Genre: Avontuur / Actie
Speelduur: 117 minuten / 133 minuten (extended cut)
Alternatieve titel: The A Team
Geregisseerd door: Joe Carnahan
Met onder meer: Bradley Cooper, Liam Neeson en Sharlto Copley
Gesproken taal: Duits, Engels, Spaans en Frans
Releasedatum: 10 juni 2010
Plot The A-Team
"There Is No Plan B"
Een groep Irak-veteranen is op de vlucht voor het Amerikaanse leger. Deze groep, die bekend staat als 'The A-Team', probeert zo snel mogelijk hun naam te zuiveren, omdat ze ten onrechte te boek staan als gevaarlijke criminelen. Ze worden beschuldigd van een ernstige misdaad die ze niet begaan hebben.
- Teaser (YouTube)
- The A-Team (MusicMeter)
- Serie (TvMeter)
Pike
Chop Shop J
Gammons
Bélon
[Ik ga 'm binnenkort wel uitkijken, lijkt me wel fun. Al was ik nooit fan van The A-team, dus het zou ook zomaar kunnen tegenvallen.....
Als je geen fan van de serie was zal deze je denk ik meevallen. Denk ik want het slechte acteren (BA), de overmaat aan CGI en het slappe te veel lang durende "verhaal" vond ik de originele serie niet waardig. Totaal wegwerp-filmpje, hoewel de actie wel redelijk was, is de houdbaarheidsdatum van deze film heel kort.
Charlie Cheese
- 1936 stemmen
De eerste 10-20 minuten waren precies wat ik verwacht had, beetje slap, beetje saai, beetje standaard.
Daarna werd het echter wel een leuke film. Het verhaal was redelijk, de actie was best wel aardig en de humor was aanwezig.
Gewoon lekker kijken en verder nergens op letten. Ook niet op die H1 waarvan eerst het linkerachterwiel kapot is, en daarna opeens het rechterachterwiel
. (toen ze Murdock bevrijdde)
moviemeterfan
Film in mijn genre en dan nog eens een verhaal uit mijn jeugd.
Leuk gemaakt, lekkere aktie behoorlijk wat humor.
Dat er wat gaten in het script zitten stoort mij niet echt bij deze film.
Al met al lekker weggekeken en een heerlijk avondje uit in de bios.
drie en halve ster
moviemeterfan
Het is je waarschijnlijk niet opgevallen maar deze film is een soort prequel voor de serie, vandaar dus geen bus.
Ik snap overigens niet wat er aan de aktie scenes in deze film minder is dan die van de expandables. Ik heb beide films in de bioscoop gezien en de A-Team knalde veel meer van het scherm dan de expandables. daarnaast een veel beter verhaal, veel beter geacteerd en veel meer humor. de aktie is ook wat realistischer. Als ik eerlijk moet zijn vond ik de expandables echt heel zwaar tegenvallen. Terwijl ik toch van aktie films houd. Zo zie je maar weer dat smaken verschillen.
eltorro
Ik vond het wel grappig dat die bus meteen werd gesloopt, en die over de top scènes ligt een beetje persoonsgebonden of dat nog door de beugel kan, voor mezelf kon het nog wel. De SFX waren inderdaad bij momenten erg slecht en hadden een stuk beter gekund.
dennis1979
De GMC is in het begin van de film gewoon even aanwezig, dat deze film een prequel op de serie is klopt, dat dit de rede is dat de GMC er niet in voorkomt slaat natuurlijk nergens op.
Vandaag in HD gezien en ik moet zeggen dat het een leuke moderne versie was van het A-team vol met spektakel en actie. Het verhaal stelt niet zoveel voor (wat ook altijd het geval was in de serie) maar de uitvoering was zeer leuk gedaan. In het begin werden de A-team leden op een leuke manier geïntroduceerd waarna de film begon. In de film kwam vrijwel alles terug wat ook in de serie van toepassing was en het werd vaak leuk gedaan. Deze film is echter wel veel spectaculairder dan de serie (was natuurlijk ook te verwachten) en er zit ook veel meer actie in. De scene met de tank was super belachelijk en totaal niet realistisch maar het zag er wel geweldig uit en was zeer leuk gedaan. Dat gelde trouwens voor de meeste actie (soms zag het wel helaas erg nep uit). Wat ook zeer leuk gedaan was om de twee originele leden van het A-team (Face en Murdock) leuk toe te passen in de film. De acteurs deden het eigenlijk allemaal best aardig behalve Jessica Biel vond ik waardeloos en paste ook niet in de film thuis. Al met al is dit een zeer leuke moderne verfilming van het A-team.
vandaag op TV gezien :/
krappe 3, als 'The A Team liefhebber van toen' vond ik dit behoorlijk tegenvallen.
Tuurlijk verwacht je 'n soort mc Gyver achtig actie avontuur, maar had vele malen beter geweest als het harder en wat realistischer gedaan zou zijn.
Had moeite om in dit toch wat flauwe gebeuren, wakker te blijven.
ja thorak, je moet het toch in het A-team perspectief zien he;)
alhoewel ik ook liever 'n betere film had willen zien.
Raffael77
Vrij matige film die weinig om het lijf heeft. Dacht in eerste instantie een leuke actie film te zien maar de actie is vrij matig en goedkoop gedaan.
Effecten waren slecht en typisch een film die niet gemaakt had mogen worden.
Slecht aftreksel van de serie.
Thorak
ja thorak, je moet het toch in het A-team perspectief zien he;)
alhoewel ik ook liever 'n betere film had willen zien.
Effecten waren slecht en typisch een film die niet gemaakt had mogen worden.
Slecht aftreksel van de serie.
Ik snap dan ook niet dat Dwight Schultz en Dirk Benedict zich hebben laten lenen voor een cameo...
Heb jij in de serie ooit belachelijkheden als de scenes met de helicopter, het vliegtuig en de tank gezien dan? Ik niet...
Ik wel
, ik kan me nog een aflevering herinneren van de originele serie waar het A-team in een helikopter zat en gevolgd werd door een andere schietende helikopter. Ze vlogen toen op een gegeven moment in een rotsachtige omgeving op rotsen af en de helikopter waarin het A-team zat kon optrekken terwijl de achtervolgende helikopter dat te laat zag en tegen de rotsen aanvloog. Nu zul je wel denken wat is hier belachelijk aan. Maar een paar meter voordat de helikopter tegen de rotsen vloog en explodeerde zag je iedereen uit de helikopter springen (er mocht immers niemand dood gaan in de serie)
Daarna zag je ook nog die gesprongen personen liggen op de grond en krabbelde ze weer gewoon overeind
Ik vond deze film verfrissend en ik ben blij dat ze niet uit originele recept hebben gevolgd uit de serie want anders zou het best zeer saai zijn geweest en ook niet meer van deze tijd. Natuurlijk was bepaalde actie zeer belachelijk (dat is trouwens zeer vaak in huidige actie films zoals o.a. Machete, Salt en The Expendables als recente voorbeelden te noemen) maar ik wist dat wel te waarderen. Ze hebben wel alle ingrediënten uit de originele serie in deze film toegepast, inclusief het busje en ook het lasapparaat
Ga deze film waarschijnlijk vandaag of morgen bekijken
Dus dan laat ik mijn beoordeling en recensie weten.
Ben benieuwd.
Ga deze film waarschijnlijk vandaag of morgen bekijken
Je hebt hem toch niet stiekem gepindakaasd van het internet he
TragieStar.*
Hehe, eindelijk bekeken. En ik moet eerlijk bekennen, ik kwam er niet zo lekker in. Pas na 45 minuten ongeveer begon de film me pas te boeien. De cast is vrij bekend maar niet al te boeiend, echt bijna niemand kwam overtuigend over, behalve Jessica Biel, wat een prachtige en leuke vrouw. Ze acteert nog het beste van allemaal, en dankzij haar wou ik de film ook graag zien.
Verder natuurlijk veel actie maar dat komt allemaal veel te warrig en stuntelig over naar mijn idee. Ook het verhaal is warrig en moeilijk volgbaar. Op het einde wist ik nog steeds niet waar het precies over ging, tja, blond he.
Verder waren er hier en daar wel wat momenten dat ik me echt in de film begon te verdiepen maar na 5 minuten vervaagde dat al weer, en dan weer zo heel de tijd verder. De film had dus geen goede houvast.
En dan nu maar eens de positieve punten, even denken, uhm, Jessica Biel natuurlijk wat ik al aangaf, en de romantiek die er heel weinig in voorkwam maar toch wel bij me oversprong hoor. Ben altijd wel in voor romances tussen 2 of meerdere personen in een film
En verder heb ik me dus wel genoten, maar het kon idd beter. Zal de film niet snel bekijken, maar mocht er iemand aandringen dan zal ik ook zeker niet weigeren, misschien ga ik de film dan wel snappen.
Heb de serie ook nooit gezien, ja alleen een keer 2 afleveringen ervan, maar daar vond ik dus echt niks aan, hopelijk is dit wel wat beter uitgepakt.
2,5* van mij, en dan ben ik nog heel redelijk
tal1b
oh jawel, waren afleveringen bij waar ze met een omgebouwde tank uit de schuur vlogen, typisch A team.
tis alleen jmr dat deze film niets afweek van het serie concept.
Vinco
Erg tegenvallende film, acteer prestatie om van te huilen, verhaal vond ik rommelig en sommige actie scene's om van te huilen.
Jessica Biel goed ? Die vond ik juist erg slecht en was ook totaal overbodig. Ik geef toe de A-team spelers speelden ook niet fantastisch (wel leuk) maar waren wel allemaal beter dan Jessica Biel.
TragieStar.*
Nou, neehoor. Ik vond haar toch echt beter dan de rest
Oke, ik andere films is ze veel beter, maar vind het altijd wel leuk om naar haar te kijken. Ben wel een beetje fan denk ik, en dat speelt natuurlijk ook mee
tal1b
rol van jessica biel kan je moeilijk slecht doen..die kan iedereen wel makkelijk op zich nemen.
Chrisseh
Ach, dit kon een stuk slechter, Carnahan maakt er een leuk feestje van (wat ik ook wel een beetje had verwacht). Ik ben geen fan van de serie, dus dat was waarschijnlijk ook wel in mijn voordeel. De film was een stuk grappiger dan ik had verwacht, mede door de gestoorde Copley (die overigens wel een beetje geforceerd de komische side-kick was).
Verder raast de film verder en zie je genoeg gekke scènes elkaar in spoed opvolgen. Daarmee verveelt de film niet tijdens zijn speeltijd, en geeft het wat men waarschijnlijk al verwacht: een verstand-op-nul actiekomedie.
Thorak
Ach, dit kon een stuk slechter, .
TragieStar.*
Nou, dan wil ik het jou wel eens zien doen dan. Kom maar op !
Zij heeft namelijk die rol gekregen, en jij niet zo te zien, dus wie kan het dan beter?
Toontje35
Wat is hardstikke leuke film is dit! Heb de hele tijd met een big smile zitten kijken. Enerzijds vanwege het jeugdsentiment.
Maar het zit gewoon prima in elkaar. Het verhaal en stukken van de uitvoering soms niet al te serieus nemen.
Een vervolg? Ja graag
tal1b
Nou, dan wil ik het jou wel eens zien doen dan. Kom maar op !
dat is simpel, bril op, beetje stoer kijken, meer niet, koud kunstje.
alleen je moet de looks mee hebben.
Nastaroth
Deze film is duidelijk bedoelt om te amuseren en niet bedoelt voor de serieuze kritische kijker.
Heb mij zeer vermaakt met de film als ik hem alleen zou kijken zou ik misschien toch sneller negatief zijn over de film dan positief, toch heb ik genoten van de overdreven actie scenes en ook vond ik de humor prima te doen deze film is prima voor de normale kijker
El ralpho
Prima mainstream productie
Toegegeven; kritische kijkers zullen zich in grote mate kapot ergeren aan de vele totaal niet realistische scene's die deze prent bevat.
Echter hebben we het hier wel over the A-team; de originele serie was nou ook niet bepaald realistisch te noemen en op voorhand kun je zelf wel bedenken dat de film nou niet bepaald veel realistischer zou zijn.
Natuurlijk is er anno 2010 wel flink aan het concept gesleuteld. Zo zijn het verhaal en de personages an sich flink gemoderniseerd en is de Bassie en Adriaan actie aangepast aan het actie niveau anno 2010. Grotesker en voor zover mogelijk nog harder over the top (wat in de tijd dat de serie uitkwam natuurlijk ook nog niet op die manier kon) Deze actie mag dan een looping met het realisme nemen, het kijkt lekker weg en ziet er op sommige momenten behoorlijk spectaculair uit! Met name de tank-scene is heerlijk om te aanschouwen en een van de hoogtepunten uit de film.
Met de actie zit het dus wel snor, met al het overige echter minder. Al is het verhaal op zichzelf goed vertaald naar onze tijd, er is maar een A-team die de klus kan klaren en geen vervangend opengetrokken blik acteurs. Met name Bradley Cooper en Liam Neeson mogen dan niet de minste zijn; ze komen geenszins geloofwaardig over als Face of Hannibal. Evenals de vertolkingen van de overige leden van het team. Ook al ben ik zelf geen fervent liefhebber van de serie en heb ik maar een aantal flarden van wat afleveringen gezien; als het mij opvalt zal het de hordes trouwe fans zeker teleurstellen.
Als eindconclusie kan ik zonder meer zeggen dat de actie in deze prent meer dan geslaagd is. Mits je van over the top houdt
De vertolking van de personages viel dus als al eerder gezegd echter tegen en geen van de 4 leden wist me dan ook op geen enkele manier aan te spreken.
Aardige film, die over de gehele linie alsnog zeer geslaagd te noemen is. Echter was ik meer te spreken over ''The losers'' die vaak met deze film vergeleken wordt. Deze prent vond ik een stuk sterker; niet vanwege de actie maar de personages waar je beter bij betrokken werd. De film biedt net dat beetje meer charisma wat deze film ontbeert.
Alsnog heb ik me een avond uitstekend vermaakt met deze film en heeft hij onderstaande score dan ook dik verdiend.
Dikke 3,5*
Thorak
Volgens jouw theorie zou ik dan dus deze film helemaal geweldig moeten vinden... niets is echter minder waar. Wat jij als hoogtepunt van de film noemt noem ik het totale dieptepunt van de film. Ik was ook niet echt een hele grote fan van de serie maar die is vergeleken deze film bijzonder realistisch. Ik mistte toch wel de A-team ombouw projecten, die ene scène in deze film vond ik niet heel erg zoals in de serie. Ik hou heel erg van over-the-top aktie en films als Shoot 'em up, Crank en The Expendables vind ik dan ook helemaal geweldig maar dit is echt te triest voor woorden. Tot voor kort vond ik Wanted zo'n beetje het diepte punt van de moderne aktiefilms, maar die is ruim verslagen door The A-team.
tal1b
is maar net waar je van 'houdt' thorak, over smaak valt niet te twisten
expendables vond ik persoonlijk niet veel aan, en wanted daarentegen vond ik stukken leuker. The A team hangt er 'n beetje tussen.

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

The Next Three Days
Drama / Thriller, 2010

Live Free or Die Hard
Actie / Thriller, 2007
war crimesmilitary courtmilitary servicedouble crossedpost-credits sceneduringcreditsstingerprivate military company