• 9.379.424 stemmen

The A-Team (2010)

Avontuur / Actie | 117 minuten / 133 minuten (extended cut)

Genre: Avontuur / Actie

Speelduur: 117 minuten / 133 minuten (extended cut)

Alternatieve titel: The A Team

Geregisseerd door: Joe Carnahan

Met onder meer: Bradley Cooper, Liam Neeson en Sharlto Copley

Gesproken taal: Duits, Engels, Spaans en Frans

Releasedatum: 10 juni 2010

Plot The A-Team

"There Is No Plan B"

Een groep Irak-veteranen is op de vlucht voor het Amerikaanse leger. Deze groep, die bekend staat als 'The A-Team', probeert zo snel mogelijk hun naam te zuiveren, omdat ze ten onrechte te boek staan als gevaarlijke criminelen. Ze worden beschuldigd van een ernstige misdaad die ze niet begaan hebben.

John „Hannibal“ Smith

"Howling Mad" Murdock

Bosco "BA" Baracus

Templeton "Faceman" Peck

Charisa Sosa

General Morrison

Thorak

Uiteraard is smaak persoonlijk, maar dit ging mij echt te ver in vele opzichten en ik kan me ook écht niet voorstellen dat mensen die ouder dan 10 jaar zijn, scènes als de tankscène kunnen waarderen. Zoals ik eerder al meldde vond ik het verhaal dan nog het enige punt dat niet zeer beroerd was, verder alles wel.

Ik durf toch wel oprecht te zeggen dat dit de slechtste film is die ik ooit gezien heb. En ik heb toch aardig wat films gezien en ook een hoop slechte films.

Opzich eigenlijk wel een knappe prestatie om met een A-budget en enigsinds A-acteurs een film maken die zelfs de beroerdste B-film verslaat!

In de Flop-100 staat Barbwire op 9, die film is zo heel erg veel beter dan The A-team!!

avatar van El ralpho

El ralpho

Thorak schreef:

Volgens jouw theorie zou ik dan dus deze film helemaal geweldig moeten vinden... niets is echter minder waar. Wat jij als hoogtepunt van de film noemt noem ik het totale dieptepunt van de film. Ik was ook niet echt een hele grote fan van de serie maar die is vergeleken deze film bijzonder realistisch. Ik mistte toch wel de A-team ombouw projecten, die ene scène in deze film vond ik niet heel erg zoals in de serie. Ik hou heel erg van over-the-top aktie en films als Shoot 'em up, Crank en The Expendables vind ik dan ook helemaal geweldig maar dit is echt te triest voor woorden. Tot voor kort vond ik Wanted zo'n beetje het diepte punt van de moderne aktiefilms, maar die is ruim verslagen door The A-team.

Het mainstream publiek wel ja. Maar niet iedereen hoeft altijd per se dezelfde smaak te hebben. Alle films die jij nu opnoemt als sterke over- the-top-films vind ik ook stuk voor stuk geweldig, maar Wanted bijvoorbeeld ook. Het ligt er maar net aan welke over the top je kan waarderen en welke niet. Heb ook negatieve kritieken over the expendables en shoot 'em up gehoord waar ik het totaal niet mee eens ben. Ik zelf vind The losers en The island ook 2 pretentieloze toppertjes, velen kunnen dat bijvoorbeeld ook niet begrijpen omdat de films als te simplistisch worden gezien. Maar dat iedereen hier boven de 10 niet van kan genieten vind ik een understatement. Simplistisch en onrealistisch hoeft niet gelijk aan een wanproduct te staan. Ben zelf 23 en met verstand op nul kon ik hier prima van genieten. Het is maar net hoe serieus je het allemaal neemt..en jij bent volgens mij ook niet iemand die hier over valt de titels die je opnoemt in mijn achterhoofd houdende, maar dan is dit misschien niet jou soort over the top?

Off-topic: Aangezien jij schijnbaar veel van dit soort films checht ken je misschien nog enige tips voor leuke titels die dezelfde stijl als bovengenoemde films hebben? kan zelf namelijk ook zeer goed van dit genre genieten

avatar van Nastaroth

Nastaroth

Thorak schreef:

Dus je hebt nu het recht om mensen die ouder als 10 jaar zijn te beledigen ?

Omdat de film in jouw ogen niet goed was oké

Overdrijven is ook een vak waar jij heel erg goed in bent

Je kan je mening ook op een normale manier geven.

Thorak

Mischien eerst nog een keer GOED lezen wat er staat.

Als jij je al door zo'n opmerking beledigd voelt moet je echt hulp gaan zoeken en je vooral niet fora vervoegen.

Mijn mening is ook alles behalve overdreven, de film des te meer en zeker té veel.

avatar van verhulsdonck

verhulsdonck

Voor een remake was hij goed. Hij was erg vermakelijk en actie spatte er vanaf. Net als vroeger werd natuurlijk bijna niemand geraakt en was alles over de top. Maar vroeger was de A-team ook over de top nu, echter zijn er nu visueel meer mogelijkheden. Vroeger zat het a-team opgesloten in een schuur en kwamen ze eruit met een tank Dat soort over de top hoort nu eenmaal bij de A-team.

avatar van W.M.J.M

W.M.J.M

Was dat nu 'donald draper' van Mad Men op het einde?

avatar van Noodless

Noodless

Beter dan ik verwacht had ! Natuurlijk over the top ( maar dat was vroeger met de serie even goed ), maar nu met nog meer actie en ontploffingen ( aangepast aan de tijd ). Ik was vooral benieuwd ook hoe de legendarische personages werden ingevuld. En dat viel uiteindelijk nog wel mee. De acteurs deden hun best. Het is sowieso een heel moeilijke opgave om de vroegere acteurs te vervangen.

Toch prima vermaak voor zijn genre. 6,5/10

avatar van mvd1968

mvd1968

halverwege uitgezet. Saai, voorspelbaar en weinig humor.

Jammer van deze goede cast

avatar van Theunissen

mvd1968 schreef:

halverwege uitgezet. Saai, voorspelbaar en weinig humor. Jammer van deze goede cast

Saai ? Volgens mij gebeurde er zeer veel en zat er meer dan voldoende actie in. Mag ik misschien voorzichtig concluderen dat je niet echt een liefhebber bent van actiefilms (mede ook omdat ik zag dat je The Expendables een laag punt gaf) ?

De kritiek van voorspelbaar snap ik eigenlijk niet want de serie was toch ook altijd zo voorspelbaar als maar wat ! De kritiek met humor ben ik met je eens, er zat niet echt veel humor in en in de serie was Murdock grappiger dan in deze film.

Thorak

In de serie was álles beter dan in deze film...

Wat is je conclusie bij mij dan?

The A-team 0.5*

The Expendables 5.0*

avatar van DiKKe_OsCaR

DiKKe_OsCaR

• 2034 stemmen

Onverwachts toch erg leuk! Ontzettend over the top, met hier en daar lekkere humor erin! Eigenlijk was heel het genre anders dan de serie, waardoor ik het ook als een op zichzelf staande film ben gaan bekijken.

De eerste minuten is even doorbijten, maar daarna wordt het erg goed. Nipte 4 sterren, maar 3,5 sterren is net te weinig.

Thorak

De eerste minuten doorbijten? Ik vond juist het stukje tot dat ze in de helicopter stapten nog wel te pruimen, daarna helemaal niet meer. Helaas was dat alleen maar de eerste 5 á 10 minuten

avatar van rayman

rayman

Waardeloze film, een belediging van het "oude" A-team.

veel te veel over de top, deze film hadden ze veel beter kunnen maken.

Thorak schreef:

In de serie was álles beter dan in deze film...

Helemaal mee eens.......

avatar van Bandito

Bandito

Hoi, ik ben hier nieuw en heb een account aangemaakt, omdat ik veel films kijk en het met de meningen vaak niet eens bent.

Daarom is het ook zo leuk

The A team, veel van verwacht, maar na een aantal reactie's hier gelezen toch weer iets minder.

En...........ja dat klopte ook, wat een slechte film is dit!!

Duidelijk dat er veel met de computer is gemaakt, vooral die scene's met die containers op het eind....whaaaaaaaaa wat slecht.

Een half puntje voor de moeite, maar meer ook niet.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Grappige film, past helemaal in de 'Over the Top" jaren '80 actiefilm revival die we dit jaar beleven en doet imo ook zeker niet onder voor bv The Expendables.

The A-Team is werkelijk geen seconde serieus te nemen maar goed dat was de originele TV-serie natuurlijk ook al niet. Het beperkt zich tot pretentieloos popcorn vermaak, en zo hoort dat.

Met de TV-serie heeft het trouwens niet zo heel veel te maken slechts een aardige knipoog her en der doet enig jeugdsentiment bij mij herleven. Ter info, ik had alle A-Team action figures, een levensgrote poster van BA boven m'n bed hangen, de gele en rode plakplaatjes in een album, ik zat voor de TV gekluisterd toen de TROS het bezoek van The A-Team uitzond op TV en als we buitenspeelde met vriendjes was ik meestal Murdock En ondanks dat neem ik het deze film niet kwalijk dat ze van mijn favoriete jeugdserie een remake hebben gemaakt. Ik heb me prima vermaakt wel...

Denk wel dat de makers er beter aan hadden gedaan wat dichter bij het bronmateriaal te blijven. The A-Team waren toch een beetje de '4 samurai' van de jaren '80. Nu is het toch net iets te veel een standaard clubje All American Heroes naar mijn smaak. De rollen worden wel heel aardig vervuld alleen BA kan me niet zo bekoren (veels te suf) en godallejezus wat ziet Jessica Biel er strak uit in deze film

3* leuk bevonden dus.

avatar van jipt

jipt

Thorak schreef:

Haha geniale scène juist, degene die een soort remake van de serie verwachten worden mooi bedrogen.

Over de top, idioot filmpje, met je oude A-Team vrienden. Vond BA te minste van het hele team, hij mistte zijn kettingen ook. Murdoc was het coolste. Actie was volledig over de top en heel erg genietbaar, beste scènes zijn de openingsscène en de scène met de tank . Film gaat verder razend snel en de actiescènes zijn erg goed gemonteerd, I love it when a plan comes together, zeer goed omgegaan met deze A-Team quote. Film had zeker meer waardering gekregen als de A-Team fans niet zo in het verleden zouden leven en wat meer in het nu. Zelf neig ik nog naar een halfje omhoog, en laat het vervolg maar komen!!

avatar van Stephanovic

Stephanovic

Vermakelijke film, niet echt de oude A-Team stijl maar grappig niettemin. Natuurlijk het is wat overdreven, maar dat was het altijd al. Aantal erg humoristische momenten zoals de Freedom Speech van Murdoch en de landing in Duitsland werken goed voor de lachspieren. Verder gewoon een fijne wegkijker.

avatar van Beffrey28

Beffrey28

Thorak schreef:

Mischien eerst nog een keer GOED lezen wat er staat.

Ja, en in de Expendables is helemaal niks ongelooflijk onrealistisch. Je maakt je kritiek steeds ongeloofwaardiger. Ik zou jou eerder gaan vergelijken met een 10-jarige....die schreeuwen ook altijd welles-nietes pfff..

avatar van bennie jolink

bennie jolink

verhulsdonck schreef:

En die tank was gemaakt van tomatenblikken en een oude onderbroek. Vervolgens werd de tank gebruikt om een arm omaatje en haar knappe kleindochter te redden van de gemene dorpssheriff.

Met uitzondering van de vier namen van de hoofdkarakters kon ik persoonlijk geen enkele overeenkomst vinden tussen deze film en die oude serie. Erg jammer, gemiste kans. Ze wilden er perse een hedendaagse actiefilm van maken vol computer onzin. Prima maar noem het dan geen A-Team.

Miami Vice heeft bewezen dat het best mogelijk is een ode aan een jaren 80 serie te maken die ook nu nog cool is. The A-Team? Snel vergeten.

avatar van paul83

paul83

bennie jolink schreef:

Nou, Miami Vice vond ik juist niet een ode aan de serie. De beste ingredienten waren ze vergeten: mooie wijven, de krokodil en de gehele zomerse sfeer.

Deze film is ook meer een introductie van het team zelf.

Thorak

Miami Vice vond ik ook niet geheel geslaagd, maar vele malen beter dan dit wanproduct.

avatar van nilsal

nilsal

Thorak schreef:

Wat een zeikstraal zeg en een cijfer dat compleet niet in verhouding is (ook niet met je eigen stemschaal, kom op; een 0,5 en een andere over the top film als Sahara een 4,5?). Jammer dat het gemiddelde van films door dit soort stemmen totaal niet goed de kwaliteit van een film weergeeft.

Maargoed.. wat mij betreft is the A-team een fijne, simpele actiefilm met genoeg spektakel. Misschien heb ik er iets meer van kunnen genieten dan een ander, vandaar 4*.

Thorak

Met alleen over de top kom je er niet. Er spelen meer dingen mee zoals acteerprestaties en special effects. Die waren beiden zwáár onder de maat. En de scène met de tank slaat helemaal alles.

avatar van Theunissen

Thorak, je reageert wel heel erg veel op deze film terwijl je hem vreselijk vindt ? Hoe komt dat toch ? Denk/Hoop je dat degene die hem goed vonden opeens van gedachten gaan veranderen en een laag punt gaan geven

Snap eigenlijk niet waarom je deze film zo slecht vindt en een film als The Expendables zou geweldig. Beide zijn actie films en beide zijn ook totaal over de top (inclusief cliché verhaal). Jij vindt de tank scene in deze film belachelijk maar was de vliegtuig scene in The Expandables dat ook niet ?

avatar van MMXMMX

MMXMMX

Tja leuke film maar op een raare manier zat ik er niet echt in zoals ik vaak bij goede films heb die sleepen mij mee en dan kan je roepen en bellen wat je wilt maar ik hoor je niet . En dat had ik zeker niet bij deze film .

Ondanks alles leuke film

avatar van bennie jolink

bennie jolink

paul83 schreef:

Die krokodil (elvis) miste ik ook inderdaad. Maar bij the A-team is het meer zoeken naar dingen die ze WEL hebben overgenomen uit de tv-serie.

Ik kan ook gewoon niet tegen die vreselijke CGI scenes. Ongeacht in welke film ze het proppen.

Theunissen schreef:

Met het vliegtuig in The Expendables heb ik ze geen onmogelijk loopings en andere onmogelijke manouvres zien maken. De aanval op de steiger was gewoon cool. Over de top kan behoorlijk entertainend zijn, maar dan wel als het goed word uitgevoerd zoals hier absoluut niet is gedaan. Crank en Shoot 'em up vond ik ook geweldig, beiden ook knap over de top, maar Wanted en Crank 2 vond ik ook bagger.

avatar van noke

noke

Deze film moet je niet vergelijken met de serie! Dit deed ik dan ook niet en toch viel hij me heel erg tegen. Het verhaal was wel goed maar het was heel slecht in elkaar gezet. van de hak op de tak. Bradley en Sharlto vond ik wel de beste acteerprestaties neerzetten. Maar ik heb ze beter zien acteren.

avatar van vantagev82

vantagev82

De film gaat kneiterhard door, en is heerlijk! Gewoon een actiefilm zoals die bedoeld is. Ga niet te diep in op het verhaal of realistische shit, maar pak een bak popcorn, zet een smile op en geniet!

Heerlijk die tune af en toe en natuurlijk die scene met de echte faceman! Fantastische film!

Thorak

Ik kan me juist niet herinneren dat de Ateam tune in de film voorkwam...

Aan het eind zie je niet alleen de echte Faceman maar ook Murderock, die psychiater. Ze hadden dan ook Mr. T wel voor een kleine cameo kunnen strikken om het compleet te maken...