• 9.378.981 stemmen

Met onder meer: Chris Hemsworth, Natalie Portman en Anthony Hopkins

Releasedatum: 27 april 2011

Plot Thor

"Courage is immortal."

De machtige, maar arrogante krijger Thor (Hemsworth) wakkert met zijn roekeloze acties een eeuwenoude oorlog aan. Thors vader Odin (Hopkins) verbant Thor naar de Aarde en hier wordt hij gedwongen tussen de normale bevolking te leven. Hij wordt verliefd op de jonge wetenschapper Jane (Portman). Terwijl zij een relatie ontwikkelen op Aarde beseft Thor wat het vergt om een echte held te zijn wanneer zijn aartsvijand duistere krachten van Asgard naar de Aarde stuurt.

avatar van Mirckje

Mirckje

Mja, wil hem eigelijk een 3,25 geven, maar dan maar een 3,5, voordeel van de twijfel. Leuk onderwerp natuurlijk, ook best leuk aangekleed, vooral Thor en Odin zijn goed gecast en ook Loki kan goed door voor een Loki. Die watcher is ook cool en de ijs reuzen zijn ook wel oke.

Sfeertje heeft het een beetje, de actie is vooral in het begin er, daarna zo goed als niets, behoorlijk teleurstellend wat dat betreft. De film is toch vooral een drama film. Wat aan de ene kant wel mooi is maar daar kijk je zo'n film niet echt voor. De relatie tussen de twee is vluchtig en zonder iets op te bouwen neergezet. De boodschap dat je een man wordt door liefde te vinden in je leven is wel weer mooi.

Daarnaast heb ik de film in 3D gezien en dat viel flink tegen. Het effect was minimaal, je kon gewoon de bril afzetten en als nog de film bekijken zonder veel problemen.

Ergens had de film wel wat, maar dat het zich zo gefocst heeft op het zwijmelige Hollywood blockbuster succes formule komt de film niet ten goede.

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Op alle fronten een behoorlijke tegenvaller. Vooral wat betreft effecten en vermaak stelt Thor behoorlijk teleur.

Waar zijn personages zich uitstekend leent om stoere actiescènes van episch formaat op het scherm te toveren, blijft dit enigszins achterwegen. Natuurlijk zijn er een paar aardige scenes maar vooral de beelden in en rond Asgard vond ik eerder lelijk dan indrukwekkend. Zelfs de sterrencast kan er geen onderhoudend film van maken en wordt er duidelijk op de automatisch piloot geacteerd. Alleen de goed gecastte Hemsworth doet het redelijk als een overtuigende Thor.

Jammer, een gemiste kans en nu weer de zoveelste mislukte verfilming van een comicbook personage.

avatar van Zinema

Superheldenseizoen.

De scène na de aftiteling doet vermoeden dat het einde nog lang niet in zicht is, maar de meeste Marvels mogen best een vervolg krijgen. Stan Lee verdient sowieso een standbeeld. Toch is het met nieuw leven ingeblazen superheldenseizoen niet altijd even sterk. Hemsworth is geen Downey Jr. maar Spiderman kwam er destijds ook best aardig mee weg. Met een hoofdrolspeler die enig charisma ontbeert, that is. De kracht zit hem met name in het deel waarin Thor op aarde belandt zonder magische krachten, met alle gevolgen van dien.

Goed.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Best leuk voor een keer.

Aardige film over de Noorse mythologie met een meer dan degelijke Chris Hemsworth als de stoere krijger Thor. Eenvoudig verhaaltje dat zich afspeelt op meerdere fronten (Asgard - Aarde) en dat de vaart er voldoende inhoudt. Hier en daar ook nog een grappig momentje ertussen.

Niks bijzonders verder, maar onderhoudend all the way.

avatar van sandokan-veld

sandokan-veld

Redelijk kostuumontwerp, een lekker hoog tempo, en een paar aardige flauwe grappen zijn de enige positieve punten. Verder een aaneenschakeling van platte karakters, ondoordachte actiescenes, voorspelbare plotwendingen en een irritante waas van CGI.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Een weinig vernieuwende superheldenfilm die erg makkelijk weg kijkt.

'Thor' gooit vrij bekende elementen bij elkaar en maakt er een aardige film van. De film weet donders goed van zichzelf wat het is en daardoor is het makkelijk te slikken.

De hoofdrolspeler is een standaard vechter die de juiste weg moet leren te bewandelen. De slechterik een die het goede voorheeft maar de verkeerde uitvoering kiest. 'Thor' zou vergetelijk en cliché zijn als het niet zo'n makkelijk vermaak is.

De sets en visual effects zien er gelikt uit. Overbodige shots worden rond gegooid om er goed mee te pronken. De actie is standaard en soms zelfs saai maar door de massale, blockbuster stijl toch prima te verwerken.

Het opmerkelijke aan de film is dat het een goede cast heeft en er verrassend leuke komedie in zit. Een combinatie die de film een sterke voeting geeft maar luchtig houdt. Het ongebruikelijke einde is ook erg positief.

Al met al is 'Thor' een standaard popcorn film die verrassend vermaakt.

avatar van jpbeenen

jpbeenen

Leuke wegkijker .. en ook wel goeie film. Je gaat er lekker in zitten en mooie special effects.

avatar van zxstyle

zxstyle

Hoewel de beschrijving bij de film erg onrealistisch overkomt, vond ik de film best geloofwaardig.

De film ging wel over goed en kwaad, maar verviel gelukkig niet in een moraliserende houding.

Dat maakt de film gelijk een stuk plezieriger om te kijken. Het enige wat iets minder overdreven hoefde te worden, was de relatie tussen de onderzoekster en Thor(en zijn dierlijke eetgewoonten).

Een goede film voor even tussendoor, als tegenhanger van een standaard actiefilm.

Dit was toch niet echt onaardig. Had werkelijk geen idee waar het over zou gaan of wat ik moest verwachten (weet weinig tot niks van al dat Marvel-gedoe), maar keek toch wel aardig weg.

Wat volgens mij in de eerste plaats komt door een toch niet onverdienstelijke cast en een regisseur die wel wat dramatischer onderlegd is dan de meesten in dit genre.

Verhaal sloeg verder compleet nergens op natuurlijk, maar het werd toch wel humorvol en snel gebracht.

avatar van Minotaures

Minotaures

''Once, mankind accepted a simple truth, that they were not alone in this universe.''

Wederom een geslaagde Marvel-film, waarin het verhaal van Thor, een toekomste Avenger, aan bod komt.

Het verhaal begint over Odin en de oorlog tussen de mensheid en al haar bondgenoten tegen de IJsreuzen van Jotunheim. Na een langdurig oorlog, is er een afspraak gemaakt om onder voorwaardes in vrede te leven tussen Odin van Asgard en Laufey van Jotunheim. Na een roekeloze actie van Odin's zoon, Thor, heeft die de voorwaardes geschendt en zo een oude oorlog weer opnieuw actief gemaakt. Dit soort actie's pikt Odin niet, waar die vervolgens Thor's krachten afneemt en hem naar de aarde stuurt. Eenmaal daar, ontdekt Thor dat zijn luxe leven als god een tikkie verschilt met die van een mens.

De personages vond ik boeiend, mede dankzij de term 'superheld' en Marvel. Ik heb een aantal keren gelezen dat Hemsworth de Australische versie van Arie Boomsma is... en inderdaad zeg, wat lijken die gasten op elkaar. Grappig om te zien. Thor's broertje, Loki, vond ik niet zo boeiend, alleen verrassend wanneer die achterkomt dat die een reuzenkind is. Zijn naam is al voldoende genoeg om door iemand die heeft opgelet bij zijn geschiedenisles herkend te worden als een rotte appel. Odin werd goed vertolkt door Hopkins, een oude koning die zijn krachten verliest, maar nog steeds bewust is van zijn daden en het op vrede wilt houden; een prima koning dus. De IJsreuzen waren geen personages waar er veel aandacht op wordt geschenkt. Alleen Laufey had hier en daar een zin te zeggen, de rest waren er gewoon voor de 'sier' en om op gehakt te worden door Thor en zijn vrienden. En de personages onder de mensen deden me ook niet veel, alleen Portman natuurlijk... Onder de Asgard-kring, vond ik Heimdall wel een stoere, macho-silent type en Thor's 4 vrienden waren ook wel leuk; Sif, Fandral, Hogun en Volstagg de vreter. En dan ook nog hoe ze opgemerkt worden door de FBI zodra ze op aarde aankomen:

''Base, we've got Xena, Jackie Chan and Robin Hood.''

Tijdens het kijken van de film, had ik de hele tijd het spel Age of Mythology in mijn gedachte. Want daar heb je ook een campagne waar je het tegen IJsreuzen opneemt en woorden als Thor en Odin worden gesproken. Dit zal vast herkenbaar zijn voor de AoM spelers.

De vele actiemomenten die hierin voorkomen is super gedaan. De beelden, muziek, terrein en effecten zien er gelikt uit. De gevecht van Thor en zijn vrienden tegen een leger IJsreuzen of Thor tegen de Vernietiger (deed me denken aan dat hele grote alien-robot uit The Day the Earth Stood Still) en uiteindelijk de finale tegen zijn broertje Loki, op de brug van alle-kleuren-van-de-regenboog. Ik mis alleen een grote gevecht, net zoals bij het begin. Dat kwam helaas niet aan bod. Wat wel zo nu en dan voorkomt, is wat humor. Dit is wel lekker, zo op een goed moment. Wanneer Thor zijn ongebruikelijke gewoontes die bij Asgard normaal zijn op aarde toepassen. Zoals uit 'beleefdheid' een beker kapot gooien, simpelweg omdat het lekker is.

Het camerawerk is lekker duidelijk, gewoon steady zonder schudden of meeren-praktijken. De soundtrack werkt ook mee. Daarnaast moet deze film het ook hebben van de prachtige effecten. Asgard, Jutonheim, de effecten van verschillende krachten en gevechten. De wapens - hammer Mjolnir, de grote zwaard van Heimdall en de staff van Odin zien er gaaf uit en in volle detail - en harnas van de goden zag er ook wel tof uit, deed me toch lichtjes aan de Griekse Mythology van Clash of the Titans denken, ook van die verschillende kleuren; zilver, goud, groen, glimmend of mat. Alles ziet er netjes en onderhoud uit.

Zoals vele superhelden films, duurt de speelduur tegen de 110 minuten, wat absoluut niet erg is. Je moet een personage goed voorstellen, evenals zijn/haar krachten en achtergrond. Dat heb je ook niet zo gedaan. Toch vind ik het wel netjes, dat ze alles, dus over Asgard enz. in 110 minuten konden stoppen en nog een prima film hebben geleverd. De tempo zit er ook goed in. Ik had geen ongemakkelijke gevoel over de film, niets was te weinig of overbodig.

Wat ik nog heb opgemerkt is de cameo van de Avengers, zoals een personage dat hierin voorkomt en natuurlijk een bijgevoegde scène na de aftiteling (net als Iron Man), waar je nog Loki's aanwezigheid ziet en S.H.I.E.L.D. aanvoerder Nick Fury (Samuel L. Jackson).

Een prima Marvel film en ook een leuke toevoeging en voorbereiding voor op The Avengers.

avatar van El ralpho

El ralpho

De man met de hamer

En dan spreek ik niet over die figuur die zondag ochtend weer eens langs je bedje staat omdat er teveel alcohol genuttigd is maar over Thor, de nieuwste telg uit de Marvel stal. Hemsworth kruipt in de huid van deze dondergod en komt straks ook opdraven in het grote Avengers project. Maar voor het zover is vertolkt het personage eerst nog even zijn eigen titelrol in de daarbij behorende film.

Thor wist mij niet volledig weg te blazen, maar liet ook geen donderwolk boven mijn hoofd verschijnen. De film neemt de tijd voor zijn verhaal, maar houdt ook nog genoeg tijd over om onze god flink tekeer te laten gaan tegen verschillende vijanden van alle soorten en maten. Deze scene's waren wat mij betreft gedeeltelijk geslaagd. Zo waren er bepaalde scene's op onze eigen planeet die er voldoende strak uitzagen, maar waren er ook stukken binnen Jotunheim en Asgard -Rijken waar de goden en hun vijanden leven- die een stuk minder geslaagd waren. Deze werelden zijn bijna volledig opgebouwd uit de computer en hebben een slechte waas van CGI, waardoor het niet wist te imponeren. Er worden hier in enkele scene's Dragon ball z achtige capriolen uitgehaald die leuk is voor een tekenfilm maar er een beetje suf en onwerkelijk uitziet met echte mensen.

Acteerwerk was wel dik in orde, en het is altijd leuk om Hopkins aan het werk te zien. Portman hoeft alleen maar de rol van mooi poppetje te spelen en haar rol voegt weinig toe. Zeker als je haar rol van Black swan in je gedachten neemt, is dit een simpele luchtige rol voor de actrice. De rol van Hemsworth is nergens storend, maar komt niet altijd even geloofwaardig over om deze rol op zich te nemen. De acteur komt namelijk niet altijd even imposant over, wat wel belangrijk is voor zo'n rol.

Bijna 2 uur duurt deze film, en als je hem eenmaal bekeken hebt zal je er geen spijt van hebben, maar je zal nu ook weer niet echt het idee hebben dat je iets gemist hebt.

avatar van Vascago

Vascago

Op 1 of 2 aardige scenes na vond ik dit helemaal niets. En ik had er best wat van verwacht. Allemaal veel te kitscherig. Special Effects vond ik gewoon erg matig. Het verhaal slaat nergens op. En dan het acteerwerk. Met niemand krijg je ook maar enige binding, ze acteren allemaal of ze halfdood zijn. Vooral schrijnend voor Anthony Hopkins en Natalie Portman. Oscarwaardige acteurs normaal gesproken, maar hiervoor verdienen ze wat mij betreft allebei een Razzie.

Verder vond ik de film gewoon saai. Veel trage stukken op aarde en dat gevecht op aarde was diep triest. Hopelijk doet Thor niet al te veel mee in The Avengers, want vind het maar een heel matig karakter.

Helaas, meer dan 1 * kan ik hier niet voor geven.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Tegenvallende actieprent.

Komt oa door het wel erg voorspelbare verhaaltje, waarin het combineren van Asgard en Mitgard (aka de aarde) voor mij niet werkt. Wanneer de Destroyer (wat een originele naam, zeg!) op aarde Thor en co moet doden, zakte de moed me in de schoenen. Dat was wel erg slecht gedaan.

Reden 2 waarom deze film tegenviel, is het acteerwerk. Chris Hemsworth zet een erg bedenkelijke Thor neer. Vooral het eerste uur was hij gewoon slecht. Verder zag de cast er op papier wel goed uit, maar geen enkele gevestigde waarde brengt iets extra's. Anthony Hopkins had daar niet de juiste rol voor, dus oke, maar oa Natalie Portman en Stellan Skarsgard hadden toch wat meer kunnen uitrichten. Tom Hiddleston vond ik aanvankelijk best te doen, maar ook zijn rol had uiteindelijk weinig om het lijf.

Dan kom ik bij reden 3, en dat zijn de special effects. Asgard zag er bij momenten gewoon té fake uit, waarbij die spuuglelijke brug de kroon spande.
De actiescènes waren nog net te doen. Qua kostumering kon het er ook mee door, al was het kostuum en vooral de hamer van Thor weer matig.
Een pluspuntje dat ik dan toch kan opnoemen, is dat er wel wat humor in zit die redelijk overkwam.

Gulle 2

avatar van Zeriel

Zeriel

Tegenvaller, al krijg je precies wat je verwacht als je op de hoes afgaat.

Asgaard ziet er wel heel erg gelikt uit. Als Thor op Aarde belandt wordt het gelukkig iets beter, tenminste echte beelden. Vreemd is dat ie gelijk ook maar volledig van karakter veranderd. Praktisch dat Thor en co. keurig Engels spreken. Maar ja deze film neem je sowieso niet serieus, gewoon entertainment en dan niet eens van de goede soort.Het is allemaal net onderhoudend genoeg.

Wat doet die Japanner bij de Germaanse goden, en die zwarte wachter die Heimdall voorstelt? Een grapje zeker van Brannagh, want Heimdall wordt de witte god genoemd, omdat zijn huid blanker is dan die van enige andere god! wiki

Nou ja verstand op nul zetten, dan is het niet eens onaardig.

avatar van jipt

jipt

Vette zondagmiddag onzin, zag er verbluffend mooi uit. 3,5*

avatar van Nickodr

Nickodr

Ik geef hem 4 sterren, ik hou hier gewoon van, dit soort films zijn voor mij gemaakt

Vette effecten, weinig geouwehoer, niet teveel romantiek hou ik allemaal niet zo van.

Thor is er 1 om te houden, in my opinoin.

avatar van Metalfist

Metalfist

A wise king never seeks out war, but he must always be ready for it

Het is onvoorstelbaar hoeveel superheldenverfilmingen er eigenlijk dit jaar zijn uitgekomen. De meesten hiervan zijn een grote aanleiding naar het superheldenepos van volgend jaar, The Avengers. Een film waar ik enorm hoge verwachtingen heb om twee redenen: Joss Whedon en één van de coolste superteams uit de comic wereld. Thor is echter een personage waar ik niet zo bijzonder veel mee heb. Persoonlijk ben ik meer te vinden voor Captain America en tussen de spierbundels neig ik meer naar Hercules. Toch, als voorbereiding naar The Avengers deze gisteren eens opgezet.

En ik denk dat de films waar ik het minste van verwachtte, het meest geslaagd zijn. Van X-Men First Class had ik erg lage verwachtingen, is een geniale film geworden maar dat terzijde, en ook deze Thor leek me niet erg interessant maar dat draaide dus anders uit. Thor blijft nog altijd één van de minste personages uit het Marvel universum. Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik er nooit bijzonder veel van de comics heb gelezen, een paar Avengers comics waar hij in voorkomt en wat animatiefilms, maar hij kwam altijd op mij over als een inspiratieloze afrip van de Noorse mythologie. Branagh slaagt er niet in om mij helemaal te overtuigen maar hij weet op zich wel een leuke touch aan Thor te geven. Het personage is nog altijd één met het minst diepgang uit alle superhelden tot nu toe maar Thor is zo'n typische leuke superheld. Het contrast tussen Asgard en de wereld zorgen voor een aantal fronsen bij de Noorse goldielocks maar dit resulteert in een aantal leukere scènes. Over het algemeen is dit wel verplicht voer voor wanneer je The Avengers gaat zien vermits Loki daar de bad-guy zal worden. Let dan ook vooral op de scène na de credits waaruit blijkt dat Loki nog altijd leeft en zijn zinnen heeft gezet op de krachtbron uit Captain America. Visueel ziet dit er trouwens wel erg aantrekkelijk uit. Asgard wordt op een mooie manier weergegeven en ook de Frost Giants mochten er wel wezen.

Thor staat bij mij ten boek als een boom van een vent met een enorme hamer. Toen ik hoorde dat Chris Hemsworth de rol ging vertolken, had ik eerlijk gezegd toch mijn twijfels maar die zijn blijkbaar onterecht want Hemsworth speelt het op een amusante manier en weet de arrogantie van de Noorse dondergod perfect te benaderen. In dit opzicht is Thor dan ook de perfecte blockbuster film want hier moet simpelweg niet veel bij nagedacht worden. Wel leuk om Natalie Portman nog tegen te komen in de rol van Jane Foster. Ik had hier niet in verwacht maar ze doet het leuk. De chemie tussen haar en Hemsworth is er niet altijd maar de, enigszins verplichte, kus op het einde maakte toch vrij veel goed. Sowieso zit hier eigenlijk veel bekend volk, meer dan ik had verwacht, want naast Portman heeft ook Anthony Hopkins nog een amusante rol als Odin. Dit zijn natuurlijk niet de meest uitdagende rollen die ze in hun carrière hebben gespeeld maar het doet deugd om ze eens in een redelijk hersenloze actiefilm als deze te zien, de boog moet natuurlijk niet altijd gespannen staan. Voor de rest zitten er nog een paar leuke cameo's in van onder andere Stan Lee, Clint Barton (Hawkeye!) en Nick Fury. Ik veronderstel wel dat ze Tom Hiddleston houden als Loki want die kan wel eens uitdraaien als een goede bad-guy. Het 3D effect is trouwens echt waardeloos, ik heb totaal niet gemerkt dat er scènes tussen zaten die voor 3D moesten doorgaan..

Misschien was het omdat de verwachtingen laag waren maar ik heb me best wel geamuseerd met Thor. Brannagh levert een simpele maar vermakelijke actiefilm op die dankzij de mooie sets, een vrij degelijke cast en een vlot verhaal snel voorbij lijkt te gaan. Ik ben toch echt benieuwd aan het worden naar The Avengers.

avatar van sirecc

sirecc

Hoe verneuk je een Noorse mythe

antwoord vind je in deze film

Film stelde echt niks voor, verhaal te voorspelbaar geen diepgang

special effects waren wel mooi om te zien

Met andere worden het is echt een kinderfilm

Had een stuk meer verwacht

avatar van david bohm

david bohm

Film die de legende over Thor buitengewoon serieus lijkt te nemen, iets wat mij desondanks niet helemaal gelukt is. Thor doet me denken aan Partyboy(Jackass) om s wat te noemen. Toch zit er wel enige humor in het moderne gedeelte. In New Mexico volgen we Jane en haar team die stuiten op de uit de hemel gevallen Thor. Vooral het contrast tussen de werelden zorgt voor luchtigheid.

De gedreven onderzoekster Jane Foster wordt gespeeld door de charmante en aantrekkelijke Ms Portman die er een wat vreemde keuze voor films op nahoudt de laatste tijd maar dat terzijde.

Toch zorgt haar aanwezigheid ervoor dat ik 3 sterren, een krappe voldoende toebedeel aan deze film.

avatar van Pitakaas

Pitakaas

Thor begint fantastisch. In al zijn visuele pracht worden we meegenomen langs het fantastische Asgard, Jotunheim en een stukje Valhalla. De CGI is awesome en mijn ogen maken een vreugdesprongetje. Voor dat we het weten zitten we midden in een actiescene waar het spektakel vanaf spettert. Asgard is fucking awesome!
Helaas komen we dankzij een gaar plot (ok ik snap dat men de comics moet aanhouden dus waarschijnlijk vind ik de comics ook kut) uiteindelijk aan op planeet Aarde, en dit is waar het drama begint. De film ontaard in een sentimentele bende waar de slechte quotes elkaar opvolgen (oh-Thor-ik-zal-nooit-van-je-zijde-wijken') en we van het ene cliché in het andere vallen. Jezus christus wat een mierzoete troep. Neem eens het aantal close calls wat we te zien krijgen:Vader van Thor gaat nét niet dood, Loki kan Thor nét niet stoppen etc.. Allemaal milliseconden werk wat het zo erg kinderachtig maakt. De regisseur maakt gewoon verschrikkelijke keuzes zo nu en dan. Neem dat stukje waar Thor uit de rook komt gelopen en Jane helemaal weg smachteld. Mag ik een slabbetje aub?
Jammere is dat de film visueel wel weer redelijk afloopt met een tof gevecht in Asgard wat echt de show steelt. Alleen mag de film mijn doorzettingsvermogen wel bedanken dat ik het uberhaupt tot het einde heb volgehouden.

avatar van Martijn NT

Martijn NT

Na het zien van de trailer had ik aardige verwachtingen van deze film. Helaas ben ik best teleurgesteld. De trailer laat eingelijk alle hoogtepunten van de film zien. Het is geen onaardige film en interessant genoeg om te blijven kijken, maar echt een goed verhaal, spannende landschappen of een "quest" die deze "Thor" moet maken om zijn krachten terug te krijgen, is (te) weinig sprake van.

Ik heb net een vergelijkebare verfilmde stripbook film gekenen, captain america. Voor mij valt deze film een beetje onder de zelfde klasse. Als je op zoek bent naar een film over goden, avontuur en actie dan raad ik je aan om Conan the Barbarian te kijken. Deze is wel een "sterretje" beter.

Conclusie: film is goed genoeg om naar te blijven kijken maar naar een paar weken ben je de film grotendeels vergeten en moet je net als mij de trailer terugkijken om een rieview te schrijven..

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

leuk vermaak,weinig diepgang,soms voorspelbaar.

waarschijnlijk ben hem snel vergeten.

toch wel de moeite waard.

vraagje aan de mede meters??!!

moet je een bericht schrijven als je de film net gezien hebt of een tijdje laten bezinken?

en! hangt je mening niet af van je "mood" horror opgezet terwijl je meer zin had(achteraf) in een

komedie?

avatar van samuel10

samuel10

nou wat ik vond van deze film is niet bepaald spektakel daarom kreeg het ook van mij een drie sterren maar het kon wel ook beter ik bedoel het was echt niet wat je zou vinden van een noorse mytolghie het kon wel beter de decor ja dat kon net nog mee ik zou het niet aanraden voor de mensen die van noorse mythlogie houden maar het is wel het kijken waard.

avatar van Dennissssss

Dennissssss

Best wel leuk om te kijken, maar echt boeiend of spannend is het niet. Sommige special effects zien er vrij nep uit, maar de meeste zijn wel ok. Dat Natalie Portman een wetenschapper speelt en dat Thor op haar valt vind ik niet echt overtuigend overkomen. Dat gedeelte van deze film vond ik niet zo goed. Het gedeelte dat niet op aarde plaats vind is beter, maar ik snapte ook niet alles aan het verhaal. Misschien moet ik hem nog eens kijken, maar ik heb daar bepaald geen zin in en dat zegt genoeg.

avatar van Gon1234

Gon1234

Het was me al bekend dat de film 'Thor' niet zo heel hoog gewaardeerd wordt op IMDB en hier op Moviemeter, maar aangezien ik de anderen marvel films erg vet vond, was het toch een film die ik al langere tijd graag wilde zien!

Toen ik begon te kijken, viel het me op dat de beelden erg donker waren. Waarom ze de beelden zo ontzettend donker hebben gemaakt is voor mij echt een raadsel. Daar in tegen was het verhaal al gelijk erg boeiend! Het voelde al gelijk aan als een Marvel film, de spanning, de nieuwsgierigheid, de mysterie... Ook de special effects waren erg mooi, al was er ook een scene waarbij de special effects erg lelijk waren, maar buiten die scene om zag alles er gewoon erg mooi en geloofwaardig uit! (De scene waarbij ik de special effects erg lelijk vond is de scene waarin een ijzeren harnas op aarde komt, en laserstralen schiet)
Soms wouden ze een wat te overdreven contrast neerzetten tussen de cultuur van Thor, en die van de mensen op aarde. Erg jammer, want soms ging dat ten koste van de geloofwaardigheid va het verhaal, terwijl het op andere momenten erg cliche en overdreven over kwam. (Bijvoorbeeld het moment dat de vrienden van Thor in harnassen over straat lopen, en er mensen op straat vragen waarom die mensen zo raar verkleed zijn.)

Vanaf de eerste minuut wist het verhaal me al gelijk te pakken, en de 114minuten die daarna kwamen heb ik niks anders gedaan dan vol spanning naar het beeldscherm zitten te staren om te kijken hoe het verhaal af zou lopen. Oke, nu overdrijf ik,want ik moet toch wel toe geven dat het verhaal aan het eind wat afzwakte, maar ondanks dat heb ik toch naar een erg goede film zitten te kijken. Misschien wél een van de minste Marvel film tot nu toe, maar hij is zeker wel het kijken waard!

3,5ster (7,5)

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Op zich wel een leuke film om naar te kijken maar wat mij betreft mist er wel iets. Het verhaal is niet bepaald spannend en heeft weinig inhoud. Daarnaast had ik wat meer special effects verwacht. Op zich zaten er genoeg mooie beelden in maar ik had het toch net iets spectaculairder verwacht. Vooral als ze op aarde zijn is het minder. Over het algemeen dus een gemiddeld vermakende actiefilm dus.

avatar van Spetie

Omdat ik er vorige week achterkwam dat ik toch wel benieuwd ben naar The Avengers, besloot ik gisteravond om dan maar verder te gaan met de individuele films van de superhelden. Iron Man en Hulk had ik al gezien en nu was Thor dus aan de beurt, een held waar ik verder totaal niet bekend mee was.

Ja de naam ken ik wel en de andere namen uit de Noorse Mythologie zeggen me ook wel wat, maar dat is het dan ook wel. Ik kan overigens niet zeggen dat ik onder de indruk ben van Thor. Het is voorspelbaar, soms grappig, en de actie is goed te doen, maar dan heb je het meeste ook wel mee benoemd.

Vooral de personages zijn opvallend mat. Thor wordt nog wel redelijk goed neergezet door Chris Hemsworth, maar iemand als Natalie Portman staat er soms nogal verloren bij. De rest speelt behoorlijk op de automatische piloot en oogt weinig geïnspireerd. De actie is verder niet onaardig, de CGI redelijk goed en ik moet zeggen dat ik me verder totaal niet verveeld heb. Echt goed is het allemaal niet. Nu Captain America nog maar eens zien en dan daarna kijken wat de combinatie van alle helden samen gaat opleveren.

avatar van Leno

Leno

Matige film over ass guards waarbij de acties van de karakters lang niet altijd te volgen zijn. Verder ziet die andere planeet er erg nep uit maar wat de film het meeste nekt is de slecht (of zelfs niet) uitgewerkte 'romance' die alleen maar op de lachspieren werkt. Ook wordt de film nooit spannend en het einde boeit eigenlijk gewoon niet meer. Jammer dat er zo weinig aandacht is besteed aan de karakters (aan de cast lag het niet) en het verhaal zo rommelig is. Dat moet toch zeker wel beter kunnen!

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Deze film lijkt over duidelijk een opmaat naar The Avengers. Dat komt door twee dingen:

1. De vele verwijzingen: SHIELD komt erin voor, Bruce Banner wordt (al is het niet bij naam) genoemd, Hawkeye verschijnt (uncredited);

2. Het feit dat deze film heel weinig om het lijf heeft qua verhaal of gebeurtenissen: het is nauwelijks meer dan een introductie van het personage Thor.

De hele Assguard (hihi) wereld had veel minder in beeld gemogen, al is het alleen maar omdat het er nogal nep uitzag allemaal. De film wordt leuk zodra Thor op aarde belandt en zich als een lomperik gedraagt.

Het lompe gedrag van Thor op aarde had ik graag wat langer gezien, maar het fenomeen "persoon uit andere cultuur/dimensie komt op aarde en moet zich aanpassen" is natuurlijk een plotelement wat al in 5000 andere films zit. De film blijft daar niet te lang in hangen.

Helaas vind ik de badguy niet heel interessant en kon die hele oorlog met de ijsreuzen me niet echt boeien. De romance met die chick op aarde kent ook nauwelijks diepgang waardoor de gevoelens van Thor voor het meisje ook nogal belachelijk overkomen.

Een superheldenhand is op romantisch gebied kennelijk nogal gauw gevuld: een lief lachje van een vrouw is voldoende motivatie om haar, de stad, haar ras of haar planeet te redden. Nou hoef ik Thor niet in een plakkerige threesome te zien met coke op de eikel, maar iets minder platonisch mag best. Dat geldt trouwens ook voor veel ander films waarin de liefde voor een vrouw een plotelement is.

Leuk om gezien te hebben omdat ik hoop volgende week The Avengers te gaan kijken; ergens deze week nog even Captain America uitzitten (schijnt matig te zijn) en ik ben er klaar voor.

avatar van Decec

Decec

Uitstekend actie/avontuurfilm...

Prachtig effect...

Werkelijk heb ik 3D gezien, zo prachtig...

Uitstekend verhaal...

Uitstekend acteerwerk...

Bekende acteur Anthony Hopkins...

Perfect achtergrond muziek (DTS)...

Prachtig mooi HD kwaliteit...

Zal nog een herhaling kijken met gewoon blu-ray (geen 3D)...

Het is echter moeite waard...