Scream 4 (2011)
Met onder meer: Neve Campbell, David Arquette en Courteney Cox
Releasedatum: 14 april 2011
Plot Scream 4
"New decade. New rules."
Tien jaar is er verstreken sinds Sidney Prescott (Neve Campbell) haar laatste confrontatie had met de gemaskerde moordenaar Ghostface. Ze leeft nu geïsoleerd en ze heeft ze een boek geschreven dat veel lovende kritieken heeft ontvangen. Ze wordt echter uit haar dagelijkse routine getrokken als Ghostface weer verschijnt in Michigan, met als gevolg dat Sidney weer herenigd wordt met Dewey (David Arquette) en Gale (Courteney Cox).
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- SCRE4M (MusicMeter)
Charlie Walker
Kate Roberts
Deputy Judy Hicks
Halcyon
Niet grappig, niet spannend. Alles wat het origineel wél was, is dit slap aftreksel niet. Daar waar Wes Cravens reflectieve klassieker uit '96 nog in staat was om het genre nieuw leven in te blazen, zal deze vierde in de reeks enkel bijblijven als een overbodige voetnoot. Best droevig als je vijftien jaar na datum niet meer kan bedenken dan deze makke herhalingsoefening... alsof Craven al die tijd een winterslaap heeft gehouden.
SlasherMovieMan
Kan Scream 4 bewijzen dat de Scream-reeks nog steeds hele goede horrorfilms zijn?
Één van de meest voorziende horrorfilms van 2011 is er dan eindelijk: Scream 4! Het is elf jaar geleden sinds de laatste Scream-film. Ik zelf ben een hele grote fan van de Scream-films. Maar nu 11 jaar later? Is Ghostface eigenlijk zelfs nog eng? Het antwoord is: verdomme ja! Ik vond Scream 4 echt geweldig! Ik ben een grote fan van Scream en van het slasher-genre (als je het nog niet gemerkt hebt
). De eerste Scream-film is ook één van mijn favoriete horrorfilms allertijden. En toen kwam de tweede Scream-film uit. Was ook fantastisch! En toen kwam de derde uit (ik vond die zelf wel oké niet zo goed als deel 1 & 2). En dan nu eindelijk is het vierde deel er. Nu kan ik zeggen: Scream 4 is niet net zo goed als deel 1, maar na deel 1 is dit absoluut de beste. Het gaat zo: 1-4-2-3. Dit is zo lollig om te bekijken. Het gene waar Scream bekent om staat: een bloederige opening, dezelfde dialoog, lekkere kills en een geniale plotwending. Allemaal ook in dit vierde deel! Maar laat ik dan beginnen met de opening: de opening is echt geniaal. Ik lachte m'n kop eraf. Het is misschien zelfs beter dan de opening van het eerste deel. Nou moet ik toegeven dat het daarna eventjes mis ging met het tempo maar daarna gaat het weer een stukkie verder en wordt het lollig en leuk. En dan het einde is vele messteken en moorden. Non de juh! En dan moet ik bekennen: de cast is groots. We hebben Emma Roberts, Adam Brody, Hayden Panettiere (mijn favoriete personage
) en nog twee andere bekende gezichten waarvan ik de naam niet meer weet. Maar de cast is echt geniaal. Goeie cast! Maar ook bekende gezichten zoals Neve Campbell als Sidney Prescott, David Arquette en Courteney Cox. Al die bekende gezichten. Op het moment dat Scream even van het witte doek was hebben we veel gehad in het horror genre: sequels, torture-porn, remakes en bloodbaths en al die genres. En hoewel deze film weer een soort '90 slasherfilm is het ook wel een klein beetje in een modern jasje gestopt. En het is duidelijk ook wel lekker bloederig, Wes Craven wil er zeker van zijn dat deze film een R-rating krijgt en toch is het eng en lollig. Ik kan niet wachten om het te herzien. En de plotwending.... tja de plotwending is ook fantastisch. En Wes Craven heeft gewoon het slasher-genre weer opgepikt waar het achterbleef. En ik hoop dat ie dat weer kan doen. Zo snel mogelijk! Een 4 voor Scream 4!
perceived
Sir Craven lijdt geloof ik behoorlijk aan bloedarmoede. Meer van hetzelfde en dan helaas ook nog van mindere kwaliteit dan de meeste voorgaande delen. 4/10*
Peterke!
Persoonlijk vind ik dit de beste van ze alle 4! Ik keek dit in de bioscoop en ben me behoorlijk vaak kapot geschrokken. Op een gegeven moment begon ik zelfs te shaken... zo spannend vond ik de film. Ook zag ik veel dingen niet aankomen. Echt een top staaltje werk en als ze dit zo vasthouden, mag er zeker een deel5 komen.
SlasherMovieMan
weet iemand wanneer deze uitkomt op DVD?
Hoezo? Vind je de film dan toch stiekem leuk?
TVshowsaddictt
Ik vind de scream films altijd geweldig. Wat een rage was het in de jaren 90, toch wel echt 1 van mijn eerste alltime favoriete horrorfilms. Ik vond het dan ook gewoon super om zoveel jaar later een deel 4 in de bios te kunnen zien. Zeker het feit dat de 3 bekenden, Courteney Cox, David Arquette & Neve Campbell weer terug waren maakte het voor mij echt weer net zo leuk als vanouds. De opening vond ik iets minder impact hebben als bij de eerste 3 films. Maar het einde vind ik geweldig, het hele stab-a-thon gedeelte tot aan het einde in het ziekenhuis vond ik er uit springen. Tuurlijk zijn er altijd wat dingen hetzelfde, niet super origineel meer, maar kom op het is een deel 4. Het is verre van slecht. En hoe dan ook nog steeds vermakelijk voor de echte fans.
En ik kan ook niet wachten op de DVD. Voornamelijk de extra's -deleted scenes. Er is onwijs veel in geknipt, sommigen stukken waren in trailers en op foto's te zien. Die me ook erg goed leken, en waarvan ik het jammer vond dat ze niet in de film zelf zaten.
Stephaniievm
Ik vond deze dus echt.. totaal niks.
Altijd zijn het de bekende die elkaar gaan vermoorden blablabla.
Gelukkig zag ik 'm niet in de bioscoop.
1,5* omdat Neve Campbell erin speelt.
TragieStar.*
Ja, wat verwacht je dan?
Dat is altijd zo bij de Scream reeks.
Stephaniievm
Ja en 1,2, en 3 vond ik op de een of andere manier wel leuk om te kijken.. maar deze niet.
FillumGek
Scream 4 voelt teveel als een remake in plaats van een echt vervolg. De oude cast is leuk om terug te zien, maar het hele whodunnit verhaaltje is nu wel erg uitgekauwd. De sfeer is nog zeker aanwezig, maar het is allemaal zo voorspelbaar als wat. Ik weet dat dat altijd zo is geweest bij Scream, maar ik hoopte toch op een soort her-uitvinding van de reeks. Ik word er niet meer warm van.
Meer: JordyCapitated // Horror Cinema: Scream 4 (2011) - jordycapitated.blogspot.com
Corcicus
Aardige Scream-aflevering en tof om al die oude smoelen nog eens gezamenlijk terug te zien. De acteerprestaties waren echter schabouwelijker dan ooit. Vooral Courtney Cox (die er overigens uitzag alsof ze de laatste tien jaar van haar leven bij de plastische chirurg heeft doorgebracht) liet het afweten. Wes Craven bleef trouw aan de oude karakters en dat is altijd fijn om te zien. Zo loopt Sidney nog steeds de hele tijd te turen, is Dewey nog steeds een even grote sukkel en is Gale een nog grotere bitch als ooit tevoren. Men is ook trouw gebleven aan de tradities, denk maar aan het rumoerige publiek tijdens de Stabmarathon en nog veel andere voorbeelden zijn voorhanden. Die traditionele kijk op de zaken zorgt er evenwel voor dat Scream 4 overall meer een ode aan de Scream-reeks was dan een echte film.
Voorts vond ik de humor in deze film niet steeds even geslaagd. Men had beter all the way voor horrorcomedy gekozen, inplaats van dat halfslachtige gedoe waardoor het mossel noch vis wordt. Het ludieke begin was nochtans een mooie start. Het plot was echt wel om van te smullen.
En ja hoor weer een top scream film met een verrassende killer maar wel een die goed geacteerd is.
Mooie qoutes in de film en genoeg moorden en spanning.
Keane1983
Een vermakelijke Slasher van Wes.
De film is goed onderhouden en kent voldoende vaart. Voor mijn gevoel bleef de film wel erg hangen in zijn eigen verwijzingen naar vorige films....kijk dat het in het begin die verwijzingen bevat..dat is leuk, maar moet niet continue duren.
De opening van de film vond ik erg leuk gevonden.
Humor is prima verwerkt in deze film. Op een vrij subtiele wijze "zwarte humor".
De soundtrack was prima en de score is volgens mij weer uit de oude doos gehaald van de vorige delen.
Hoewel de film onderhouden is, vond ik het verhaal erg slap en ook echt niet leuk!!! Ook ik had verwaht dat we een nieuwe aanpak zouden krijgen of iets in die trant....mar dat was niet het geval...een samenvoegsel van de vorige delen.
De killes ware overigens wel weer leuk gedaan, maar helaas ook in de kills waren er een aantal uit de vorige delen.
Normaal wil ik best zeggen...beter goed gejat dan slecht bedacht...maar ik denk dat de film er best mee weg had kunnen komen als ze eens iets anders bedacht zouden hebben.
Maargoed...buiten het bovengenoemde kent de film ook wel wat aardige schrik momenten (die je jammer genoeg op de meeste momenten wel weer ziet aankomen).
Ik vond het leuk om deze film eens gezien te hebben, om toch na zoveel jaar de oude cast voorbij te zien komen...en toch een beetje jeugdsentiment terug te krijgen.
Hoewel hij niet het "oude" scream gevoel bij mij terug kan krijgen...
Van mij een 3.0*
CherryCORE
Ik haat Scream. Ik heb ze alle 4 gezien, en jemig. Ik snap dat verhaal gewoon niet. Ik vind die Sidney ook zo'n stom persoon. Bij S4 vond ik alleen Hayden Panettiere leuk. Ik vind die Emma Roberts ook stom. Pff. MAAAAR... Ik vond het wel een orgineel einde om haar als killer te doen. Dat had ik niet verwacht. En ik weet ook niet waarom ik reageer op deze film, maar ik vind het gewoon zo'n slechte reeks.
Nou, vat ik even de 4 films voor je samen.
1. Ghostface wil Sidney vermoorden.
2. Ghostface wil Sidney vermoorden.
3. Ghostface wil Sidney vermoorden.
4. Ghostface wil Sidney vermoorden.
Graag gedaan!
Thomas83
Best leuke zelfspot aan het begin onder andere, maar het mist de magie van de eerste Scream, een film die ik steeds meer ben gaan waarderen. Er wordt in de film vanalles met sociale media etc. wordt gedaan, maar ze gaan me er wat te ver in, vergroten het te veel uit. Zal de bedoeling vast zijn geweest, maar ik vond het niet zo doeltreffend. Ook vond ik de komisch bedoelde situaties niet zo geestig meer maar meer geschreven en geforceerd aanvoelen, en vind de verwijzingen naar de voorganger(s) ook wel wat te overdreven. Gale en Dewey waren wel leuk om terug te zien (ook al leken ze wel een stuk minder gespeeld te worden), en dat was voor mij wel genoeg.
Sommigen vonden het begin goed, ik vond het juist maar wat matig uitgewerkt. Maar zo ergens op de helft van de film wordt het allemaal beter verrassend genoeg. De verschillende personages en hun verhaallijntjes en het spel met de regels van horrorfilms en sequels gaat dan nog aardig werken. Er is ook goed bijna continu de dreiging van weer een aanval aanwezig en er zijn weinig goedkope schrikmomentjes nodig. De geintjes tussendoor over Bruce Willis en gays die niet worden vermoord zijn wel flauw, op dat "don't fuck with the original "na, wat ik qua timing en manier waarop het werd gebracht nog wel wist te waarderen. Het einde is ook aardig.
Alles bij elkaar dus best een onderhoudend filmpje, maar eigenlijk is het concept van Scream er helemaal niet zo een om op verder te bouwen, dus ik hoop echt dat het hier bij blijft. Deze was ook gewoon overbodig. Alle nieuwe personages vond ik maar vervelend eigenlijk, vooral die filmgeek met zijn camera, ook al is hij prima gecast. Qua gore is er net een schepje boven op gedaan ten opzichte van de eerdere Screams. Leuk tussendoortje maar lang niet zo fris als het origineel, die zo lekker wegkijkt en meerdere ijzersterke scènes heeft en een zeer knappe mix is van parodie en serieuze slasher-spanning. Als ik op Youtube de openingsscène van deel 1 zie dan is er toch een erg groot verschil met deze film. 2.5* ruim.
Corcicus
Als je dan toch reageert CherryCORE, zou je je dan de moeite willen getroosten spoilertags te plaatsen. Je geeft zo maar even de identiteit van Ghostface weg
A bag of sand
Was een groot fan van scream, maar deel 4 is toch echt absoluut niet eng. volgens mij worden er ongeveer twee x zoveel mensen vermoord als in de andere delen, maar dit draagt gewoon niet bij. Uiteraard ga je zelf nadenken Whodunnit, maar ik zat goed mis:p dus dit vond ik wel aardig..De scream humor zit er nog wel aardig in zou ik zeggen en sommige kills zijn ook wel aardig, alleen vind ik het jammer dat er niet eens naar andere moordwapens worden gegrepen dan dat *^% mesje..neem een voorbeeld aan Halloween, waar de killer alles pakt wat voor handen is.
Hoe dan ook, als je een fan bent moet je zeker gaan kijken..maar verwacht geen vernieuwing of opbouwende spanning..
2.5-3.0
Ps wat jammer van die botox op Courtney cox hoofd..Ze was zo lekker
TragieStar.*
Als je een groot fan bent, dan weet je echt wel dat hij nooit iets anders gebruikt dan zijn eigen mes. Dat is gewoon standaard en dat hoort gewoon bij de hele personage van Ghostface.
Iedereen zit maar te klagen over geen vernieuwing en verandering. Moet dat dan? Dat was in deel 2 en 3 ook niet. En dat zal in deel 100 nog niet zo zijn dus dat is onzin. Oke, er mag wel wat verandering in, maar dat was het ook wel een beetje. Maar dit alles hoort gewoon bij Scream. Anders had het net zogoed een opzich zelfstaande film kunnen zijn.
Angrod_Pallanén
Sluit me volledig bij TragieStar.*
Waarom wil iedereen groter, viezer en bloederiger? Dit is een vervolgdeel, geen reboot.
Vermakelijk maar bij vlagen wat futloos en ongeïnspireerd vierde deel, dat helaas weinig tot niets toevoegt aan de eerdere delen. Het is leuk om de originele castleden terug te zien en ook de nieuwe personages kunnen ermee door, maar de verrassing is er inmiddels flink af en er zijn gewoonweg te weinig nieuwe elementen om dit deel te kunnen verantwoorden. Vlot gemaakt entertainment, maar hier mag het wel bij blijven. Alhoewel, met de titel 5cream kan de marketingmachine natuurlijk wel weer aan de slag.
Waku
De recensies in de media waren veelal lovend over dit 4e deel in de "Scream"serie.
Maar ik kan dit enthousiasme helaas niet delen.
Wat een slaapverwekkend geheel is deze nog behoorlijk lange griezelfilm geworden.
Niet boeiend, niet eng en zelfs op het kinderachtige af.
Zeer voorspelbaar slot.
Hele kleine 2*
Daan258
Vaak staan er bij films die ik wil downloaden PROMO. o.a. bij scream 4
maar wat houd PROMO precies in????
TimF
4 sterren voor Scream 4!
Geniale Scream aflevering met een uitmuntende Neve Campbell. Dikke vette knipoog naar alle horrorcliches en de kijker wordt voortdurend op het verkeerde been gezet. Ondanks de knipoog is er toch constant spanning aanwezig en dat is knap.
Verder zijn de regisseur en zelfs de acteurs zich bewust van alle horrorcliches die doorgaans gebruikt worden - en dit laten ze ook merken - . De kijker wordt daardoor constant op het verkeerde been gezet: Scream dreigt met cliches, maar of ze daadwerkelijk komen? Daarvoor moet je kijken!
En mijn hart nog echt vastgehouden tijdens de slotscene in het ziekenhuis..Zou de cast, en daarmee de Screamserie echt eraan gaan? Gelukkig niet!
DBTim
Deze komt toch ook wel los op DVD uit? bij oa. bol & frs kun je hem reserveren, maar dat betreft alleen een box die op 24 oktober uitkomt met alle 4 de delen. Iemand die dit weet?
Jozz
Scream 4 is eigenlijk een onnodig vervolg, maar als je dat idee even opzij schuift blijft een prima horrorfilm over. Een film die net als zijn voorgangers wederom de draak steekt met het horrorgenre. Dat laatste maakt het juist zo leuk.
Aan de andere kant was de film grotendeels ontzettend voorspelbaar, en daardoor niet eng genoeg. Ik kon te vaak precies aanvoelen wanneer Ghostface toe zou slaan, en dat is niet best voor de spanning. Ik ben dan ook geen één keer geschrokken. Jammer... maar gelukkig is daar het einde, met een mooie plottwist die ik zeker niet zag aankomen! Dat tilt de film dan weer een een acceptabel niveau.
DragQueen
Wat stelt Craven mij teleur met dit slap vervolg. Niet dat de film geheel slecht is, maar de inspiratie is duidelijk ver te zoeken. Er wordt niets origineels gedaan. Alles hebben we al gezien. Bij vlagen lijkt het op een slechte compilatie van de eerdere drie films. Hoewel de leden van de originele cast terugkeren, kunnen ze de film niet redden. Jammer, want na tien jaar had ik stiekem gehoopt op een sterker vervolg. 2,5 Ster.

Scream 7

Horror, 1980

Horror, 1996

Final Destination
Horror, 2000
sheriffjaloeziecamcordermaskerboekvictimmesself-inflicted injuryvervolgsociopathmoordreddendonkere komediehouse partyseriemoordenaarauteurgemaskerde moordenaarziekenhuistiener filmslasherhuisinvasieself-referentialcousin relationshipphone callsatiricalmillennialspublicistfame-seekingnew generation horror iconmetacinematwist endingcrimecrimesreturn to hometownfilm within a film within a film masked killerabsurdjealous suspicionremakes amusedteen scream