• 8.902.416 stemmen

Releasedatum: 29 november 2018

• Google Play Bekijk via Google Play
  • iTunes Bekijk via iTunes

Plot Niet Schieten

Bij de laatste aanslag van de Bende van Nijvel op de Delhaize supermarkt in Aalst op 9 november 1985 ziet de negenjarige David van de Steen hoe zijn ouders en zus voor zijn ogen worden neergeschoten. Hij blijft zelf zwaargewond en alleen achter. Grootouders Albert en Metje vangen hun kleinzoon op en hebben de loodzware opdracht om ondanks het grote verlies en verdriet, en vele onbeantwoorde vragen, hun kleinzoon een toekomst te bieden.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van EIGER3970

EIGER3970

Sterke prestatie van Jan Decleir, maar internationaal zou deze film niks voorstellen, alleen Belgen hebben hier een connectie bij. Ook niks nieuws onder de zon...

avatar van Picker

Picker

stratmans schreef:

treurig onderwerp, tiriestige film

Mee eens.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 1940 stemmen

De hoeveelheid aan goedkope pruiken in deze film stoorde mij enorm. Zo slecht gedaan.

avatar van Toontje G

Toontje G

Een indrukwekkend verhaal. Jan Decleir een geweldig acteur.

avatar van Gladiator72

Gladiator72

Wat een verhaal en de opa krijgt van mij 5 sterren

avatar van Rafasol

Rafasol

Een tweede keer gezien en toch weer een krop in de keel moeten verwerken. De typische mannenkrop die ontstaat uit woede en onmacht enerzijds en empathie anderzijds. Plus de aversie voor het politiek en ineffeciënt België zoals we het allemaal kennen, postjespakkers in een malafide bureaucratie. Wetende dat de antwoorden er zijn en ze ons wederom in ons gezicht uitlachen.

Bepaalde zaken in de film konden misschien iets anders aangepakt worden. Jonas Van Geel had ik zo gelaten, en al zeker niet in de volledige look van Regi Penxten. Leek alsof hij ieder moment 'Waar zijn die handjes?' ging roepen. Ann Tuts (Doortje) als non, vond ik ook grenzen aftasten bij een dergelijk thema, en dat heeft niks met haar acteerprestaties te maken.

Topprestaties van de grootouders natuurlijk, 2 toppers, en de broers Bakker ook weer sterk.

avatar van Flavio

Flavio

Zeer degelijke film met Decleir die nimmer teleurstelt, over de beruchte Bende van Nijvel, die zoals in deze film wordt gesuggereerd vanuit de rijksrecherche was opgezet om naar Russisch model false flag operaties uit te voeren om hun budget te vergroten- zo interpreteerde ik de woorden van Lepoudre tenminste (wie heeft ervan geprofiteerd?). Het wordt -gelukkig- in het midden gelaten of die lezing de juiste is, zodat het raadsel kan voortbestaan.

De film focust op een familie die zeer getekend is door de bende, waardoor de nadruk vooral op het drama komt te liggen. Soms zakt het wel wat in en de overgangen naar een nieuwe periode verlopen niet altijd even vlekkeloos- met name Jonas van Geel als volwassen David was een verkeerde castingkeuze. Al met al toch boeiend, en schokkend dat het onderzoek zo werd gesaboteerd-ervan uitgaande dat die details zoals het overhevelen van het onderzoek naar Wallonië kloppen.