• 9.378.898 stemmen

Met onder meer: Roberto Benigni, Nicoletta Braschi en Giorgio Cantarini

Gesproken taal: Duits, Tsjechisch, Engels en Italiaans

Releasedatum: 3 december 1998

Plot La Vita È Bella

"An unforgettable fable that proves love, family and imagination conquer all."

Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt een Italiaanse man met zijn vrouw en zoontje afgevoerd naar een Duits werkkamp. Om het kind het vooruitzicht van een zekere dood te besparen, stelt hij de reis voor als een spel, waarin je prijzen kunt winnen. De man gelooft er heilig in dat hij de geestelijke gezondheid van zijn zoontje kan redden en gaat vastbesloten door met toneelspelen, zelfs wanneer ze in het kamp zijn aangekomen en keihard moeten werken.

Liever een hart van graniet dan hersens van gelei

avatar van Spil

Spil

Mooie film! Op een prachtige integere manier een tragische gebeurtenis zo weergeven verdient bij mij niets dan lof! 4*

avatar van lottetje

lottetje

Reinbo schreef:

Liever een hart van graniet dan hersens van gelei

lottetje schreef:

Geloof dat je m'n opmerking verkeerd leest....

avatar van moviegirl2

moviegirl2

geronimo schreef:

De humor aan het begin deze film vond ik ronduit flauw, en was het de manier van praten van Benigni die nogal 'n hoog hoofdpijngehalte had. Maar toen de film de serieuze kant opging, werd ie ontzettend aangrijpend en ontroerend.

Precies

avatar van Werwolf

Werwolf

Pas herkeken, en de 4* blijven staan! Ik vind het begin van de film ook niet bepaald boeiend, en dan irriteer ik me ook aan de rol van Roberto Benigni. Maar het stuk in het kamp is schitterend. Hoe Benigni met humor en spel de situatie probeert dragelijk te maken voor zijn zoontje vind ik erg aangrijpend. Ondanks de barre omstandigheden blijft hij het volhouden. Het stuk dat Benigni wordt meegevoerd voor de ogen van zijn zoontje, en erna wordt neergeschoten speelden zeer in op mijn gevoel. Voor de mensen die de film niet kunnen waarderen zal dit vast het enige 'pluspunt' van de film zijn...
Daarbij vind ik het einde, met de tank, passend en mooi gevonden. Klasse film!

avatar van ingmarz

ingmarz

vond de film niet echt veel aan , droge humor van die kerel met zijn prinses, nee doe mij maar liever een klassieker als heat, scarface, lord of the rings of een mooi verhaal als sent of a woman

avatar van Wendelina

Wendelina

De eerste keer dat ik de film zag dacht ik: Wauw!!!

Maar dit is een film die elke keer als je hem kijkt iets minder mooi wordt! Dus mijn tipis om hem maar 1 keer te kijken. Het is echt de moeite waard!

avatar van a bronx tale

a bronx tale

ong 8 jaar geleden heb ik de film gezien. ik weet nog dat dit egt een hele leuke film is. vind ik samen met city of god de beste buitenlandse films die ik heb gezien. *5*

avatar van Castor Troy

Castor Troy

Dit is een geweldige film voor jong en oud, de combinatie van drama en komedie werkt perfect, terwijl het onderwerp heel zwaar is. goede rol van Begnini.

avatar van Kevin13

Kevin13

superfilm.

in het begin was de film redelijk grappig en het einde was gewoon ontroerend.

avatar van M Wallace

M Wallace

ingmarz schreef:

Dit is echt appels met peren vergelijken...

Ik vond de film heel mooi, het speelt goed in op je gevoelens. En dat was de bedoeling van de film ook... Verhaal technisch valt er het een en ander op aan te merken, maar ja...

avatar van frodette

frodette

Prachtig, ontroerend en meeslepend.

Het einde was inderdaad erg ontroerend, de muziek prachtig.

Een film die ik graag in de bioscoop had gezien

Maar in 1997 wist ik nog eens niet dat hij bestond.

5 sterren.

avatar van hel1

hel1

Wendelina schreef:

De eerste keer dat ik de film zag dacht ik: Wauw!!!

haha helemaal eens. de film is vooral zo verassend door de onverwachtse wendingen. idd elke keer als ik hem zie gaat de magie een beetje weg. desalniettemin naar mijn mening de beste film aller tijden

avatar van *eef

*eef

Mooie, ontroerende film. In het begin lijkt het een romantische film en later een een soort drama/geschiedenis film. Het einde is echt lief, wanneer Giosué z'n moeder weer ziet.

avatar van annenas

annenas

+ Origineel verhaal

+ Ik vind het heel knap dat ze van zo'n moeilijk onderwerp toch iets grappigs kunnen maken, alhoewel het natuurlijk niet echt grappig hoort te zijn..dat maakt deze film heel bijzonder.

+ De scène waarin die Duitser vraagt of er iemand duits kan vertalen..Schitterend!! Ik heb enorm gelachen hoe hij dat dan vertaalt. Echt heel grappig. Wat eigenlijk wel stom staat voor een oorlogsfilm..Maar goed, het maakt het zoals ik eerder al zei, heel bijzonder!

- Het begin.Daar vind ik niet zo veel aan. Pas wanneer ze in het kamp zitten gebeurt er wat en komt er meer een verhaallijn in

avatar van veron35

veron35

Volgens de gids komt hij zondag op tv maar hier staat dat hij niet op tv komt. Dat is nou al de 2e keer in 2 weken dat de gids en moviemeter iets anders zeggen.

avatar van Mug

Mug

Aangepast. Stuur de volgende keer stinissen een pm als er een film mist in het overzicht...

avatar van veron35

veron35

Mug schreef:

Zal ik doen. Maar ik wist niet wie daar over ging dus zetten ik het maar bij de film.

avatar van Flooorx

Flooorx

annenas schreef:

+ Origineel verhaal

Helemaaal mee eens

avatar van prometida

prometida

Ik geloof, dat als je zo doet als Roberto Benigni's personage, je het jezelf makkelijker maakt om onder deze omstandigheden te leven.

Hij staat sterker in zijn schoenen in dit kamp door zijn zoontje, als zijn zoontje er niet was geweest had hij niet hoeven toneelspelen maar doordat zijn zoontje er wel is heeft hij zelf ook iets om in te geloven.

En dat hij altyd positief blijft, ja ik vind het echt een heel mooi verhaal.

En een geweldig personage.

Mooi verhaal en acteren was ook redelijk goed.

4,5 *

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Het begin was gewoonweg irritant. Ik hb het gewoon niet op zulke drukke personen. Het idee was wel goed, maar de uitwerking werkte me op de zenuwen.
Kamp gedeelte stukken beter. Mooiste stuk was toch wel toen Giosué zijn moeder toch nog vond. Een groot positief licht aan het eind van de film. Prachtig. 4*

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Doorzettingsvermogen loont blijkt maar weer. Na 30 minuten zou ik met een 0.5 in mijn hoofd de tv uitzetten, maar heb mezelf gedwongen de film tenminste tot 21:00 de kans gegeven en ziedaar, het blijkt een prima film.

avatar van ILDIB

ILDIB

Ik had de film nog nooit gezien. Wel die idioot van een benigni bij de oscars en in andere films. Voor mij reden om de film links te laten liggen.

Gister dan toch bekeken en echt genoten. Jammer dat die benigni dus buiten deze film om zoveel ergernis opwekt. In deze film is hij echt geweldig..

vierenhalf sterreke..

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Ik vind het eerste half uur / uur ook geweldig. Het kamp-gedeelte is nog beter. Van begin of aan een schitterende film, met een geweldige sfeer.

avatar van Ronnievb

Ronnievb

Wat een vreselijke idioot blijf ik die Benigni hierin vinden, kan er simpelweg gewoon niet om lachen.

ILDIB schreef:

't is juist in deze film dat hij elke grens van irritatie bij mij overschreid. Brrrr. wat een vervelende clown. 0,5*

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Reinbo schreef:

Ik geloof dat je nu ongeveer een stuk of 10 x een 0,5 * hebt gegeven, dus nu zit je op 5 *.

avatar van Harregarre

Harregarre

Briljant! En Benigni vind ik in deze film echt geniaal! Het 'slapstick' stuk voor de oorlog was amusant en ik vond hem ook absoluut niet irritant.

Over het kampgedeelte is iedereen het denk ik wel met elkaar eens. Een komedie over zo'n onderwerp zonder kwetsend te zijn, geniaal gewoon. Mooiste stukken:

- De puntentelling (vertaling uit het Duits door Benigni)
- Het marcheren aan 't einde, voor hij wordt neergeschoten
- Eigenlijk gewoon elk stuk waarin hij probeert uit te leggen dat 't maar een spel is

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Aardige film. Hij verveelt niet en kijkt lekker weg, maar het humor vond ik zo ondermaats en overdreven. Dat mochten ze allemaal weglaten van mij. Ook het verhaal vond ik vergezocht, maar oke, ik neem dan maar aan dat de film het niet serieus bedoelt. Verder overdreven en matig acteerwerk, wat me soms totaal niet beviel.

Kortom: best vermakelijk en te pruimen voor een keertje, maar verder niks bijzonders.