Genre: Actie / Drama
Speelduur: 105 minuten / 111 minuten (unrated version)
Geregisseerd door: James Wan
Met onder meer: Kevin Bacon, Kelly Preston en Garrett Hedlund
Releasedatum: 18 oktober 2007
Plot Death Sentence
"Protect what's yours."
John Hume, een lokale ondernemer in Boston, leidt een vredig en liefdevol leven met zijn gezin. Dit vredige bestaan wordt onderbroken wanneer zijn oudste zoon tijdens een overval op brute wijze wordt vermoord. Als de daders, leden van een drugsbende, ook nog eens onder hun straf uitkomen, neemt hij het recht in eigen handen.
Nick Hume
Joe Darley
Bodie
Heco
thebomans
Deze film op tweede kerst gezien, ik moet zeggen dat het de moeite waard is om naar te kijken.
Er zijn natuurlijk meer van deze filmsoorten toch 4,5 ster
sporthaas
Lachen, je komt hier steeds meer Rene Miochjes tegen
uuuhh afijn, goede film, veel aktie werkelijk of niet van mij ****
Culpa
Eindelijk weer eens een goede film. Hij heeft me tot het eind geboeid. Lekker hard maar ook een film om je in in te leven. Ik heb zelf geen kinderen, maar het zal je maar gebeuren.
Ik zou ook niet rusten voordat....
Sterke film met harde actie! Lof voor Kevin Bacon!
xangadix
Wel erg over de top, maar goed, toch vermakelijk.
Goofje: als op de parkeergarage de auto achteruit rolt zie je duidelijk de cameraman achterin zitten...
Uier
- 2006 berichten
Lekker filmpje! Bacon acteert echt heel sterk en is als doorgedraaide revangeur erg overtuigend. De film blinkt uit in de geweldadige scenes en prima soundtrack. Vooralsnog 4.0*.
MuchTheSame
Ik had verwacht dat het een nog al goede film zou zijn als ik de reacties hier zie en de stemmen. Helaas kan ik niet volgens wat veel mensen in deze film zien.
Ik vind dat er slecht geacteerd werd, het weer een standaard wraak film is waar niks orgineels aan zit en slecht uitgewerkt is. Sommige dingen worden ook niet helemaal duidelijk gemaakt.
Las ook dat de film keihard moest zijn, viel ook vrij mee.
Wanneer ze zijn familie afknallen is ook nog al heeeeeeel erg duidelijk dat hij het zeker gaat redden, zo waren er nog wel meer dingen wat nog al voorspellend was.
Enige mooi stuk was in de auto garage.
Achteraf nog al een verspilling van tijd.
Ik kan wel blijven lullen en afkraken maar ik ga slapen...!
* Fijne kerstdagen allemaal;)
Wat dacht jij dan? .... Had je liever gehad dat hij dood gaat en terugkomt uit de dood om wraak te nemen?
Het kan , maar dan krijg je een soort 2 handse The Crow ofzo, daar zit ik niet op te wachten in ieder geval. En als hij dood was gegaan , je wil het toch nog een beetje reallistisch hebben, dan was het maar een filmpje van een klein uur of zo iets.
furian
Goede film met een zeer sterk acterende Bacon.Hier en daar een paar ongeloofwaardigheden maar verder een pakkend en boeiend verhaal.Wat The Brave One mij te kort deed werd hier ruimschoots goed gemaakt! 3,5***
rari
mensen mensen toch,
wat hebben mensen toch aan deze onzin van "slechte film,slecht geacteerd" bullshit.
dit is sinds tijden weer een goeie thriller met een geweldig acterende bacon!!!!
het kan gewoon niet waar zijn dat je deze film niks vind,dan vind je waarschijnlijk geen enkele film goed,ja, misschien harry potter!
*****
Bert Jamin
Goeie en spannende film. Inderdaad aardig hard hier en daar, maar dat past toch juist uistekend in dit soort wraakacties? Had van mij nog wel wat harder gemogen. Voor mij dikke 4 sterren!
3din
Gave wraakactie film, enigste minpunt was die irritante vrouwlijke rechercheur.
Phreaky-
Ik ben het met rari eens als men toch de film wilt afkraken doe dat dan met een degelijke onderbouwing. Zodat een ander er ook echt wat aan heeft.
jowie26
ik heb hem net zitten kijken
vond hem super
van mijn krijgt ie een dikke 4
mtet
Eindelijk weer eens een goeie film gezien spannend van begin tot het eind en goed acteer werk van BACON
Clueless Dork
Aardig filmpje die alleen niet de balans tussen drama en actie te pakken heeft. Niet dat dit perse een probleem zou moeten zijn maar ik vond de drama niet erg pakkend tijdens mijn tweede kijkbeurt. Het personage van Bacon kwam gewoon niet meer geloofwaardig over. Vond zijn prestatie in deze film vrij matig maar dat ben ik van Bacon wel gewend.
Thomas
Inderdaad ..Bacon spettert weer eens van het scherm.. Goede film ..
je krijgt niet het gevoel naar een nieuwe death wish te zitten kijken terwijl ik dit bij "The brave one" dit duidelijk wel had...
Kelly Preston mag er trouwens ook nog wezen met haar 45 lentes..
xangadix
Mij vielen wat duidelijke Taxi Driver momenten op:
- Keuze en aanschaf van de wapens
- Schot in de nek van JH
- JH geeft zichzelf een vreemde hairdo
Heeft iemand ook overeenkomsten gezien?
vinketering
Verassende film! Heb me hierbij zeker niet verveeld, ondanks dat het een soort 1 tegen 100 is, om het zo maar even te zeggen. Maar daar is het een film voor en dat hebben ze goed neergezet!
iemand nog andere suggesties in dit genre?
Klinkt als een typische wraakfilm en we hebben een topic vol met suggesties.
Brianna
Waarschijnlijk is de muziek vergelijkbaar met die van Saw omdat deze films dezelfde regisseur delen?
Ja, dat weet ik, haha, maar heb daar helemaal niet bij stilgestaan, maar dat is trouwens ook zo bij Death Silence.
Maar weet je toevallig van wie de muziek is, tijdens de scene dat de moeder hoort dat dr zoon overleden is, vond dat een mooi nummer
animalkrullie
Een sterke film die zeer rauwe beelden en dramatische beelden bevat.
Je kunt je helemaal inleven in zijn belevingswereld.
Moet inderdaad toegeven dat de politie in deze prent gewoonweg irritant meespeelt.
dennislaport
goede film, zitten wel paar dingen in die niet helemaal kloppen maar die vallen niet echt op
4.0
Rutte
Een hele goede combinatie van aktie en rauw drama, waarin men zich goed kan inleven met de hoofdpersoon.
Heerlijk om te zien hoe Bacon volledig doordraait en zich de tijd neemt om koelbloedig wraak te nemen. Hij zet er echt een glansrol neer.
Ik heb genoten.
jorkie
zeer goede film, een echte wraakfilm zoals die hoort te zijn, einde is wel weer raar vind ik
snip
goeie film. echt zo´n wraak film net als The Punisher al vind ik die wel beter. maar deze is zeker niet slecht en de moeite waard !
FillumGek
De poster heeft iets weg van Max Payne =]
Het verhaal nog veel meer
Uitstekende film! Vanaf het begin geboeid, vooral door het overtuigende acteerwerk van Bacon. Er zitten een paar erg goede ontroerende scenes in die worden gecompenseerd met vele gewelddadige momenten. Meerdere malen kippenvel gehad. Kijk al weer uit naar een nieuwe Wan.
kristof.999
ik ben niet echt een kevin bacon fan maar vond dit echt een shitterende film eindelijnk nog eens bikkelhard hij speelt zijn rol verdomd goed dikke 4 sterren

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Felon

We Own the Night
Misdaad / Drama, 2007

Unthinkable
Thriller / Drama, 2010
verlies van geliefdegebaseerd op boekrepaymentwraakmoordbendeschietpartijpolice officer killedziekenhuiswreedheidgeweldgerechtigheidgangstersemiautomatic pistol neo-noir