• 9.375.261 stemmen

Jackass 3D (2010)

Komedie / Documentaire | 94 minuten / 99 minuten (unrated edition)

Genre: Komedie / Documentaire

Speelduur: 94 minuten / 99 minuten (unrated edition)

Alternatieve titel: Jackass 3

Geregisseerd door: Jeff Tremaine

Met onder meer: Johnny Knoxville, Bam Margera en Steve-O

Gesproken taal: Roemeense en Engels

Releasedatum: 28 oktober 2010

Plot Jackass 3D

"3 Times the Laughs. 3 Times the Stupid. 3 Times the Pain."

Jackass 3 is het logische vervolg op de twee voorgangers waarin Johnny Knoxville, Bam Margera, Steve-O, Ryan Dunn, Chris Pontius, Preston Lacy en Rob Stull weer allerlei domme, riskante en weerzinwekkende acties voor de camera uithalen. In 3D dit keer!

avatar van B4 Blackbones

B4 Blackbones

Hmm, erg leuke avond gehad. Ik had enorm veel zin erin en het viel wel ietwat tegen maar overall was het toch wel weer wat je ervan verwacht.

Een paar dingen vielen mij wel op. Namelijk dat het uiteraard in 3-D is, dit keer. Dit hebben ze heel goed uitgepakt en hierdoor is het eigenlijk de eerste film waarvan ik denk, kijk, 3-D is geen overbodige luxe. Erg leuk gedaan dus.

Het tweede dat me opviel waren de verschrikkelijk goeie camera's die ze hebben gebruikt zoals bij Time Warp. Hierdoor is de slow-motion echt heel interessant.

Het derde dat me opviel, en dat was negatief, is dat het wat meer gemaakt was. Logisch, want als je zulke camera's gebruikt, moet je eerst alles doordenken. Maar dat vond ik vroeger juist zo leuk aan Jackass, dat alles spontaan overkwam. Dat was nu dus wel wat minder.

Voorderest vond ik dat de balans tussen vieze grappen en pijnlijke goed verdeeld. Zeker een aanrader voor iedereen die de vorige Jackass delen ook leuk vonden.

avatar van Arabyus

Arabyus

Het was echt lachen in de bios ^^

Vermakelijk.

Voor het eerst mij eigenlijk niet zo gestoord aan het 3D gebeuren. Komt waarschijnlijk omdat de Jackass films cinematografisch toch geen bal voorstellen, dus wat er verloren gaat aan scherpte en kleur doet er ook gene bal toe.

Het 3D was zelfs af en toe leuk, al blijft het erg beperkt. Vooral de intro en outro maken er vlot gebruik van, verder blijft het een redelijk zinloze toevoeging. Verder is alles weer iets minder extreem dan in het tweede deel, al blijven er geniale vondsten inzitten. De opzet met het vliegtuig is bijvoorbeeld geweldig.

De sketches met de verkleedpartijtjes als bejaarden vond ik het minst, verder weer veel vetzakkerij, al zit er ook hier weer niks in wat echt overdreven hard over de schreef gaat. De kerels geven volgens mij ook redelijk makkelijk over, of ze houden zich in ieder geval niet in.

Zo zie je op twee dagen dan 3 Jackass films. Best lollige ongein allemaal, maar het leukste was eigenlijk nog zo'n extreem oud koppeltje bejaarden dat bij ons in de zaal zat. Na de credits zaten ze er nog steeds, taaie mensjes

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

Waren het wel bejaarden? Ik had ze geslagen, of van een trap af gegooid, dan weet je het in ieder geval zeker. Bejaarden in een Jackass zaal, hmmm....

planet_of_death

Dat zijn berjaarden met humor!

avatar van djwest

djwest

hmm haalt het niet bij de eerdere twee

avatar van semmie12

semmie12

Ontzettend leuke film,

nog altijd flink lachen alleen nu naar een hoger niveau met nieuwe stunts en grappen waar je je broek mee vol kakt.

Top film

avatar van ArnoldusK

ArnoldusK

• 2059 stemmen

Ja, amusant was het wel.
Maar goed, dat je betaald voor een 3d-bril is volkomen onzin, want er zaten vrijwel geen echte 3d-shots in. Tijdje bril af gehad en het enige dat 3d is is de ondertiteling...

Verder wel geweldige en soms ziekmakende grappen er tussen. Van de tand die door de Lamborghini wordt uitgetrokken tot aan de hondenstront-plee...

Het is natuurlijk altijd de vraag in hoeverre dat bepaalde shots geregisseerd zijn en in hoeverre ze 'echt' onverwachts komen etc.
Ik heb het gevoel overgehouden dat het bij deze film meer van dat eerste is... Die eerste film (en de eerste afleveringen van de serie) waren naar mijn gevoel 'echter'. En aangezien het toch een soort van documentaire is zie ik nu net op MM, is dat ook een beoordelingspunt.

Uiteindelijk goed gelachen, vooral om de originaliteit van de grappen en de totale aankleding van iedere grap. Het is echt een groep stomme kloten bij elkaar, dat is in ieder geval wat nog steeds goed overkomt

planet_of_death

Dat is absoluut niet zo denk ik. Het komt echt onverwachts.

avatar van ArnoldusK

ArnoldusK

• 2059 stemmen

Ja, maar wat is 'echt' echt nog tegenwoordig?

En bovendien beseft iedere Jackass op dit moment ook maar al te goed welke reactie het beste past bij welke slag enz., ze zijn ook goed afgetraind (op media-gebied dan).

Misschien ben ik vrij sceptisch.

Wat ik trouwens nog vergeten was te zeggen hierboven;

Ook aan de slow-motion beelden en de versterking van de klappen (pauw, poefff, ssshhhttt, etc.) heb ik me een klein beetje geërgerd. Natuurlijk is het weer eens wat anders, maar zo kun je zelfs van een begrafenis nog iets 'cools' maken..

avatar van spy30

spy30

vond toch het tweede deel het leuks maar heb toch weer gelachen maar iets minder dan de andere delen

ArnoldusK schreef:

Ja, maar wat is 'echt' echt nog tegenwoordig?

Misschien ben ik vrij sceptisch.

Wat ik trouwens nog vergeten was te zeggen hierboven;

Dan is dat erg knap, want de reacties zijn wel heel erg realistisch.

avatar van namingway24

namingway24

Kan ik hier iets zinnigs over zeggen? Niet echt, gewoon een erg leuke film. Niet altijd even grappig, maar áls ik moest lachen (en dat was vaak) lag ik ook helemaal dubbel. Je ziet dat die gasten oud worden (vooral Knoxville) en dat draagt alleen maar bij aan de pret; het gaat vaak echt tegen de zin in. Het 3D aspect werkte goed, vooral bj de gore grappen als de Poo Cocktail Supreme. Met de slow motion wordt echt goed omgesprongen. Met genoeg gelijkgezinde mensen gewoon een perfect avondje in de bioscoop.

avatar van El ralpho

El ralpho

Danger, Shit and Puke; Welcome to Jackass!

10 jaar terug op MTV was de TV serie van Jackass al een dijk van een hit. 10 jaar later en 2 bioscoopfilms verder brengen de mannen een 3e deel compleet in 3D wat gemengde gevoelens bij mij te weeg bracht.

3D is natuurlijk leuk om te zien, maar het draait bij Jackass natuurlijk nog steeds om de bizarre stunts en de vele poep en plas grappen. Ook al zijn deze nog steeds in overvloed aanwezig en zijn de mannen nog steeds zo gek als een deur; de meeste grappen zijn lang niet zo leuk of hilarisch meer als in de vorige 2 films.
Sommige grappen zoals een scene met Pontius verkleed als gorilla en een scene met een zogenoemde snake pit sloegen zelfs volledig dood, niet wat we van het gezelschap gewend zijn.

Maar natuurlijk kon ook ik geregeld een brede grimas niet onderdrukken en weerklonken mijn lachsalvo's ook geregeld door de zaal maar toch was het aantal scene's met écht geslaagde grappen mij te minimaal. De koek is beduidend op aan het raken en de creativiteit om leuke grappen aan het publiek te tonen geraken in dit deel schaarser en schaarser. Ook al hebben de leden van Jackass al de bizarre stunts die je je kan bedenken naar alle waarschijnlijkheid al uitgevoerd: het blijft jammer.

Wil niet zeggen dat ik niet over deze film te spreken ben overigens. De enige ingrediënten die je nodig hebt voor een top avond zijn een groep melige vrienden die je vergezellen en een aantal pullen bier; lachsalvo's gegarandeerd. Het is alleen jammer dat dit aantal lachsalvo's helaas een stuk lager lagen dan bij de andere 2 films.

Jackass blijft Jackass en dit is nog steeds in positieve zin te merken bij stunts zoals de Poo cocktail supreme en hilarische actie's zoals het opzetten van een Midget fight.

Al met al vind ik het na dit 3e deel mooi geweest. Of een volgend deel moet de kwaliteit van de eerste 2 films wederom benaderen.

Desalniettemin behaalt de film alsnog een nette 3,0*

avatar van Jack Sparrow

Jack Sparrow

Weer van hetzelfde maar het blijft leuk. 3d effecten voegen daadwerkelijk wat toe. Bij enkele scènes heeft het echt een extra functie; mede door het gebruik van de vele slow motion.(bijv de opening scene). De film verveelt geen moment!

avatar van Prudh

Prudh

Grappig hoe mensen zich de 3D laten aanpraten en dit ook echt zien als een meerwaarde. Grotere onzin kom je zelden tegen. Dit is een uiterst platte 'film' natuurlijk, waarin de 3D zelden een meerwaarde kent. Niettemin heb ik me gewoon kos-te-lijk vermaakt in de bios. Blijven de grappen hangen? Geen idee. Is het memorabel? Moah. Had ik tranen in mijn ogen van het lachen? Ja! Gewoon leuk. Punt.

avatar van pie18

pie18

Geweldige film heb me kapot gelache.En iemand liep de bios uit om overtegeven toen ze begonnen met het zweetpak. Geweldig!!!( ik ben wel een echt jackass fan) Wat ik wel jammer vond dat er bijna niks eigelijk maar 1 ding iets met een skateboard was en dat vond ik wel jammer.Maarja gewoon geweldig

avatar van pie18

pie18

jackass 3.5 aangekondigd alleen nog niet zeker als het bios of dvd word:D(en waarom vind ik jackass 2.5 niet op moviemeter )

avatar van s0njaa

s0njaa

Heerlijk vermaakt in de bioscoop. Zo een filmpje mag je wel zien op zn tijd. Alleen het kots drinken trok ik echt niet, die gast is zooooo fucking vies.

De briljantste stunt vond ik het luchtkussen in het water, waardoor er een jackass werd gelanseerd en er vervolgens op hem met paintballguns werd geschoten

3,5

avatar van crimedevil

crimedevil

Geweldige film, Vooral de stukjes met de bejaarden waren leuk.

Het zweetpak was wel ranzig...

3.5

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Bleef toch erg leuk.

Geweldig hoe ze er toch nieuwe dingen weer verzinnen (high five, sweatsuit cocktail etc.). Heb om sommige stunt/grappen toch wel hard kunnen lachen. Vooral de "poo cocktail' met Steve-O is ook geweldig. Ook mooi hoe ze die Magera in de val laten lopen met slangen. De spuitpoep van Dave England zag er toch ook weer zo enig uit. De scene met de sterke lijm met Wee Man op Preston Lucy in standje 69 is erg grappig. Ook het einde is toch wel leuk uitgepakt. Het begin is wat minder. Bij de credits zie je nog wat leuke oude fragmenten van de gasten zelf. Misschien heb ik daar (toentertijd) wat harder om kunnen lachen. Maar ondanks dat, dit blijft geestelijke humor . Dikke 3,5.

avatar van Pitakaas

Pitakaas

Misschien was het van te voren een slecht idee om een film als Jackass in Pathé Scheveningen te gaan kijken met een 3D bril op...

Maar achteraf was het een fijn avondje! Gelukkig zaten er niet teveel bijdehandse scholiertjes in de zaal dus als er niet hoefde gelachen te worden werd er niet gelachen.
En als er gelachen moest worden zou je het weten ook.. Haha, het blijft toch een raar iets, met een hele zaal een paar maniakken uitlachen. Maar ook in 3D (wat je niet echt merkt, behalve de titeltjes van de scenes, openingsscene en dildocanon) blijft Jackass vermakelijk. Ik vroeg me wel af hoe lang het nog houdbaar blijft, want in deeltje 3 zien we wel veel dingen die we al in eerdere films of in de afleveringen hebben gezien.. Knoxville verkleed als bejaarde, stieren, lilliputter wisseltrucjes en de nodige poep en plas humor.
Ikzelf was eigenlijk niet zo van van de wat gory scenes, te denken aan poepvulkaan en sweatsuit cocktail, maar zo lang ze worden afgewisseld met leukere scenes zoals the midget barfight is het nog te overzien en wordt het geen Dirty Sanchez, en dat is maar goed ook.
Al met al een leuke film om eens in de bios te gaan kijken, en daarna wat biertjes te gaan kantelen. Echter hoop ik wel dat dit dan de laatste moge zijn. De aftiteling was er ook wel naar, met Weezer - Memories en de Jackasses now and then in beeld. Passende afsluiter dacht ik zo!

en als je de kop van Knoxville ziet is het maar beter ook denk ik..

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Toch het beste Jackass deel denk ik. 3D was ook absoluut niet onaardig!

Veel en hard gelachen!

avatar van Materny

Materny

Ben weer bestolen; wat is 3D toch een aanfluiting in dit soort films...... Totaal geen meerwaarde.

avatar van Pitakaas

Pitakaas

Materny schreef:

Geef ik je compleet gelijk in, 3D sloeg werkelijk nergens op...

avatar van MaartenF

MaartenF

Ik vond het 3D ook niks toevoegen, maar ik denk dat ze dat vooral voor de grap erin hebben gedaan. Tegenwoordig komen er zat 3D films uit, dus wilden ze waarschijnlijk inspelen op de gimmick. Bovendien, vaak genoeg wordt van een filmreeks het derde deel 3D genoemd (Jaws 3D, Friday the 13th 3D).

avatar van noke

noke

Zoals de andere 2 Jackass...super!!! Had alleen wat meer verwacht van 3D, daar mocht wel wat meer gebruik van worden gemaakt.

avatar van Revolt

Revolt

Grappige, smerige, harde en soms gestoorde grappen, en dat is alles wat je verwacht bij een film als deze.

Ik had gehoopt dat er wat meer was gedaan met het 3D, en dat de grappen wat grootser waren aangepakt. Het blijft toch voornamelijk bij simpele gekkigheid, wat niet geschikt is voor in de bioscoop, laat staan voor een 3D-voorstelling.

Kijk deze maar gewoon thuis.

6,0/10

avatar van M.C.H.S.

M.C.H.S.

Het 3D voegde weinig toe. Meer diepte, betere quality, maar er knalt geen kots uit het scherm. Jammer.

Ik vond deze jackass minder dan zijn voorlopers. Op tv had deze movie het veel beter gedaan dan in de bioscoop.

Ik ervaarde de film 'te gemaakt', minder impulsief en minder spontaan.

Jammer.. maar ik heb wel hard gelachen en t was goed om geen PIEPS of zwarte blokjes te zien op ranzige woorden/dingen:P

avatar van Hemelbewoner

Hemelbewoner

het was gewoon keihard vermaak, soms een beetje te, maar dat nemen we dan maar op de koop toe.