menu

Death Sentence (2007)

mijn stem
3,36 (1954)
1954 stemmen

Verenigde Staten
Actie / Drama
105 minuten / 111 minuten (unrated version)

geregisseerd door James Wan
met Kevin Bacon, Kelly Preston en Garrett Hedlund

John Hume, een lokale ondernemer in Boston, leidt een vredig en liefdevol leven met zijn gezin. Dit vredige bestaan wordt onderbroken wanneer zijn oudste zoon tijdens een overval op brute wijze wordt vermoord. Als de daders, leden van een drugsbende, ook nog eens onder hun straf uitkomen, neemt hij het recht in eigen handen.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=RVdWq9jxejI

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van popcorn en cola
2,5
Matige wraakfilm, ver van alle realiteit. Diverse malen overwogen om af te zetten.

avatar van Gang_Star
3,5
Sterke wraakfilm. Kevin bacon zet een zeer goede rol neer als vader die het recht in handen neemt. Dit resulteert in een film met voldoende spanning en een aantal harde actiescènes waarbij al vanaf de moord op de zoon van John Hume duidelijk word dat dit een film is waar het geweld niet word geschuwd. Een bikkelharde, rauwe, spannende film die zonder enig twijfel ontzettend vermaakt.

avatar van Proeneke
3,5
Was wel een leuke. Muziek was ook wel goed.

avatar van knusse stoel
4,0
Een verhaal waarin emoties moeten worden geuit, want als het recht in jouw ogen krom is, de samenleving jou in de steek laat als vader van een liefhebbende zoon, dan wordt het tijd om het recht te halen! Of ik het hiermee eens ben laten we in het midden, het gaat nu om een film. Eentje die jou meesleept in zijn emoties, een waarbij je misschien ook wel de dader(s) wilt zien gaan sterven omdat ze totaal geen berouw tonen en de rechter ze laat lopen.
Tijd voor WRAAK!

avatar van Capablanca
2,5
Werkelijk alles, maar dan ook echt ALLES aan deze film is cliché. En toch is ie wel vermakelijk. Voor één keertje.

avatar van 606
4,0
606
Blijft een kei toffe en emotievolle film. Ouders zouden nooit een kind moeten begraven, en als het recht dan niet zegeviert kan ik me indenken dat je het recht in eigen handen neemt.

Eigenlijk is het plot fout, hij gaat niet vrijuit door het systeem. Maar door wat anders.

2,5
Ik verbaas me toch wel iets over het vrij hoge gemiddelde bij deze film.
Dit is weer zo een film die je 1x ziet en het dan eigenlijk wel voor gezien houd, Hij gaat bij mij na weer eens bekeken te hebben de kast weer in,en ik vrees dat het heel lang gaat duren voor ik hem weer eens zal bekijken, Waarom? het Niveau is niet echt echt bijsterhoog, er zitten toch vrij veel scenes in waar je wenkbrauen automatisch van gaan fronzen.echt zeer ongeloofwaardige scenes,wat de regisseur valt aan te rekenen, bv over het opereren van de politie(zomaar een klein VB,kan nog wel even doorgaan)Kevin Bacon is altijd wel ok, maar ook hij haalt het niveau niet naar boven.zeer matige film 2.5 sterren van mij.

avatar van schenkowiets
4,5
Hele goede film ,die niet leuk was.

avatar van BlueJudaskiss
2,5
Opvallend hoge waardering hier voor toch een middelmaat-thriller. De muziek van Clouser is mooi (hoewel gekopieerd van zijn eerdere werk voor Saw) en het camerawerk is zoals bij elke Wan-film weer sterk (die steadycamshots!!) maar personages zijn veel te stereotyp voor een film als deze en ik vond de film echt niet spannend. Doe mij dan nog maar een keer Death Wish 3: ook niet geloofwaardig, maar zonder de pretenties van deze film.

2,5*

avatar van cor1946
3,0
Goede actie(wraak) film, met goed speel van Kevin Bacon.

avatar van alexspyforever
1,5
Ik ga niet zeggen dat ik het bij momenten niet vermakelijk vond al ben ik nogal anti-Wan en zeker geen fan van actiefilms. Dat deze dan toch al lang op mijn kijklijst stond heeft vooral te maken omdat ik vaker hoorde dat dit een van de beste films van deze regisseur is. Dat actie hem goed ligt, is duidelijk te merken. Al vind ik er weinig aan ik moedig hem aan om actiefilms te blijven regisseren zodanig dat hij ver weg blijft van het horrorgenre. Ja, de originele Saw was verfrissend en ook Dead Silence vond ik goed te pruimen. De horror die daarna komt zijn eigenlijk halve actiefilms met in mijn ogen pulpverhalen en voorspelbare jump scares aangekondigd of begeleid door luide muziek. Het mainstream publiek lijkt het te pruimen en alle obligatoire sequels (want ja de films eindigen op een twist zodat je wel moet het vervolg zien om te weten hoe het afloopt en misschien wordt er wel iets meer in verteld dat ze heel bewust nalieten in de eerste film te vermelden). Visueel netjes dat wel, maar een drol die netjes is gefilm blijft nog steeds een drol.
Nu goed over deze film, zit natuurlijk boordevol clichés en onlogische dingen, teveel om op te noemen. Een kantoorventje die een haast onverslaanbare schiet- en vechtmachine wordt zonder enige training , kogels van keiharde criminelen die hem niet kunnen raken, raadgevingen in de wind slaan. Eigenlijk was de film al na iets meer dan een uur afgelopen, toen zag ik dat ik nog meer dan een half uur had te gaan. Op het einde had ik zoiets van nu wou ik dat die politievrouw zei tegen Kevin Bacon in Mijnheer Kaktus stijl: "Wat heb je nou geleerd?" . Dus proficiat Wan, je krijgt het toch steeds weer voor mekaar om een gedrocht verkocht te krijgen aan het grote publiek. Eén goede zaak, het was vermakelijker dan Eden Lake, maar dat lijkt me niet zo moeilijk.

2,5
Voor liefhebbers best vermakelijke film maar zwak scenario en naar het eind toe afgeraffeld. Precies na een uur verliest de film aan realiteitszin en wordt te snel de eindsprint ingezet. Een beetje alsof een andere regisseur het 2e deel gemaakt heeft zonder naar het eerste uur te kijken. De meest geloofwaardige rol zet John Goodman neer wat ook wel typerend is als komediant.

Matige film die voor een keertje best uit te kijken is.

Haalt het niet bij de originele Death Wish

avatar van SmackItUp
3,5
Enorm voorspelbaar, doch zeer vermakelijk stukje film van Wan.

Het verrast me dat Wan naast horror tevens actie in de vingers heeft. Het gaat hem namelijk bijzonder goed af. Nou is dit vooral een drama, maar de getoonde actie is sterk. Bacon speelt goed, Hedlund een pak minder. Breed lopen is geen acteren..

Verhaal is redelijk aangrijpend, maar verder niet bijzonder.

Kleine 3,5*.

avatar van Onderhond
3,5
Eindelijk gezien.

Ondanks dat ik Wan wel een leuk regisseur vind is deze op de één of andere manier altijd aan m'n aandacht ontsnapt. Komt omdat het toch wat buiten z'n normale werkradius ligt, maar niet onverwacht brengt hij het er aardig vanaf.

Simpele wraakfilm, zoveel is duidelijk. Acteerwerk, motivaties van personages en plot zijn duidelijk niet zo belangrijk en staan allen in dienst van de wraak. De metamorfose van Bacon is ridicuul, de houding van de politie ongeloofwaardig en de bad guys zijn wel érg bad. De enige die echt meer van z'n onnozele rol weet te maken is Goodman, die gaat er echt 200% over, wat het weer leuk maakt.

Maar wraak dus. Lekker korrelig filtertje, kleurrijk en vaak fijn camerawerk zorgen voor een film die toch makkelijk boven het gros uitstijgt. De actiescenes mogen er ook zijn, lekker bruut, genoeg variatie en mooi in beeld gebracht.

Death Sentence is geen grootse cinema. 't Is ook meer genrewerk dat waarschijnlijk beter geen bioscooprelease gekregen had, maar voor de liefhebber van wraakverhaaltje en ruwe actiefilms is het wel een aanrader. Wan houdt zich makkelijk staande, binnenkort maar eens m'n Fast & Furious reisje verderzetten om te zien wat Wan daar klaarspeelde.

3.5*

2,5
"Death Sentence" of..."Brave huisvader, wordt, gedreven door wraak en vergelding, plots prima vechtersbaas."
Naarmate de film vorderde werd het ongeloofwaardiger en ongeloofwaardiger om uiteindelijk, versmacht onder de cliché's, af te sluiten met een belachelijke slotscene. Wat meer realiteitszin, had er iets veel beter kunnen van maken. De eerste helft van de film viel wel enigszins mee, maar wat volgde was ondermaats.

(verwijderd)
Ongeloofwaardig, voorspelbaar, sentimenteel etcetera, zelfs Bacon vond ik slecht. Toch best vermakelijk zulke simpele werkjes.

avatar van Kondoro0614
3,5
Death Sentence

Gisterenavond maar even besloten om 'Death Sentence’ op te zetten, een toch wel vermakelijke film die iets minder uit de kast kwam dan dat ik dat verwacht had. De film is helaas op veel vlakken erg voorspelbaar maar, het verhaal ben ik nog niet vaker tegengekomen zoals hij hier word verteld. Ik moet zeggen dat de film aardig door raast, en zonder al teveel poes pas er omheen is het toch echt wel een vermakelijke Actie film die heel sterk lijkt te worden maar namaten het einde aan komt ook wel slapjes begint te raken en dit vooral nadat zijn vrouw word vermoord erg aanwezig was. Nee, het einde was voor mij niet volmaakt maar, vermaakt heb ik me zeker!

Dit filmpje is geregisseerd door 1 van mijn favoriete horror film regisseur: James Wan. Een man die een new-line horror generatie naar binnen wist te slepen door middel van ‘ The Conjuring (2013) ’ en natuurlijk de geweldige film-reeks ‘ Saw (2004) ’ het leven in heeft geroepen, een film met al bijna 8 delen, een heuse Saga!

Hoewel dit niet de enige actie film in Wan’s lijst is, vond ik dit een beetje simpel. Alles was wel simpel in de film: het verhaal, het concept, acteerwerk en ga zo maar door. Toch grijpt de film je wel aan en heb ik met plezier zitten kijken, toch dat ik soms in de klunzige Nick Hume soms de karakter van ‘Lester Nygaard’ moest denken. Hij is gespeeld door Martin Freeman (ook wel Bilbo in The Hobbit reeks) en komt voor in het fantastische eerste seizoen van ‘ Fargo (TV Series 2014– ) - IMDb ’. Ja, de rol van Kevin Bacon vond ik geinig, een ietwat klunzige man die graag een klasse familie wilt neerzetten en dan vooral naar zijn oudste zoon gericht, die door Kevin al vroeg leert ijshockeyen.

Zoals ik al zei het verhaal was ietwat simpel. Nick wilt een fantastisch leven leiden heb ik het gevoel en hij heeft zijn oudste zoon zover gekregen een topper te worden in ijshockey. Naast Brendan heeft Nick nog een zoon genaamd: Lucas. Lucas heeft het gevoel (wat ook zo is) dat hij wat achteraan word geplaatst door het succes van Brendan. Op een avond (na een top wedstrijd van Brendan) rijden ze terug naar huis waarna twee vreemde auto’s passeren, zonder lichten. Eenmaal bij een verkeersruzie te zijn beland en hier al gauw weer uit te zijn gekomen gaan de twee tanken, waarna de twee auto’s weer arriveren en de winkel gaan overvallen. Helaas staat Brendan op de verkeerde plek op het verkeerde moment en zijn keel word doorgesneden. Als wraak wil Nick op zich het leven van de moordenaar ook afpakken maar, ook weer niet. Wanneer hij de moordenaar vermoord raakt Nick in een gevecht tussen de bende die zijn familie er bij betrekt. Na een toch leuke parkeergarage-vechtscene is de film op volle gang en kan de actie beginnen.

Allemaal onlogisch, ver van realiteit maar toch blijft het leuk om te kijken en heb ik me echt vermaakt op de zondagavond, ondanks alle min puntjes en de positiviteit er toch omheen kan ik er een mooi punt aan verbinden waar ik me toch goed bij voel, de film hield je wel vast met kijken en mijn concentratie dwaalde niet snel af.

3.5*

avatar van Toontje G
3,0
Ach ja, hier hebben we er al zoveel van gezien. Maar ja, vooruit dan maart omdat hij zo goed kan mikken 3 sterren,

2,5
Zelden een echt goede actiefilm gezien.Zo ook deze niet... Bacon die ongeschikt is voor deze film , ontpopt zich van kantoorklerk tot een vechtmachine, omdat zijn familie leed is aangedaan. Ik kan je verzekeren dat je pas na jaren trainingen een vechtmachine wordt en goed en efficient met wapens om kan gaan. Dat verkrijg je niet door alleen je haar af te scheren. Verder melige en sentimentele dialogen/monologen, met jongste zoon. Dat hij zelf schuldig is aan het uit de hand lopen van het geweldsdrama dringt niet tot hem door. Alleen de politievrouw wijst hem daarop. Ach geen film waarbij je je verveelt maar je mist zoveel.Had het meer in de thrillersfeer getrokken dit verhaal.... Het is nu een hoop pief , poef pang en meer niet. Een jaartje actiefilms overslaan...heb het ff gezien. ....nooit mijn genre geweest ( Jaaaaaa Westerns!!!) En begrijp de hoge waarderingen hier niet..is toch een gewone doorsnee actie film vol met cliche's en matige acteurs...???

avatar van TornadoEF5
3,0
Tja, redelijk. Maar ik heb al veel betere wraakfilms gezien. Dat gezegd zijnde ligt de wraakfilm me wel. Maar ik vond de overval an sich niet echt overtuigend. En de acteurs deden het ook niet helemaal voor me. Maar uiteraard is het wel een avondje relaxen met een wraakfilm.

avatar van Tarkus
4,5
Tarkus schreef:
Goede film met veel actie, vooral in de 2de helft komen de liefhebbers van bruut geweld wel aan hun trekken.
Lang geleden trouwens dat ik Kevin Bacon nog eens in een goede actierol heb gezien.
En let ook op de rol van John Goodman, zo heb ik hem nog maar zelden gezien, maar wel een superprestatie.
Het is geen klassefilm, maar toch boeide hij me van begin tot eind.


Een prent die ik met plezier heb herbekeken, en die me nog beter is bevallen dan de eerste keer.

avatar van IH88
3,0
“Look at you. You look like one of us. Look what I made you.”

Wraakfilm die leentjebuur speelt bij veel verschillende films. Taxi Driver vooral, en het laatste gedeelte is dan ook het beste gedeelte van de film. De bad guys en de politie doen weer de domste dingen, en Bacon's karakter verandert iedere minuut van persoonlijkheid lijkt het wel. De actiescènes zien er wel goed uit, en de acteurs doen het goed. En dat maakt van Death Sentence een vermakelijke wraakfilm, met alle bekende elementen.

avatar van rebelkush
2,5
Eerste keer dat ik dit film zag vond ik hem heel sterk maar gisteravond toch wel zwaar teleurstellend.
Kevin Bacon een Garett Hedlund zetten goede rollen neer maar de rest van de cast viel tegen, voornamelijk de bad guys kon ik niet serieus nemen.
Death Sentence begint ijzer sterk maar wordt steeds slechter, de laatste half uur was voor mij een marteling om de film af te kijken.

Ik irriteerde mij heel erg aan dit film: Rechercheur die achterlijke vragen stelt terwijl je vrouw net is doodgeschoten een je zoon in coma zit, café binnenlopen met een tas vol met geld met de wetenschap dat in dat café vrienden of kennisen van je vijand rondlopen een doodleuk vragen waar je vijand zit, in dat zelfde cafe vragen waar je wapens kunt kopen terwijl je net vraagt waar je vijand rondhangt, wapens kopen van de vader waar je al 1 zoon van hebt vermoord een zijn tweede zoon wilt vermoorden.
Dat achterlijke einde met de man die bijna je hele gezin heeft uitgemoord ging mij nog iets te ver.

Als je eens iets dergelijks hebt meegemaakt (een crimineel die je in je gezicht uitlacht) dan kan je je heel goed inleven in deze film. (kijk ook vooral Eden Lake) De wanhoop, iedereen die je gewoon in de steek laat door formaliteiten, papieren regeltjes en ambtenarij. Er zal technisch best een en ander aan te merken zijn op de film, maar je zal je prima vermaken als Bacon zijn karwei afmaakt. Let ook op de hyperenge John Goodman, heerlijk en brrrrr - rillingen)

avatar van Shadowed
3,5
Goed.

Film die juist niet cliché is in zijn genre en tamelijk wat verrassingen achter elkaar gooit. Hierdoor krijgt de film toch wel een eigenaardig tintje en bewijst Wan zichzelf weer eens waarom ik hem zo goed als regisseur vind. Tot nu toe weinig teleurstellingen.

Het is al snel duidelijk dat niet de normale wraakfilm is, ondanks sommige voetstappen die kant op. Het begin is toch wel voornamelijk drama met enkele thriller elementen die best werken. Spannende, lange scenes die niet vervelen.

Het is nergens echt een actiefilm. Een paar stunts, en dat is het dan ook wel. Veel explosies of iets dergelijks zal je niet tegenkomen. Wel een aantal verrassend harde scenes met soms flink wat bloed en rauwe beelden.

Bacon zet een prima rol neer. Hij voldoet eigenlijk wel gewoon aan de eisen. Daarbuiten zijn de rollen van Goodman en Hedlund ook heel prima. Grappige, overdreven schurken die toch wel heel wat charme hebben in hun belachelijke rol.

Wat ook goed is is het cameragebruik. Rauwe bewegingen soms maar knap geschoten. Vooral de autogarage was een hoogtepunt. Qua inhoud is het vooral rauw en blank. Weinig CGI of iets dergelijks, vooral een harde, rauwe film met enkele verrassende beelden.

Het beste aan de film zelf is ook misschien wel dat de drama ook echt wel werkt. Je voelt echt wel een soort binding met de karakters.

avatar van cantforgetyou
4,0
Dit is een wraakfilm. En op één of andere manier vind ik het heerlijk om te zien dat het kwade aangepakt wordt. Toch klopt er heel veel niet in deze film. Voorbeeld: Als een gezin in gevaar is door een drugsbende dan laat je niet voor een nacht één politie auto voor de deur staan ter controle. Natuurlijk is dat voor zo'n bende een peulenschilletje om daar korte metten mee te maken. Ook is Keven Bacon wel erg (opvallend) sterk als hij zwaar gewond in het ziekenhuis ligt toch nog wraak gaat nemen.
Maar als je al die dingen weghaalt, krijg je vermakelijke pulp. En een paar harde scene's.

4,0
cantforgetyou schreef:
Dit is een wraakfilm. En op één of andere manier vind ik het heerlijk om te zien dat het kwade aangepakt wordt. Toch klopt er heel veel niet in deze film. Voorbeeld: Als een gezin in gevaar is door een drugsbende dan laat je niet voor een nacht één politie auto voor de deur staan ter controle. Natuurlijk is dat voor zo'n bende een peulenschilletje om daar korte metten mee te maken. Ook is Keven Bacon wel erg (opvallend) sterk als hij zwaar gewond in het ziekenhuis ligt toch nog wraak gaat nemen.


Maar als je al die dingen weghaalt, krijg je vermakelijke pulp. En een paar harde scene's.
yep man zonder genade.

avatar van tommykonijn
2,5
geplaatst:
Ik was in 2007 nog iets te jong voor deze film, maar ik kan me nog herinneren dat ik wel de poster heel mooi vond toen deze hier op de voorpagina pronkte hier. Ik was toen net twee maanden lid. Om die reden ben ik de film wel altijd blijven onthouden.

Nu dan eindelijk toch eens gezien en ik moet zeggen dat de film me een beetje tegengevallen is. Regisseur James Wan staat, hoewel ik de film die bekend staat als zijn magnum opus - Saw - nog niet gezien heb, bij mij sowieso garant voor wisselvallig werk en Death Sentence is daar eigenlijk geen uitzondering op. Binnen afzienbare tijd wordt al duidelijk dat je hier niet op een realistische film hoeft te rekenen, maar deze film is geregeld dusdanig over-the-top dat het nogal stupide wordt. En dat zit 'm vooral in de kleinere momenten. Ik heb het dan over afleidende onwaarschijnlijkheden zoals hoe snel de bende John weet aan te wijzen als dader en hoe John er genoegen mee neemt dat hij en zijn gezin thuis blijven met één politieagent als bewaking. Daarnaast vond ik zowel de bad guys als die detective en haar team erg flauw.

Een onemanshow voor Kevin Bacon dus. Het probleem is alleen dat ik ook hem niet erg op zijn plaats vind hier. Ik heb hem meermaals op overtuigende wijze een slechterik zien neerzetten en ook een film als Footloose deed hij best leuk, maar ik kan niet zeggen dat ik hem heel overtuigend vond als wraakzuchtige vader. Het heeft er ook mee te maken dat John een weinig consistent personage is. Zijn transformatie tot moordmachine op het einde kwam bij mij in ieder geval niet helemaal uit de verf. Overigens kan ook John Goodman, die andere grote naam in deze film, weinig rechttrekken. De scène waar hij Bacon ermee confronteert dat hij weet dat hij achter zijn zoon aanzit voegt helemaal niks toe en had er beter uitgelaten kunnen worden.

Wat Death Sentence dan nog overeind houdt, is dat de spanning op enkele momenten wel voelbaar is. De film kent een donkere filter, iets waar ik vaak niet zo blij mee ben, maar dat komt de sfeer hier op zich wel ten goede. Daarnaast wordt die donkere filter hier niet als een excuus gebruikt om de actie dan ook maar buiten beeld te houden. Je krijgt er wat dat betreft genoeg van mee. Het grootste probleem was voor mij dat ik de film niet geloofde en dat ik daardoor ook nooit echt ging meeleven met het gezin. Ik vind het niet erg om het een en ander met een korreltje zout te nemen, maar hier moest ik mijzelf er iets te vaak aan herinneren dat het 'maar een film is'.

2,5*

avatar van Grindhouse62
3,5
geplaatst:
Ik heb deze wraakfilm vanmiddag na zo'n 10 jaar op Netflix gezien en hoewel hij niet bijster origineel is heeft Death Sentece mij wederom goed vermaakt. Het verhaal is simpel, maar de de actie is voldoende. Een 3.5

avatar van jeb777
0,5
geplaatst:
Ik heb vast wel ooit een slechtere film gezien, kan me alleen niet herinneren wanneer.
Ik heb medelijden met Kevin Bacon.

avatar van mjk87
2,0
Matig. Inhoudelijk biedt de film niets bijzonders, noch Bacon noch zijn gezin konden me echt interesseren. Er zit ook weinig opbouw in op dat vlak en hetgeen je krijgt zijn de gebruikelijke huiselijke taferelen die je na zoveel keer wel kent. Dan gaat het bij dit soort films vooral om de uitvoering en die is vrij grauw en serieus en duister. Soms lekker hard en rauw en bloederig, soms met fijne momenten met beeld en muziek, een enkele sterke actiescène (die achtervolging en daarna in die parkeergarage was prima) maar vaak ook viel de film een beetje dood. Spannend werd het niet, echt leuk ook niet en aan het eind bood de actie nog maar weinig opwinding. Dan speelt ook die sfeer mee en het enorm serieuze karakter, als een film je niet pakt weet hij het daarna ook niet meer te doen dan. Dan liever iets luchtigs om nog op dat vlak te genieten. 2,0*.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:18 uur

geplaatst: vandaag om 16:18 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.