• 9.373.452 stemmen

Gesproken taal: Engels, Spaans en Russisch

Releasedatum: 29 juli 2010

Plot Predators

"The hunt is on."

Royce (Adrien Brody) is een huursoldaat die met tegenzin een groep elite krijgers leidt, die zijn samengebracht op een vreemde planeet. Met uitzondering van een onteerde arts, bestaat deze groep uit koelbloedige moordenaars, zoals huursoldaten, gangsters en veroordeelden. Gaandeweg realiseren ze zich dat ze op deze planeet zijn verzameld met een duidelijke reden: ze dienen zelf als prooi…

dominion schreef:

Deze film had ik ook op het grote scherm gezien en ik was zeker niet teleurgesteld.

Ik ben ook een groot fan van Predator dus dat scheelt ook.

Vond het ook heel leuk dat Trejo hierin meespeelt maar wel jammer dat hij zo snel dood ging.

De kills waren ook weer lekker bruut en de special effects zagen er goed uit.

Wel jammer dat ze Adrian Brody als hoofdrolspeler hadden gekozen omdat ik hem ook niet zo een goede acteur vind maar in deze film speelde hij wel goed dus blijkbaar had hij er zin in.

Hij was ook heel spannend en zit vol actie.

5,0

Een 5.0, dan was het dus een meesterwerk in jou ogen. Ben zelf een groot fan van de eerste 2 Predator films maar vraag me af of we wel dezelfde film hebben gezien

avatar van Ant

Ant

Keek lekker weg, maar kan niet tippen aan de klassieker.

avatar van Stu-Pot

Stu-Pot

Gezien de synopsis hierboven heb ik het één en ander gemist in deze film. Thuisplaneet? Mega-Predator? Soit, deze film waar ik al maanden naar heb uitgekeken bleek dan toch niet wat ik hoopte. Het eerste gedeelte van de film is best sterk, al vond ik de kennismakingen van de personages nogal flauwtjes. De aanwezigheid van Danny Trejo doet enorm deugd maar verdomd spijtig dat 'ie er als eerste tussen uit ging. Maar de film stort plots helemaal in elkaar. Geen spanning, geen dreiging (zoals perfect in Predator voelbaar was) maar bovenal geen memorabele quotes/scenes die bovengenoemde in overmate had. De diversiteit qua personages helpt de film ook niet bepaald. Tja, de film leek naar het einde toe meer op Alien vs. Predator. 3 Predators die komen jagen, the enemy of my enemy is my friend en de verschrikkelijke co-up tussen Brody en de nogal wazige Predator. Wat dan bij mij wel in het oog sprong waren de coole outfits van de Predators. Creepy is het wel, alleen komt het niet altijd zo over op de kijker. Het einde is het slechtste deel van de film. Topher Grace die een hele film een leuke rol neerzet verandert in een gek, niets mis mee maar wederom is het de manier hoe het gebracht word. De confrontatie tussen de laatste Predator en Brody vond ik wel geslaagd. Spijtig is het wel dat de vrouw en Brody het moesten overleven. 2.5*

Vraagje: Wie stelde die vastgebonden Predator voor? Een vriend zei dat het de Predator was uit Predator 2 maar dat betwijfel ik. Iemand die het wel weet?

Stu-Pot schreef:

Het was de originele predator van deel 1. Uiteraard alleen het design.

paul83 schreef:

Het was de originele predator van deel 1. Uiteraard alleen het design.

Ik vind dat design mooier dan de nieuwere Predators. Het is erg jammer dat Stan Winston, bedenker en maker van de Predator, veel te vroeg is heen gegaan ben benieuwd wat die man had bedacht voor deze film.

Pete_033 schreef:

Ik was ook benieuwd. Maar het originele design nog steeds de beste inderaad. Jammer ook van Kevin Peter Hall aangezien dat ook een reus was in vergelijking met de acteurs die de Predators nu spelen. De mimic was ook allemaal van veel hoger niveau.

avatar van Chappi_12

Chappi_12

Ant schreef:

Keek lekker weg, maar kan niet tippen aan de klassieker.

100% mee eens!

Die "jachthonden" vond ik grafisch onder het niveau.

avatar van Cleanshot

Cleanshot

Verhaallijn was simpel met hier en daar wat onvolkomenheden.

Relatief weinig beelden gezien mbt de predator himself.

En mbt relatie tussen predators onderling is niet echt goed uitgewerkt.

Bijna allemaal onbekende gezichten in de cast. Acteerwerk vond ik niet slecht, maar zeker ook niet echt sterk. Vermakelijk en enigszins jammer dat ze er niet meer van gemaakt hebben.

avatar van krosnicky

krosnicky

goeie film simpel verhaal maar goed bedacht kvon het wel jamer dat Danny trejo en Laurens Fishburne er heel kort in kwamen . Had wel verschoten van adrien brody hij speelt gewoonlijk veel van die zachte rollen nu was hij opeens een actie held met clint eastwood stem machtig ! .

zeer goeie film van hem beter dan deel 1 en 2 hopelijk komt er nog een vervolg

avatar van Chrisseh

Chrisseh

Vermakelijk filmpje maar zeker niet meer. Het begin is nog wel het leukst als je ziet wat ze bij elkaar hebben kunnen scharrelen (boze Rus, grote Afrikaan, enge Mexicaan plus natuurlijk de onmisbare chick-with-guns). Brody vond ik nog niet eens zo heel slecht; maar dat kan natuurlijk ook omdat ik geen enorme Predator fan ben (en dus ook niet per se van mening ben dat de leider een groot blok spierbundel moet zijn). Vooral in het begin vind ik zijn 'lonely-wolf' attitude nog wel geloofwaardig.

Jammer hooguit dat de film veel losse eindjes en soms gewoon lui overkomt. Nu snap ik dat in een actie/sf - film niet de per se de nadruk op een perfect uitgedacht verhaal hoeft te liggen, maar als de hele achtergrond te niet wordt gedaan met een "it doesn't matter what happened, or why. Only question is, how do we get out?'' , vind ik wel erg slapjes. Verder voegt Fishburne niets toe, en heeft "That 70s Show " ervoor gezorgd dat Topher Grace een stuk beter zijn best moet doen wil ik hem niet als Eric Forman aanzien. Hij gebruikt zelfs dezelfde mimiek, dezelfde 'delivery' als soms bij zijn grappen in die show. Verder vond ik die twist ronduit nergens op slaan... Dus wat, hij was uiteindelijk een psycho die zich lekker thuis voelt op een wereldvreemde planeet? Meh.

Maar, uiteindelijk heb ik me nog best vermaakt. Lekkere film voor in de vakantie.

avatar van Hauer_Paul

Hauer_Paul

Een geweldige actie/sci-fi die na het slappe optreden van de Predators in de films AVP en AVP2 fijne herinneringen oproept aan de klassieker met Arnold Schwarzenegger en diens vervolg. De actie is super, er is genoeg bloed en gore aanwezig en de originele soundtrack van Alan Silvestri is een mooie hommage aan de klassieker. Wat mij betreft een geslaagde reboot van een fantastische franchise.

avatar van Mr. Green

Mr. Green

Ik had me op het ergste voorbereid, maar ik moet zeggen dat ie me 100% meeviel.

Alleen bij Brody als macho-man zet ik toch af en toe mijn vraagtekens.

Buiten dat: Leuke actie, toch nog iets van een “originele” twist in het verhaal, en het gaat in een in lekker tempo.

Cleanshot schreef:

Verhaallijn was simpel met hier en daar wat onvolkomenheden.

Relatief weinig beelden gezien mbt de predator himself.

En mbt relatie tussen predators onderling is niet echt goed uitgewerkt.

Onbekende gezichten? Trejo, Fishburne en Brody zijn geen kleine jongens in de filmindustrie. Verder Topher Grace en de Rus ook niet...

Overigens eens over de relatie van de predators onderling en de screentijd.

Pete_033

2010 is om en dus de conclusie: Predators de meest teleurstellende film van 2010!

avatar van Tarkus

Tarkus

Goede actiefilm die wat meer lijkt op het eerste deel dan het mindere 2de.

Dat 20 jaar na het 2de deel deze film betere special effects zou hebben leidt geen twijfel, het ziet er allemaal stukken beter uit.

Met Adrien Brody haalt men een grote naam binnen, maar ik had mijn twijfels met Brody als actieheld, je kan hem toch moeilijk wat betreft fysiek gelijkstellen met een Arnold Schwarzenegger in zijn topperiode, maar uiteindelijk viel het nog best mee. En dat geldt voor de ganse cast trouwens.

Ik weet niet of men hier nu nog een vervolg gaat aan breien, maar als men dat doet, een iets beter scenario graag.

Toch heb ik me wel vermaakt met deze actieprent waar aardig wat vaart in zit.

avatar van White Trash

White Trash

Een wel aardige film die niet in de buurt kan komen van het origineel. De cast uit het origineel was toch veel meer macho dan wat hier rondloopt. De spanning uit het origineel wordt echt nergens gehaald maar dat zal er ook mee te maken hebben dat de predator toen nog onbekend was. Verder viel me op dat sommige scenes zowat rechtstreeks uit het origineel waren overgenomen. wat ook merkwaardig was dat op het eind wel dat vliegtuig van die alien ervandoor gaat maar brody niet aan boord zit. wie bestuurd dat ding dan. Toch vermakelijk ben benieuwd of er nog een vervolg komt. Misschien een totale oorlog tussen het predator ras en de mens. Of mens en predators samen vs aliens in een oorlog.

avatar van film88888

film88888

Predators is een heel knap en stoer 3de deel.

Adrien Brody als macho, en komt lekker stoer over, en doet wel wat hij moet, alleen soms hier en daar vond ik hem niet wauw acteren, maar dat stoorde me zeker niet.

Daarnaast nog grote namen als: Danny Trejo, en Fishburne, en zelfs achter de schermen zat onze grote meneer Robert Rodriguez.

Nimród Antal heeft heel veel gestolen van Predator uit 1987, maar dat is ook weer niet storend voor mij. O.a. de gave Predator muziek, en paar de zelfde scenes, en quotes, en zelfs de jungle.

Gave special effects, en coole stunts.

Genoeg gore en splats door heel de film, maar dat was te verwachten als we zien wie er de Executive producer is.

Lekkere wegkijkende snelle actiefilm dat net een mooi voldoende 4,0 sterren verdiend.

film88888 schreef:

en zelfs achter de schermen zat onze grote meneer Robert Rodriguez.

Je bedoelt zeker in kilo`s want zijn basis verhaal waarop deze film is gebasseerd is wel erg ZWAK!

avatar van film88888

film88888

Pete_033 schreef:

Ieder zijn mening he. Rodriquez weet me altijd met zijn werken te verzadigen, en hij zal me toch niet zo heel snel kunnen teleurstellen.

avatar van psychopath

psychopath

Ik kan hem niet meer zien, als je eenmaal op die neus van brody let blijf je het zien ><

film88888 schreef:

Dat had ik eerst ook bij R maar vond Machete en Predators toch allebei wel erg zwak.

avatar van 009

nergens origineel...!!!

wat een bagger!

pff...

rodriguez had hem moeten regisseren!!!

geen deel II, enkel en alleen als Rodriguez is!!

009 schreef:

rodriguez had hem moeten regisseren!!!

geen deel II, enkel en alleen als Rodriguez is!!

Denk dat het dan niet veel beter wordt/was geworden. Het is duidelijk een verhaal van Rodriguez. En als producent had hij al veel inzeg.

avatar van Lennert

Lennert

Leuk, maar toch minder dan ik verwachtte. In vergelijking met de Alien vs Predator films is het in ieder geval WEL een stuk aangenamer, gewelddadiger, beter geacteerd en beter gecast. Wat echter wel jammer is, is het feit dat de film nergens zo fijn hard en bloederig wordt als bij de eerste twee films in de reeks het geval was.

Toch ben ik met name over de cast zeer tevreden. Topher Grace kan ik bij That 70's Show niet uitstaan, maar hij speelt hier voortreffelijk. Trejo, Fishburne, Braga en Taktarov hadden ook sterke rollen, maar het was toch Brody die me verbaasde met zijn badass rol. Niemand overtreft Arnold als het op gaafheid aankomt, maar Brody was wel een vele malen meer realistische soldaat dan de governator. Zijn personage was iets te intelligent, maar zijn lichaamstaal (en bouw) klopte helemaal en hij heeft ook nog eens het gaafste eindgevecht tegen een Predator uit de hele reeks.

De actie zat verder wel goed, wat explosies, wat afgehakte ledematen, zelfs een interessant zwaar-gevecht, maar het had allemaal wat bloederiger gemogen. Waar zijn de gevilde lijken en bloed spuitende wonden? Het ziet er nu allemaal redelijk uit, maar nog steeds een beetje tam.

Het script was verder aardig, al sloeg het hele subplot van de grote en kleine predators zo goed als nergens op. Daarnaast was de achtergrond van de planeet zelf ook behoorlijk saai, ik had toch graag wat meer futuristische landschappen gezien.

Al met al had het een stuk beter gekund, maar ook zoveel malen erger. Predators blijven leuke vijanden met een fijn arsenaal aan wapens, dus daar zal het niet aan liggen. Toch is het voor mij Brody die de film redt van een compleet gemiddelde score, ik had niet verwacht dat hij zo'n badass kon neerzetten.

Pete_033 schreef:

Teveel personages en Predators bedoel je?

paul83 schreef:

Teveel personages en Predators bedoel je?

Nee alleen de karakters van de personages vond ik niet zo goed gekozen. Ze komen overduidelijk uit een Rodriguez film. Wat ik ook erg jammer vond is dat het 'coolste' personage als eerste eraan gaat.

Teveel Predators is niet verkeerd maar waarom 'Mega' Predators

Ik vond ze er veel minder uitzien dan de originele Predator.

Voor de rest wat ik al tig keer heb gezegd: slecht verhaal, totaal geen spanning, geen moment het gevoel dat ze worden opgejaagd enz...

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

De Lost-achtige eerste helft van Predators vond ik best aangenaam, maar naar het einde toe verzandt de film steeds meer in onnozelheid wat mij betreft. Ook op visueel vlak is het allemaal niet veel soeps. Leuke locatie nochtans, maar die wordt niet al te geïnspireerd in beeld gebracht. Weinig inspiratie ook bij de acteurs, hoewel Brody er voor mij nog wel mee door kon. Al bij al een redelijk vlotte wegkijker, goed voor 2,5*.

avatar van Bobby Digital

Bobby Digital

Predator 2, AVP 1 & 2 hadden ze wel weg kunnen laten eigenlijk. Dit deel sluit wel beetje aan op Predator 1 vind ik.

Bobby Digital schreef:

Omdat dit deel zich weer in de jungle afspeelt zeker. De Predator is niet synoniem aan de jungle. De Predator is een jager en als dat nou in een jungle is of in een stad zoals Los Angeles dat maakt niks uit. De jungle daarentegen is natuurlijk wel een mooie locatie voor een Predator film maar dan moeten de filmmakers er wel goed gebruik van maken wat ze in het eerste deel wel deden maar in deze Predators totaal niet. Deze had net zo goed in een dorpje kunnen afspelen.

Persoonlijk vond ik het tweede deel ook erg goed. Beter dan dit deel.

Het grootste mankement aan films met daarin de Predator na de eerste twee delen is de manier van bewegen door de Predator. In de eerste twee delen werd de Predator gespeeld door Kevin Peter Hall die dat geweldig deed. Hij gaf de Predator een persoonlijkheid. In de delen daarna vond ik de Predator veel te houterig neergezet.

avatar van Boeikens

Boeikens

Prachtige sequel van de Predatorreeks.

Uiteraard niet meer met de hoge impact van het origineel, waar iedereen met spanning zat te wachten op de identiteit van de vijand. Maar toch prachtig uitgewerkt. Het idee rond de jachtpartij, feit dat de intelligentie van de mens van tel is in de jachtpartij, de jachthonden, de verschillende karakters, de predators... allemaal mooi weergegeven met een goede sfeer, genoeg actie en redelijke spanning.
Enkel spijtig voor de korte rol van Trejo, en het intermezzo van Fishburne vond ik minder geslaagd. Het nam wat vaart weg uit de film.