• 9.377.963 stemmen

Death Sentence (2007)

Actie / Drama | 105 minuten / 111 minuten (unrated version)

Genre: Actie / Drama

Speelduur: 105 minuten / 111 minuten (unrated version)

Geregisseerd door: James Wan

Met onder meer: Kevin Bacon, Kelly Preston en Garrett Hedlund

Releasedatum: 18 oktober 2007

Plot Death Sentence

"Protect what's yours."

John Hume, een lokale ondernemer in Boston, leidt een vredig en liefdevol leven met zijn gezin. Dit vredige bestaan wordt onderbroken wanneer zijn oudste zoon tijdens een overval op brute wijze wordt vermoord. Als de daders, leden van een drugsbende, ook nog eens onder hun straf uitkomen, neemt hij het recht in eigen handen.

avatar van Jaxxx

Jaxxx

xangadix schreef:

Mij vielen wat duidelijke Taxi Driver momenten op:

- Keuze en aanschaf van de wapens

- Schot in de nek van JH

- JH geeft zichzelf een vreemde hairdo

Heeft iemand ook overeenkomsten gezien?

Ik heb deze film en Taxi Driver toevallig achter elkaar gekeken. De overeenkomsten zijn er wel, maar het blijft een goede film natuurlijk.

Kevin Bacon levert weer een topprestatie qua acteerwerk.

avatar van Raffael77

Raffael77

ik verhoog hem nadat ik hem voor de 2e keer heb gezien.

Het is gewoon een goede film waarin alles klopt.

avatar van Mr.VS

Mr.VS

Ik had er niet veel van verwacht maar is echt een goede film, heel goed geacteerd ook.

Je kunt je echt goed inleven in de personages.

Enige minpuntje is dat het hier en daar wat overdreven is.

avatar van DonDion

DonDion

Echt een super verhaal. Op het eerste gezicht lijkt het wat eenvoudig gevonden en een beetje overdreven, maar naarmate de film vordert zie je steeds sterker de vader die uit pure wraakzucht dingen doet die niet bij zijn persoonlijkheid passen. Erg goed gevonden en daarom geef ik 5 sterren!

avatar van xangadix

xangadix

Raffael77 schreef:

[...] film waarin alles klopt.

HAHAHA!

avatar van bartje30

bartje30

Heeft iedereen hier wel dezelfde film zitten kijken, want ik vond het maar een standaard film, met fouten en vreemde momenten die ik niet kan verklaren en het spel van Bacon was ook niet om over naar huis te schrijven. Ach, ik zal wel weer een vreemde mening hebben. Waar ik wel heel erg over te spreken ben ik de muziek-keuze, die vond ik fantastisch.

Door de muziek-keuze en het lekker weg kijken toch nog 3,5*

avatar van eppo349

eppo349

ongeloofwaardige wraakfilm, brute moorden, domme actie, 2 domme vrouwen, 1 grote geweld promotie in een verhaal dat een loopje met de werkelijkheid neemt.

goede punten, jawel de muziek.

ik had beter een cd op kunnen zetten ipv deze film.

avatar van Tolkienfan

Tolkienfan

Ik vond dit juist een heerlijke actiefilm.. Keek lekker weg.

avatar van Flanagan

Flanagan

Net gekeken , ieder zijn smaak hoor maar wat een simpel onwerkelijk iets ......... 2.5 voor de moeite .

avatar van FilmFreakDimi

FilmFreakDimi

Geweldige film. Een film met Kevin Bacon op zijn plaatst wat ik wel wat minder vind is dat hij van zo'n zwakke vader opeens zo sterk wordt en dan kan je wel gaan zeggen van ja zijn familie is bijna helemaal dood maar toch vind ik het wat ongeloofwaardig.

De actie is mooi en ik heb ook een traantje weg ge pikt wat een mooie muziek ( volgens mij van coldplay). Verder ook nog een tintje lekker bloed erbij maakt deze film bijna compleet. Alleen de evolutie van de vader vind ik wat ongeloofwaardig anders waren het 4 sterren geweest.

avatar van gerrit019

gerrit019

Van het begin tot de begrafenis vond ik erg goed. Zeker een climax en als je net vader bent geworden...... Daarna werd het allemaal ietwat minder. Vooral de rol van de agente vond ik persoonlijk zwak & de actie op het laatst enigszins voorspelbaar. Toch een film die heerlijk wegkijkt. Ik geef geen halfjes dus tip of the balance naar 4*

avatar van Pokerface

Pokerface

eppo349 schreef:

goede punten, jawel de muziek.

ik had beter een cd op kunnen zetten ipv deze film.

loopje met de werkelijkheid?

Ik zou volledig doordraaien als mijn zoontje op dergelijke wijze om het leven wordt gebracht!

Maargoed, niet iedereen heeft dezelfde morele opvattingen natuurlijk.

Film was boven verwachting goed, 4 *

avatar van LZA

LZA

Onwaarschijnlijk slecht. De film begint nog aardig (los van de homevideo intro) maar wordt gaandeweg steeds belachelijker en onwaarschijnlijker. Zit vol met hoogst irritante dialogen en amateuristisch acteerwerk; met die detective Wallis als dieptepunt, en is ook nog eens buitengewoon ongeloofwaardig.

1 sterretje voor Goodman dan maar, meer kan ik er niet van maken.

avatar van eppo349

eppo349

Pokerface schreef:

loopje met de werkelijkheid?

Maargoed, niet iedereen heeft dezelfde morele opvattingen natuurlijk.

Film was boven verwachting goed, 4 *

dat is wel heel simpel gedacht van je.

het gaat om het verhaal in het algemeen, dat is totaal niet werkelijk (het onderzoek van de politie, rechtzaak en ga zo maar verder)

avatar van Robzillah

Robzillah

Ik vondt het wel een goede film !!

Wat muziek van charlie clouser eronder en het wordt gelijk een lekkere sfeer !!

avatar van timbo_

timbo_

Buiten die politieagente heeft eigenlijk niks me gestoord tijdens deze film. Vooral op het moment dat hij de bende bij zich thuis verwacht en net daarna is zij tenenkrommend slecht. Al weet ik niet of dat helemaal haar schuld is want ze moet me daar ook wat ongeloofwaardige onzin uitkramen dat het moeilijk is er iets van te maken. Erg goede actiefilm en verre van standaard. De moeder en zoon die neer worden geschoten. Had het echt niet verwacht. Was me alweer aan het opmaken voor het standaard happy einde

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Had hier toch wat meer van verwacht. Het sentimentele is soms iets té en het had allemaal wat rauwer gemogen maar aan de andere kant had ik graag gewild dat meer actiefilms in de stijl van Death Sentence waren. Het geweld is lekker in beeld gebracht en Bacon schittert als de nieuwe Charles Bronson. Had Wan dit wat volwassener aangepakt dan was dit een vette wraakfilm geweest. Nu steekt ie wat boven het gemiddelde uit.

De link naar Taxi Driver is trouwens overduidelijk.

avatar van Djeckson

Djeckson

aardig maar ook net niet. dat is de juiste benaming voor deze film.

de redenen een paar onzinnige gebeurtenissen. Tot de begravenis was het een super film zoals het al aangegeven was.

super slecht geacteer door de agente waar ik me dood aan ergerde.

3.0

avatar van Tabossi

Tabossi

Geen topper, maar absoluut niet slecht. Vond Bacon bovenmaats goed spelen (speelt vaak - op een goede manier - starre, kille personages) en laat een heel andere kant van hem zien. Dat kan niet gezegd worden van de gangsters. Die vond ik in alle opzichten nep. Het thema - wraakfilm - is natuurlijk gewoon uitgemolken en James Wan weet daar met Dead Sentence geen unieke of erg verfrissende draai aan te geven. Eerder een gevalletje van flink jatten. De Taxi Driver imitaties zijn inderdaad niet van de lucht. Maar dat wordt nergens echt storend, want er zijn ook duidelijk geen pretenties om een uniek product af te leveren en daarom: lekker popcornvermaak en 2,75 ster, want drie is te hoog. Maar ik ben mild en rond, zoals dat hoort, naar boven af.

Wat ik overigens érg goed vond aan deze film was de reactie van Bacon op zijn toch wel onvoorziene moord. Hij weet daar helemaal niet mee om te gaan, zoals dat een normale Jan Modaal ook betaamt. En dat speelt hij goed. Ik haal dat aan omdat het mij altijd stoort in andere films als gewone mensen, zoals jij en ik, zoiets (een moord) overkomt om vervolgens na 5 minuten weer vrolijk en fluitend over het scherm te wandelen.

avatar van Miss Sway

Miss Sway

Djeckson schreef:
aardig maar ook net niet. dat is de juiste benaming voor deze film.

de redenen een paar onzinnige gebeurtenissen. Tot de begrafenis was het een super film zoals het al aangegeven was.

super slecht geacteer door de agente waar ik me dood aan ergerde.

3.0

Ben ik het helemaal mee eens. Het begin werd ik best in het verhaal getrokken en vanaf de begrafenis donderde het naar beneden.

Wat ik echt ook erg slecht in het verhaal vond was de acties van de onverantwoordelijke vader nadat vrouw en zoontje ware neergeschoten, het verdriet van Kevin was ongeveer 2 procent van het verdriet van de dood van de eerste zoon (was waarschijnlijk geen tijd meer voor want de hele gang moest nog dood) vond ik echt zo onrealistisch. Zijn zoon leeft nog en vervolgens gaat hij als een mongool acties ondernemen op een manier van ík heb toch niet meer te verliezen, wat hij natuurlijk wel had. Dat 'alles voor je gezin over hebben ten kosten van je gezin' vond ik dan ook erg raar neergezet.

Zo waren en meer dingen die me tegenvielen als laatste nog een ding, de oorlog die hij begint met, klaarblijkelijk, zeer zware criminelen vind ik bij de inval in zijn huis ook amateuristisch/niet realistisch door het feit dat ze hem voor dood achter laten met een schot in zijn zij. Sjongejonge je mag toch verwachten dat dit soort mensen , zoals ze dan worden neergezet, de boel even afmaken met een headshot

Om een vergelijking te maken, Death Wish domineert nog zeker in dit genre.

avatar van xentos

xentos

vond dit echt een goeie film

avatar van lordhumangus

lordhumangus

Een goede film iedergeval beter als "the brave one" voor mij, het einde is schitterend met een half afgemaakt kapsel (achterzijde) en een olifanten jachtgeweer waar geen ontsnappen aan mogelijk is, is gewoon bruut in beeld gebracht. Kevin Bacon acteert sterk zoals in al zijn films. Laatst nog "stir of echoes" bekeken.

avatar van zolderboy

zolderboy

Wat ik kan zeggen over deze film, super genoten van deze film

Weer eens een echte actie film.

Voor mij een dikke 5

avatar van Remy-

Remy-

Zaten een paar aardige verrassingen in de film.

Maar naar mate de film vordert wordt het een groot bloedbad waarbij je de kopschoten niet meer bij kunt houden. Het verhaal had de potentie enkele ethische hema's aan de kaak te stellen zoals wraak en vergelding maar in de plaats daarvan werd het een ordinaire slachtfilm.

Jammer zat meer in. 2.5*

avatar van MuchTheSame

MuchTheSame

Brianna schreef:

Ja, dat weet ik, haha, maar heb daar helemaal niet bij stilgestaan, maar dat is trouwens ook zo bij Death Silence.

Maar weet je toevallig van wie de muziek is, tijdens de scene dat de moeder hoort dat dr zoon overleden is, vond dat een mooi nummer

Death Silence weet ik niet , ik heb bij die film niet zo opgelet betreffende muziek

Bij die scene dat zij in bed huilt bedoel je? Dat is "I Love You" van Fisher ...

Wat ik ook een heel mooi nummer vind is dat nummer in de scene als de rest van zijn gezin neergeschoten is, luister dat eens . Een ontzettend mooi nummer en dan zal jij dat ook wel vinden, Hoop ik

Dat is dit nummer: "Alright " van Pilot Speed. Veel plezier ermee, hopelijk is dat ene nummer ook daadwerkelijk wat jij zocht

avatar van aerts007

aerts007

Echt genoten van Kevin (spek) Bacon! Revenge, I like it............3 points!

avatar van Sunrise

Sunrise

Remy- schreef:

Zaten een paar aardige verrassingen in de film.

Jammer zat meer in. 2.5*

Helemaal mee eens.

Gisteren gezien.Ging wel maar was er niet zo van onder de indruk.

Had er eerlijk gezegd meer van verwacht.Begint wel goed maar ik

heb betere wraakfilms gezien.Om den duur werd het net allemaal

net een beetje te zal ik maar zeggen.Er werd van 2 meter op hem geschoten en nog dook hij weg.Redelijke film maar meer ook niet.

En ja er had inderdaad meer ingezeten

2,5

avatar van chris_koek

chris_koek

Wilde deze film eerst niet kijken maar na het zien beviel het wel.

Mooi verhaal hoe iemand wraak neemt.

avatar van Toontje35

Toontje35

Spannend was de film zeker. En voor degene die van een lekker portie geweld houden:aanrader!

Onwaarschijnlijk natuurlijk ook. Maar goed. heb me toch wel vermaakt

avatar van MrAmsterdam

MrAmsterdam

Ik vind Kevin Bacon een goede acteur maar....

een zakenman die ruzie zoekt met een bende? oke... ga ik in mee..

een zakenman die uiteindelijk oorlog zoekt met een bende en vervolgens spectaculair (NOT) zijn kop gaat lopen kaal scheren? gaat te ver.

Deze film duurde te lang en boeide niet