• 9.379.894 stemmen

Met onder meer: Neve Campbell, David Arquette en Courteney Cox

Releasedatum: 14 april 2011

Plot Scream 4

"New decade. New rules."

Tien jaar is er verstreken sinds Sidney Prescott (Neve Campbell) haar laatste confrontatie had met de gemaskerde moordenaar Ghostface. Ze leeft nu geïsoleerd en ze heeft ze een boek geschreven dat veel lovende kritieken heeft ontvangen. Ze wordt echter uit haar dagelijkse routine getrokken als Ghostface weer verschijnt in Michigan, met als gevolg dat Sidney weer herenigd wordt met Dewey (David Arquette) en Gale (Courteney Cox).

Sidney Prescott

Kate Roberts

Deputy Judy Hicks

avatar van Neder0001

Neder0001

wat een triest volk op MovieMeter, altijd maar de top 10 erbij halen.

Weet je wat, in het vervolg schrijf ik hier gewoon mijn reviews neer en kijk ik er verder niet meer naar. Fanboys zullen toch altijd boos worden wanneer je hun film te laag beoordeelt (naar hun mening).

3,56, 69 stemmen. Ik kom wel weer terug wanneer er 500 stemmen zijn geplaatst, durf te wedden dat ie om en nabij 3,00 zal zitten. 't zou niet de eerste keer zijn dat op MovieMeter een film wordt overschat gedurende de eerste paar stemmen om vervolgens af te zakken naar waar het hoort.

avatar van The Oceanic Six

Sorry, maar het is gewoon erg raar dat je zeurt over originaliteit maar wel 7 Saws in je top 10 plaatst

avatar van goelian

goelian

Zullen we het vanaf nu maar even bij deze film houden? Neder0001 heeft zijn mening gegeven over Scream 4, klaar.

avatar van H1905

H1905

Neder0001 schreef:
Beetje matig en overrated als je het mij vraagt. Ik heb de voorgaande delen nooit gezien, maar wel de parodie erop (Scary Movie). Nu werd mij al duidelijk uit het verhaal dat het eigenlijk gewoon deel een is, alleen gaan de killers het nu zelf opnemen. Alles is hetzelfde en dat merkte ik omdat vele moorden overeen kwamen met Scary Movie. Het is dus eigenlijk niks nieuws, niks origineels maar gewoon een simpele manier om deze reeks verder uit te melken, jammer.

Verder vind ik het maar voorspelbaar en onlogisch/ongeloofwaardig op vele momenten. Ik ben een enorme fan van SAW, maar ik kan mij niet voorstellen dat als er een gek in de stad aanwezig was die dat na zou doen, dat ik nog met plezier naar die films kijk. Dat zag je in deze film wel, waarbij ze een film marathon gingen houden terwijl inmiddels bekend was dat die griezel weer bezig is. Hierdoor krijg ik toch meer het idee dat ik naar een nieuwe deel van Scary Movie kijk in plaats van Scream, ook vanwege vele flauwe grappen die gemaakt werden

Al met al vind ik een 2,5 een prima cijfer voor deze film. Grotendeels gerecycled met voorspelbare en onlogische/ongeloofwaardige momenten dat gered wordt door David Arquette die ik perfect vind passen in de rol van Sheriff. Courteney Cox kan de ratings niet meer hoog houden tegenwoordig dus gelukkig dat de producers een goede keus hebben gemaakt met Hayden Panettiere en Emma Roberts, wat een engeltjes.

Ik ben helemaal met je eens. De film is zooooo slecht , niet normaal ,
het is ook een goedkoop film met B acteurs.

avatar van Quaest

Quaest

Bleh zo saai film, na 1 uur ben ik weggegaan.

The Oceanic Six schreef:

Coole avatar Reppie!

Heb moeten knippen, maar uiteindelijk staan ze er beiden op

Neder0001 schreef:

wat een triest volk op MovieMeter, altijd maar de top 10 erbij halen.

Komt omdat alles wat jij zegt in contradictie is met je top 10, vind je het zelf ook niet een beetje raar? Datje de film niet zo leuk vind kan je natuurlijk zeggen, maar als je echt iets tegen uitmelken hebt dan is een blik op je top 10 alweer voldoende.

Tuurlijk zal de film zakken, zal me verder overigens een worst wezen. Zo slecht als het gemiddelde van Scream 3 of Saw 7 zal het overigens nooit worden

p.s. ik kraak Saw 7 overigens af, ik heb op deze film na nog nooit kritiek van jou gezien

avatar van clockwork72

clockwork72

Begin nu wel heel erg veel zin in deze film te krijgen. Jammergenoeg draaide Scream 4 vanavond alleen nog maar om 9 uur bij mij en ja daar ben ik dan nu te laat voor. Maarja dan morgen misschien maar naar Sream 4. Heb hoge verwachtingen.

avatar van IcU

IcU

Scream 4 is een eigenzinnige 'remake' van het origineel. Dit in de lijn van de horror trends van het moment. Dit is een sterk aspect van deze reeks. Maar zoals vele remakes is ook deze film niet beter dan het origineel.

Maar lekker is-ie wel. Ik ben een groot Scream fan; vond zelfs deel 3 een redelijk geslaagde film. En ook deze was weer heerlijk. De sfeer, de spelers. Een echt vervolg en aanvulling van de serie. Deze prent heeft ook zeker zijn zwakke momenten: Ik ben geen fan van de 'grappige' opening, hoewel deze zeker zijn charmes had en beter tot zijn recht was gekomen als er geen 'Scary Movie' bestond. Soms wat traag door introducties van vele personages, maar dit komt ten goede omdat het doodgaan van deze personages er wat meer inhakt. Courteney Cox en zeker David Arquette stonden wat meer aan de zijlijn. Het was niet meer een trio samen met Neve Campbell, maar het aanschouwen en achteraan rennen. Zo is David Arquette's personage niet een keer geconfronteerd met Ghostface. Echt slachtoffers waren ze niet. Wat natuurlijk raar is te zeggen over Cox personage Gale, maar als zij er niet op af was gegaan had de killer in kwestie haar met geen vinger aangeraakt. Maar bovendien waren er geen echte achtervolgingen, zoals we wel in de voorgaande delen zagen. Het ging wat te snel en ontzettend veel screentime had de gemaskerde moordenaar niet.

Maar dat is gewoon muggenziften als je weer een lekker gevoel hebt gehad en een ode hebt gezien aan een van de beste en meest kenmerkende slasher films van de laatste 20 jaar. Spanning en sensatie, enge telefoontjes en grove kills. Deze film bevat wat deze film hoort te hebben. De ingrediënten zijn er allemaal en zijn goed en slim geschreven in een pienter scenario. Het einde vond ik ook zeer geslaagd en erg aannemelijk. Spoelt een beetje de slechte smaak van het einde van deel 3 weg, zelfs na 10 jaar. De film is beter dan deel 2. De film is beter dan deel 3. Niet beter dan deel 1. Maar dat hoeft ook niet en was duidelijk niet de intentie van de makers. Een sterke aanvulling op de serie en lust opwekkend voor meer. Ik heb genoten.

De trilogie onwaardig.

Nergens de sfeer of spanning van de trilogie, de moorden zijn eerder grappig dan eng en de ontknoping / slot is helemaal belachelijk.

Ik weet niet of je het door had maar de hele film zat vol zelfspot en ze maken het zelf juist belachelijk. Heerlijk!

avatar van Reinbo

Zit nu deel 1 te kIjken. De openingsscene is al 100 keer beter dan deze film. Bevat meer spanning en gore dan deze hele film die het allemal veel te lichtvoetig benaderd. De horror ontbreekt....

avatar van dennismeiler

dennismeiler

de film is zo awesome heb hem vandaag gezien en ik moet zeggen datie wel degelijk goed is had er eigenlijk nietzoveel van verwacht maar het ziet er naar uit dat wes craven zijn lesje na scream 2 en 3 geleerd heeft en nu met een mega goed vervolg komt namenlijk scream 4

Reinbo schreef:

Ik vond de opening scene uit Scream iets afstandelijk, bij Scre4m had ik meer het gevoeld dat ik er echt bij was, maar dat kan komen door de close up op het lijk van Olivia.

avatar van Reinbo

Ik heb totaal het tegenovergestelde. De vrij recht toe recht aan horrorscene werkt voor mij veel beter dan de komische opening, die mij vooral aan Tropic Thunder en Body Double deden denken.

avatar van b00ster!

b00ster!

Net terug uit de bioscoop! Na het terugkijken van Scream 1,2 en 3 was het eindelijk tijd voor nummertje 4! Ik moet zeggen dat ik verrast was vanaf het begin tot het eind en me geen moment verveelt heb... Het einde zag ik niet aankomen (net als de rest van de mensen die in de bioscoop zaten trouwens).

PS: Wauw wat is die Emma Roberts toch een lekkere meid!

4* voor Scre4m!

avatar van BS

BS

Toch beetje lastige film om te beoordelen.

Aan de ene kant zitten er wel goede dingen in, aan de andere kant had ik meer verwacht.

De opening is leuk gedaan, maar wel wat "verwarrend". Hiermee wil ik eigenlijk zeggen dat het er bij mij voor zorgt dat je niet lekker aan de film begint. Dan hebben we toch een best lang stuk waar niet zoveel in gebeurd en waar het ook niet echt spannend is.

Dan bouwen ze op naar de finale, en die is dan wel weer goed uitgewerkt !

Een beetje gemixte gevoelens dus. Leuk voordeeltje is dat er gelukkig ook nog gewoon wat te lachen valt. Een beetje humor moet mogen en dat is wel leuk gedaan.

Om hier nu 'horror' bij te vermelden vind ik wat zwaar overwogen. Het moordwapen blijft een mes ( mes-steken ) met hier en daar een kleine variatie. Wat dat betreft, ook niet echt byzonder.

Over het acteren wil ik toch wel even een paar dingen zeggen. Ten eerste is het met de hoofdrolspelers opzich wel aardig, met Rory Culkin die steeds meer op zijn goede acteer-broer Kieran Culkin begint te lijken ( kwa acteren bedoel ik dan ) En hij krijgt het toch voor mekaar om leuke scene's te spelen met Heroes cheerleader Hayden, die trouwens ook weer een erg goede rol neerzet ( maar dan kan ook zijn omdat ik haar gewoon erg knap vind )

Als laatste wil ik diegene die de uiteindelijke persoon is "achter het masker" nog even complimenteren. Diegene maakt de finale echt goed af en red hiermee de film.

Aan het eind van de film dacht ik 3,5 ster. Na het overdenken nijg ik eerder naar een 3, maar ik rond het toch naar boven af. 2 redenen.

Ten eerste weet ik dat ik hier later met vrienden nog over ga praten en lachen. Plus ( en dat vind ik belangrijk ) denk ik dat ik de film nog een keer ga kijken als hij uit de bios is. Misschien dattie daarna een half puntje zakt, maar voor nu 3,5*

Reinbo schreef:

De openingsscene uit deel 1 is wat mij betreft ook legendarisch. Vooral omdat het spelletje van Ghostface hier nog onbekend is. Verder ligt de humor er inderdaad iets minder bovenop. Echter kan ik het gelukkig wel waarderen hier. Overigens vind ik er ook wel genoeg spanning in zitten hoor, maar dat terzijde

Daarom snap ik ook niet waarom mensen dit een kopie van deel 1 noemen.

avatar van Reinbo

Omdat het grotendeels dezelfde verhaallijn volgt, de perspnages hetzelfde zijn, men constant over horrorfilms praat en de sfeer bijna hetzelfde is. Enkel bij deel 1, was het nog verfrissend en origineel. En bovendien allemaal wat scherper. Deel 1 is echt een topper.

Reinbo schreef:

Ik heb een goede horror opening ook liever dan de komische, maar om mij te verrassen móet hij wel heel wat gruwelijks uit de kast halen. Ik ben vast niet de enige bij wie het zo is, om het wat lichter en grappig te houden vond ik toch wel een goed idee, zeker om een wat breder publiek aan te spreken.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Echt een film gemaakt voor de generaties van nu.

Op IMDB kan je dat heel goed zien.

Users onder 18 = gemiddeld 9.1 als cijfer

Users tussen 18 en 29 = 7,8

Users tussen 30 en 44 = 6,4

avatar van The Oceanic Six

Scream draait helemaal niet om bloed en gore. Als je dat na vier delen nog niet snapt...

Of denk je dat Scream expres nauwelijks spannend is en dat je nauwelijks gore details ziet?

Scream draait om dikke knipogen gericht naar horrorfilms. Net of we Scream 4 allemaal zo briljant vinden omdat iemand met een mes steeds mensen doodmaakt terwijl je bijna niks daarvan ziet? Dan zet ik wel Halloween op als ik daar een echte klassieker in wil zien.

avatar van Reinbo

Scream was een zeer verfrissende en vlot gemaakte heruitvinding van het genre. Heb 'm gisteren nog gezien. Steekt echt buitengewoon goed in elkaar.

avatar van keldererik

keldererik

Ik viel bijna in slaap. Of dat door de film kwam of aan de tijd lag zullen we maar in het midden laten

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

avatar van keldererik

keldererik

Ze doen wel een poging tot, de schrik momenten die er al in zaten waren enkel en alleen maar schrik momenten door de audio, maarja dat is imho geen horror.

Ik mis gewoon de horror in Scream 4.

Qua horror valt het in de originele Scream ook wel mee hoor.

Reinbo schreef:

Maar toch zijn de moorden niet hetzelfde en en drijven ze juist constant de spot met de moorden uit het eerste deel. Daarnaast is het niet gek dat Scream 4 dezelfde sfeer bevat als de voorgaande delen, het is immers een Scream film.

Ik mis gewoon de horror in Scream 4.

Welke echte horror zat er nou in deel 1? Dat was 1 grote knipoog. Alleen de klassieke intro was wel redelijk nasty. Is 1 van de coolste openingen van een horrorfilm.

Scream is nooit echte horror geweest.

avatar van Reinbo

Openingscene bevat wat goede horror.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

keldererik schreef:

Dat vond ik juist. Daar let ik altijd op bij horrorfilms en zeker bij geestfilms komt het idd door de audio. Bij Scream 4 ben ik een aantal keren geschrokken en geen van allen kwam door alleen de harde geluiden. Tuurlijk, bij elk schrik moment zit er een hard geluid, dat voorkom je niet, maar het mooie bij Scream 4 was dat het gepaard ging met een onverwachts beweging of plotseling opduikende moordenaar. Schrok me de kleren. Heerlijk!