Genre: Komedie / Oorlog
Met onder meer: Roberto Benigni, Nicoletta Braschi en Giorgio Cantarini
Gesproken taal: Duits, Tsjechisch, Engels en Italiaans
Releasedatum: 3 december 1998
Plot La Vita È Bella
"An unforgettable fable that proves love, family and imagination conquer all."
Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt een Italiaanse man met zijn vrouw en zoontje afgevoerd naar een Duits werkkamp. Om het kind het vooruitzicht van een zekere dood te besparen, stelt hij de reis voor als een spel, waarin je prijzen kunt winnen. De man gelooft er heilig in dat hij de geestelijke gezondheid van zijn zoontje kan redden en gaat vastbesloten door met toneelspelen, zelfs wanneer ze in het kamp zijn aangekomen en keihard moeten werken.
- Trailer (YouTube)
- La Vita è Bella (MusicMeter)
Guido
Dottore Lessing
Signora Guicciardini
Direttrice Didattica
Rodolfo
Liever een hart van graniet dan hersens van gelei
Spil
Mooie film! Op een prachtige integere manier een tragische gebeurtenis zo weergeven verdient bij mij niets dan lof! 4*

Geloof dat je m'n opmerking verkeerd leest....
moviegirl2
De humor aan het begin deze film vond ik ronduit flauw, en was het de manier van praten van Benigni die nogal 'n hoog hoofdpijngehalte had. Maar toen de film de serieuze kant opging, werd ie ontzettend aangrijpend en ontroerend.
Precies
Werwolf
Pas herkeken, en de 4* blijven staan! Ik vind het begin van de film ook niet bepaald boeiend, en dan irriteer ik me ook aan de rol van Roberto Benigni. Maar het stuk in het kamp is schitterend. Hoe Benigni met humor en spel de situatie probeert dragelijk te maken voor zijn zoontje vind ik erg aangrijpend. Ondanks de barre omstandigheden blijft hij het volhouden. Het stuk dat Benigni wordt meegevoerd voor de ogen van zijn zoontje, en erna wordt neergeschoten speelden zeer in op mijn gevoel. Voor de mensen die de film niet kunnen waarderen zal dit vast het enige 'pluspunt' van de film zijn...
Daarbij vind ik het einde, met de tank, passend en mooi gevonden. Klasse film!
ingmarz
vond de film niet echt veel aan , droge humor van die kerel met zijn prinses, nee doe mij maar liever een klassieker als heat, scarface, lord of the rings of een mooi verhaal als sent of a woman
Wendelina
De eerste keer dat ik de film zag dacht ik: Wauw!!!
Maar dit is een film die elke keer als je hem kijkt iets minder mooi wordt! Dus mijn tipis om hem maar 1 keer te kijken. Het is echt de moeite waard!
a bronx tale
ong 8 jaar geleden heb ik de film gezien. ik weet nog dat dit egt een hele leuke film is. vind ik samen met city of god de beste buitenlandse films die ik heb gezien. *5*
Castor Troy
Dit is een geweldige film voor jong en oud, de combinatie van drama en komedie werkt perfect, terwijl het onderwerp heel zwaar is. goede rol van Begnini.
Kevin13
superfilm.
in het begin was de film redelijk grappig en het einde was gewoon ontroerend.
M Wallace
Dit is echt appels met peren vergelijken...
Ik vond de film heel mooi, het speelt goed in op je gevoelens. En dat was de bedoeling van de film ook... Verhaal technisch valt er het een en ander op aan te merken, maar ja...
frodette
Prachtig, ontroerend en meeslepend.
Het einde was inderdaad erg ontroerend, de muziek prachtig.
Een film die ik graag in de bioscoop had gezien
Maar in 1997 wist ik nog eens niet dat hij bestond.
5 sterren.
hel1
De eerste keer dat ik de film zag dacht ik: Wauw!!!
haha helemaal eens. de film is vooral zo verassend door de onverwachtse wendingen. idd elke keer als ik hem zie gaat de magie een beetje weg. desalniettemin naar mijn mening de beste film aller tijden
*eef
Mooie, ontroerende film. In het begin lijkt het een romantische film en later een een soort drama/geschiedenis film. Het einde is echt lief, wanneer Giosué z'n moeder weer ziet.
annenas
+ Origineel verhaal
+ Ik vind het heel knap dat ze van zo'n moeilijk onderwerp toch iets grappigs kunnen maken, alhoewel het natuurlijk niet echt grappig hoort te zijn..dat maakt deze film heel bijzonder.
+ De scène waarin die Duitser vraagt of er iemand duits kan vertalen..Schitterend!! Ik heb enorm gelachen hoe hij dat dan vertaalt. Echt heel grappig. Wat eigenlijk wel stom staat voor een oorlogsfilm..Maar goed, het maakt het zoals ik eerder al zei, heel bijzonder!
- Het begin.Daar vind ik niet zo veel aan. Pas wanneer ze in het kamp zitten gebeurt er wat en komt er meer een verhaallijn in
veron35
Volgens de gids komt hij zondag op tv maar hier staat dat hij niet op tv komt. Dat is nou al de 2e keer in 2 weken dat de gids en moviemeter iets anders zeggen.
Mug
Aangepast. Stuur de volgende keer stinissen een pm als er een film mist in het overzicht...
veron35
Zal ik doen. Maar ik wist niet wie daar over ging dus zetten ik het maar bij de film.
Flooorx
+ Origineel verhaal
Helemaaal mee eens
prometida
Ik geloof, dat als je zo doet als Roberto Benigni's personage, je het jezelf makkelijker maakt om onder deze omstandigheden te leven.
Hij staat sterker in zijn schoenen in dit kamp door zijn zoontje, als zijn zoontje er niet was geweest had hij niet hoeven toneelspelen maar doordat zijn zoontje er wel is heeft hij zelf ook iets om in te geloven.
En dat hij altyd positief blijft, ja ik vind het echt een heel mooi verhaal.
En een geweldig personage.
Mooi verhaal en acteren was ook redelijk goed.
4,5 *
mjk87 (moderator films)
Het begin was gewoonweg irritant. Ik hb het gewoon niet op zulke drukke personen. Het idee was wel goed, maar de uitwerking werkte me op de zenuwen.
Kamp gedeelte stukken beter. Mooiste stuk was toch wel toen Giosué zijn moeder toch nog vond. Een groot positief licht aan het eind van de film. Prachtig. 4*
Goodfella_90
Doorzettingsvermogen loont blijkt maar weer. Na 30 minuten zou ik met een 0.5 in mijn hoofd de tv uitzetten, maar heb mezelf gedwongen de film tenminste tot 21:00 de kans gegeven en ziedaar, het blijkt een prima film.
ILDIB
Ik had de film nog nooit gezien. Wel die idioot van een benigni bij de oscars en in andere films. Voor mij reden om de film links te laten liggen.
Gister dan toch bekeken en echt genoten. Jammer dat die benigni dus buiten deze film om zoveel ergernis opwekt. In deze film is hij echt geweldig..
vierenhalf sterreke..
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Ik vind het eerste half uur / uur ook geweldig. Het kamp-gedeelte is nog beter. Van begin of aan een schitterende film, met een geweldige sfeer.
Ronnievb
Wat een vreselijke idioot blijf ik die Benigni hierin vinden, kan er simpelweg gewoon niet om lachen.
't is juist in deze film dat hij elke grens van irritatie bij mij overschreid. Brrrr. wat een vervelende clown. 0,5*
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Ik geloof dat je nu ongeveer een stuk of 10 x een 0,5 * hebt gegeven, dus nu zit je op 5 *.
Harregarre
Briljant! En Benigni vind ik in deze film echt geniaal! Het 'slapstick' stuk voor de oorlog was amusant en ik vond hem ook absoluut niet irritant.
Over het kampgedeelte is iedereen het denk ik wel met elkaar eens. Een komedie over zo'n onderwerp zonder kwetsend te zijn, geniaal gewoon. Mooiste stukken:
- De puntentelling (vertaling uit het Duits door Benigni)
- Het marcheren aan 't einde, voor hij wordt neergeschoten
- Eigenlijk gewoon elk stuk waarin hij probeert uit te leggen dat 't maar een spel is
Turkeyloverz
Aardige film. Hij verveelt niet en kijkt lekker weg, maar het humor vond ik zo ondermaats en overdreven. Dat mochten ze allemaal weglaten van mij. Ook het verhaal vond ik vergezocht, maar oke, ik neem dan maar aan dat de film het niet serieus bedoelt. Verder overdreven en matig acteerwerk, wat me soms totaal niet beviel.
Kortom: best vermakelijk en te pruimen voor een keertje, maar verder niks bijzonders.

Drie goed beoordeelde oorlogsfilms die je alleen op SkyShowtime kunt bekijken

Klassieke Italiaanse WOII-film 'La Vita È Bella' vanavond op televisie

One Flew over the Cuckoo's Nest
Drama, 1975

The Pianist
Drama / Oorlog, 2002
italiëriddleverlies van geliefdebookshopself sacrificemass murderconcentratiekampholocaust (shoah)fascismetweede wereldoorlogliefde voor iemands levendeportationjew persecutionnazinational socialismcharade riding a bicyclestory teller concentration camp prisonersterven en doodromantische komediedonkere komedietragicomedytragicomedyreflectivedarkwarnazi germanyadmiring