Predators (2010)
Releasedatum: 29 juli 2010
Bekijk via Disney+
Plot Predators
"The hunt is on."
Royce (Adrien Brody) is een huursoldaat die met tegenzin een groep elite krijgers leidt, die zijn samengebracht op een vreemde planeet. Met uitzondering van een onteerde arts, bestaat deze groep uit koelbloedige moordenaars, zoals huursoldaten, gangsters en veroordeelden. Gaandeweg realiseren ze zich dat ze op deze planeet zijn verzameld met een duidelijke reden: ze dienen zelf als prooi…
Royce
Hanzo
Mombasa
Berserker Predator / Falconer Predator
DMDude
Gisteren afgekeken terwijl ik op mijn hometrainer zat.
Vermakelijke film. Niet slecht, maar ook geen topper.
Het orgineel is nog steeds de beste.
deicide
Veel en veel beter dan de films van AVP deel1 en 2.
Komt aardig in de richting van deel 1 wat natuurlijk niet te overtreffen is vind ik.
(Maar komt ook omdat dat toen echt helemaal nieuw was voor die tijd)
Kijkt lekker weg hij kon van mij nog wat spannender,aktie lekker.
Ik hoop dat er nog een vervolg op komt.
DjFrankie
Prima actiefilm, en mooi in beeld gebracht.
Dit is nou een lekkere vrijdagavondfilm.
Laat het vervolg maar komen
Captain Pervert
Leuke film, stelde niet teleur.
Geen al te best verhaaltje maar de vele verwijzingen naar het meesterlijke origineel maken dit goed. Ik wist dus niet waar de film zich afspeelde, wat de beleving van deze film enorm ten goede komt. En de plot summary op deze site opent er nota bene mee
Hetzelfde geldt voor Fishburne die halverwege ten tonele verschijnt. Leuke verrassingen.
Het principe van "one of everything" in een team wordt in deze film wel ultiem uitgebuit, van de obligatoire Yakuza tot de Latina aan toe. Dat maakt het allemaal een tikje intantiel maar de film heeft een aantal interessante twists die het toch wel meer dan waard maken om deze film eens te zien.
Het deel met Arnie blijft natuurlijk geniaal, maar van alle vervolgen en franchise crossovers (Alien) van de laatste jaren, vind ik deze toch wel het beste.
3.5 sterren
nightbreed
Vermakelijk, hoewel je aan het begin van de film natuurlijk precies weet wie predatorvoer zal worden en wie het zal overleven. Verder vond ik het acteerwerk vrij redelijk (meestal is het acteerwerk om te huilen in dit soort films) en de regie was goed. Na de totaal mislukte en kitcherige Alien vs. Predator-films was dit eindelijk weer een waardige opvolger.
Zeriel
Niet slecht voor een B-film.
Mooie stukken oerwoud, mooie opbouw tot het hoogtepunt als Laurence Fishburne ten tonele verschijnt, helaas duurt zijn optreden niet zo lang, en vandaar gaat de film bergafwaarts, met wat belachelijke plotwendingen, vooral de actie van die arts en wat ie zegt, dat ie psychopaat is en zich wel op deze planeet thuis voelt......dan mag het een B-film zijn dit is echt te dol.
Metalfist
They can hear you. Smell you. They see you
Afgelopen zaterdag was het weer eens filmavondje bij een kameraad thuis en die had nog deze Predators liggen. Ik heb zelf alleen maar het eerste deel gezien (lang geleden) en aan het tweede deel was ik zelfs nog nooit begonnen. De kameraad zei nochtans dat dit een uitstekend deel is in de reeks, hij is ook serieuze fan van de twee eerste films, dus ik vertrouwde er wel op dat dit een erg vermakelijk filmpje zou zijn.
Het is uiteindelijk iets tussenin geworden. Predators is op zich wel een leuke film maar op zich is er bitter weinig memorabel aan te vinden. Ik weet niet waarom maar het boeide me gewoon niet. Ik had er nochtans wel wat meer van verwacht want ik wist dat Rodriguez het script op zich naam. In dat opzicht had ik ook meer one-liners en testosteron verwacht. Want eerlijk is eerlijk, het is maar een zootje ongeregeld dat ten tonele komt. Vanuit de eerste film staan me nog altijd een aantal scènes van Schwarzenegger perfect voor maar dit is zo'n typisch geval van een hoop "stoere" en gekwelde personages dat nooit echt tot zijn recht komt. Gelukkig is het idee van de planeet wel erg leuk gedaan. Visueel zijn er een aantal erg mooie scènes te bekennen en over het algemeen zien de Predators er erg mooi uit maar daar blijft het jammer genoeg dan ook bij. Nochtans kan ik dit soort van all-star team meestal wel waarderen maar het blijft allemaal maar wat slapjes. Van veel personages vraag je je af waarom ze in godsnaam op de planeet zijn terecht gekomen (de rol van Topher Grace bijvoorbeeld) maar degene die er dan wel boven uitschieten, gaan direct dood. Iemand zoals Danny Trejo is zo'n personage dat je er zo lang mogelijk moet laten inhouden maar wat doet Rodriguez? Hij schrijft hem er bijna als eerste uit!
Ik had en heb nog altijd serieus mijn twijfels bij de rol van Adrian Brody. Ik ken hem van een paar filmrollen maar nergens weet hij echt een goede indruk na te laten, al staat The Pianist al wel maanden te verkommeren in mijn to-see kast dus dat zal binnenkort hopelijk veranderen. Soit, de reden waarom ik mijn twijfels had was omdat ik hem niet echt als stoere actieheld zag. De reden dat ik nog altijd mijn twijfels heb is omdat ik nog altijd niet geheel ben overtuigd. Oké, hij doet het nog niet zo verschrikkelijk slecht maar misschien hadden ze toch beter iemand anders voor de rol gekozen. Hetzelfde geldt voor Topher Grace trouwens. Die zal voor mij altijd onlosmakelijk zijn verbonden met Eric uit That '70s Show en hij slaagt er maar niet in omdat image af te schudden. Je kijkt precies nog altijd naar Eric en in de meeste scènes verwacht je dan ook Kelso of Donna te zien opduiken. De rol van Laurence Fishburne was trouwens wel erg leuk. Hij is nu niet echt perse één van mijn favoriete acteurs maar hij weet wel een vermakelijke rol op het scherm te toveren. Dat geldt natuurlijk ook voor Danny Trejo die hier wederom geweldig is. Blijft toch een geweldige B-film acteur, al moet ik hem echt eens dringend in Machete gaan opzoeken. Ook fijn om Mahershalalhashbaz Ali nog eens ergens in te zien verschijnen. Het viel me wel op hoeveel breder hij eigenlijk is geworden sinds die paar jaren in The 4400.
Ik startte deze recensie met een voldoende maar als ik er goed over nadenk, dan verdient de film dat toch niet. Het is allemaal nogal saai en met uitzondering van de Predators zelf en de effecten is er bijzonder weinig goed te ontdekken in dit derde deel, of vijfde als je de AVP meerekent. Danny Trejo is cool, de rest is het niet (al was Hanzo nog wel een uitstekende runner-up nadat Trejo stierf) maar daar blijft het bij. Misschien laten ze de reeks maar beter voor wat het is...
Pete_033
Misschien was Dwayne, The Rock, Johnson een betere keuze geweest als leidend persoon. Of zoiets als ze bij The Expendables hebben gedaan. Bijvoorbeeld van Damme een rol geven, zou ook een mooie koppeling zijn geweest naast de eerste Predator film.
paul83
Ik snap echt nog steeds niet waarom mensen vinden waarom Trejo zo geweldig is. Ik kan de man niet meer serieus nemen met zijn 65 jaar. Daarnaast kan hij niet acteren. Zijn stereotype personage had ook totaal geen nut om langer in de film te blijven.
@Peter_033
Wat is de link met van Damme en de eerste Predator? Dat hij een paar uurtjes het pak van de Predator (eerste design) aan heeft gehad? The Rock was inderdaad een goede keus, maar dan om erbij te hebben naast (een beter acterende) Brody. Ik had het team ook anders neergezet. De teamleden zijn allemaal wat te tam....
@Peter_033
Dat is inderdaad de link met van Damme met de eerste Predator film. Hoe klein die ook moge zijn. De teamleden (personages) in Predators zijn inderdaad allemaal veel te tam net als de Predators zelfs. Volgens de geruchten gaat Robert Rodriguez weer meewerken aan een vervolg of prequal op Predators dus er zal helaas geen verbetering komen in de teamleden of Rodriguez moet ons gaan verrassen maar het zullen hoogstwaarschijnlijk wel weer standaard Robert Rodriguez personages worden. Sommigen kunnen ook maar een 'iets' bedenken en voortborduren daar de rest van hun carriere op...
FunkStarr
- 1922 berichten
Aardige film nog, had er niet veel van verwacht. Echter niets vergeleken met het origineel.
Ninto
Origineel is natuurlijk een klassieker. Maar deze is zeker ook vermakelijk. Helemaal niet slecht!
erik1677
En nog steeds het legendarische 1e deel niet overtroffen.
By the way,ik vind het 2e deel ook geweldig, maar deze predators was het weer niet voor mij.
Men sprak over geweldig veel gore-elementen, maar persoonlijk vond ik dat nog wel mee vallen.
Nee....ik vond het maar matig allemaal.
Melvin Udall
Veelbelovend begin wat helaas het hoogtepunt blijkt te zijn...
Het geheel is niet onvoldoende maar je blijft toch vergelijken met deel 1 en dan blijkt al gauw dat die eerste toch wel van een ander niveau is. De personages spreken niet tot de verbeelding waardoor je je niet zo snel zal identificeren met een van hen. De tempowisselingen doen het geheel ook geen goed. Jammer want het blijft een bijzonder concept met unieke aliens.
erwku
mee eens
erwku
Binnen de context van het genre een prima formule film. Mooi gefilmd en een beklemmende sfeer.
Brody is even wennen, maar overtuigd redelijk met zijn opgezette Badman stem.
Predators is het enige juiste vervolg op Predator uit 1987 en verdiend niet beter. Immers Predator 1 was nou ook geen klassiek Meesterwerk te noemen.
Fijn dat ze de mooie partituren van het origineel gebruikt is, de muziek blijft sterk.
moviemafketel
- 19752 berichten
Predator is en blijft een klassieker 1e klas. Dit is maar een slap aftreksel.
tukkerstein
Niet slecht voor een B-film.
Een B-film? Weet je wel wat dat is? Die draaien over het algemeen niet wereldwijd in de bioscopen.
paul83
Inderdaad. Mensen gebruiken de term b-film veel en veel te snel. Hier even de definitie van een b-film:
"Een B-film is een film die wordt gemaakt met een relatief klein budget en (doorgaans) nieuwe of onbekende acteurs, die is uitgebracht met weinig publiciteit."
Saw is dus bijvoorbeeld een B-film. Wel een goede trouwens.
PEN15
We hebben ons ontieglijk verveeld. Gaat dit nou allemaal dezelfde kant uit als met Terminator? Die gast met die grote neus kwam beroerd over als hoofdrolspeler. Het leek alsof hij er alleen maar rond liep om slimme dingen te zeggen. Die gevangene (die alleen maar shit en fuck kon zeggen) was bloed irritant en die yakazu man liep er een beetje bij als een slechte charles bronson spoof uit death wish. Als er iets is wat filmmakers niet meer snappen dan is het wel dat de kijker sympathie moet krijgen voor de slachtoffers. Het had niks van sfeer en spanning om het lijf, vanaf het moment dat die groep nog maar net rondvliegende boomstammen gaat ontwijken had ik mijn vertrouwen op een goede predator film al verloren. Daarna liepen ze er ook fluitend bij wanneer ze hebben ontdekt dat ze op een vreemde planeet zitten De predators straalden ook nooit die onkwetsbaarheid uit als in de Arnie film.
Wat goed voor deze film was geweest, was als Brody zo'n Predator te grazen nam en dat die Predator dan krijste: Who the HXXL are you? I'm Batmaaaaaaaaaaaaaaan.. lol. Maar serieus, waarom die schorre Batman stem? Batman misvormde zijn stem opdat Bruce Wayne onherkenbaar zou blijven, maar wat is het nut hier dan?
paul83
Zo praat de beste jongen in bijna al zijn films. Hij misvormd zijn stem niet.
moviemafketel
- 19752 berichten
Ik weet ook nog steeds niet goed hoe zijn stem echt klinkt hoor. In the Pianist heel ingetogen, in The Village speelt hij e dorpsgek en hier dan weer de stoere marinier. Als ik zijn stem zou moeten nadoen zou ik niet weten waar te beginnen. Een Sly, Gibson of Arnie hebben hele bekende/pakkende stemmen bijvoorbeeld.
paul83
Hij zat een keer in Punk'ed en daar had hij ongeveer dezelfde stem als in Predators. Misschien dikt hij het ietwat aan.....
Pete_033
Misschien eens een intervieuw met de man beluisteren op youtube om er achter te komen
biggy
Als grote fan van de predator films heb ik deze film een maand of wat terug in de bios bekeken en onlangs op dvd.
De orginele predator heb ik grijs gespeeld en blijft leuk om te zien.
Predators kan echter niet bij het niveau van de orginele Predator in de buurt komen.
Het begin is wat mij betreft het hoogte punt van de film
Toch zeker wel een goede film met een prima sfeer.
Deze film heeft een net wat andere uitgangspunt dan de predator film.
Maar hindert niet, er werd ook goed geacteerd en zag er verder prima uit.
3,5 ster
yellowflag
b-film. kan niet tippen aan 1e en 2e. AVP 1 en 2 vind ik nog beter dan dit geval. Jammer...
Gang_Star
De opening is nogal aan de saaie kant naar mijn mening. Duurt even voordat de film op gang komt. Daarna biedt het wel redelijk vermakelijke actie. Brody vond ik niet geschikt voor de leading role, en vooral de bijrollen van trejo en fishburne... erg matig.
Desondanks krijgt deze film een hele nipte 3*.
pierrrke
Begon heel sfeervol, voelde zelfs aan als predator 1, wat gespierde patsers (minder als in 1 wel ) , vrouw die er wat voor spek en bonen bij loopt, en de minigun natuurlijk. De intrede van de personages is dan ook heel leuk, en het voelt ook heel spannend aan, je weet gewoon niet wat er zich verschuild in de struikjes. maar als dan eenmaal de 'zogezegde' jacht begint met de zeer zwakke hondjesvalt de hele spanning weg. Het wordt gewoon te rommelig, de kills zijn ofwel mooi maar gejat uit deel 1 bv. ruggegraat uittrekken,en dat was dan ook de enigste predatorwaardige kill, ofwel waren de kills zeer zwak bv. de dood van trejo die je niet eens zag vaak waren ze ook slecht in beeld gebracht. Een teleurstellend einde, dan waren de eindes van alien vs predater 1+2 ,nog meer epic. en dan die laatste zin van brody: " hoe komen we nu van deze kutplaneet af " bijzonder zwak, dat had arnie heel wat beter kunne zeggen.
En voor de rest, het design van die nieuwe predator was ik positief over verrast, wat was me dat weer een ugly motherfucker
Toch veel te matige film.

Predator: Killer of Killers
2025