Genre: Avontuur / Actie
Speelduur: 117 minuten / 133 minuten (extended cut)
Alternatieve titel: The A Team
Geregisseerd door: Joe Carnahan
Met onder meer: Bradley Cooper, Liam Neeson en Sharlto Copley
Gesproken taal: Duits, Engels, Spaans en Frans
Releasedatum: 10 juni 2010
Plot The A-Team
"There Is No Plan B"
Een groep Irak-veteranen is op de vlucht voor het Amerikaanse leger. Deze groep, die bekend staat als 'The A-Team', probeert zo snel mogelijk hun naam te zuiveren, omdat ze ten onrechte te boek staan als gevaarlijke criminelen. Ze worden beschuldigd van een ernstige misdaad die ze niet begaan hebben.
- Teaser (YouTube)
- The A-Team (MusicMeter)
- Serie (TvMeter)
General Morrison
Pike
Chop Shop J
Gammons
Ze hadden dan ook Mr. T wel voor een kleine cameo kunnen strikken om het compleet te maken...
Mr. T wilde juist niet meespelen in deze film omdat er in deze film doden vielen. Hij vond dat deze film niets te maken had met de originele serie en wilde er dan ook geen deel van uitmaken.
Leland Palmer
Inderdaad. Mr. T heeft genoeg andere hoogepunten in zijn (acteer-)carrière op het moment.
George Peppard een kleine rol geven in deze film was natuurlijk moeilijker
Pkunk
Veel leuker dan ik had verwacht. Gewoon een heerlijke verstand op 0 en knallen film.
George Peppard een kleine rol geven in deze film was natuurlijk moeilijker
Mischien heeft George A. Romero nog een leuk rolletje voor hem...
Leland Palmer
Ik weet eigenlijk maar van 1 boeiende rol van Mr. T, in Rocky...
Thorak
Dat begreep ik ook wel, mijn reaktie was dan ook een bevestiging daarvan.
erpunited
Leuke film. Verstand op nul en dan gewoon lekker achterover leunen en naar lekkere actie kijken. Het is geen super verhaal en ook niet super geacteerd maar wel heerlijk om te kijken
rayman
Miami Vice heeft bewezen dat het best mogelijk is een ode aan een jaren 80 serie te maken die ook nu nog cool is. The A-Team? Snel vergeten.
wwwwww
Goeie leuke aktie film, meer moet dat niet zijn.
Uiteraard had ik liever een film gehad met de sterren die toen nog allemaal leefden maar het is nu éénmaal niet zo en toch vond ik deze film heel goed.
mnrk
Hier keek ik dus vroeger altijd naar en af en toe nog steeds
...
Deze remake vond ik gewoon heerlijk vermaak, de actie was dik in orde en ik vond het acteerwerk ook gewoon prima. Liam Neeson was goed als Hannibal en Bradley Cooper zette Face ook goed neer. BA en Murdock waren ook leuk...
Het verhaal is gewoon lekker simpel en de vaart zit er prima in....
En als Murdock de scene uit Braveheart nadoet is natuurlijk
Laat maar een 2e film komen, en dan met Colonel Decker erbij, en natuurlijk deze cast !
usr14112
Viel gewoon in slaap. Helemaal niks dit. Had het wel een beetje verwacht maar ben toch gaan kijken. Nutteloos.
dominion
Hele leuke actie komedie.
Er zat lekker veel humor in en ook heel veel actie met lekker veel explosies net als we gewend zijn van de A team.
Vond het ook leuk om die oude acteurs te zien uit de oude serie die kleine bijrolletjes speelden.
En Liam Neeson speelde ook heel goed als Hannibal.
4,0
zwerink
verstand op 0 zetten en kijken. veel 'geniale special effects haha . maaar heb me geen moment verveelt.
gauke
Ongetwijfeld ben ik een van de weinigen doe de tv-serie nooit gezien heeft, dus ik heb geen vergelijkingsmateriaal. De film bestaat uit actie, pret en chaos, vol adrenaline, overdreven en geniale invallen. De wijze waarop een tank aan de grond gezet wordt is bijna onnavolgbaar. Ik heb er van genoten.
Gister na een kwartier uitgezet omdat ik het een vervelende film vond. Ben nooit echt fan geweest van de A-Team, maar hier vond ik de personages zo mogelijk nog vervelender. Vanmiddag toch maar weer opgezet en gek genoeg stoorde ik me totaal niet meer aan de personages. Actie was leuk, verhaal best aardig. beetje rommelig en iets te lang. Toch nog 3,5*
Als je het oude A-team gewend bent is het natuurlijk effen wennen aan de nieuwe personages. Dat had ik ook maar uiteindelijk vond ik dat ze het goed hadden gedaan. Het enige personage wat ik niet vond passen in de film was Jessica Biel in de rol van FBI of CIA agente, daarvoor had men beter een Kolonel Decker type kunnen kiezen.
noke
Dat vond ik nou ook. Zo iemand als Decker mis je zeker in deze film. Maar de film is niet te vergelijken met de serie, dus is het misschien maar goed dat ze bepaalde delen uit de serie niet hebben gebruikt.
canciser
Heeft alles wat een actie comedy moet hebben, goede actie en goede comedy. Verder was de film erg onderhoudend maar verveelde wel af en toe halverwege. Beste scene vond ik in het gekkenhuis waar iedereen een 3D brilletje kreeg. 3*
Jointz
Wat een enorm slechte film. Schandalig gewoon en een jeuddroom gewoon diep verkracht.
Een aanfluiting en het heeft werkelijk niks met de originele serie te maken.
Bijdevaate11
Het heeft niet veel met de serie te maken... wel jammer.
Aan het eind had ik het idee dat het zich een beetje voor de serie afspeelde.
Geniaal de laatste scene na de aftiteling met die oudjes:) en de scene met 3d brilletjes haha
Special effects ook erg goed af en toe!
Thorak
Ik snap echt niet hoe mensen erbij komen dat de special effects goed zijn
Die zijn echt bar slecht voor een film van deze tijd!
De 3D-brillen scène en het jumpstaren van de ambulance zijn ook de enige leuke stukjes van de film...
Jozz
Ik had hoge verwachtingen van deze film. Als je een verfilming wil maken van een legendarische serie, dan moet je het ook echt goed doen. Helaas werd ik enigszins teleurgesteld.
Er wordt ten eerste geforceerd op tempo gespeeld. De scenes flitsen aan je voorbij, zonder dat er een moment rust is. Het was alsof er zoveel mogelijk actie in gepropt moest worden, en dat leidt uiteindelijk tot een rommelig zooitje actiescenes. De originele serie werkte ook toe naar actie, maar de aanloop was veelal een stuk subtieler.
Bovenstaande is op zich helemaal geen probleem, als het A-team nog een beetje goed is neergezet. Ook dat laat te wensen over. Murdock is wel grappig, maar BA komt niet eens in de buurt van Mr T's attitude, en is meer een persiflage daarop. Liam Neeson speelt wel goed, maar Hannibal was heel anders. Face is minder charmant als in de serie.
Pluspunten zijn er ook. Zo kijkt het op zich wel aardig weg, zitten er leuke effecten in en is de actie lekker over the top.
Het hele punt met deze film is... als actiefilm is het helemaal niet slecht, maar het is geen waardige verfilming van The A-Team. Een rommelige en matige verfilming van een legendarische serie... Hier had gewoon meer ingezeten.
Waackx
Vergeleken met al die andere films die gebasseerd zijn op televisie-series (Zoals
The X-Files,The Avengers,Starsky&Hutch,Miami Vice) is deze zeer geslaagd.
inquestos
Niet de vliegende-tank-scene maar de Gandhi quotes waren het absolute dieptepunt van deze film.
missl
Actie, bommen, plotwendingen, humor en Liam Neeson die ik fantastisch vind.
Niet te veel over nadenken en gewoon van het vermaak genieten.
JakobFugger
Vol twijfel begon ik aan deze film, maar ik ben positief verrast. Het A-team vond ik vroeger altijd wel geinig en nog steeds is het leuk. Het is iets serieuzer (mensen raken echt gewond en gaan echt dood), maar nog steeds lekker over the top. Het verhaal is voor zo een actiefilm nog redelijk en het einde biedt mogelijkheid tot een vervolg. Omdat het me mee is gevallen en ik me eigenlijk wel vermaakt hebt, 3,5*.

Binnenkort in de bioscoop: horrorfilm 'Scream 7' te zien in IMAX

The Next Three Days
Drama / Thriller, 2010

Live Free or Die Hard
Actie / Thriller, 2007
war crimesmilitary courtmilitary servicedouble crossedpost-credits sceneduringcreditsstingerprivate military company