• 9.218.023 stemmen

Death Sentence (2007)

Actie / Drama | 105 minuten / 111 minuten (unrated version)

Genre: Actie / Drama

Speelduur: 105 minuten / 111 minuten (unrated version)

Geregisseerd door: James Wan

Met onder meer: Kevin Bacon, Kelly Preston en Garrett Hedlund

Releasedatum: 18 oktober 2007

Plot Death Sentence

"Protect what's yours."

John Hume, een lokale ondernemer in Boston, leidt een vredig en liefdevol leven met zijn gezin. Dit vredige bestaan wordt onderbroken wanneer zijn oudste zoon tijdens een overval op brute wijze wordt vermoord. Als de daders, leden van een drugsbende, ook nog eens onder hun straf uitkomen, neemt hij het recht in eigen handen.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Matig. Inhoudelijk biedt de film niets bijzonders, noch Bacon noch zijn gezin konden me echt interesseren. Er zit ook weinig opbouw in op dat vlak en hetgeen je krijgt zijn de gebruikelijke huiselijke taferelen die je na zoveel keer wel kent. Dan gaat het bij dit soort films vooral om de uitvoering en die is vrij grauw en serieus en duister. Soms lekker hard en rauw en bloederig, soms met fijne momenten met beeld en muziek, een enkele sterke actiescène (die achtervolging en daarna in die parkeergarage was prima) maar vaak ook viel de film een beetje dood. Spannend werd het niet, echt leuk ook niet en aan het eind bood de actie nog maar weinig opwinding. Dan speelt ook die sfeer mee en het enorm serieuze karakter, als een film je niet pakt weet hij het daarna ook niet meer te doen dan. Dan liever iets luchtigs om nog op dat vlak te genieten. 2,0*.

avatar van clubsport

clubsport

prima wraakfilm met een goede rol van Bacon .

avatar van frans123

frans123

clubsport schreef:

prima wraakfilm met een goede rol van Bacon .

Welnee!!!! Bacon is ongeloofwaardig!!

avatar van clubsport

clubsport

frans123 schreef:

Welnee!!!! Bacon is ongeloofwaardig!!

Er zullen vast genoeg voorbeelden in dit genre zijn die beter zijn maar

Ik vond het geloofwaardig genoeg

avatar van frans123

frans123

clubsport schreef:

Er zullen vast genoeg voorbeelden in dit genre zijn die beter zijn maar

Ik vond het geloofwaardig genoeg

Ja joh....who cares? Oninteressante film.

avatar van The Oceanic Six

Ach jee. Fransje123 is weer eens negatief over een film. Dat verwacht je niet.

avatar van Jynxter

Jynxter

Zoals het gros van de wraakfilms heeft ook deze zijn portie stompzinnigheid en slecht mikkende bad guys. Maar Death Sentence is intenser, grimmiger en simpelweg beter dan de gemiddelde Neeson actie-thriller.

Een klein zeventje.

avatar van eempag

eempag

Precies dat hè. Bij al dit soort films de beelden van het knusse gezin tot het fout gaat.

Dan een rechter die de boefjes vrij laat.

Kan he niet een keer anders?

avatar van AniSter

AniSter

Redelijk amusement. Beacon vind ik geen slechte acteur, maar vind ik voor dit soort films geen goede keuze. In deze film zit af en toe wel wat actie maar het geheel laat weinig indruk achter. Dit was de tweede keer dat ik deze film heb gezien en waarschijnlijk ook de laatste keer. Vooral jammer van al die onwaarschijnlijkheden en standaard dingetjes bij dit soort films, zoals surveillerende agenten die het niet lukt om een object te beveiligen of dat de badguy altijd als laatste van de bende overblijft samen met de 'held'. Scoort net voldoende voor mij.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Moderne Death Wish. Een manager tuimelt in een nachtmerrie wanneer zijn oudste zoon vermoord wordt door een criminele jeugdbende. Het is een zuivere wraakfilm met enkele melodramatische kantjes aan, en net daar gaat het wat fout : de combinatie van geweld en sentiment werkt gewoon niet. De film overdrijft ook zwaar : meneer kan met een kogel in zijn nek nog naar huis terugkeert en op de flikken kun je niet rekenen Toch is de film best vermakelijk en kent een paar razend spannende scènes, zolang je de oppervlakkigheid er kunt bijnemen. Bacon vind ik persoonlijk wel passen, want zonder hem was dit een nog mindere film geweest.

avatar van Peter Pan

Peter Pan

Zeer goede en keiharde actiefilm!

De film begint eigenlijk heel "huiselijk", een gezinnetje waar alles prima gaat, eigenlijk een begin waarvan je denkt: "wat heb ik nou weer op gezet...?"

Tot aan de rechtzaak lijkt het ook een drama film, maar daarna krijgt deze een wending die je niet direct verwacht.

De keuze voor Kevin Bacon is erg gepast. Buiten dat het een erg goede acteur is, past hij prima in de rol van degelijke kantoorklerk die veranderd in een brute moordenaar.

In het begin is hij nog heel onwennig met veel twijfel, maar hoe dieper hij in de ellende komt hoe meedogenlozer hij wordt met erg brute schotwonden en keiharde moorden.

Het is ook heel duidelijk dat de schrijver van "death wish" heeft meegewerkt aan deze film. Erg veel overeenkomsten, maar dat betekent zeker niet dat de film een slechte kopie is, in tegendeel zelfs!

Enigste minpuntje was John Goodman, niets mis met deze acteur, maar die link je veelal aan comedy of een beetje een lacherige rol en dat is jammer. Ook zijn rol doet er eigenlijk niet toe, denk deze weg en de film is exact hetzelfde. Gelukkig draait de film eigenlijk alleen om Bacon en die acteert erg goed.

Begin met drama, daarna genoeg spanning en volop actie, was het herzien zeker waard!

avatar van Patjée

Patjée

Geen idee waarom deze film hier zo relatief goed scoort. Geloofwaardigheid is ver te zoeken. Zoon die zelfs na de begrafenis én de rechtszaak nog nooit te weten is gekomen waar zijn broer stierf? Moeder die er perfect opgemaakt bijloopt vlak na de dood van haar zoon? Detective die helemaal naar kantoor komt om de dood van één van de criminelen te melden, maar niet ziet dat de hoofdpersoon een hand in het verband heeft? Auto die zomaar over de reling van een parkeergarage kan rijden? Concrete bedreiging maar er dan niet voor kiezen op een schuiladres te verblijven, maar simpelweg thuis met maar 1 politiewagen voor de deur? Criminelen die een afrekening uitvoeren met het gezin maar daarbij vader én zoon “per ongeluk” laten overleven? Hoezo schoten ze niet nog een keer om zeker te zijn dat ze allemaal dood zouden zijn? Ontsnapping door een ziekenhuisraampje? Onze hoofdpersoon die met 1 schot op afstand iemands been er volledig (!) afschiet? En zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar van de emotie moet de film het ook niet hebben. Totaal ongeloofwaardig hoe het gezin zogenaamd met verdriet omgaat. Man gaat even iemand doodsteken, moeder en zoon zitten nu al thuis sentimenteel videobanden terug te kijken “die moeder al wilde opruimen” terwijl de dood van de zoon pas net achter de rug is? En als hij dan bebloed thuiskomt is de reactie ook zeer onderkoeld? Acteerwerk zeer teleurstellend, eigenlijk van iedereen (maar moeder spant echt de kroon). Alleen die ouwe baas met z’n wapenhandel had nog wel een leuk geacteerd bijrolletjes. Dan blijft eigenlijk enkel de actie over, maar die is ook zeer belabberd. Natuurlijk is de film ook al 15 jaar oud en moeten we het met die bril bekijken, maar toch. Het gaat echt nergens over hoe vaak ze misschieten in deze film en die achtervolging was ook verre van geloofwaardig. Enfin, meermaals getwijfeld het weg te zappen, maar uiteindelijk blijven kijken omdat het nét bleef boeien. Verder dan 2 ** kom ik echt niet.

avatar van boemboem27

boemboem27

goede en spannende Actie / Drama film.

met een uitstekend spelende Kevin Bacon.

klein rolletje van John Goodman als louche verkoper van oa wapens en auto-onderdelen .

heerlijk wraakfilmpje daar lust ik er wel meer van.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Herzien, blijft een heerlijke wraakfilm.

Ook met 2 nummers van een van mijn favoriete bands, The Black Angels. En de scène in de auto op de parkeerplaats waar je de cameraman ziet zitten

avatar van cor1946

cor1946

2e keer gezien, best een goede wraakfilm. Bacon speelde een goede rol.

avatar van Phantasm

Phantasm

Goede wraakfilm. Prima mee vermaakt.

avatar van The Oceanic Six

Ik ben bezig om goede wraakfilms uit deze eeuw eens opnieuw te bekijken en daar hoort uiteraard ook Death Sentence bij. Even nagekeken, maar mijn laatste kijkbeurt was in 2009 dus een nieuwe poging werd wel eens tijd. De film stond op 3,5 ster en ik vond het destijds best wel vermakelijk en bruut, maar ook weer niet goed genoeg om de film een topper te noemen en dat gevoel heb ik nu achteraf nog steeds.

Death Sentence begint best wel oké, al is het wel een berg clichés achter elkaar. Maar met de moord op zijn zoon in een tankstation begint een heel behoorlijke wraakfilm die in het eerste uur nog ergens wel realistisch aan voelt, maar daarna een beetje ontspoord doordat er geen logica meer in te vinden valt. John transformeert al snel van een nette echtgenoot en vader naar een moordmachine die wraak wil nemen op de bende die zijn zoon heeft vermoord. Als blijkt dat de moordenaar met enkele jaren weer vrij kan komen trekt hij de aanklacht in en zoekt hij hem privé op om hem om te leggen, wat weer een hele kwaadaardige bende pissed off maakt. En daar ontspoort de film een beetje, want ik verloor mijn sympathie voor John een beetje toen de rest van zijn gezin ook vermoord/ernstig verwond werd doordat hij hen niet de koffers liet pakken om even 500 km verderop te wonen tot dit voorbij was. En ook het feit dat een super gewelddadige bende wraakt zweert en er dan slechts een lokaal agentje voor de deur in een auto werd gezet sloeg nergens op. Bij dit soort films draait het om de sympathie voor de persoon die zijn verdiende wraak neemt, maar hoe verdiend is het nog als je de rest van je gezin ook in de danger zone zet qua dreiging?

Puur als actiefilm overtuigt de film trouwens wel behoorlijk. De vibe is rauw, de actie is bruut en het blijft lekker om de bende langzaamaan ingekort te zien worden. De karakters zijn lekker cliché, dus de bendeleden zijn intens kwaadaardig. Zo zie ik het altijd graag bij dit soort films. Kevin Bacon speelt een prima hoofdrol, misschien is zijn transformatie een tikkeltje ongeloofwaardig en zijn handelingen al helemaal, maar hij is wel bad ass. Leukste bijrol is die trouwens van John Goodman als wapenhandelaar. Die man heeft altijd zo'n mooie karakteristieke kop en ook hier is hij weer sterk. De bijrol van die agente was wel tenenkrommend, die vertoonde echt geen greintje empathie voor iemand waar de zoon bruut van is vermoord.

Bij elkaar is dit 15 jaar na de vorige kijkbeurt nog steeds hetzelfde cijfer waard. Death Sentence is niet goed geschreven, maar wel leuk om te kijken. En daar gaat het toch vooral om.

3,5* blijven staan

avatar van Rubie2208

Rubie2208

wat een matige film zeg man man . actie is rechtstreeks uit rambo met een slap verhaal . de “bad guys” komt niet echt overtuigend over vond ik .

verder al die ongeloofwaardigheden. De bende leden rennen schietend over straat terwijl ze niet zeker wisten of hij het wel was. als hij wakker wordt condoleert de agent hem niet eens . allemaal erg ongeloofwaardig . acteerwerk vond ik ook niet om naar huis over te schrijven.

daarna gaat hij , zonder enige vecht of schiet ervaring als rambo iedereen neermaaien haha.

film probeert erg serieus over te komen, maar vond het vaak een beetje lachwekkend .

avatar van Neder0001

Neder0001

Nog eens opgezet omdat mijn wederhelft deze nog nooit gezien had. Het blijft een prachtfilm met eveneens prachtige muziek. Ik kan ook erg van dit soort wraakfilms genieten. Ik verhoog mijn stem naar 4,5*.

avatar van Basto

Basto

Film zorgt wel voor een fijne adresline rush en sommige scenes zijn erg fijn. Het verhaal had wat scherper gemogen. Nu lijkt het steeds opnieuw te beginnen. Transfer van de blu ray was niet geweldig helaas.

3,5 blijft staan.