• 8.758.283 stemmen

Jackass: The Movie (2002)

Komedie / Documentaire | 87 minuten

Genre: Komedie / Documentaire

Geregisseerd door: Jeff Tremaine

Met onder meer: Johnny Knoxville, Bam Margera en Steve-O

Releasedatum: 13 februari 2003

• Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl

• Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plot Jackass: The Movie

"Do not attempt this at home."

Johnny Knoxville en zijn team van gekken gebruiken het concept van de MTV show 'Jackass' (een stel gasten doen gevaarlijke en weerzinwekkende stunts, gewoon om te zien wat er zal gebeuren) en maken er een film van. Hierdoor kunnen ze nóg verder gaan in hun stunts dan ze op TV al konden.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van danuz

danuz

Jeugdsentiment

Voel me redelijke oud nu ik dit weer eens terugzie. Destijds keek ik Jackass en vooral CKY vol bewondering op MTV. Vooral als tijdsbeeld blijft dit best overeind en het jonge enthousiasme van de cast werkt zelfs nu nog aanstekelijk. Veel meer dan een scala aan losse sketches is het niet, maar dat is hier nu juist wel charmant. En die stukjes in Japan zijn wel redelijk classic.

avatar van Shadowed

Shadowed

Lol.

Tja, wat kan ik hier van zeggen. Het verhaal is natuurlijk niet aan de orde bij zo'n film als deze. Ik heb nog nooit de series gezien van MTV en ik schaam me dat ik deze ook nu pas zie want ik lag echt dubbel bij sommige grappen en stunts.

Knoxville en zijn team doen de meest grappige, lollige, gekke, gewaagde en soms te gore stunts. Regelmatig moest ik hard lachen om deze stunts. Deed me erg denken aan shows zoals Lachen om home video's maar dan op sommige stukken nog een schep er bovenop.

Opnieuw, sommige stunts waren grappig, de meeste ook zo ontzettend stom. Pis, poep, kots komen allemaal aan de orde. Soms gaat het dan weer iets te ver zoals een vuurpijl van je kont afvuren of Wasabi snuiven. Voor de rest wel van genoten

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Hm nee. Sommige Jackass-films en -momenten vind ik nog wel oké, maar dit is echt te simpele goedkope humor om langer dan 10 minuten leuk te blijven. De dichtheid van grappen is best hoog met veel korte stukjes, maar juist de grappen die langer duren met opbouw en al vind ik vaak het leukste om te zien bij Jackass, en dat had deze nauwelijks. Ook visueel enorm brak, dus zelfs daar niets te genieten. Voor een enkel geslaagd moment nog 1,0*.

avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

Mja, pure nostalgie deze Jackass. Destijds druk bekeken op MTV en deze movie zag ik lange tijd geleden ook al eens. Blijft wel eens tof, ook al zaten er veel stukken in die voor mij vandaag minder aansloegen. Die golfkarretjes bleven wel leuk. Enkele stunts waren ook buitengewoon goor zoals het pisijsje. Echt vies om ernaar te kijken. Ook dat snijdend papier vond ik onverdraaglijk. Dan nog liever een mes.

Voor de rest inderdaad nogal platte en goedkope scoringshumor. Er zat ook weinig samenhang in, geen opbouw (voor zover dat mogelijk is). Technisch gezien is dit niet waard, gewoon wat sketches aan elkaar geplakt. Dus veel te beoordelen valt daar niet aan. Gezien de amusementswaarde toch een nipte 2,5*.

avatar van Weener

Weener

Deze film was mijn kennismaking met fenomeen Jackass en ik moet toegeven dat ik nog nooit zo vaak en zo hard om een film heb moeten lachen als bij de eerste 10x dat ik deze film gezien heb.

Het moet natuurlijk wel je humor zijn anders kan je deze film rustigna 5 minuten afzetten. Samen met vrienden tranen in ogen van het lachen terwijl eventueel aanwezige dames vol ongeloof toekeken en er totaal niet de humor van inzagen(Wat natuurlijk ook weer erg leuk was).

Verder heeft de dvd versie die ik heb ook hele leuke extra's : Outtakes, Bloopers, Making of's en muziekclips. En als absolute aanrader het dvd commentaar van de cast. De anekdotes en het commentaar wat ze hierin geven is echt hilarisch!. Luister vrijwel nooit naar het commentaar maar bij deze film kan ik bijna niet meer zonder kijken. "Who is the guy in the little (Panda) suit?

avatar van El ralpho

El ralpho

Jackass forever!

Na Jackass Forver en Jackass 4.5 heb ik binnen een redelijk korte periode samen met dezelfde kameraad de eerste film weer eens herbekeken. En zoals ik in mijn review van 4.5 ook al aangaf: als Jackass een ding bewijst is dat de basis altijd als een huis overeind blijft, ongeacht welk deel van de reeks je ook bekijkt. Volwassen mannen vol met kinderlijke energie die de meest absurde, lompe, gevaarlijke, maar vooral ook grappige stunts uitvoeren. Ook in het eerste deel is dit niet anders.

Wat wel een verschil is met bijvoorbeeld het vierde deel, is dat je merkt dat de stunts hier in sommige gevallen nog wat kinderlijker en minder extreem zijn dan in latere delen. Een deel van de stunts die hier uitgevoerd worden had ik, of een van mijn vrienden, in het verleden zelf wellicht ook nog wel uit durven voeren, en zouden ook niet misstaan hebben op een fout vrijgezellenfeestje. Zo deed de stunt van het opsnuiven van een lijntje Wasabi, mij denken aan een avond met mijn eigen vrienden. Een van mijn vrienden had op een vrijgezellen feest namelijk een flesje Tabasco (peppersaus) achterover geslagen om zo vrijgesteld te mogen worden van de rekening voor die avond. Helaas bracht het hem alleen een bezoek aan de toiletpot en zijn bed op, want hij was vervolgens niet meer in staat om mee op stap te gaan.

Juist deze kwajongens streken, die ook herkenbaar uit je eigen omgeving kunnen zijn, heeft Jackass voor mij altijd een bepaalde charme gegeven. Toen het derde deel in 2010 uitkwam vond ik dat het wel mooi was geweest, tenzij een volgend deel de kwaliteit van de eerste twee films kon benaderen. In mijn review van Jackass Forever kon ik zeggen dat dit zonder meer het geval was, maar bij een herziening kan ik nu stellen dat ik Forever vandaag de dag beduidend beter vind dan het eerste deel. Benieuwd hoe ik deel twee en drie, en de oorspronkelijke serie vandaag de dag dan ook ervaar.

Jackass: The Movie gooit vandaag de dag in ieder geval minder hoge ogen bij mij, wat onder andere komt omdat de beeldkwaliteit gewoon een stuk minder is, en de slow motion camera ontbreekt wat bijvoorbeeld in Forever ook meermaals prachtige beelden opgeleverd heeft. Ook zijn de stunts in latere delen nog veel groter en extremer opgezet en zijn ze ook vaker leuker aangekleed dan in dit eerste deel.

3,0*, die kan worden afgerond naar een 3,25*

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

• 1941 stemmen

De eerste Jackass film gisteren op tv en een herkijk moest toch nog altijd, de NOS Avondetappe liet nog even op zich wachten, dus ik dacht die pak ik mee en dan kan ik net zo goed de dvd uit de collectie pakken want dan heb ik geen reclames. En wat was het toch weer lekker om deze verzameling gekken te zien...

Vmbo humor las ik onlangs in een comment bij Jackass Forever. Goed te weten dat dergelijke humor alleen weggelegd is voor laag opgeleide mensen, beter dan sommige hoogopgeleide die ik ken en juist geen enkel gevoel voor humor meer lijken te hebben. Dan heb ik liever het predicaat 'voetvolk' als dat inhoudt dat ik prima kan lachen om iets ongecompliceerds als Jackass. Vmbo...? Yes, and proud of it! En wat is die eerste film toch best wel goed, het was destijds wel even de vraag of het aan zou slaan. Zou een Jackass aflevering van anderhalf uur leuk zijn? Want dat is het in feite...ja dus. Bijna alle grappen en stunts zijn goed te noemen.

Pareltjes zijn toch zondermeer de 'rent a car', ass kicked by a girl, the roller disco truck, sweaty fat fucks en de butt x-ray natuurlijk. Leuk is dat mannen zoals Matt Hoffman en Tony Hawk aan dit soort dingen meewerken. Ook niet gek is dat Bam hier nog wat rustiger is en niet zo aanwezig zoals hij later zou worden vooral met dat matige programma van hem zelf. En zo blijkt Jackass the Movie toch een leuk weerzien en ben ik verbaasd dat de film alweer 20 jaar oud is. Jeetje waar is de tijd gebleven dat er weer iemand op de MTS, vmbo hé , met het gerucht kwam dat Wee Man of Stevo overleden was tijdens een stunt of wat dom gedoe in de thuisomgeving. En wat zijn er sindsdien veel klonen geweest die allemaal probeerden wat Jackass deed maar het niet konden evenaren, programma's als Viva La Van, Dirty Sanchez en The Dudesons. Behalve Dirty Sanchez dat gewoon lekker ranzig is, hadden we toch in principe alles al een keer gezien en strandde het wat mij betreft in kopieergedrag. Jackass zijn de meesters op dit vlak en het was naar de mening van deze laag opgeleide een leuk weerzien.