Caged (2011)
Met onder meer: Chantal Demming, Babette Holtmann en Joep Sertons
Gesproken taal: Nederlands
Bekijk via Videoland
Plot Caged
Stella (Chantal Demming) onderdrukt al jaren haar diepgewortelde verlangens. Haar huwelijk kabbelt voort en ze voelt zich niet meer begeerd. Uiteindelijk kan ze haar gevoelens niet langer negeren en begint een dubbelleven. Ze verandert in een "Unicorn", een bijnaam voor vrouwen die in hun eentje parenclubs en erotische feesten bezoeken. Stella bloeit op door al die nieuwe aandacht. Als haar man erachter komt kan hij niet veel meer doen dan haar de vrijheid geven die ze nodig heeft, in de hoop dat het allemaal gewoon een fase is. Op een dag ligt ze bewusteloos in een cel en heeft geen idee hoe ze er terecht gekomen is. Als na dagen nog een tweede vrouw Christine (Babette Holtmann) bij haar in de cel komt, slaat de paniek pas goed toe. Samen proberen ze erachter te komen wie hun ontvoerd heeft. Christine is ervan overtuigd dat het met Stella's lifestyle te maken heeft. Stella ziet zich genoodzaakt haar wilde leven tegen het licht te houden.
Stella
Judy
Laura
Gaya
Jessen0wnt
Trailer zag er heel leuk uit, de poster is ook wel apart, maar geeft een totaal ander beeld weg dan de trailer. Ben benieuwd
Fox McCloud
Synopsis klinkt interessant, ook de trailer ziet er goed uit.
Ik ben benieuwd.
Hannes791
Ik ben benieuwd.
Ik ook. Iemand enig idee wanneer de film uitkomt.
Fox McCloud
Dat duurt volgens mij niet lang meer. De film is momenteel in post-productie. Het plan was dat de film in de loop van 2010 uitkwam, dit is nog niet gebeurd, dus ik denk dat het niet lang meer zal duren.
Stephan
Caged is geselecteerd voor het New Yorkse Cinekink festival.
(Vorig jaar won daar de SM-Rechter.)
Nog nooit geweest... NYC. Leuk.
In NL loopt het nog wat traag.
Caged is geselecteerd voor het New Yorkse Cinekink festival.
(Vorig jaar won daar de SM-Rechter.)
Gefeliciteerd!
Is de speelduur van de film al bekend trouwens?
He, zie deze titel nu pas.
Wel weer een typisch Nederlands product, als ik de trailer op de vorige pagina zie. Veel naakt en wat onnatuurlijk klinkende dialogen. Althans, zo kwam de trailer op me over.
Het concept klinkt wel interessant. Zit er ook een beetje horror a la Saw in, of blijft het meer bij spanning?
Naomi Watts
Veel naakt gelijk stellen aan typisch Nederlandse cinema snap ik niet zo. Dat is gewoon een wereldwijd fenomeen natuurlijk. Maar dat is wel de tendens bij velen geworden lijkt wel. Bovendien is nudity in films erg ondergewaardeerd, er mag van mij nog meer mee gedaan worden.
Stephan
He, zie deze titel nu pas.
Dat klopt. Er zitten geen buitenlanders in. (nou ja... 1 dan)
canciser
Ik vind de trailer er wel een beetje matig uitzien. Ook straalt de spanning er niet van af. Ik weet niet of dat de bedoeling is, want ik weet niet zo goed wat voor film het is. Maar goed, ik ben ook niet de doelgroep voor deze film.
dominion
Fans van Nederlandse Horror misschien ?
dominion
Het plot is wel erg Horror achtig maar we zullen zien
melvddonk
De trailer ziet er veelbelovend uit. Ik ben benieuwd!
Verrek
YouTube - CAGED Trailer (opmerkelijk commentaar ook)
YouTube - Caged (Captifs) teaser trailer #2
Skycrawler
De trailer doet mij denken aan de film Captivity maar dan met Nederlandse acteurs. Mijn interesse is gewekt!
rose
Verrek
YouTube - CAGED Trailer (opmerkelijk commentaar ook)
YouTube - Caged (Captifs) teaser trailer #2
Dat is ook een door Saw geïnspireerde film, die overigens ook op MM staat en waarvan de originele titel trouwens anders is:
Stephan
Het zou elkaar niet in de weg moeten zitten. Zeker die Engelse niet.
Die Franse heeft in de trailer wel overeenkomsten, maar waar mijn film zich onderscheidt is dat het ergens over gaat en niet enkel op het horror leunt.
Heb je trouwens altijd wel last van, als je een titel hebt die kort en krachtig is. Swingers was veel lastiger omdat de 1996 versie veel bekender was. Er stond nog wel eens een foto van Vince Vaughn in de gids bij "mijn" film.
Dat zal met Caged niet gebeuren denk ik.
Drs. DAJA
Het zou elkaar niet in de weg moeten zitten. Zeker die Engelse niet.
Dus je film onderscheidt zich van een horrorfilm omdat hij "ergens over gaat"?
Ik kan tig intellectuele horrorfilms "die ergens over gaan" opnoemen waarvan ik hoop dat Caged zich in dat rijtje mag toevoegen...
Stephan
Dus je film onderscheidt zich van een horrorfilm omdat hij "ergens over gaat"?
Hoort Captifs daar ook bij? Want daar vergeleek ik het mee.
Drs. DAJA
Heb Captifs nog niet gezien maar dat je hem daar mee vergeleek neemt nog altijd niet weg dat je hier Thriller bij de genremarkering hebt staan terwijl de synopsis mij een ontzettende horror (zelfs torture-porn) doet vermoeden, en dat dat wél of niet "ergens over gaan" voor de genremarkering geen verschil uit maakt hebben films als Martyrs, Antichrist en Saw mijn inziens zelfs in dat subgenre al aangetoond.
Stephan
Dan heb je mijn opmerking niet goed begrepen. Ik zeg niet dat horror nergens over gaat. Ik vergeleek mijn film met Captifs, dus lees mijn zin zo:
Drs. DAJA
Nou die opmerking begreep ik nadat je mij er de eerste keer op wees, zodoende boorde ik aan dat dat nog niet wegneemt dat je hier Thriller hebt staan terwijl de synopsis Horror doet vermoeden (sterker zelfs een heel heftig subgenre). Om maar even het punt aan te boren waarom deze film dan een Thriller zou zijn.
Quido
Blijven hangen in genre-aanduidingen die (vaak) van buitenaf op een film worden geplakt vind ik sowieso geen al te slimme bezigheid voor een filmkijker.
Stephan
Het feit dat het label en de omschrijving niet is wat je zou verwachten, zou al een indicatie moeten zijn dat het niet een standaard filmpje is.

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

Nederlandse serie 'Rampvlucht' is een kijktip op NPO Start Plus