

Dit vind ik dan weer ontzettend jammer.. echt jammer.

Jeetje, wat zijn er de laatste tijd veel films die gaan over wereldrampen.. Dan gaat het over het weer, dan over buitenaardse wezens. Op een gegeven moment krijg ik daar toch wel echt genoeg van.. Maar goed, deze gedachte kreeg ik pas ná het kijken van deze film, dus dat heeft mijn mening absoluut niet beïnvloed.

Als je het verhaal op de achterkant leest en de cover bekijkt ziet het er allemaal erg goed uit. 'The infected zone', 2 mensen die alleen een lange reis gaan maken. Ja, er zit wel degelijk wat in. Maar het is helaas allemaal niet goed uitgewerkt.

Na 30 à 40 minuten verwacht ik toch altijd wel wat actie. Dat er tenminstie íets gebeurt. In heel deze film gebeurt er maar 1 ding (in het midden vd film), en dat is nog helemaal niet zo relevant omdat de 2 hoofdpersonen er goed vanaf komen. Daardoor ebt de spanning weg. Je hoopt, en denkt, dat er nog iets gaat komen.. maar helaas. Vrij weinig.

Wat ik wel mooi vond is dat ze de grens over komen en zien/merken dat er in Amerika ook het een en ander fout is gegaan. Terwijl ze daar juist heen wilden.

Jammer, ik had graag wat meer willen zien. Deze film doet me een beetje denken aan The Road, al is die een stuk beter.. The road is namelijk net als Monsters, een drama film over een wereldramp/invasie. Battle LA bijvoorbeeld, gaat meer de actie kant op.
Begrijp me niet verkeerd; ik vind The road erg goed, dus het ligt niet aan het genre. Maar hier hebben ze het gewoon verkeerd gedaan.. Jammer.

Omdat er toch wel mooie beelden inzitten, acteerprestaties niet slecht zijn, en 1 moment wel degelijk spannend is, ga ik geen onvoldoende geven.

avatar van djeebee

djeebee

dit is geen B film, maar 'n K film

avatar van Fryce

Fryce

Lekkere film met een mooie spannende sfeer. Blijft klein, wat niet storend was. Af en toe helaas wel erg slecht geacteerd.

avatar van candymancandyman

candymancandyman

Auw wat slecht.

avatar van essepluisje

essepluisje

Deze film had veel potentieel maar het kwam er helaas niet uit. De monsters zelf zijn eigenlijk best aardig maar de band tussen de hoofdrolspelers komt totaal niet over terwijl daar veel focus op ligt. In dit genre zijn vele betere films.

• 2074 stemmen

Ben het wel met essepluisje hierboven eens. Een monsterfilm zonder de gebruikelijke actie, dat kan werken. De latente dreiging geeft het verhaal best een aardige sfeer. Jammergenoeg zitten we 90 minuten met twee oninteressante hoofdpersonages opgescheept, waardoor het drama niet wil boeien.

avatar van wimnoot

wimnoot

Is het heel vreemd dat ik soms aan Stalker van Tarkowski moest denken? Toffe film i.i.g. anders dan ik gedacht had, hoewel het genre duidelijk drama zegt.

• 2074 stemmen

Dat is niet heel vreemd - in beide films wordt er in een verboden zone rondgebanjerd. Verder zie ik weinig overeenkomsten.

avatar van wimnoot

wimnoot

Mysterieus sfeertje, mooie beelden en vrij veel dialoog. Alleen is deze me veel beter bevallen, dat is gezien jou nr 1 misschien wel tegen het zere been. Sorry!

Ik vind het best hoor.

Vroeg me trouwens af waar in het grensgebied tussen de VS en Mexico oerwoud is...beetje vreemd. Of zit ik er naast?

avatar van bladerunner63

bladerunner63

een goede sf maken tegenwoordig blijkt moeilijk ... dit kan je moeilijk een film noemen... na een tegenvallende Skyline - The Road - The Book Of Eli - Surrogates - Repo Man enz .... begin ik mij af te vragen of ze wel nog iets begrijpen van het genre .... de nieuwe van Ridley Scott misschien ?

avatar van Tonypulp

Tonypulp

dit kan je moeilijk een film noemen

Huh?

avatar van m1chel