• 9.378.523 stemmen

Met onder meer: Tobin Bell, Cary Elwes en Costas Mandylor

Releasedatum: 6 januari 2011

Plot Saw 3D

"The traps come alive."

Het gevecht tussen detective Hoffman en Jill Tuck duurt voort. Ondertussen ontmoeten een aantal overlevenden van de spelletjes van Jigsaw, elkaar bij een sessie van Bobby Dagen, die beweert zelf ook een overlevende van Jigsaw te zijn. Maar dan wordt Bobby ontvoerd en zal hij een serie tests moeten afleggen om zijn vrienden en uiteindelijk zijn vrouw te redden.

avatar van SunChaser

SunChaser

Wat een slechte film. Heeft niks te maken met jezelf bevrijden naar een beter leven, dit is gewoon een slasher met de meest gore traps. En de plot was helemaal erg.

avatar van clockwork72

clockwork72

Wat was deze gruwlijk zeg! Één van de beste delen uit de serie. Niks uitmelkerij, van mij mogen er nog wel 10 delen komen. Ik zeg... 'Let the game begin'

avatar van joeri_filmfreak

joeri_filmfreak

clockwork72 schreef:

begin ? na 7 delen heb ik er wel genoeg van, of ze moeten eens even een paar jaar de tijd nemen om een te maken. onderhand kwam er om het half jaar een nieuwe saw uit, en ze werden steeds slechter, deel 1 was zéér goed, deel 2 was nog wel de moeite waard maar de rest...

• 11908 stemmen

Om het half jaar?! Om het jaar bedoel je.

avatar van JustMike

JustMike

Ik vind dat dit deel meer vragen met zich mee neemt dan dat het oplost. Een slecht laatste deel. Wel leuke traps, maar ligt het aan mij, of word het minder mooi. Want het eerste deel was echt een goeie film met goede graphics om het zomaar te zeggen. Maar het lijkt alleen maar slechter worden. Wel leuk dat Dr. Gordon weer terug was, eventjes. We hebben weinig van hem gezien. Maar het verhaal werd ook steeds vager.

Maar even off-topic: Waar slaat die poster op?!?! ik snap niet wat dat ermee te maken heeft. Het opbouwen van Jigsaw!!

Elineloves

‘’ You wanna know the only thing that's wrong with killing you, Jill? I can only do it once. ‘’

Finally. Na al die tijd weet ik eindelijk wat met Dr. Gordon gebeurd is na Saw 1. Dat was voor mij toch wel een van de grootste filmraadsels van de afgelopen jaren. Het puzzeltje viel in elkaar. Ergens had je het kunnen weten. Die ‘Jigsaw’ die de cape droeg, die hinkte met zijn voet, alsof hij hem flink bezeerd had. Ook zijn er genoeg verwijzingen geweest naar ‘chirurgische traps’, denk aan alle verstopte sleutels e.d., (wie kan dat beter dan een chirurg?), en natuurlijk hadden we al eerder gezien dat een slachtoffer zijn hulpje was geworden.

Enfin, de film begint goed. Goede openingskill, niet direct te spannend. Het wordt langzaam opgebouwd. En dan begint het. Ik vond ik het erg spijtig te zien dat die debiel van een Mark Hoffman het overleefd had, eind deel 6. Maargoed, ergens viel dit ook wel te verwachten. Ik wist sowieso dat hij te zien zou zijn, maar ik hoopte in de flashback-manier. Niet dus.

En toen kwam Bobby. Ik was verrast te zien dat Sean Patrick Flanery deze rol speelde, wist ik niet. Toch moest ik aan zijn personage wennen. Ik had direct een ‘afstandelijk’ gevoel bij deze man. Later werd dit wel minder, toen hij zichzelf moest ‘bewijzen’ en zijn geliefde moest proberen te redden. Heavy.

Wel fijn om weer wat flashbacks te zien naar eerdere kills, en de personages die deze overleefd hebben. Ook weer een handjevol (prominente) nieuwe personages, zoals Gibson (Chad Donella) die zijn rol zeker niet onverdienstelijk neerzet. Verder is het acteerwerk wisselend. Enkele personages weten goed te overtuigen, anderen lijken weggelopen van een of andere amateur toneelclub. Vooral dat laatste gevoel blijf ik houden bij Mark Hoffman. Wat is het nou precies met deze man? Is hij een psychopatische maniak of een buitengewoon slimme moordenaar? Je ziet hem de meest gruwelijke traps verzinnen, en anderzijds is het ook een ordinaire moordenaar die met een mes en/of pistool zwaait om mensen uit de weg te ruimen. Vervelende etter.

De traps waren weer prima. Het was weer even goor als altijd. Die van Evan, Chester uit Linkin Park, was schitterend. Hier zat ik toch wel even met dichtgeknepen oogjes te kijken. Ik hoopte ergens dat het hem zou lukken, maar helaas. Cool om weer eens zoveel mensen tegelijk in één trap te zien, in plaats van een persoon die zichzelf of een ander moet redden. Wel werd ik er een beetje moe van dat er wéér een sleutel in iemand zijn buik/middenrif was verstopt. Dit hebben we toch al 2 á 3 keer eerder gezien? Toegegeven: het is weliswaar op een andere manier gebracht, het blijft onsmakelijk, dat geef ik toe.. maar waren ze een beetje door de verfrissende ideeën heen? Ook viel het me op dat véél meer reddingspogingen mislukten. De trap van Joyce, dat ze levend aan het verbranden was, zag er ontiegelijk smerig en realistisch uit. Bij de trap van Jill daarentegen, moest ik even lachen. Misschien omdat ik die trap ook al 3 keer eerder heb gezien, maar die tong die zo hond-achtig erbij lag.. tsja.

Wat het einde betreft van de film: het duurde behoorlijk lang voordat Gordon in beeld kwam. Dat zorgde er ook voor dat het einde afgeraffeld leek. De vragen zijn grotendeels beantwoordt, maar er zijn ook weer nieuwe bijgekomen. Marks my words, er komt nog een deel. This isn’t over.

avatar van Neder0001

Neder0001

6 januari, alsjeblieft zeg... ongelooflijk dat ik hier nog steeds op wacht, gezien dat er al dikke 4 giga bestanden te vinden zijn met goede kwaliteit.

• 11908 stemmen

Gewoon doen en niet langer wachten, dan zul je alleen maar teleurgesteld worden.

Elineloves

Dat dacht ik dus ook Lui! Tegen die tijd kun je altijd nog een keer naar de bioscoop als je die behoefte nog voelt.

• 11908 stemmen

Precies! Ik heb de film nu 6 keer gezien waarvan 1 keer in de bios in België. Als ie uiteindelijk hier in de bios verschijnt ga ik nog een keer!

Elineloves

6 keer gezien en je bent nog niet verveeld geraakt? Zozo!

• 11908 stemmen

Nee op de één of andere manier verveelt Saw mij nooit, ik heb alle delen ook al enorm vaak gezien.

Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik van dit deel veel minder onder de indruk ben dan van de vorige. Als Dr. Gordon hier niet ingezeten had, was ik denk ik geen fan meer geweest.

avatar van rep_robert

Is dit deel volgens jullie minder dan het zesde deel? Ik vind het vanaf deel 3 namelijk zwaar bergafwaarts gaan met als dieptepunt deel 6. Toch benieuwd naar deze, maar als deze slechter gevonden wordt dan deel 6 heb ik weinig hoop meer.

Maar ze halen dus deel 1 (of een personage eruit) er ook bij. Kon ook niet anders, aangezien de andere delen al flashbacks hadden die terug gingen tot deel 2. Was het alleen nog even wachten om het verhaal weer ingewikkeld te maken.

Elineloves

Ik vond hem zo slecht nog niet. Maar ik had dan ook weinig problemen met de vorige delen.Als je eenmaal alle delen gezien hebt en je hebt niet al te hoge verwachtingen, zal dit je niet heel zwaar tegenvallen denk ik.

avatar van rep_robert

Heb niks met die lekkere nasty traps en zo, alleen bijvoorbeeld in het vorige deel gooien ze er van die walgelijke maatschappij kritiek in(verzekeringskantoor e.d.) waar echt niet subtiels aan is. Ik hoop dat ze niet weer zo simpel emoties proberen op te wekken:P

Loopt wel lekker af met mn waarderingen als ik zo kijk:

1: 4 sterren

2: 3,5 sterren

3: 3 sterren

4: 2,5 sterren

5: 2,5 sterren

6: 2 sterren

Elineloves

Ik vond het een beetje van alle vorige delen bij elkaar, eigenlijk.

avatar van rep_robert

Ja, maar dat flikken die laatste delen allemaal. Blijkt in deel 6 in een flashback dat er opeens iemand achter het deurtje in deel 3 stond en zo. Daar irriteer ik me gruwelijk aan en is alleen maar verwarrend. Ze maken die verhalen met het deel warriger.

Deel 6 is nu ook al weer bijna een jaar geleden, eigenlijk moet je alles weer opnieuw kijken omdat je anders geen fuck volgt van die hele film vanwege alle flashbacks en het gegooi met namen die ook delen terug gaan.

Elineloves

Deel 6 geeft antwoord, maar is ook zo nu en dan flink verwarrend. Veel flashbacks, veel terugdenken aan 'hoe zat het ook alweer' en even logisch is het allemaal niet, maar ik vond dit nergens storend.

Het enige grote minpunt, nouja, zo kan ik het nog niet eens noemen, want zonder hem was er al lang geen verhaal meer, maar ik kon Mark Hoffman echt ab-so-luut niet uitstaan.

avatar van rep_robert

Logica hoef je natuurlijk ook niet in deze reeks te zoeken, maar met horrorfilms denk ik liever niet al te veel na en ik denk dat de filmmakers het zich onmogelijk hebben gemaakt met de belangrijke gebeurtenissen in deel 3(die ik niet noem vanwege de spoilers). Dat is denk ik hun grootste fout geweest.

Elineloves

Echte horror vind ik het niet. Het is eerder een thriller met veel gore momenten en huiveringwekkende traps, maar zodra er even geen trap is, halen ze de spanning er uit d.m.v. (langere) flashbacks.

• 11908 stemmen

Het grootste probleem in dit deel is toch wel het dramatische en soms komische acteerwerk en gebrek aan spannende twisten die je niet aan ziet komen, vooral Dr. Gordon die het zoveelste hulpje van Jigsaw blijkt te zijn.

rep_robert schreef:

Ik weet al niet meer waar je op doelt. Na 7 delen kan ik me de belangrijke gebeurtenissen in deel 3 niet herinneren, en dat is vrij spijtig.

Lui schreef:

Hofman had bij het amateurtoneel van de plaatselijke bejaardensoos moeten gaan, en niet in dit soort films spelen. En die twist van Gordon... *zucht, indeed*

avatar van rep_robert

Horror/thriller dan. Deel 1 had juist de minste gore van allemaal, maar is toch veel spannender dan alle andere delen bij elkaar. Die zal nooit meer overtroffen worden. De nadruk is teveel komen liggen op de vieze traps en daarbij horen nu veel goedkope karakterontwikkelingen die niet boeien. Daarnaast is de verplichte Jigsaw twist aan het eind van elk deel ook steeds minder geworden, juist vanwege die vele flashbacks waardoor je soms even in de kluts raakt. Helaas is het tegelijkertijd ook best voorspelbaar, ik weet nu helaas de twist al vanwege het gebrek aan spoilertags. Maar het komt er nu wel elk deel op neer dat er iemand gechanteerd is om het hulpje van Jigsaw te worden.

Ach ja, ik ga hem gewoon kijken en ik zie nog wel even wat ik ervan herinner.

Elineloves

Goed plan. Met een beetje pech, komt er hierna toch weer een vervolgdeel.

• 11908 stemmen

Ik vond Costas Mandylor (Hoffman) nog wel meevallen. In voorgaande delen was hij slechter. Degene waar ik me het meest aan ergerde waren Bobby (Sean Patrick Flannery), Jill (Betsy Russel), die soms echt enorm slecht was, en Gibson (Chad Donella). En dan zwijg ik nog maar over alle kleine bijrolletjes. Chester Bennington vond ik daarentegen weer verrassend goed!

Elineloves schreef:

Goed plan. Met een beetje pech, komt er hierna toch weer een vervolgdeel.

Zou kunnen, maar niet gelijk volgend jaar denk ik. Ze kunnen beter eens de tijd nemen om een beter plot te creëren. Aan het eind van dit deel zit je nog wel met een paar vragen, maar het einde is toch echt wel af.

avatar van The Oceanic Six

3: 3 sterren

4: 2,5 sterren

5: 2,5 sterren

6: 2 sterren

Ik vond alleen deel 5 extreem slecht. De rest wist me goed te vermaken. Je moet deel 2 tot het einde wel los zien van het origineel trouwens. Deel 1 overtref je niet, die was echt geweldig. Maar toen was dit concept nog nieuw.

Jij kan maar beter niet meer verder kijken als ik je score's zie. Maar voor de liefhebbers van de vervolgdelen is dit wederom een prima film.

avatar van rep_robert

Mensen, mensen, mensen. Sorry hoor maar dit deel kan echt niet meer. Deeltje nummer 7 bewijst maar is hoe het echt absoluut niet moet.

Toegegeven, de film begint erg leuk op dat plein door zo'n trap openbaar te maken(al mocht er wel meer mee gedaan worden, zoals de interactie met die shoppende mensen) en je denkt dat het de toon zal zetten.

Helaas krijgen we een bijzonder kut verhaal toe geschoteld het eerste half uur, de film gaat echt helemaal nergens heen en de kills(met die racisten) deden mij echt totaal niets. Pas na een half uur komt er een beetje structuur in de film en krijg je traps zoals ze bedoeld zijn in de Saw reeks. Met dat bedoel ik dat je een hoofdpersoon hebt die verschillende dingen moet doorstaan om zijn/haar geliefde te redden. Dit zijn opzich wel geinige traps, maar nergens beter dan alle voorgaande delen. Ook vond ik alle zogenaamde vieze dingen er eigenlijk behoorlijk nep uitzien, was er wel budget?

Dan houd je de waardeloze cast(kon alleen van Tobin Bell in 1 flashback genieten) en het crap verhaal over. Over de acteurs wil ik niet eens praten, maar dat verhaal. Sjongejonge, hoe vergezocht wil je alles hebben. Die Bobby solliciteert gewoon naar een tripje in 1 van Jigsaw's vallen als je je voordoet als een slachtoffer van hem maar het niet bent. Gelukkig gebeurt dat dan ook. Het lijkt wel alsof die gozer het ontbeert aan elke vorm van hersencellen.
Ik kon me op de aardige vallen na dan ook totaal niet inleven in zijn personage.
Naast dit personage heb je vaak nog het andere verhaal van de politieagent die op zoek is naar antwoorden. Dat is in dit deel zodanig saai uitgewerkt dat de hele climax voor geen meter werkt. voor zover je van een climax kan spreken.

Waarom dit the Final Chapter heet kan ik me ook niet voorstellen, wat wordt er eigenlijk afgerond in deze film? Welke o zo belangrijke antwoorden heb ik in deel 7 gekregen waar ik zo graag antwoord op wilde? Het hele verhaaltje rondom Jill Tuck is dan ook barslecht uitgewerkt. Volgens mij hadden ze haar nog wel mysterieus gemaakt in het vorige deel, nou die mysterieusheid is compleet verdwenen.

Zo jammer is de climax dan ook, het is weer dezelfde climax als die ik in 4/5 delen hiervoor ook heb gezien. Er blijkt dus nog iemand te zijn die briefjes schrijft en Jigsaw's slaafje is. Dit gaat er bij mij niet in. Ze doen niet meer eens moeite voor een Saw film

Het absolute dieptepunt in de steeds slechter wordende reeks! Deel 6 is nog een meesterwerk vergeleken met dit wanproduct
A&L, je had gelijk...ik had niet verder moeten kijken.

En the Final Chapter?? My ass!

avatar van Neder0001

Neder0001

Lui schreef:

Ik wacht nu al zo lang zou jammer zijn om nu opeens te downloaden.

Daarbij wil ik 'm graag in 3D zien dus ik hou het nog maar even vol.