Caged (2011)
Met onder meer: Chantal Demming, Babette Holtmann en Joep Sertons
Gesproken taal: Nederlands
Bekijk via Videoland
Plot Caged
Stella (Chantal Demming) onderdrukt al jaren haar diepgewortelde verlangens. Haar huwelijk kabbelt voort en ze voelt zich niet meer begeerd. Uiteindelijk kan ze haar gevoelens niet langer negeren en begint een dubbelleven. Ze verandert in een "Unicorn", een bijnaam voor vrouwen die in hun eentje parenclubs en erotische feesten bezoeken. Stella bloeit op door al die nieuwe aandacht. Als haar man erachter komt kan hij niet veel meer doen dan haar de vrijheid geven die ze nodig heeft, in de hoop dat het allemaal gewoon een fase is. Op een dag ligt ze bewusteloos in een cel en heeft geen idee hoe ze er terecht gekomen is. Als na dagen nog een tweede vrouw Christine (Babette Holtmann) bij haar in de cel komt, slaat de paniek pas goed toe. Samen proberen ze erachter te komen wie hun ontvoerd heeft. Christine is ervan overtuigd dat het met Stella's lifestyle te maken heeft. Stella ziet zich genoodzaakt haar wilde leven tegen het licht te houden.
Stella
Judy
Laura
Gaya
Mythos
Nou goed... Maar mocht iemand je uitnodigen om gezellig naar een parenclub te gaan dan moet je je wel beseffen dat er niet geklaverjast wordt
Ik ben niet van gisteren....
En op zo'n uitnodiging zou ik niet ingaan, ik heb voldoende aan het leven daarbuiten
Ik lees inmiddels dat ik niet de enige meer ben die er niet op gerekend had.
Stephan
Ik val je niet aan hoor. Ik denk alleen dat het handiger is om vóór je een film bekijkt in ieder geval de tagline of logline te lezen.
Je kunt toch ook niet nadat je "A Bridge Too Far" hebt gekeken, zeggen dat je hem slecht vond omdat je niet van oorlogsfilms houdt?
Thorak
Stephan, waarom heeft deze film dan niet als genre Erotische thriller? Of zoals hier op de site Thriller/Erotiek?
Zelfs films als Sliver krijgen bij het genre "Erotiek" mee, en zo erotisch is die film helemaal niet eens (voor de huidige begrippen helemaal al niet).
Stephan
Omdat het etiket erotiek impliceert dat er scènes in zitten om op te winden... en hoe gek dat ook mogen klinken, dat is niet de opzet. De erotisch beladen scènes in de film zijn een middel, niet het doel.
Sliver is duidelijk gemaakt met als uitgangspunt: "welk verhaal kunnen we verzinnen om Sharon Stone's seksuele escapades zo 'steamy' mogelijk te laten zien. In deze film snijd ik zelfs weg op het moment dat er een vrijage ontwikkelt (Stella en Judy op kantoor).
Omdat het me daar niet om te doen is.
otherfool
Waarom zou dat niet kunnen? Ik kijk zoveel films van genres die me totaal niet aanstaan.
Stephan
Laat ik het dan anders verwoorden (natuurlijk kun je de film slecht vinden als je de logline/genre weet) maar je moet er niet door verbaasd zijn. "Ik dacht een film over een architect te kijken maar het bleek een oorlogsfilm."
Caged heeft duidelijke aanwijzingen wat voor een type film het is. De omschrijving, de poster en de trailer. Ik ga niet voor die enkeling die zelfs na die "signalen" een "snuf de hond" film verwacht van alles en nog wat aanpassen.
Verder mag iedereen de film uiteraard 'ruk' vinden, maar als daarbij het argument "er zit bloot in" gebruikt wordt, hadden ze gewoon beter moeten nadenken.
otherfool
Ik kan me best voorstellen dat mensen het (inderdaad te verwachten) bloot toch nog onverwacht heftig vinden. Ik kan een slasher-film toch ook te goor of bloederig vinden? Daarnaast vind ik de poster vooral sleazy, zeker geen opmaat voor een min of meer serieuze exploratie van de psyche van de nymfomane vrouw. Oftewel: die signalen zijn zo helder nog niet.
Die user zal geen snuf de hond film hebben verwacht, maar misschien een pikante thriller met bijvoorbeeld meer nadruk op (ik noem eens wat) een ontsnappingspoging van de dames.
De een ziet sleazyness in de poster, de ander pijn en worsteling.
En een vrouw nymfomane noemen waar een man in de kroeg schouderklopjes voor krijgt, is precies de reden waarom deze film gemaakt is.
De een ziet sleazyness in de poster, de ander pijn en worsteling.
Dat kan, maar om maar aan te geven; die signalen zijn niet eenduidig.
Oh jee, ik deed juist mijn best een nette en volgens mij correcte term te gebruiken, anders had ik wel gekozen voor seksverslaafde of geile donder...
Nymfomanie is een vorm van seksualiteit bij vrouwen die gekenmerkt wordt door een libido dat sterker ontwikkeld is dan in de betreffende cultuur als normaal wordt ervaren. (wiki)
Dekt de lading wel aardig lijkt me.
Stephan
Nee. In alle andere gevallen wordt gepraat over 'ziekelijke aandoening'.
I DISAGREE (en ik denk met mij een hoop anderen die vinden dat vrouwen gewoon seksueel moeten kunnen experimenteren)
Thorak
Stephan
Dat lijkt me heel vervelend ja.
Maar dat bedoel ik... Ik denk dat je termen als "verslaving" of "nymfomanie" het beste kunt omschrijven als dat je niet meer kunt functioneren. Dat je werk er onder lijdt of dat je er zelf ongelukkig van wordt maar het niet kunt tegenhouden.
Stella kan prima functioneren en wordt er juist gelukkig van. Het zijn anderen die er niet mee om kunnen gaan.
otherfool
Nee. In alle andere gevallen wordt gepraat over 'ziekelijke aandoening'.
Persoonlijk gebruikte ik het woord met die verkorte wiki-definitie in het achterhoofd, maar je hebt recht, die is verder lezend zeker niet algemeen geldend, een taalkundig slordigheidje mijnerzijds.
Ach, net zoveel als mannen, lijkt me. Met alle mitsen en maren die daar dan bij horen. Maar goed, dat sekse-onderscheid boeit me eerlijk gezegd maar matigjes, al is het een valide thema.
mikey
Ai is dat het moraal van dit verhaal: vrouwen moeten sexueel vrij kunnen zijn?
Stephan
Ai is dat het moraal van dit verhaal: vrouwen moeten sexueel vrij kunnen zijn?
De film is geboren op de uitdrukking: "De man is stoer, de vrouw een hoer".
Dat zal het altijd blijven zolang de vrouw een kind per 9 maanden op de wereld kan zetten en de man tientallen.....
mikey
Dat is het nog, mijn waarde.
Volgens de film Whats your Number niet, mijn laatste biosbezoek.
Maar ik zie het anders.. in onze feminine samenleving. Sorry.
Stephan
Ik ben het met die stelling die ik neerzette uiteraard niet eens.
mikey
Behalve op de boenga boenga party van Berlusconi is deze stelling nogal gedateerd.
Minotaures
Het verhaal maakt de film interessant om te kijken, maar uiteindelijk was het helemaal niets.
Een mening van een collega van mij.
Ik ben nog afwachtend hiermee, meer stemmen en meningen lezen voor ik dit aan mijn lijst ga toevoegen.
herder
De film is geboren op de uitdrukking: "De man is stoer, de vrouw een hoer".
Kan me geen wereld zonder vrouwen voorstellen. Een man is niet volmaakt zonder een vrouw (ok ok ik probeer politiek correct te doen..).
djginod
Heb de film met een vriendin gekeken, en we vonden het een spannende en zelfs opwindende film. Alleen het einde vonden we een beetje minder, maar voor Nederlandse begrippen is dit een goede film ! Ik vond Joep juist gedurfde scenes maken. En, ik kan me voorstellen voor jongeren, dat het te traag gaat, maar ik denk dat de doelgroep van de film ook is voor boven de 25.
Nicolage Rico
- 20222 berichten
Natuurlijk geldt deze stelling nog steeds (voor het kuddevolk) en zal het de komende tig jaar nog gelden.
Stephan
...de doelgroep van de film ook is voor boven de 25.
Mee eens.
Overigens:
Van NLfilmdoek.nl
Recensie over de Blu-Ray:
BEELD
De beeldkwaliteit van deze Blu-Ray is uitstekend. De op de Red gedraaide beelden ogen fraai en sfeervol en hebben een mooie scherpte en detail. Er is geen optionele ondertiteling aanwezig.
GELUID
Op de DTS HD Master 5.1 track valt eveneens weinig aan te merken. De dialogen zijn steeds goed verstaanbaar en komen helder uit de twee frontspeakers. De muziek klinkt mooi warm en kent een goede spreiding.
EXTRA’S
De Blu-Ray van Caged is, naast de originele trailer (2 minuten), voorzien van twee zeer interessante extra’s. De making of van ruim een uur geeft een gedetailleerd beeld van het maakproces van de film. Hierbij worden niet alleen – zoals gebruikelijk – de positieve kanten belicht, maar zijn ook geregeld conflicten en minder voortvarende productiemomenten te zien. Ook de audiocommentaartrack van regisseur Brenninkmeijer en hoofdrolspeelster Demming verveelt geen moment en geeft relevante en interessante informatie over de film zelf, zijn thematiek en de wijze waarop hij gemaakt is.

Sciencefictionfilm 'Source Code' met Jake Gyllenhaal is vanavond te zien op televisie

SkyShowtime verhoogt prijzen van abonnementen in Nederland

Felle reacties op Kanye West-concert: Netflix-docu belicht de omstreden artiest

'Wuthering Heights' mag je niet vergelijken met de klassieke roman: 'Het is gewoon een fantasie'