• 9.378.534 stemmen

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2011)

Fantasy / Avontuur | 130 minuten

Genre: Fantasy / Avontuur

Alternatieve titel: Harry Potter en de Relieken van de Dood: Deel 2

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: David Yates

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

IMDb beoordeling: 8,1 (1.034.018)

Releasedatum: 13 juli 2011

Plot Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2

"It all ends."

Het tweede deel van het zevende boek zal Harry Potter dichter bij de dood brengen dan ooit, terwijl hij ervoor kiest om zijn zoektocht naar de Gruzielementen voort te zetten, met de hulp van Ron en Hermelien. Maar ondertussen woedt de oorlog voort, terwijl steeds meer geliefden van Harry het loodje moeten leggen. Maar de tovenaarswereld zal opstaan voor nog een laatste slag, de slag waarin de ultieme confrontatie tussen De Jongen Die Bleef Leven en de Heer van het Duister zal plaatsvinden.

Hermione Granger

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

scumrules schreef:

Toch ben ik van mening dat je de boeken zeker gelezen moet hebben, anders zul je niet veel van sommige dingen begrijpen. Met name het deel van de gruzielementen.

Wat zou een niet-lezer niet begrijpen over de Gruzielementen dan?

avatar van The Stig

The Stig

Van mij hadden ze het einde van 19 jaar later wel weg mogen laten. Ik vind het ook zonde dat er bij die scene ook geen moeite voor hebben gedaan om de acteurs ouder te laten lijken.

avatar van Falcon103

Falcon103

The Stig schreef:

sorry.... daar zitten wel een aantal uurtjes aan make-up in hoor!

avatar van wavanbuuren

wavanbuuren

Falcon103 schreef:

sorry.... daar zitten wel een aantal uurtjes aan make-up in hoor!

Dit tijd hadden ze zich kunnen besparen, want het resultaat was waardeloos.....

avatar van ballie69

ballie69

Vond het een zeer goed einde met lekker veel actie erin.

Zodra ik de bluray in huis heb zal ik alle films nog vele malen bekijken,ben een echte fan met als hoogtepunt een bezoek aan de studios vlakbij Londen.

avatar van Resh

Resh

Inderdaad het einde was erg nep ze leken niet eens ouder, de film was ook beter geweest als het laatste gedeelte weg was gebleven maar dan zou de film erg floppen omdat ze het einde van het boek hebben weggelaten. Verder vond ik ook dat het gevecht te vroeg begon, maar dat moest natuurlijk goed uitgewerkt worden maar daarom mocht de film van mij wel langer duren.

avatar van AHWA

AHWA

Voelde toch nog wat afgeraffeld bij vlagen. Toch prachtig van begin tot eind, voorlopig 4.5*. Fatsoenlijke herziening zal blijken of het volle pond wordt toegekend. Azkaban blijft de beste.

avatar van svauke69

svauke69

Zeer goede film. Uiteraard is het 2de deel in het boek wel stukken beter maar dit is toch een zeer waardige afsluiter van een voor velen inspirerende filmreeks.Misschien had de film wat langer mogen zijn zodat bijvoorbeeld het dubbelleven van Snape of de voorzieningen van Dumbledore beter uitgewerkt konden worden.

avatar van qwertzu

qwertzu

Geweldig!!!

Hebv enorm genoten, wat een spectaculaire afsluiting van de reeks!

Vond de gevechten veel mooier dan beschreven in het boek.

Veel spectaculairder ook.

Was ook echt ontroerd bij sommige scenes

Ja, ik was erg tevreden na afloop.

voor mij de beste potter film van de hele reeks!! 5++

avatar van amanda22

amanda22

Mooie afsluiting! Vond het niet de beste van alle Harry Potters maar heb er zeker wel van genoten. Het is nu echt afgelopen.

avatar van andijvie

andijvie

Echt een fantastische film, uit een hele serie van goeie films.

Van het begin tot het einde emotie, spektakel, actie, etc ...

Wilde ik toch 4.5 ster geven ... maar wanneer geef je dan 5 sterren?

Onzin ... 5 sterrren, immers ... hoeveel beter kan je een film maken ?

ps heel stiekum hoop ik dat het ooit toch verder gaat. xD

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

@andijvie: Reken daar maar niet al te vast op.

Gisteren ben ik er ook naartoe geweest. Het voelt nog steeds heel erg raar aan dat het nu dan echt afgelopen is. Toen ik Harry Potter ontdekte was de eerste film nog niet eens uit. Ik ben er echt mee opgegroeid en ik ben ervan gaan houden (zowel van de boeken als van de films), dus ik vond het eigenlijk best jammer dat het einde gekomen is.

Tot nu toe had David Yates mijn verwachtingen niet helemaal waar kunnen maken, voor deze laatste film had ik dus niet al te hoge verwachtingen, maar ik werd erg positief verrast.

De actie en special effects zijn fantastisch. Wat me tot nu toe opgevallen was bij de reeks is dat alles zo geweldig uitgewerkt is (tot in de kleinste details) en dat is nu ook weer het geval. Het ziet er allemaal gewoon fantastisch uit.

De acteerprestaties van de cast is sowieso erg goed, maar het lijkt wel of ze deze keer echt alles uit de kast haalden. Uiteraard doen de drie hoofdrolspelers (Daniel, Rupert en Emma) het weer uitstekend, maar deze keer waren het vooral Alan Rickman (Snape) en Ralph Fiennes (Voldemort) degenen die spetterden. De wanhoop van Voldemort komt door Fiennes z'n acteerprestaties erg goed naar voren en de pijn en het verdriet waar Snape door gepijnigd word komt heel goed naar voren door het acteerwerk van Rickman. Erg goed gedaan.

Daarnaast vond ik Matthew Lewis weer erg sympathiek als Neville Longbottom en Michael Gambon deed het weer leuk als Dumbledore (al blijf ik me iedere keer weer afvragen hoe het was geweest met Richard Harris, die naar mijn mening er meer uitzag als de Dumbledore uit het boek.)

Natuurlijk blijft het boek beter en zijn er altijd dingen die gemist worden, maar toch vind ik dat Yates een geweldig einde ervan heeft gemaakt. Hij voegde hier en daar ook wat leuke, eigen verzonnen dingen toe, vooral dat stukje waarbij Harry de herinneringen van Snape niet op de traditionele manier krijgt, maar door middel van een traan (stukje toegevoegde dramatiek van Yates) vond ik erg goed verzonnen.

avatar van Zadel

Zadel

wow. 700 stemmen en nog boven de 4,00. Had toch wel verwacht dat deze sneller zou dalen

Mooi slot, en als film staat deze Harry Potter 7.5 ook als een huis.

Toch fijn voor deze reeks dat het toch met een bang uit gaat. Toch een reeks geweest van wisselend niveau maar als het goed was, was het dan echt goed. Visueel weer erg mooi, narratief verloopt het goed, pacing is sterk en ook het design is weer uiterst sterk. Enig minpunt is die typische blockbuster humor, niet leuk.

Deathly Hallows is duidelijk in tweeën gesplitst en overduidelijk dat je nu naar de tweede helft van een film zit te kijken. Dat boeid niet, dat betekent dat je van A tot Z gewoon een achtbaanrit hebt zonder opbouw. Narratief loopt het enorm lekker, pacing is constant en ook wordt het verhaal is treffend verteld. De film kent toch een aantal erg mooie scenes, die veel puntjes aan elkaar knopen en ook op gebied van special effects is het weer top notch.

Van zo'n einde verwacht je ook dat het wat episch aanvoelt. Als niet fan heb ik dan ook een gevoel dat dat epische slot er met deze 7.5 is gekomen. Battles ook erg sterk, solide effects maar de grootste troef is toch vooral constantie. Sterk deel, en wat mij betreft het beste deel uit de reeks. Helaas is dit niveau niet gehaald in heel de reeks, en was het vaker een miss dan een hit maar Yates weet dan wel het één en ander goed te maken. Al is het maximale lang niet uit deze reeks gehaald.

avatar van Film Pegasus

Mooi slot, en als film staat deze Harry Potter 7.5 ook als een huis.

Vanwaar 7.5 als ik mag vragen?

Mooi slot, en als film staat deze Harry Potter 7.5 ook als een huis.

7.5? Haha, je bedoeld 7.2 ,tik foutje zeker.

Naomi Watts

Nee. Als je een deel 7 in tweeën splits lijkt het me logisch dat het tweede deel 7.5 is.

Naomi Watts schreef:

Ik vermoed dat ik heeeeel dom ben, maar die snap ik niet.:-@

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Als je één hele doormidden deelt heb je twee halve.. Dude Het is net geen 1 + 1 = 2 maar..

Tonypulp schreef:

ooowww. Ja na 1 komt 2 dus van daar. Maar goed dank je voor de uitleg jeroentjuhhhhh

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Dan moet het ,5 zijn i.p.v. .5 jongens!

Naomi Watts

Daar denken ze in de VS anders over.

Naomi Watts schreef:

Daar denken ze in de VS anders over.

Ja in de VS denken ze wel meer anders

avatar van pkpaul

pkpaul

Zeer mooie einde! Wat een spectakel. Persoonlijk vind ik dit het beste deel van de reeks, al vind ik dat deze niet veel onder 7.1 doet. Waarin 7.1 meer inspeelt op rust en sfeer is dit einde een hectische actiefilm. Af en toe iets te hectisch naar mijn mening, daarom dat ik hem 4,5 rate. Maar vooralsnog een waardig slot waarin allen goed acteren.

avatar van Rimko

Rimko

beste Potter film! heb genoten 4.5.

avatar van Hellboy!

Hellboy!

Goede film. Veel actie. Heb enorm genoten.

avatar van Wassup !

Wassup !

Harry Potter heeft zijn laatste film er dan eindelijk op zitten en weet met z'n laatste deel nog steeds te plezieren. Maar als ik dan toch moet gaan beginnen mierenneuken vind ik dat de finale misschien net wat teleurstellend was omdat het hier toch voornamelijk allemaal om draaide. De special effects zijn daarentegen weer het beste wat de filmindustrie te bieden heeft. Het acteerwerk was zoals we gewoon zijn van de franchise opnieuw weer erg sterk. Al kan je moeilijk anders verwachten van de franchise. Harry Potter heeft zijn finale hoofdstuk dan ook met glans weten af te sluiten.

avatar van Filipo

Filipo

Wat 10 jaar geleden begon als een kinderfilm is nu toch gegroeid naar een zeer vermakelijk niveau. Laat ik voorop stellen dat deze film vooruit dendert. Was deel 7a nog wat aftastend en vooral in het middendeel af en toe wat langzaam, daar is nu totaal geen sprake van. Snape en Voldermort stelen wat mij betreft toch wel de show. Ik denk dat de boeken trouw zijn gebleven, al kun je natuurlijk nooit de diepgang en mate van detaillering van een boek op film nabootsen. Dan kun je wellicht nog een deel eraan vast knopen. Maar goed, al met al is dit een zeer waardig einde van de reeks. Ik heb me 2 uur lang zeer goed vermaakt.

avatar van Elliot

Elliot

Ik ben zeer tevreden met deze afsluiter. De 3D kwam (in tegenstelling tot bij Pirates 4) wél goed tot zijn recht. Heel mooi geproduceerd, geacteerd en een mooi einde van een fantastische reeks.

avatar van bassie200

bassie200

Prachtig al die goede reacties!! Ik vond het ook echt een geweldige afsluiter van een fantastische reeks.

Een dikke 5*