• 9.378.621 stemmen

Met onder meer: Tobin Bell, Cary Elwes en Costas Mandylor

Releasedatum: 6 januari 2011

Plot Saw 3D

"The traps come alive."

Het gevecht tussen detective Hoffman en Jill Tuck duurt voort. Ondertussen ontmoeten een aantal overlevenden van de spelletjes van Jigsaw, elkaar bij een sessie van Bobby Dagen, die beweert zelf ook een overlevende van Jigsaw te zijn. Maar dan wordt Bobby ontvoerd en zal hij een serie tests moeten afleggen om zijn vrienden en uiteindelijk zijn vrouw te redden.

• 11908 stemmen

Verwacht van de 3D maar niet te veel, want dat stelt serieus geen zak voor!

Elineloves

3D heeft echt weinig tot geen toegevoegde waren. Kan me niet voorstellen dat het spectaculair is.

avatar van rep_robert

Zag wel een aantal momentjes in de film waarbij ik kon zien dat het voor 3D bedoeld is, van die lekkere ouderwetse momentjes dat er iets naar je toe vliegt. Voor de rest zal het wel de hype volgen in het nauwelijks iets toevoegen van de 3D elementen.

• 11908 stemmen

Het moment dat Dr. Gordon de zaag weggooit is het grootste 3D-moment ui de film. Voor de rest was het vooral de ondertiteling die voor het beeld zweefde en bloedspetters die op je afkwamen.

Elineloves

Jammer dat je het niks vond, Robert.

avatar van rep_robert

Ach ja, vind dat deze film eigenlijk niets te bieden heeft t.o.v. de vorige delen. Mindere traps, lelijkere special effects, barslecht verhaal(meest teleurstellende vind ik gewoon dat je na het zien van deze film niets wijzer bent geworden, waar slaat the final chapter op(Friday the 13th heeft ook een Final Chapter gehad, dat was deel 4, toen kwamen nog 6 films. Niets wijst erop dat dit een laatste deel kan zijn helaas ), nog slechtere acteurs en een compleet gebrek aan inspiratie. Ik snap eigenlijk niet wat mensen hier nou zo leuk aan vinden

Elineloves

Tsja, ik zelf ook niet, maar ergens blijft het toch zijn charme houden.

avatar van rep_robert

Vind het vooral jammer dat het met het deel slechter wordt, met een beetje meer creativiteit haal je er meer uit. Nu krijg je relatieproblemen waardoor Jigsaw al mensen in zijn trap gooit. Men o men, konden ze niets beters verzinnen

Wel enigzins realistisch.

avatar van rep_robert

Zo kan je de halve bevolking wel in zo'n trap gooien Ondanks het kleffe en weinig subtiele uit deel 6 vind ik dat soort redenen toch een stuk gegronder en sympathieker(voor zover je het sympathiek kan noemen )

Elineloves

Ik stoor me meer aan het feit dat er plotseling zoveel helpertjes zijn.

avatar van rep_robert

Irriteer ik me al 4 delen aan Vraag me trouwens ook af wie die 2 andere op het einde waren naar dr. Gordon. Misschien bewaren ze die wel voor deel 8 en 9.

Elineloves

Nee, volgens mij is dat ook uitgelegd geworden. Maar weet zelf even niet meer wie of wat. Misschien weet onze Saw-specialist Lui dat wel.

avatar van rep_robert

Lag trouwens ook wel erg voor de hand dat dr. Gordon nog langs zou komen op het einde, gezien zijn optreden aan het begin van de film bij die bijeenkomst. Subtiel kan je dat ook niet meer noemen

• 11908 stemmen

Dat werd helaas niet uitgelegd maar ik denk zelf dat het twee overlevenden van Jigsaw's spelletjes zijn. Volgens de geruchten zijn het Brad en Ryan van de openings-trap. Waarschijnlijk is het een soort 'verzekering' zodat ze (als ze willen) toch nog een achtste deel kunnen maken.

avatar van rep_robert

Dat achtste deel komt er zeker als mensen nog steeds zo dom zijn om hier naar toe te gaan in de bios Niks bijzonders. Zelfs de Saw expert deelt hetzelfde vermoeden. Kan ook niet anders na 4 delen van hetzelfde

Elineloves

Echt toch zal ik ze allemaal aanschaffen voor in mijn collectie, en zal ik ze over een tijdje ook weer allemaal herzien.

Ben in de macht van Jigsaw!

avatar van rep_robert

Da's ook het nadeel, als je bent begonnen met verzamelen dan moet je ze ook allemaal hebben. Ik heb zo'n beetje elke horrorserie ook compleet, inclusief de slechte nieuwe delen

• 11908 stemmen

Toen er gezegd werd dat dit het laatste deel zou worden geloofde ik het wel. Maar na het zien van de film zelf heb ik toch mijn twijfels gekregen. Maar ik zie liever geen achtste deel. Vooral omdat de kwaliteit van de films gewoon enorm achteruit gaat en dat is zonde. En anders moeten ze eens met een origineel verhaal komen en niet weer de zoveelste persoon die een "serie test moet afleggen". Waarschijnlijk zien we dan in een achtste deel hoe Hoffman ontsnapt uit de badkamer en Dr. Gordon achterna gaat. Dan krijg je weer zo'n kat-en-muis-spel. Ik vind het wel best zo

avatar van rep_robert

Zou alleen even om je spoilertags denken Lui Deel verder wel je mening.

• 11908 stemmen

Aangepast, was ik even helemaal vergeten.

avatar van Apster

Apster

De melkmachine gaat vrolijk verder. Numero zeven is opnieuw een herhalingsoefening met hier en daar wat nieuwe "onthullingen". Voor logica moet je in de Saw reeks niet zijn, maar dat zal de fans voor de rest een worst wezen. Als de traps maar ziek zijn en daar voldoet de film aan. De gore is wel wat aan de goedkope kant, met overduidelijk gebruik van rubber of was.

Laatste deel? Ik denk het niet.

avatar van clockwork72

clockwork72

joeri_filmfreak schreef:

begin ? na 7 delen heb ik er wel genoeg van, of ze moeten eens even een paar jaar de tijd nemen om een te maken. onderhand kwam er om het half jaar een nieuwe saw uit, en ze werden steeds slechter, deel 1 was zéér goed, deel 2 was nog wel de moeite waard maar de rest...

Ja, van mij mogen er nog wel 5 delen komen. Kan er geen genoeg van krijgen!

avatar van rep_robert

Of je kijkt gewoon alle vervolgen een keer terug. Of denk je serieus dat je wat vernieuwends voorgeschoteld krijgt, je kan het plot zo elk deel invullen van tevoren.

avatar van Neder0001

Neder0001

Of je gaat de volgende delen gewoon niet kijken en houdt op met het azijnzeiken. Genoeg mensen die wel graag meer SAW willen.

avatar van rep_robert

Tsjah, je moet het wel gezien hebben om erover te kunnen oordelen of een hype vervelend is of niet he

Je merkt overigens aan alles dat de waardering voor de Saw reeks bij de mensen afneemt, dat is aan de makers om hun tegendeel te bewijzen en daar falen ze nu al keihard in een paar delen.

De bios release van Saw 6 was in Amerika een compleet drama, er worden ook echt wel signalen afgegeven. In Nederland draaien de films ook steeds minder in zalen, kon voor Saw 6 al niet meer eens naar Pathe begin dit jaar.

avatar van clockwork72

clockwork72

rep_robert schreef:

Nee, maar dat hoeft toch ook niet?

avatar van rep_robert

Jawel, er staat als genre aanduiding horror/thriller bij deze film. Dat betekent dus dat de films ook wel een beetje spanning moeten bevatten. Dat is iets wat de laatste 4/5 delen nogal wordt vergeten. Nu zit je naar lekker ranzige traps te kijken zonder dat je ook maar enige binding met de personages hebt en je weet de afloop al. Dat bevordert de spanning niet echt, dat is er dus gewoon ook niet.

Ze moeten is een voorbeeld nemen aan deel 1, een lekker mysterieuze film die tot aan de laatste paar minuten spannend is.

Elineloves

Ik moet hem toch nog even herzien, want die opmerking van Lui snap ik niet. Ontsnappen uit de badkamer Hm.

• 11908 stemmen

Als er een achtste deel komt zal Hoffman zeker ontsnappen.. In het script van deze film staat namelijk dat Dr. Gordon niet alleen de zaag weggooit, maar ook de stukken van de toiletdeksel waarmee Eric Mathhews zijn voet eraf hakte. Deze liggen namelijk binnen het bereik van Hoffman.