Scream 4 (2011)
Met onder meer: Neve Campbell, David Arquette en Courteney Cox
Releasedatum: 14 april 2011
Plot Scream 4
"New decade. New rules."
Tien jaar is er verstreken sinds Sidney Prescott (Neve Campbell) haar laatste confrontatie had met de gemaskerde moordenaar Ghostface. Ze leeft nu geïsoleerd en ze heeft ze een boek geschreven dat veel lovende kritieken heeft ontvangen. Ze wordt echter uit haar dagelijkse routine getrokken als Ghostface weer verschijnt in Michigan, met als gevolg dat Sidney weer herenigd wordt met Dewey (David Arquette) en Gale (Courteney Cox).
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- SCRE4M (MusicMeter)
Charlie Walker
Kate Roberts
Deputy Judy Hicks
gillette
Maandag er naar toe. Ondertussen 2 en 3 nog eens bekeken en kan dus niet wachten om deze te gaan zien. Zeker niet na de positieve reacties.
Xan21
1 ster eraf voor de overkill aan comedy & weglaten van zoveel scenes die de film wel promoot. Misplaatste komedie door vooral Anthony Anderson politie agent die tijdens zijn sterfscene nog ff iets over bruce willis moet zeggen Ik wist dat de acteur me tegen zou vallen een ander had het misschien wel op een goede manier kunnen brengen & ook wat flauw acteerwerk van mr David Arquette, ookal viel het dan wel weer mee vergeleken met deel 3.
Ik hoop dat de bluray een extended cut krijgt want de film is voorbij voordat je het weet. De uiteindelijke killer gaf een goede performance weg imho. Ik miste echt de originele scene waarbij de politie de lijken vindt van de twee jonge meisjes van de openingscene. Hopelijk kan Craven die terugzetten in de film want deze scene bood ook de introductie van een aantal karakters en ook de cameo van Wes Craven als lijkschouwer.
De film had van mij nog wel 20 minuten langer mogen duren, er zijn genoeg deleted scenes: de fonteinscene waarin over Sidney gepraat wordt, het originele openingsduo waarbij Marnie en niet Jenny de hoofdrol speelt, de aftermath van deze moorden met de plafondventilator, 'go ahead if you have the guts' lijn van Gale, Jill die Sidney nadoet aan de telefoon, Jill die vertelt dat haar ex dus met 1 van de openingsscenes meisjes vreemd is gegaan.
TragieStar.*
De eerste Scream was zo geslaagd omdat het parodie en ode in één is.
Dus zowel knipogen / humor als echte horror.
Ik mis gewoon de horror in Scream 4.
Dus dan maar meteen een 1,5*?
Er staat ook horror/thriller. Dus dat betekent niet dat er alleen maar horror aanwezig is. En als je goed nadenkt zal het genre horror veel minder naar voren zijn gebracht omdat er ook nog een ander genre aanwezig is. Deel 1 was ook overduidelijk meer thriller dan horror. Maar de moorden en de manier waarop, geven ook al een teken van horror aan en word ook sterk naar voren gebracht. In een standaard thriller gaat het daar niet om.
Al DeNiro
Er zijn meerdere redenen.
- Begin van film is veel minder dan de Drew Barrymore-scene of bios-scene uit deel één en twee, die meteen de aandacht van de kijker trok.
- Acteerwerk heel overdreven, vooral van Courtney Cox, die steeds de bijdehante en goed gebekte journaliste uithangt. Was leuk in de trilogie, maar nu niet meer.
- Tieners uit dit deel kunnen niet tippen aan Drew Barrymore (Casey), Skeet Ulrich (Billy), Rose McGowan (Tatum), Matthew Lillard (Stuart) en Jamie Kennedy (Randy).
- Belachelijke einde waarin nichtje(!) van Sidney de moordenaar blijkt en daarna als een idioot tekeer gaat tegen alles wat haar kan bezeren, om zichzelf als slachtoffer/heldin neer te zetten. Even leek het er ook op dat Sidney gedood was en dat was helemaal een drama geweest
- Verder is verhaal, sfeer, spanning ook veel minder dan de voorgaande delen.
Er zijn meerdere redenen.
- Verder is verhaal, sfeer, spanning ook veel minder dan de voorgaande delen.
- Waarom moet de opening beter zijn dan de opening van het origineel? Dat gaat bijna niet.
- Dat is haar rol. Onzinnig om dit af te kraken.
- Al die tieners zijn inwisselbaar. Ik vind de huidige generatie trouwens veel aantrekkelijker.
- Sterk einde juist. Vond het juist een redelijk logische killer, als je het hele Scream concept niet overdreven serieus neemt.
- Verhaal was in deel 2 en 3 vele malen slechter. Spanning en sfeer al helemaal. Om over humor maar te zwijgen.
Raar om te zeggen dat in de eerste drie delen Cox haar rol wel goed past en in deel 4 niet. En qua einde is dit echt niet meer of minder bizar dan de twee vervolgen hoor. Tieners zijn meer een 2010 update van de 1996 versie, wat inmiddels al uit de mode is qua uiterlijk.
En het begin van Scream 1 is natuurlijk ongeëvenaard, de komische twist in dit deel vind ik dan geslaagder dan in de 2 andere vervolgen.
Dstalker8
Helemaal mee oneens, het leek een beetje alsof Gale en Dewey helemaal niet zijn verandert, alleen Sidney toonde vooruitgang als personage, slechte ontwikkeling.
Hoezo, moeten mensen persé veranderen dan? Cox heeft juist een "volwassen"/rustige tien jaar achter de rug en met deze gebeurtenissen beginnen haar journalistiek kwaliteiten weer te jeuken.
Dstalker8
Natuurlijk moeten ze veranderen, karakter ontwikkeling op groten schaal is te verwachten na zoveel jaar. Ze is niet meer de jonge reporter, het is tijd dat ze het realiseert.
_M0VIE
SUPERFILM! 5*
Ik kijk al jaren uit naar een vervolg en die was écht ongelofelijk!
Verassend als de dader uitkomt, super geacteerd!
Wel dat ze de moorden vanaf nu filmen... Dat dat uitkomt hebben we totaal niet gezien.
Sommige scènes werden niet in de film getoont zoals op een eerder vermelde foto
zie je een vrouw ophangen met erachter: What's your favorite scary movie
(wat wel een goede scène zou zijn), en nog zo'n scènes...
Verder niets op aan te merken,
Je moet deze film gewoon gaan bekijken!
SuperSideSwipe
Ik vond de film matig,
Het slasher gehalte is zoals bij de andere delen een beetje op z'n poesliefs. Bijna alles bestond uit steken in de buikregio,. voor echte slahser fans dus vrij tam.
Dit deel borduurt aardig verder op de oudere delen, maar echt interessant of meeslepend wordt het nergens.
Nu is de film ook weer niet slecht te noemen, het heeft natuurlijk voor een slasher film een top cast die hun rollen weer als vanouds goed neerzetten.
Van mij mag deel 4 toch wel de laatste zijn.
russo
Wat een waardeloze film, alles is zo voorspelbaar dat het soms al minuten van te voren te ruiken is.
Bij ieder schrikmoment zit het bekende soundeffect, dat het iedere keer een slappe herhaling is van de vorige moord. Daarnaast is het verhaal gewoon uitgemolken. Het is totaal niks nieuws of origineels wat men doet beloven.
Zonde van mn avond.
WessRocks
Best een leuke opvolger voor de vorige 3!
lekker nostalgisch maar toch van deze tijd, beetje voorspelbaar maar zeker de moeite om te kijken !
Grappig, enkele 'schrikmomenten' en goede acteurs, vooral Hayden blinkt uit!
Het is gelukkig geen "copy-paste" van de vorige maar een waardige opvolger..
Storkie
Had het plot niet verwacht zoals het verlopen was, klassieke opvolger van een goede serie. Extra credits aangezien er de 3 zelfde hoofdrollen in zitten (Gale, Dewy en Sidney)!
Jesusthesecond
Best aardig. Iets beter dan ik had verwacht want ik had gevreesd dat het een aaneenschakeling ging zijn van bloederige scènes en rondvliegende ingewanden, maar verhaal is best oké en het acteerwerk is meer dan behoorlijk. 'k heb me wel rot geërgerd aan Courteney Cox. Ze heeft deze rol volledig gemist vind ik. Het was alleszinds geen uitmelking van de naam en dat doet al veel.
DBTim
Het heeft eigenlijk weinig meer met het origineel te maken, naast de acteurs die toen al meededen. Maar het blijft toch weer erg leuk en vertrouwd als de telefoon over gaat en je de stem van Ghostface hoort. Heb weer genoten. Humor is weer aanwezig, paar goede schrikmomenten, een paar leuke moorden. Het einde was ook weer erg goed, wel een tikkeltje voorspelbaar. Maar al met al toch weer genoten
Enigste waar ik me aan heb zitten ergeren was David Arquette, wat speelde hij slecht zeg. Hayden Panettiere was inderdaad de uitblinker
johnhendrikos
De film is vrij eerlijk eigenlijk. Het verwijt wat wat personen aan het begin en tijdens de film geven over andere horrorfilms ( stab 1-7) dat het telkens slappe aftreksels zijn e.d, is een terecht verwijt die ook voor scream 4 telt. Het bied niets nieuws onder de horizon vergeleken met zijn voorgangers. Meer van hetzelfde, in hetzelfde jasje. Zelfs de dader heb je al vrij snel door. Die vind je door de horrorregels zoals gegeven in de film zelf letterlijk te nemen. Ongeloofwaardig hoe sterk de ghostman is in verhouding tot wie hij is en zekers ongeloofwaardig dat hij enkel telkens de gevechten verliest met een bepaald iel meisje die je eigenlijk zo omver kan blazen. Maar ja goed. Het is misschien ook niet als geloofwaardig bedoelt, maar dan misschien als orgineel en dat was het ook niet. Als dat ook niet de bedoeling was, dan misschien als komisch, maar ook dat was het nit. Het was enkel flauw en een aftreksel van zijn voorganger en totaal niets nieuws.
jesse39
ik word steeds benieuwder imdb gaat hij juist steeds omhoog inplaats van omlaag en hier ook
russo
binnekort toch maar een keer naar de bios hiervoor dan
hoe kan je nou een film op 5 sterren beoordelen als je m nog moet zien?
Angrod_Pallanén
Zelfs de dader heb je al vrij snel door.
Respect als je halverwege de film al door had wie de dader was. Maar kan het moeilijk geloven, what tipped you off?
alleen Sidney toonde vooruitgang als personage, slechte ontwikkeling.
Je verandert natuurlijk nauwelijks als je tien jaar lang in hetzelfde kleine gehucht blijft wonen. Gale zat met een writer's block, Dewey met een korps waar niets gebeurde. Ze zaten in een sleur. Gale maakt duidelijk dat ze zich dood verveelde en juist het spelletje met de moordenaar was wat ze nodig had. Waar ze goed in was. Vind het juist geweldig dat zogenaamde "survivors" inzien dat ze eigenlijk best kicken op die gevaarlijke sensatie. Overigens vond ik Sidney's ontwikkeling BAD ASS. Heerlijk verfrissend om te zien dat ze niet eens meer een survivor is, ze is een regelrechte aanvaller. Houd je des te meer van het personage, zelfs na al die jaren.
binnekort toch maar een keer naar de bios hiervoor dan
Oke, maar je hebt wel al gestemd? Ik vind Moviemeter is toch wel iets kritischer dan IMDb hoor
Elineloves
Morgen ga ik, eindelijk!
Kon niet meer wachten tot volgend weekend.
!! Goed werk Eline! Ben benieuwd, ik verwacht 4 sterren op z'n minst.
Elineloves
Ik heb ook hele hoge verwachtingen, waardoor ik stiekem een beetje bang ben voor een teleurstelling.
Als je de vorige 3 delen al leuk vind, dan komt het zeker goed denk ik
Alvast veel plezier.
Ik ga 2 mei pas
Dstalker8
Dat ze 10 jaar in een rustig dorpje zit hoeft weinig uit te maken, het gaat er om dat ze aan het eind van Scream 3 een verandering heeft meegemaakt en wijzer is geworden tijdens de daarop volgende jaren. Dat word blijkbaar volledig weg gegooid. Ze gedraagd zich net als in de vorige delen, terwijl je zou verwachten dat ze de wijsheid van de afgelopen jaren zou gebruiken.
davidames00
eerste indruk over scream is weer dat het zo heraald is dat kan ook nie anders sommige films moeten ze het gewoon bij laten als het all goed is.
maar kan heel goed zijn dat ik fout ben en dat dit een van beste delen wordt maarja nu hebt ik nog een saaie indruk ervan zoals de alle saw delen. Het eerste deel is leuk en daarna fiasco naar fiasco.
Morgen ga ik, eindelijk!
Kon niet meer wachten tot volgend weekend.
Ben benieuwd naar je mening
Weet bijna wel zeker dat je het leuk gaat vinden.
Alleen die openingsscene al inderdaad
Kan niet anders, vooral met al die snoepjes ook nog.

Scream 7

Horror, 1980

Horror, 1996

Final Destination
Horror, 2000
sheriffjaloeziecamcordermaskerboekvictimmesself-inflicted injuryvervolgsociopathmoordreddendonkere komediehouse partyseriemoordenaarauteurgemaskerde moordenaarziekenhuistiener filmslasherhuisinvasieself-referentialcousin relationshipphone callsatiricalmillennialspublicistfame-seekingnew generation horror iconmetacinematwist endingcrimecrimesreturn to hometownfilm within a film within a film masked killerabsurdjealous suspicionremakes amusedteen scream