Genre: Actie / Drama
Speelduur: 105 minuten / 111 minuten (unrated version)
Geregisseerd door: James Wan
Met onder meer: Kevin Bacon, Kelly Preston en Garrett Hedlund
Releasedatum: 18 oktober 2007
Plot Death Sentence
"Protect what's yours."
John Hume, een lokale ondernemer in Boston, leidt een vredig en liefdevol leven met zijn gezin. Dit vredige bestaan wordt onderbroken wanneer zijn oudste zoon tijdens een overval op brute wijze wordt vermoord. Als de daders, leden van een drugsbende, ook nog eens onder hun straf uitkomen, neemt hij het recht in eigen handen.
Nick Hume
Brendan Hume
Joe Darley
Bodie
Heco
Echt een geweldige film! Samen met Die Hard 4 de actieknaller van dit jaar!
Nadat hij de moordenaar van zijn zoon doodgestoken heeft, gaat de bende achter zijn gezin in. Ze zoeken hen thuis op en vermoorden daar waar hij bij is zijn vrouw en ze denken dat zijn andere zoon en hijzelf ook doodgeschoten zijn. Zijn zoon en hij komen zwaargewond in het ziekenhuis. Als hij zijn zoon ziet liggen dan beseft ie dat de daders eraan gaan. Hij bewapent zich en zoekt de confrontatie met de bende. Een keiharde, bloederige confrontatie...hij maakt ze allemaal af!
Kwa verhaal dus niet super origineel, maar ik heb altijd een groot zwak voor dit soort wraakfilms. Ik kreeg zelfs kippevel toen ie zijn vermoordde zoon in zijn armen het ziekenhuis in bracht...
De film vind ik zo goed omdat dit een scenario is waar veel mensen aan denken als een geliefde is vermoord. Ik weet het niet, maar ik denk dat ik zelf ook zou gaan proberen de daders af te maken....dood om dood.....
Enige wat niet erg realistisch was, was dat hij eerst een brave familieman was en veranderde in een koelbloedige killer. Wel met haperingen, maar het ging toch wel gemakkelijk....
Maar echt een fantastische film!
4,5*, waarom niet superhoog beoordelen als ie gewoonweg super was!
vranque
idd
ongeloofwaardig maar niet onmogelijk.
probeer dat maar eens in beelden vast te leggen.
ik verhoog naar 4 *
MuchTheSame
Een heel stuk beter dan de andere film van deze "Double Feature" ,The Brave One
avanwaardenburg
Geweldige film geen hoogstaand script maar well geweldig gespeeld en spannend van begin tot het einde!
Brianna
Heftige, mooie film, goed geacteerd, lekker verhaal. Simpel, niet origineel, maar juist daarom goed te volgen. wilde een 5 geven, maar toch een vier, omdat er een paar suffe stukjes tussen zaten. Maar niettemin een zeer goeie film. Viel me trouwens op, dat in sommige scenes de muziek vergelijkbaar was met die van uit Saw. Grappig
MuchTheSame
Waarschijnlijk is de muziek vergelijkbaar met die van Saw omdat deze films dezelfde regisseur delen?
Blood Duster
Helaas..... film start ijzersterk en wordt halverwege echt flauw en voorspelbaar. Niet slecht voor een avondje op de bank, want lekker wegkijken doet ie zeker.
*3.0*
Raffael77
Prima wraak film. Doet me denken aan Death Wish & ook natuurlijk The brave One. Wel goed alleen sommige momenten is het iets te traag. 4,5
EvertorN
film is keihard, geen moment verveeld!!!
Helemaal mee eens. Ik zat de hele film aan de buis gekluisterd. Gewoon heerlijke actie, ik kon me ook gewoon perfect inleven in de hoofdpersoon. 4.5*
djkoelkast
Best een goede film, alleen het verhaal is totaal niet boeiend.
Ze hadden het net zo goed Death Wish 2007 kunnen noemen, want hier lijkt het toch wel sterk op.
Het camerawerk is wel ongeëvenaard, vooral de scènes op het parkeerdek zijn absoluut geweldig. Ook de hele sfeer, kleurgebruik, lichtgebruik (of juist gebrek hieraan) is echt perfect. Het is absoluut mijn genre niet maar in dit genre toch wel de beste van de afgelopen jaren dankzij het mooie camerawerk en goede post-productie.
Petero
Ik had een keiharde actie film verwacht maar de film zat een beetje op twee gedachten te hinken. De film wilde ook het familiedrama wat zich heeft afgespeeld goed tot kijker te laten doordringen, maar mislukt daarin faliekant.
Het werd geen keiharde actie film maar ook geen aangrijpende drama. Het zat er een beetje tussen in. Vooral dat sentimentele tussendoor, om een beetje drama te creeëren, begon op het laatst gewoon te vervelen omdat het kwalitatief toch echt te kort schoot. Daarbij was de actie ook snel over.
Maar het grootste minpunt van de film blijft natuurlijk het verhaal. Sowieso, een standaard huisvadertje die veranderd in een gelouterde moordenaar is al redelijk onwerkelijk maar de vele plotholes maken het toch wel tot een film waaraan ik mij steeds zat te ergeren. Vooral het gedeelte met de politie is tenenkrommend
slecht.
De scene in de parkeergarage is inderdaad mooi geschoten en ook de afrekening met z'n vrouw en kind was redelijk hard (hoewel natuurlijk amateuristisch uitgevoerd
) en beter voor het plot maar dat maakt het natuurlijk niet goed.
Al met al heb ik mij toch redelijk gestoord aan enkele dingen in de film waardoor je toch niet lekker film zit te kijken
hvincken
super kei harde film, hij maakte alleen de fout om zijn gezin niet tijdig te verstoppen, maar voor de rest super sterk verhaal en mooie scenes vooral die in die parkeergarage. TOP 5 sterren
Janus_77
Erg origineel is het allemaal niet. Maar Kevin is toch wel lekker op dreef en 't is voor een actie thriller keihard.
Enigma
Matige film waar er zoveel van zijn domme wraakfilm met weinig verhaal 0.5*
Hankieh
Ik had verwacht dat het een nog al goede film zou zijn als ik de reacties hier zie en de stemmen. Helaas kan ik niet volgens wat veel mensen in deze film zien.
Ik vind dat er slecht geacteerd werd, het weer een standaard wraak film is waar niks orgineels aan zit en slecht uitgewerkt is. Sommige dingen worden ook niet helemaal duidelijk gemaakt.
Las ook dat de film keihard moest zijn, viel ook vrij mee.
Wanneer ze zijn familie afknallen is ook nog al heeeeeeel erg duidelijk dat hij het zeker gaat redden, zo waren er nog wel meer dingen wat nog al voorspellend was.
Enige mooi stuk was in de auto garage.
Achteraf nog al een verspilling van tijd.
Ik kan wel blijven lullen en afkraken maar ik ga slapen...!
* Fijne kerstdagen allemaal;)
_Daan_
Film was leuk maar er waren ook dingen voorspelbaar. wat dat moeten jullie zelf maar bekijken. verder was hij oke! 4,5
natju
Wraak film, goede start, meeslepend. LAter kreeg de film een hoog..hmm yeah right gehalte. heb me goed vermaakt met deze film, aanrader. 4*
balkanG
Harde film, maar wel een standaard wraakfilm en voorspelbaar.
Daarom 3 *
Ché Cliché
Ik vond het een flinke tegenvaller. Had mij enorm verheugd op deze film en en keer er maanden naar uit, maar Bacon is niet in zijn element en ook het verhaal laat te wensen over. Dat was juist het sterke punt van Saw (de eerste film dan, daarna was het baggertroep)... Maar nee... Heh, jammer. Zwaar gemiste kans. 2 sterren voor een aantal scenes en redelijk camerawerk. Maar absoluut niet de topper waar ik op hoopte.
Snitz129
Prima film met dito acteer prestaties. Natuurlijk is het een standaard wraak verhaal maar ik vond het erg meesleepend. 4*
TommyB
Ik vond het een zeer spannende '' wraakfilm'' die spannend was tot aan het einde. Een goede mix tussen thriller en actie. Kevin Bacon speelde fantastisch!
3,5 !
scumfrog
13 in een dozijn. Niet slecht, maar had veel beter (spannender) gekund.
rvasperen
Toffe film, verveelde me geen moment. Niet teveel nadenken en je gewoon mee laten voeren dan wordt je goed vermaakt !!
brucecampbell
Ik ben zelf vader van twee zonen en ik mag er niet aan denken dat er zoiets kan gebeuren met één van hen.
Wat er dan precies in je omgaat dat weet ik niet, maar ik vond dit wel zéér goed neergezet door Bacon. Twijfels, angst, haat en vooral wraak.

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Felon

We Own the Night
Misdaad / Drama, 2007

Unthinkable
Thriller / Drama, 2010
verlies van geliefdegebaseerd op boekrepaymentwraakmoordbendeschietpartijpolice officer killedziekenhuiswreedheidgeweldgerechtigheidgangstersemiautomatic pistol neo-noir