• 9.378.921 stemmen

Gesproken taal: Nederlands

• Videoland Bekijk via Videoland
  • meJane Bekijk via meJane

Plot Caged

Stella (Chantal Demming) onderdrukt al jaren haar diepgewortelde verlangens. Haar huwelijk kabbelt voort en ze voelt zich niet meer begeerd. Uiteindelijk kan ze haar gevoelens niet langer negeren en begint een dubbelleven. Ze verandert in een "Unicorn", een bijnaam voor vrouwen die in hun eentje parenclubs en erotische feesten bezoeken. Stella bloeit op door al die nieuwe aandacht. Als haar man erachter komt kan hij niet veel meer doen dan haar de vrijheid geven die ze nodig heeft, in de hoop dat het allemaal gewoon een fase is. Op een dag ligt ze bewusteloos in een cel en heeft geen idee hoe ze er terecht gekomen is. Als na dagen nog een tweede vrouw Christine (Babette Holtmann) bij haar in de cel komt, slaat de paniek pas goed toe. Samen proberen ze erachter te komen wie hun ontvoerd heeft. Christine is ervan overtuigd dat het met Stella's lifestyle te maken heeft. Stella ziet zich genoodzaakt haar wilde leven tegen het licht te houden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

djginod schreef:

Ach, hangt er vanaf of je cinefiel bent... ik heb me met m'n 23 jaar prima vermaakt. Blu-ray is trouwens inderdaad uitstekend.

avatar van otherfool

otherfool

Nicolage Rico schreef:

Natuurlijk geldt deze stelling nog steeds (voor het kuddevolk) en zal het de komende tig jaar nog gelden.

Je kunt je wel afvragen in hoeverre het (te verwachten) publiek van deze film die stelling nog aanhangt.

Fortune

Ik had echt gehoopt dat ik dit een goede film zou vinden maar hij is echt hard tegengevallen.
Ten eerste bevestigd het alleen maar weer eens dat Nederlandse cinema weer bol moet staan van de seksscènes. En op zich niks mis mee maar deze film doet daar weer lekker aan mee. Het doet het wel op een manier dat je er niet opgewonden van wordt dat moet ik toegeven. Het wordt niet verheerlijk maar heb zeker het gevoel gehad dat de helft van de film iets van een tiet of vagina in beeld heeft. Ik krijg alleen maar een bevestigend gevoel hierbij.

De film had een goede intro met een desolaat sfeertje en een fantastische sounddesign.
Het camerawerk was erg statisch, totaal niet opvallend. Op een scene na dan toen die man de Pinokkio dvd aan het kijken was toen draaide de camera wel aardig van links naar rechts en vanuit 2 posities die in elkaar overvloeide.

De stukken bij de psychiater.:N De psychiater was niet geloofwaardig en hij had niet een grote inbreng maar ik geloof totaal niet dat dat een psychiater was. Dat gewoon een man die even op die stoel ging zitten in het begin geen intellectueel brilletje droeg en even later wel en op het einde een fonkeling in zijn ogen kreeg. Stella zei gewoon dingen daar die meer down to earth gebracht had kunnen worden. Dialogen lijken gekunsteld en emotieloos.

De film vond ik vooral saai en alles wordt uitgelegd en het boeide me niet echt.

Spannend was het niet maar wel hier en daar een creepy sfeertje. Jammer genoeg wanneer die andere vrouw erbij komt dan weet je gewoon dat zij een belangrijke waarde in het verhaal heeft.

Nou zijn er wel meer van de dingen die ik kan opnoemen. Dat swingers feestje had van mij wel langer mogen duren. Het liedje op het einde vond ik erg matig. Sowieso had ik het een sterker einde gevonden als de deur gewoon niet openging en je afvroeg en dat je niet te weten krijgt of Stella ooit vrij komt. Nog steeds geen geweldig einde maar wel een met een bittere nasmaak aan het geheel.

Demming is een sterke actrice en de sounddesign is top maar voor de rest vond ik een saaie rit en spanningsloos en ja het had van mij veel luguberder gemogen. Voor de rest boeit de vunzige praat mij ook niet.
Misschien dat ik ook geen enkel probleem heb met Stella's gedrag dat ik het allemaal niet boeiend vind en polygamie niet iets is waar ik van schrik of wereldvreemd vind.

djginod schreef:

En, ik kan me voorstellen voor jongeren, dat het te traag gaat, maar ik denk dat de doelgroep van de film ook is voor boven de 25.

Onzin, ik ben 21 en heb er ook van genoten

Niet zo discrimineren op leeftijd he, foei!

avatar van herder

herder

Fortune schreef:

Niet zo oneerlijk doen he. In dit geval wist je van te voren al dat dit verhaal over parenclubs en erotische feesten gaat.

Een film over erotische feesten maar geen sexscene zou pas heel raar zijn geweest.

herder schreef:

Lees ik nooit, heb de meningen snel doorgenomen en die waren behoorlijk positief. Ik kan geen film opnoemen waar er meer met rosbief wordt gesmeten dan deze. Nou zijn er pornoregisseurs die eigenlijk filmregisseur willen worden en heb het gevoel met Stephan dat hij een filmregisseur is die eigenlijk pornoregisseur wil worden.

Mescaline

Porno regisseurs filmen de scenes niet zo sfeervol als Stephan hoor

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Eli Cross vind ik juist erg veel dezelfde stijlkenmerken als Stephan hebben. Deze Caged is voor Stephan, wat Upload voor Cross was .

Elineloves

Met Stephan als regisseur zou elke vrouw bijna porno overwegen denk ik. Dus als hij de 'gewone' film zat is, hij heeft nog kansen in de 18+ wereld zo te zien.

Jij dus ook Eline?

Eh... tja, die vraag had ik kunnen zien aankomen.

Maar ik denk dat vrouwen zich wel gerespecteerd en op hun gemak voelen bij Stephan, dat wou ik er meer mee zeggen. Eerst maar even mijn PABO diploma halen voordat ik überhaupt een carrière in de porno-industrie zou overwegen.

avatar van Redlop

Redlop

Eh... tja, die vraag had ik kunnen zien aankomen.

Maar ik denk dat vrouwen zich wel gerespecteerd en op hun gemak voelen bij Stephan, dat wou ik er meer mee zeggen. Eerst maar even mijn PABO diploma halen voordat ik een carrière in de porno-industrie overweeg.

Dus daar staat de P van PABO voor...

Haha, gevat.

avatar van herder

herder

Fortune schreef:

Heb de film nog niet gezien, maar als ik zo naar de reacties kijk lijkt dit verhaal wel een smoesje van de heer Stephan om zijn actrices ff lekker uit te kleden en te kijken wat er onder de kledingen verstopt liggen

Of denk ik nu door

Mescaline

Stephan vind dat vrouwelijk naakt vast niet erg nee

Eh... tja, die vraag had ik kunnen zien aankomen.

Heel verstandig. Eerst studeren en dan penetreren.

herder schreef:

Of denk ik nu door

Tjah, een smoesje vind ik raar klinken en heb je ook gewoon niet nodig. Stephan wou gewoon een pittig filmpje maken.

• 11918 berichten

Niets mis mee zolang het verhaal goed is. En dat is het.

Stephan

Ach... toen ik voor de EO werkte was ik te gereformeerd voor bepaalde projecten, nu ik een wat pittiger thema aanpak weer een pornoregisseur. Diversiteit kan men mij in ieder geval niet ontzeggen.

Naakt is voor velen blijkbaar een lastig ding. Een handjevol films in de 70-80er jaren heeft ervoor gezorgd dat een hoop mensen denken dat dat typisch Nederlands is. Dat zegt veel over het inzicht dat die mensen hebben in de Nederlandse film. En blijkbaar een enorm vooroordeel.

Gelukkig zijn er mensen die over dat 'gedoe' heen kunnen kijken en de reden achter de film zien (en waarderen).

Ik ga met naakt 'relaxt' om. Het heeft ervoor gezorgd dat wanneer een producent een script in handen kreeg waarin naakt voorkwam, dat naar mij toe werd geschoven omdat de acteurs altijd positief waren over mijn manier van werken daarmee. Een naaktscène is voor mij net zo belangrijk en complex als een actiescène. Gezien de vaak verkrampte reacties hebben we te lang te hypocriet en te 'gereformeerd' tegen naakt aangekeken. Een 'tiet' is voor sommigen al meteen "oehlala". Dezelfde mensen trokken vroeger de gordijnen dicht voor de Pinup Club.

Het zal me allemaal worst wezen hoor. Ik vertel mijn verhaal omdat ik vind dat het een verhaal is dat boeiend is en er ook mensen zijn die er wat van opsteken. De lage scores en de hoge scores zijn bij mijn films altijd meer vertegenwoordigd dan de "in between" scores en dat vind ik alleen maar prima.

avatar van Minotaures

Minotaures

Fortune schreef:

Heel verstandig. Eerst studeren en dan penetreren.

avatar van Hannes791

Hannes791

@stephan

en dat verhaal vertellen doe je goed

Je betoog over naakt in films, 100% eens.

avatar van otherfool

otherfool

Redlop schreef:

Dus daar staat de P van PABO voor...

Kansje voor open goal laten liggen, toch jammer. Bij dezen:

Pabo ? sexshop & erotheek met sexy lingerie, sextoys, DVD's, en meer!

avatar van Caribou

Caribou

Dit is regelrechte porno! s

Elineloves schreef:

Ik heb echt anderhalve dag nagedacht hoe ik op dit "compliment" moet reageren. Weet het nóg niet...

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Gewoon met een simpele 'dankjewel', try to keep it cool playah

Stephan schreef:

Iets met trots maar toch bescheiden. Zoiets.

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Kijken vrouwen geen porno dan ?

avatar van Reinbo

Tja, dacht net hoe moet ik nu eens onder woorden brengen wat ik hiervan vond. Maar met uitzondering van de eerste alinea (ik vond de hoeveelheid sex eigenlijk best meevallen, zeker gezien de manier waarop het meestal in beeld werd gebracht en ik zie het ook niet als een kenmerk van de Nederlandse film), deel ik de positieve en negatieve punten die Fortune hieronder opnoemt. Vond het vooral niet zo boeiend allemaal en het ook bij vlagen veel te belerend (Cameron kon er bij vlagen nog een puntje aan zuigen ) . Maar ik behoor dan ook niet tot de doelgroep die er schande van spreekt.

Fortune schreef:

De stukken bij de psychiater. De psychiater was niet geloofwaardig en hij had niet een grote inbreng maar ik geloof totaal niet dat dat een psychiater was. Dat gewoon een man die even op die stoel ging zitten in het begin geen intellectueel brilletje droeg en even later wel en op het einde een fonkeling in zijn ogen kreeg. Stella zei gewoon dingen daar die meer down to earth gebracht had kunnen worden. Dialogen lijken gekunsteld en emotieloos.

Kom wel iets hoger uit. Een kleine 2,5*

avatar van filmz12

filmz12

hoi ik ben12

enik vind dit egt een vieeeeeeze film

hahhna

en saaai

• 11918 berichten

Tien over negen... het is bedtijd jongeman/jongedame!