Genre: Misdaad / Drama
Met onder meer: Matthias Schoenaerts, Jeroen Perceval en Barbara Sarafian
Gesproken taal: Frans en Nederlands
Releasedatum: 26 mei 2011
Plot Rundskop
"My whole life I’ve known nothing but animals."
De jonge Limburgse vetmester Jacky Vanmarsenille wordt door een malafide veearts gevraagd om een deal te sluiten met een beruchte West-Vlaamse vleesboer. Maar de moord op een federale politieagent en een onverwachte confrontatie met een mysterieus geheim uit zijn verleden zetten een reeks gebeurtenissen in gang met verregaande gevolgen...
Jacky Vanmarsenille
Christian Fillippini
David Fillippini
Jean Vanmarsenille
Zebster
vrij zinloze discussie....De transformatie van Rundskop is zo extreem dat Schoenaerts onherkenbaar is en zijn normale persona totaal verdwijnt. Dus stoorde mij het accent geen enkel moment.
Dat Schoenaerts doorheen z'n rollen ook steeds zichzelf is, is ook al een vrij vreemde opvatting,, want dat zou inhouden dat je weet wie hij is in het echte leven, en als je wat mensenkennis hebt, weet je dat je mensen pas echt na lange tijd leert kennen.... soit, beetje vreemde discussie die onterecht afbreuk doet aan wat men met gemak de meest indrukkwekkende prestatie in een Vlaamse film ooit mag noemen.
Ben het daarmee gewoon absoluut oneens, het is en blijft 100% Schoenaerts. Zijn presence is doorheen zijn films is gewoon heel herkenbaar en da's hier zeker niet anders.
Het gemak waarmee dat gezegd wordt illustreert de gebrekkige kennis over de Belgische film. De laatste vijf jaar is de Belgische cinema ver boven dit soort filmpjes uitgestegen.
Sergio Leone
Dan vraag ik me af wat je dan wél verwacht van een acteur? Tuurlijk is Schoenaerts Schoenaerts, hij kan toch niet zichzelf helemaal veranderen?
Scratt
Hangt er misschien vanaf of hij moet doorgaan als Amerikaan/Fransman of niet. Anders is het gewoon Schoenaerts die Frans/Engels spreekt. Doet hij ook in Pulsar, had ik geen enkel probleem mee.
Dit slaat echt kant noch wal
. Als je een personage speelt moet je toch doorgaan als dat personage? Wat is acteren anders? Jezelf zijn maar ingestudeerde tekst aframmen? - om het maar even cru te stellen.
Schoenaerts zou toch ook nooit buiten zijn rol om dertig kilo aan spieren bijkomen en zich volproppen met bananen en tonijn? Elke transformatie (fysiek of verbaal) die een acteur ondergaat om gestalte te geven aan een personage is tot op zekere hoogte niet realistisch, want de acteur zelf zou dat persoonlijk uit zichzelf niet doen. Vandaar dat hij namelijk een acteur is.
Maar weet je... laat maar gewoon...
!
Zebster
"De laatste vijf jaar is de Belgische film ver boven dit soort filmpjes uitgestegen"... welke filmpjes dan?
Wat de prestatie van Schoenaerts bertreft, zelfs de buitenlandse, zie Amerikaanse,Franse,duitse pers spreekt van één van de sterkste prestaties van afgelopen jaar....
Er is een verschil tussen présence en persona trouwens.... Zijn présence is altijd enorm, maar je kan niet zeggen dat zijn prestaties dezelfde zijn. Zet bv. zijn rol in Smaak van de Keyser naast die in LOFT en dan Dennis van Rita en dan Any way the wind Blows, Pulsar, Rundskop.....Dan kan je alleen maar spreken van veelzijdigheid, lijkt me. Hij is altijd intens en palmt het scherm in, maar ja....das het kenmerk van grote acteurs denk ik dan.
Het is niet onrealistisch of onmogelijk om een persoon na een tijdje terug te zien en te merken dat hij enorm is aangekomen. Daarbij vond ik z'n gestalte ook niet afdoen aan de presence die hij doorgaans heeft.
Dat had ik dus wel met z'n accent. Ik zag Schoenaerts (weer), maar ik hoorde hem niet. Ik vind z'n stem/accents iets typisch wat bij hem hoort. Als hij in Pulsar Frans spreekt forceert hij dat ook niet door er één of ander vreemd Frans accent van te maken.
Meer is het niet en moet je er ook niet van maken/achter zoeken.
Films als Small Gods, Vinyan, Cannibal, 22 Mei.
Zebster
je gaat me toch niet vertellen dat die films beter zijn? Dan spreken we echt een andere taal. Die films zijn duidelijk experimenteler maar hebben in de verste verte noch de coherentie, uitpuring en vertelkracht van Rundskop niet.
Daar som je dan ook 3 oninteressante punten op ... met dat soort karakteristieken maak je mij niet bepaald blij.
AC1
Ik denk dat die punten wel belangrijk zijn voor mainstream movies ... of als je een groot publiek wil aanspreken.
Over de fotografie gesproken, ik heb de film niet gezien maar sommige shots doen me denken aan Scorsese's Raging Bull. Is de regisseur een fan?
Zeriel
De ondertiteling liet het afweten, waardoor de helft me is ontgaan. Het leek me verder wel een goede film. Groot minpunt is, dat de jongere versie acteurs helemaal geen gelijkenis vertonen met de oudere versies, waardoor moeilijk te volgen is wie nou wie was.
Rafke Pafke
Persoonlijk vind ik dat Schoenaerts het Sint-Truidens erg sterk neergezet heeft. Ik vind het in ieder geval een meerwaarde voor de film.
Het feit dat zijn vader van Eigenbilzen afkomstig was heeft hem misschien wel geholpen het Zuid-Limburgs goed neer te zetten.
Dead01
- 1976 stemmen
Deze onlangs gezien en snap niet wat volgens vele deze een goeie film is.
Matthias Schoenaerts zey hier wel een pracht acteer werk neer maar dat is het dan voor mij ook.
Deze acteur geeft hier echt het beste van zich, echt prachtig gedaan maar het verhaal vond ik op zich niet echt goed.
2 sterren en dat is voor de acteer prestaties van 1 acteur anders was dit echt een flop film voor mij geweest.
fappie
- 2005 stemmen
Heb er niet naar gezocht, maar zag zelf niet heel veel terug van die film. Scorsese heeft dan ook wel een hele andere stijl.
qwertzu
Erg vage film, psychologisch wel sterk, maar als totaal niet.
Had de hoge score hier gezien en daarom de film maar eens gekeken, maar kon me niet echt bekoren.
Vond het gewoon een vage film met erg veel losse eindjes!
Wel goed geacteerd, en mooi gefilmd, maar ook dat helpt niet het verhaal beter te maken.
Djumbo
Geweldige Schoenaerts.... film is knap gemaakt.... maar eigenlijk is dit niet "my cup of tea"
mister blonde
Nu voor 10 euro een mooie 2 disc dvd uitgave te koop, met o.a. 3 korte films als extra!
mister blonde
Net gekocht bij van Leest.
bol.com | Rundskop , Matthias Schoenaerts, Jeroen Perceval & Jeanne Dandoy | Dvd , deze uitgave is het, alleen bij van Leest dan de helft goedkoper dus.
filmliefhebber92
Ik lees dat er een boekje bij zit? Wat moet ik me daarbij voorstellen?
filmliefhebber92
Zo'n bladerding met beschreven pagina's.
Grapjas. Ik bedoel wat er in beschreven staat en of dat de moeite waard is.
mister blonde
Het is een boekje met foto's. Wel aardig, maar niet heel bijzonder. De korte films vind ik de grote attractie als je het hebt over de extra's. heb je direct Roskam's oeuvre compleet
mafkees
Was idd best een goede film,maar hij duurde mij toch zo'n 20 minuten te lang.
Heb wel even met Jacky van marsenille,mee gevoeld kreeg er zelf buikpijn van haha auw
Uitermate sterke film die erg herkenbaar het Vlaams/Waalse platteland neerzet en tevens een boeiend en realistisch probleem neerzet aangaande de hormonenmafia.
Die Schoenaerts kende ik totaal niet, maar WAT een memorabel personage zet hij hier neer zeg, met dat indrukwekkende voorkomen en die dode blik, geweldig.
Het hele ballbusters--> plotje met Lucia was niet echt iets wat me a) boeide en b) sterk uitgewerkt was, maar al met al een erg prettige film weer van onze Zuiderburen, die ik overigens ook veel liever heb dan de Mortier-achtige toestanden.
crowdsurfer
Nogal zwaar overroepen...
Je wilt blijven kijken maar eigenlijk is het niet eens een echt goede film
kimberlyVD
Nogal zwaar overroepen...
Je wilt blijven kijken maar eigenlijk is het niet eens een echt goede film
Het feit dat je wilt blijven kijken wil toch wat zeggen, niet dan?
En waarom is het volgens jou dan geen goede film?
Tarkus
De film is in het begin wat traag, en ik hoopte dat dat niet té lang zou duren want het zou gaan vervelen anders.
Maar eens er een hele belangrijke gebeurtenis gebeurt die mee het verhaal bepaald wordt de film pas interessant.
De rest van de film is dan wel boeiend en ben je benieuwd hoe het ganse verhaal zal aflopen.
Matthias Schoenaerts zet hier wel een indrukwekkend personage neer en hij doet dat met verve.
In vorige rollen van Schoenaerts vond ik hem altijd wat onduidelijk in zijn articuleren, en dus moeilijk verstaanbaar, zelfs in het AN, maar vermits alle acteurs hier een dialect spreken is dit niet aan de orde in deze film, de ganse film is ondertiteld, en dat is maar goed ook, want door de vele dialecten zou hij anders voor niemand verstaanbaar zijn.
Kortom: de film is ondertussen al meermaals met prijzen bekroond en dat is verdiend, maar het blijft toch een film voor een beperkt publiek, niet een kaskraker à la 'Loft' of dergelijke.
Kuwiel
Helemaal mee ens , in het begin wat traag , maar je blijft toch wachten , en dat wordt beloond !
De spanning loopt op , en het verhaal wordt interessanter.
Een redelijk goed verhaal en film

Vlaams misdaaddrama 'Rundskop' over illegale hormonenhandel in de veeteelt vanavond op televisie

Genoten van 'Ferry' op Netflix? Dan zijn deze Nederlandstalige misdaadfilms iets voor jou

Efter Brylluppet

Un Prophète
Misdaad / Drama, 2009

Sin Nombre
Roadmovie / Drama, 2009
boerderijchildhood traumaflanderssteroids maffiageweldveeboercriminal gangvengeancehormonesstolen carpolice informant violence