• 9.373.780 stemmen

Death Sentence (2007)

Actie / Drama | 105 minuten / 111 minuten (unrated version)

Genre: Actie / Drama

Speelduur: 105 minuten / 111 minuten (unrated version)

Geregisseerd door: James Wan

Met onder meer: Kevin Bacon, Kelly Preston en Garrett Hedlund

Releasedatum: 18 oktober 2007

Plot Death Sentence

"Protect what's yours."

John Hume, een lokale ondernemer in Boston, leidt een vredig en liefdevol leven met zijn gezin. Dit vredige bestaan wordt onderbroken wanneer zijn oudste zoon tijdens een overval op brute wijze wordt vermoord. Als de daders, leden van een drugsbende, ook nog eens onder hun straf uitkomen, neemt hij het recht in eigen handen.

avatar van Jason28

Jason28

realpino schreef:

Een film moet wel degelijk iets toevoegen.

Toevoeging aan ons vermaak, daar betalen de meeste van ons immers voor. En als dan blijkt dat de trailer een lokkertje is dan heeft een ieder het recht om zich hier kritisch over uit te laten.

Hoe dan ook, denk niet dat ik m ga kijken.

Helemaal mee eens

avatar van GastHeer

GastHeer

Ik vond wss als enige de film wel fantastisch, ik heb al lang niet meer zo'n spannende film gezien. Dit is veel beter dan bv. The Punisher, omdat bij The Punisher de hoofdrolspeler gewoon ineens Rambo wordt en zonder moeite iedereen doodt. Hier is de hoofdrolspeler een man die makkelijk te begrijpen is met de keuzes die hij maakt, simpel omdat iedereen deze keuze zou maken. Dit straalt gewoon realisme uit, ook zoals Kevin Bacon vecht, deze film draait gewoon om een man wiens leven perfect was en dat bruut wordt verstoord door een moord op zijn zoon, en deze man laat de moordenaar niet ontsnappen.

Voor mij krijgt deze film de volle

avatar van Slater

Slater (crew films & series)

Je hebt het toch wel over The Punisher met Dolp Lundgren toch?

Ga deze film morgen of vandaag in de bios kijken, zit er al een paar weken op te wachten.

avatar van peruaansefilm

peruaansefilm

erg goede film, hij acteert zoals een acteur moet zijn!

avatar van ArcovandenBroek

ArcovandenBroek

Gisteravond deze film in Pathé Eindhoven gezien en wat een gruwelijke maar o zo spannende film.

De film begint rustig, maar dan weet je dat het mis gaat (ik heb de trailers al vaak gezien ) en het gaat goed mis! Wat volgt, zijn een aantal geweldige actie-scenes, waar menig bloed vloeit. Kevin Bacon zet een fantastische rol neer, hij komt geloofwaardig over als "goede" vader om z'n gezin te beschermen en hij acteert gewoon uitstekend!

Het camerawerk, de muziek, de bloedeffecten, de actiescenes, alles ziet er tip-top uit. Tevens een aantal lachwekkende scenes in de film die het helemaal afmaken. Absoluut 4 * verdiend!

avatar van T-Dog

T-Dog

GastHeer schreef:

Voor mij krijgt deze film de volle

HELL YEAH!!!

avatar van WB

WB

Een lekker sadistische film. Erg sterk geacteerd door Bacon! Van een soort van drama/thriller gaat deze film naar een actiefilm de 2e helft. Af en toe de bloederige scènes erg gedetailleerd, wat het niet toegankelijk maakt voor mensen die hier niet tegen kunnen, maar dat had je kunnen verwachten. De actiescènes + het geweldige acteerwerk van Bacon maken een sterke film om naar te kijken!

avatar van menie

menie

Deze Film Lijkt me een Spannende Film...

avatar van greekboy

greekboy

Film is Keihard!!

avatar van Dion

Dion

No Mercy!!!!! Topfilm

avatar van Summerlinda

Summerlinda

Ontzettende tegenvaller, alle is TE, te toevallig, te overdreven en te ongeloofwaardig. Tweede helft vond ik het steeds irritanter worden.

Als je van Rambo houdt moet je deze film zeker gaan zien....

avatar van Jordaeh

Jordaeh

Summerlinda schreef:

Als je van Rambo houdt moet je deze film zeker gaan zien....

Haha

Nou ik ben benieuwd

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

Zeer ongeloofwaardig mager verhaaltje. Enige briljante bijrol was van "good old" John Goodman... wat speelt die een heerlijke foute kerel! 2,5 sterren.

avatar van Carlos Olivera

Carlos Olivera

Kevin Bacon shines! My God, dit was een erg goede film. Hoe geweldadig het ook word, het blijft geloofwaardig en je kan je compleet inleven in de film, dit is een klassieker in wording!

Geen beste film. Is vaker en beter gedaan. Een 2.5

avatar van chantal29

chantal29

een super topper deze bacon op zijn best een dikke 5

avatar van L.vandam

L.vandam

Wat een meesterlijke film was dit zeg, van mij krijgt hij 5 sterren...Heel goed acteerwerk !!!

avatar van @nillios

@nillios

L.vandam schreef:

Ik ben het helemaal met je eens

avatar van L.vandam

L.vandam

Koerok schreef:

Geen beste film. Is vaker en beter gedaan. Een 2.5

Wat zijn je punten dat je het geen beste film vind ?...

Koerok

Typische amerikaanse wraakfilm. Heb ik gewoon te vaak gezien. En altijd maar die nare gemene dingen. Zo cliché. De film moet dan wel heel erg goed zijn, bijv. met een verrassend plot, wil dat me nog echt boeien. Het enige originele eraan was dat Bacon voor een tweede keer moet meemaken dat een geliefde van hem wordt doodgeschoten. Maar ja, dan zit je als kijker ook meteen twee keer met al die ellende. Nee, dan toch liever alles in 1 keer, zoals bij Death Wish.
Maar goed, na die tweede keer werd hij dan alsnog een echte Charles Bronson en gaf hij ze flink van jetje (pang, pang, pang!!!).
Als subplot dan nog even het gedoe met de jongste zoon die zich minder geliefd voelt als z'n overleden broer...zucht....
Sorry, maar het kon me niet boeien.

Enige hoogtepunt (al eerder genoemd): John Goodman

PS: wel grappig dat de meningen over deze film zo erg verschillen. Ik vond het net als Agony ook allemaal erg ongeloofwaardig. Ik zat echt hoofdschuddend naar Bacon te kijken, bij alles wat hij deed...

avatar van ralfsjam

ralfsjam

ben het wel aardig met Koerok eens hierboven. het is dat de film leuk geschoten was en dat Bacon toch een van mijn fafourieten blijft, maar als Kevin opeen heel boos (bijna) de camera in kijkt zo van: "nu ben ik echt boos!" dan breekt je klomp wel een beetje. ze hebben duidelijk gekozen voor veel actie en weinig drama of diepgang, en dat is jammer. ookal is het een mager verhaal.... ze hadden er met een half uurtje erbij veel meer van kunnen maken. maar dat hebben ze niet gedaan. al met al een 6je voor de actie! 3***

oja, wat ik wel slecht vond was mevrouw de agent! die rol hadden ze beter kunnen schrappen...

Koerok

Een andere recente schiet-film die ik wel goed vond is Shoot Em Up. Ook een film met maar een mager verhaaltje en een held die erop los knalt, maar in ieder geval met de nodige dosis absurdisme en humor. Death Sentence is in principe een serieus drama, en ja, dan wordt al gauw pathetisch als een goeierik wraak gaat nemen op slechterikken....

avatar van ralfsjam

ralfsjam

Koerok schreef:

death sentence is een brave vader word moordmachine-film, en ik moet zeggen dat shoot em up een in mijn ogen een gewone slechte schietfilm was.

avatar van Goodfella1812

Goodfella1812

Had een aardige wraakfilm verwacht, simpel verhaaltje en een hoop actie maar kreeg toch iets anders te zien dan wat ik verwacht had.. ik vond dit geen aardige wraakfilm maar een geweldige wraakfilm!!! Goed verhaal, prachtige soundtrack, erg sterk geacteerd en een meesterlijke Kevin Bacon!

4****

avatar van dijkieR

dijkieR

pfff wat moet je hier nu van zeggen,de aktie is op zich wel ok,maar de rest van de film is echt om te janken zo slecht.

en dan vooral de emotionele scenes die zijn niet om aan te zien gewoon.

en dan die bende randdebielen die onder de tatoos(hoe herkenbaar) midden op straat beginnen te schieten,ongelooofwaardiger kan gewoon niet.

en wat is dat voor geouwehoer met dat camerawerk,de hele tijd over gaan naar zwart wit,as je dat doet doe dat dan op t juitse

moment of zo en niet zomaar dom in t wilde weg.

maar dat kan ook gewoon aan t downloaden liggen,dat weet ik niet.

al met al geen beste film !!!

de trailer was veel belovend maar laat je daar niet door misleiden,en het gelul dat deze film zo fucking hard is zoals sommigen hier beweren is al helemaal bullshit.,

avatar van ArcovandenBroek

ArcovandenBroek

dijkieR schreef:

moment of zo en niet zomaar dom in t wilde weg.

maar dat kan ook gewoon aan t downloaden liggen,dat weet ik niet.

Dat ligt aan je download, dan heb je vrijwel zeker een Promo-DVD te pakken en daarin wordt wel eens geswitched naar zwart-wit-beelden. De film in de bioscoop, en straks ook de echte DVD, zal gewoon in kleur te zien zijn.

En de film is behoorlijk hard, je ziet niet in veel films dat iemand z'n buik kapotgeschoten wordt, en dat het zo vol in beeld is.

avatar van tonniedorrie

tonniedorrie

Ik vond het een zeer goede film en zeker de achtervolgingsscenes met die bende achter zich aan , kevin bacon is gewoon een hele goede acteur

Enig minpuntje is mischien dat het op het laatst minder geloofwaardig was maar dat heb je bijna altijd met films ik vond het ieder geval een waanzinnige actie thriller en Kevin Bacon steengoed

daarom geef ik 4*

avatar van ISSY

ISSY

1 woord: KEIHARD!

avatar van marvak29

marvak29

een spektakel was het zeker maar allemaal net iets té toevallig en overdreven, die dader kan in het echt natuurlijk ooit nooit zo vroeg vrijkomen maargoed was de moeite waard

avatar van bisse

bisse

Redelijk vermakelijke wraakfilm die helaas nergens origineel of vernieuwend is. De clichees stapelen zich op tot een uiteindelijke over the top climax. Irritant is de manier waarop deze film zichzelf enigzins serieus lijkt te nemen op momenten. Beetje overgestyleerd ook allemaal en de film mist zeker een bepaalde rauwheid en realisme.Bacon doet wat ie kan maar het script is gewoon te triest voor woorden en James Wan stelt behoorlijk teleur na een geweldig debuut en een leuke horrorfilm.