• 9.378.849 stemmen

Resident Evil: Afterlife (2010)

Actie / Horror | 90 minuten

Met onder meer: Milla Jovovich, Wentworth Miller en Ali Larter

Gesproken taal: Engels, Spaans en Japans

Releasedatum: 23 september 2010

Plot Resident Evil: Afterlife

"She's back...And she's bringing a few of her friends."

De wereld wordt nog steeds geteisterd door het virus dat mensen in zombies verandert. Alice (Milla Jovovich) blijft op haar pad toch steeds meer overlevenden vinden en samen zoeken ze naar een veilige haven. In haar gevecht met de 'Umbrella Corporation' krijgt Alice onverwachte hulp van een oude bekende.

Rianneke_Dan schreef:

Ik ben wel benieuwd, misschien heb ik er nu ook andere kijk op, nu ik voor het eerst ook een RE spel aan het spelen ben

Ik hoop het, ik denk het wel (sowieso is dit meer een film voor RE fans), vooral omdat Executioner van RE 5 nog even langskomt .

JacoBaco schreef:
Ik heb trouwens het vermoeden dat ik aan het einde van de film nadat Wesker's helicopter is ontploft je iets later een shot ziet van de explosie met als je goed kijkt iets wat heel erg veel op een parachute lijkt.

Was me niet opgevallen, ga er eens op letten dit weekend. Wesker moet natuurlijk ook gewoon terug komen. Zo'n einde verdient Wesker niet.

Frenkstarz

Lekker over the top!! En goeie 3D.

Denk dat je niet te kritisch naar deze films moet kijken. Het verhaal over de uitbraak van het T-virus wordt verteld in de games.

De makers willen que verhaal waarschijnlijk niet teveel afwijken van de game en hebben daarom een persoon (Alice) in het leven geroepen die niet in de games voorkomt. Zij ontmoet steeds karakters uit de games maar ze heeft haar eigen verhaal. aangezien het in de films puur om de actie gaat met af en toe wat schrikmomenten hebben ze haar verhaal niet te ingewikkeld gemaakt. Ik vind dat ze er goed in zijn geslaagd om ondanks dit flinterdunne verhaal de serie toch boeiend te houden.

Wel denk ik dat de films voornamelijk interessant blijven voor mensen die bekend zijn met de games.

Voor deel 5 Leon S. Kennedy en Uroboros in Afrika?????

@NW.:

Moeten ze wel dezelfde acteur nemen vind ik.

@NW.:

Moeten ze wel dezelfde acteur nemen vind ik.

Eens. Shawn Roberts speelde Wesker echt uitmuntend, ook precies de perfecte kop ook .

Frenkstarz schreef:

Voor deel 5 Leon S. Kennedy en Uroboros in Afrika?????

Ik verwacht dat Leon Kennedy toch ook wel een keer zijn opwachting zal maken.

Het is opvallend dat in de game krijg je bijvoorbeeld pas in deel 3 de Nemesis, maar in de film al in deel 2. In RE 4 Afterlife zitten een aantal dingen die rechtstreeks uit het spel deel 5 komen. Dus dat zou (kunnen) betekeken dat ze voor de film Resident Evil 5 elementen uit de game Resident Evil 6 moeten halen, maar ik denk dat de nieuwe RE film er nu eerder zal zijn dan RE 6 het spel.

TrickySmalls

Regelrechte verfilming van deel 2 zal echt magisch zijn! Brrrr...

Naomi Watts schreef:
Eindelijk, Anderson terug aan het stuur van deze reeks en hij zet zijn streak aardig voort na Death Race.

Erg geslaagde Resident Evil films. Eindelijk kreeg ik weer die Resident Evil vibe, en waar ik dat op momenten had bij het goede deel, houdt ie dat hier heel de film vast. Toeval dat de beste films uit de reeks beide van Anderson zijn? Don't think so. Grootste pluspunt vind ik in dit deel de enorme hoeveelheid Resident Evil lore. Design van de parasite zombies is bijna identiek als die van in de games, oo kdat The Executioner uit deeltje 2 en 5 langs kwam was erg cool. Ook erg toffe scenes ook. Ik ben ook erg tevreden met het feit dat Anderson veel gebruik maakt van slow motion tijdens actie sequences, blijft qua stilering een erg effectief middel.

Visueel was het toch wel erg mooi op momenten. De opening vondik werkelijk briljant met al die parapluutjes die refereren naar de Umbrella Corporation, heel veel slowmotion action sequences, veel RE lore, vooral op het gebied van Creature design is het fingerlicking good (Executioner, die parasite zombies en dogs ), en natuurlijk de perfecte cast. Wat zet Shawn Roberts een enorm geloofwaardige Wesker neer zeg, hands down en Miller vind ik qua uiterlijk en stem ook wel een 'fit' voor Chris Redfield. Jovovich is zoals in al de delen prima in vorm als Alice. Ook de takes van een uitgestrekt gebied getroffen door deze omvangrijke apocalyptische ramp zijn indrukwekkend, De 3-D visuals zijn ook weer top notch, eindelijk een film die ook werkelijk in 3-D geschoten wordt, en dat zie je er aan af.

Heerlijk over-the-top, een perfecte balans tussen actie en survival horror, een cast die het meer dan aardig doet, sterke 3-D visuals, qua fotografie ook uitmuntend en lekker veel Resident Evil lore. Fijn open einde ook (Jill fucking Valentine is back! ), laat deel 5 maar komen. De Resident Evil reeks is terug en deze is op afstand de beste uit de reeks. het gaat nu pas beginnen. Wel een aantekening dat dit meer een liefdesbrief is voor de fans, niet fans lijken mij hier niet veel mee te kunnen en iets te veel missen om te zien hoe een goede RE verfilming dit is. Bedankt voor dit prachtige gebaar Paul W.S. Anderson.
eindelijk eens iemand die het snapt nu hoef ik de film niet meer in mijn eentje te verdedigen

TrickySmalls schreef:

Regelrechte verfilming van deel 2 zal echt magisch zijn! Brrrr...

Nee ze moeten geen regelrechte game verfilming doen dat werkt bijna altijd avenrechts alleen bij Tomb raider vond ik het goed.

Naomi Watts

Inderdaad, bovendien bevalt deze reimagination storyline mij wel. Het einde met Jill Valentine belooft veel goeds. Het hint naar een epische veldslag in het volgende deel en ik vind het de beste storyline twist in de geschiedenis van Resident Evil (ja, ook van de games).

Dank je nog Quincy, ook fijn dat jij hem wel kon waarderen. Al schromelijk onderschat deze film imho.

Q Jones schreef:

Hierbij gaat het niet mis, ik voel het! Moet toch kunnen.

Q Jones

Ja eens moet er een uitstekende verfilming komen maar ik vind TR nog gewoon de beste. Prince of Persia wordt getipt als de beste maar ik vond persoonlijk die film dan weer zwaar kut

TrickySmalls

Persoonlijk zie ik ook graag een verfilming van Uncharted.

Q Jones

Ja dat zou helemaal geweldig worden denk ik

Naomi Watts

Hoe is een remake van deel 2 nou mogelijk? Raccoon City is no more, Claire heeft Chris gevonden en je had een open einde waardoor je nu niet meert erug kan voor een direct vervolg. Een prequel lijkt me pas gepast bij deel 6, al zie ik het liefst lekker een reimagination aanpak.

TrickySmalls

Ik bedoel gewoon een verfilming van deel 2 de game. Met Leon Kennedy en Claire Redfield. Dat die verder los te zien is van de verdere serie ofzo.

Naomi Watts

Los gezien van deze franchise dus, dan ben ik het met je eens. Deel 2 vond ik de beste van de reeks. Alleen prefereer ik wel dat ze Jill er dan ook op een bepaalde manier inschrijven.

Q Jones

Eigenlijk moeten ze al die games op nieuw uitbrengen ik heb namelijk alleen maar 4 en 5 gespeeld

Naomi Watts

Ze zijn nog steeds te koop, al vergt dat wel wat zoekwerk. Al hebben ze we lsemi-remakes gemaakt natuurlijk. Capcom doet best veel voor haar fans.

Q Jones

Ja maar gewoon een bundel waar ze alle 5 opstaan zou wel echt gaaf zijn daar wil ik best veel geld voor dokken want dat is het absoluut waard

@TrickySmalls:

Uncharted is al een Hollywood filmervaring op zich. Vooral deel 2. Maar ik zie het ergens ook nog wel gebeuren ja.

Ik zou RE 1 de remake voor de Gamecube wel willen verfilmen en dan blijf ik trouw aan het spel. Met S.T.A.R.S. Alfha-, Bravoteam, de mansion, het ontdekken van geheime kamers, het laboratorium en de Tyrant. Verder wil ik ook gebeurtenissen laten zien die je in het spel eigenlijk alleen maar in de dagboeken leest. En dan natuurlijk de zombies, MA-121 Hunters en die Chimera dingen. Tering, dat wordt waarschijnlijk helemaal nix!

Q Jones

Misschien als je het heft in eigen handen neemt en de film zelf gaat maken mijn zegen heb je

Frenkstarz

Speel eens Code Veronica voor de PS2. Krijg je een goed beeld van de spelopzet van de eerste 3 delen (aktie en puzzels) en het ziet er nog behoorlijk goed uit.

JacoBaco

Ik heb Code Veronica voor de Gamecube en daarvoor had ik hem voor de Dreamcast. Code Veronica behoort samen met deel 1 en 2 tot de beste Resident Evil games.

Frenkstarz

Klopt!! Maar heb niet zo heel lang geleden deel 1 nog eens uitgespeeld voor de grap op een regenachtige avond maar dat is in de huidige tijd wel tergend langzaam.......... Denk dat de jongere generatie (op wat liefhebbers na) dit niet meer kan boeien. Maar ik kan er naast zitten

Q Jones

Nou ik ben opgegroeid met een super nintendo en een ps 1 dus ik dnk dat het wel goed komt

JacoBaco

Op de psx is RE 1 erg statisch. Ik heb er eerlijk gezegd ook niet meer zo'n zin in, maar de remake op de gamecube is nog steeds een aanrader en RE Zero is eigenlijk ook heel goed bedenk ik mij nu ineens. Die vergeet ik altijd.

Q Jones

Toch vind ik deze film ook vet om maar even terug naar het topic te gaan

avatar van Zinema

JacoBaco schreef:

Nope, moet deel 4 op de Cube zijn al is 5 op de XBOX ook aardig. Van alle spellen straalt 4 de meeste angst uit, is het plot het sterkst en heeft 't de beste gameplay.

JacoBaco

De meeste vinden 4 de beste dankzij o.a. de vernieuwende succesvolle gameplay, sterk plot etc. Ik vind bij deel 4 alleen het begin het sterkst. Het middenstuk (in dat grote kasteel) vind ik helemaal niet zo bijzonder en het duurt te lang. Pas daarna op het eiland wordt het weer beter. De nadruk ligt net even teveel op de actie en te weinig puzzels. En stiekem mis ik de zombies in deel 4. Deel 2 is het best in evenwicht. Alleen ook toen klaagde al best veel mensen over de houterige gameplay en dat gezeur met de laadtijden als je ergens een kamer ingaat.