• 9.380.134 stemmen

The A-Team (2010)

Avontuur / Actie | 117 minuten / 133 minuten (extended cut)

Genre: Avontuur / Actie

Speelduur: 117 minuten / 133 minuten (extended cut)

Alternatieve titel: The A Team

Geregisseerd door: Joe Carnahan

Met onder meer: Bradley Cooper, Liam Neeson en Sharlto Copley

Gesproken taal: Duits, Engels, Spaans en Frans

Releasedatum: 10 juni 2010

Plot The A-Team

"There Is No Plan B"

Een groep Irak-veteranen is op de vlucht voor het Amerikaanse leger. Deze groep, die bekend staat als 'The A-Team', probeert zo snel mogelijk hun naam te zuiveren, omdat ze ten onrechte te boek staan als gevaarlijke criminelen. Ze worden beschuldigd van een ernstige misdaad die ze niet begaan hebben.

John „Hannibal“ Smith

"Howling Mad" Murdock

Bosco "BA" Baracus

Templeton "Faceman" Peck

Charisa Sosa

General Morrison

avatar van hydex

hydex

Leuke vermakelijke feel good movie. Vooraf had ik zeer weinig verwachtingen bij deze film, maar ben toch positief verrast. Leuk al die knipogen naar de serie. Ik vond het positief dat de serie zelf niet is gekopieerd. Het einde viel een beetje tegen.

al met al toch 3,5 sterren. Omdat het voor mij nostalgie is in een jasje van 2010.

avatar van Impala

Impala

Standaard actie film, kan er niets meer over zeggen.

avatar van xileen

xileen

Zeer vermakelijke film en mogen van mij wel meer van gemaakt worden.

avatar van Insignificance

Insignificance

Niks van verwacht, toch nog iets gekregen. Wisselend succes op alle fronten. Grootste pluspunt is het vrolijke sfeertje. Weliswaar aan de geforceerde kant, maar wel het motortje van een dergelijk over the top vermaak.

Enkele aardige en minder aardige vertolkingen. De nieuwe B.A. mist het nodige en Neeson als grommende Hannibal is een beetje mallotig. Het zijn ook moeilijk te kraken nootjes als je bekend bent met wat afleveringen van de serie. Waar Wilson nog wel eens aardig uit de hoek komt, lijkt Biel nog het meest op het kind van de rekening.

Wat de film ook beoogt, het plot is een missertje. Charme van The A-Team was toch het helpen van de kleine man. Jammer dat men dat hier links heeft laten liggen en met de zoveelste brei aan overheidsgajes aan de slag is gegaan. Geinig dat Carnahan af en toe schakelt tussen het theoretische en praktische plan van aanpak. Daar staat weer tegenover dat sommige actie verzandt in chaotische beelden, bovendien zijn de effecten soms echt te fake. Vooral het slot is wat dat betreft een domper.

Het blijft al met al een beetje behelpen. Dan eens spot on (Copley komt een paar keer grappig uit de hoek), dan eens volledig de plank misslaand (B.A. die het niet meer ziet zitten), maar wel met genoeg fun gemaakt om wat sympathie op te wekken. Ik kijk niet uit naar een opvolger, maar zal 'm ook niet overslaan.

avatar van Rosicky

Rosicky

Luchtig gemaakte actiefilm. The A-team wisselt leuke actiescenes (een vallende tank) af met erg onoverzichtelijke, chaotische actiestukken (het einde in de haven) maar als geheel is het nog wel om aan te zien.

De film heeft wat te lang nodig om op gang te komen. Wat opviel was dat de openingscredits niet minder dan 19 minuten nodig hadden om tot een einde te komen.

Liam Neeson zet een aardig personage neer, dat me echter op geen moment deed denken aan de Hannibal uit de serie. B.A. was ook geen succes, ik begrijp ook niet waarom mr. T die rol niet gewoon zelf speelt, zal wel te duur zijn geweest. Bradley Cooper en Sharlto Copley doen het wel goed.

Middelmatige actiefilm, die dankzij de nodige humor nog net een voldoende haalt.

avatar van paul83

paul83

Rosicky schreef:

Kom op, waarom heeft hij het zelf niet gedaan? Weet je hoe oud de beste man is!? 58! Ik schop nu nog zijn kont.

avatar van Bounty

Bounty

startkabels schreef:

Ik vind de scenes in The Expendables veel strakker geschoten waardoor de actie spetterend was, vooral de acties met de messen en zwaarden. Niet te vergeten het vliegtuig.

Daarbij vergeleken vond ik The A-Team maar mak en te netjes. Expendables is veel grover.

GAAAAAST, kom op zeg het is The A-Team. Een andere zin voor The A-Team = geweld, maar op een rustige en geen bloedige manier. Je kan deze film toch nooit, maar dan ook nooit met The Expendables vergelijken?!

The A-Team, als kind was ik er helemaal gek op. Nu nog steeds als het in de avond op tv komt. Geweldig!

avatar van Rosicky

Rosicky

paul83 schreef:

Danny Trejo is as-we-speak 66 en die staat momenteel ook gruwelijk ass te kicken in Machete, het kan dus wel.

avatar van Cleanshot

Cleanshot

Leuke tribute aan de serie.

avatar van mrron

mrron

jaja 58 dat klopt maar verder is hij nu echt dik geworden en past hij zowieso niet meer voor deze rol. vroeger (de serie) vond ik beter dan de film ookal is de film niet onaardig.

avatar van essepluisje

essepluisje

Leuke actie film, heb me er prima mee vermaakt.

Het is gelukkig niet een exacte kopie van de serie maar een leuke ode eraan.

Het verhaal vond ik goed te pruimen en er zat een goede dosis actie in.

Ik vond BA helemaal niet slecht gecast.

Bradley Cooper ben ik uberhaupt wel van gecharmeerd en hoewel Liam Neeson niet direct aan Hannibal deed denken vond ik hem toch een goede rol neerzetten.

Het pastte wel binnen het plaatje.

Deze film kijk je om geentertained te worden en dat doel bereikt de film absoluut.

avatar van Robr6

Robr6

Vermakelijke actiefilm.

Was zeer benieuwd naar het casten van de crew maar dat is aardig gelukt.

We zijn natuurlijk allemaal opgegroeit met de vaste cast maar ze worden stuk voor stuk goed ingevuld. Moest alleen het meeste wennen aan de ' nieuwe' B.A.

En wat is jessica Biel toch een prachtige verschijning.

Goeie aanrader voor een lekker filmavondje op de bank.

avatar van DB10

DB10

Vermakelijke film, maar toch wel wat anders dan ik verwacht had. Het heeft weinig meer met het oude A-team te maken en dat is toch wel jammerlijk. Het begin van de film vond ik dan vrij dramatisch, gelukkig verandert het geleidelijk aan in een uiterst vermakelijke actiefilm. Lekker over-the-top. Met de ontsnapping van Murdock ook nog eens heel cool uitgewerkt. Ondanks de matige sfeer zodoende toch nog wel een voldoende waard.

Which way to Berlin

avatar van Joeri_000

Joeri_000

Meer van verwacht. Ik vond de film heel druk. Murdock toch het dieptepunt en raar einde ook ... Allemaal erg matig en weinig heel gelaten van de serie. ZONDE !!

avatar van skipy05

skipy05

Grote fan van de serie. Die vond ik altijd heel goed. Ik vond de film wel goed.Het is wel even wennen aan de andere personen. Bradley Cooper en Liam Neeson vind ik wel goed gecast. BA was even wennen maar valt ook mee. alleen Murdock vind ik slechte acteur. De film was wel in de stijl van de serie. Was wel meer actie en ik vond de actie wel goed. Jessica Biel vond ik ook wel goed in mee spelen. spijtig dat de bekende theme er niet echt in voorkomt, alleen bij de aftiteling.

Thorak

Na zo'n 15 minuten deze film uit gezet. Wat een bedroevend gebeuren is dit zeg, nog erger dan de serie. De helicopter scène was in 15 minuten al (!) de druppel. Als dit het niveau is van de hele film verdient dit nog geen 1*...

Thorak

Bij gebrek aan iets beters toch de film maar afgekeken en ook omdat het naar zeggen beter zou worden. Van die persoon neem ik dus nooit meer film tips aan! Dt is op zeker de slechtste film van de afgelopen 10 jaar. Wat een bullshit zeg en dan nog met slechte effecten ook! Nee alles wat een goede aktie film kan verpesten word hier precies verpest. Het valt me nog mee dat ze de overduidelijk gebruikte touwen nog hebben weg gepoetst. Het enige stukje waar ik heel even om gelachten heb is dat Murdoch probeerde de ambulance te 'jump starten' (letterlijk) met de defibrilator. De allerbeste scène die ook gelijk iets zegt over de hele film is als het busje van B.A. sneuvelt, daar sneuvelt namelijk ook de hele film.
Zelfs de verschijning van Jessica Biel maakt deze film nog niet de moeite waard, zó erg is dit vehikel.

avatar van Dragon_Rose

Dragon_Rose

Moeite van het kijken waard

avatar van Reinbo

Thorak schreef:

Ik ga 'm binnenkort wel uitkijken, lijkt me wel fun. Al was ik nooit fan van The A-team, dus het zou ook zomaar kunnen tegenvallen.....

avatar van RickZ

RickZ

Actiefilm a la TVserie maar nu wat heftiger (jazeker, er vallen zelfs doden bij de explosies maar dat zie je niet expliciet), het verhaal is netaan onderhoudend.

Thorak

Het verhaal zelf had inderdaad best onderhoudend kunnen zijn als ze niet zo'n zootje van de rest van de film hadden gemaakt. Verder vond ik deze film totaal niet vergelijkbaar met de serie. Vergeleken deze film is de serie toch opeens erg realistisch.

avatar van Beffrey28

Beffrey28

Thorak schreef:

Haha, 2 films die ongeveer hetzelfde willen bereiken geef je respectievelijk een 0,5 en een 5,0...apart

Thorak

Dat beide films het zelfde willen bereiken (waar ik het uberhaupt al niet mee eens ben) wil dan nog niet zeggen dat ze daar ook beiden in slagen. The Expendables vind ik wel geslaagd en The A-Team absoluut niet.

avatar van barcam

barcam

Ondanks de nieuwe cast Veel beter dan gedacht.

Over de top actie, humor en verveelt geen seconde.

avatar van Imperial Figure

Imperial Figure

Thorak schreef:

Oh ik vond The Expendables weer niet geslaagd, maar goed, smaken verschillen.

avatar van otherfool

otherfool

Een fijne, onbezorgde rehash van de inmiddels toch wel cult-serie van de jaren '80. Allemaal in een nieuwer jasje gestopt, her en der allicht net iets te ver over de top (die tank-scene ) en niet altijd even trouw aan het origineel, maar ik heb er een plezierig avondje aan beleeft. Vlotte film, goeie grappen, leuke bad guys, niet zo veel mis mee eigenlijk, of ik moet nog de ontstellend lelijke CGI in de slotscene noemen.

3,5*.

avatar van dennis1979

dennis1979

The A Team voldoet eigenlijk aan alles wat ik van deze film had verwacht. Goede en sterk overdreven actie met daarbij goed geplaaste humor.

Ik had vooraf wat angst dat Liam Neeson niet uit de verf zou komen als Hannibal Smith maar ik had natuurlijk beter moeten weten want deze intelligente en veelzijdige acteur kan natuurlijk elk personage op zijn eigen wijze vertolken. Tevens mag er ook een pluim uitgaan naar Quinton Jackson. Hij zet, naar mijn mening, zonder ervaring in een leading role een zeer goede eigentijdse B.A. Baracus neer.

Heel erg goed van het schrijversteam dat ze hebben gekozen om A-Team naar het heden te halen, komt de film ten goede en spreekt ook het jongere publiek aan. Kortom; Heb me prima vermaakt tijdens het kijken van deze film.

Imperial Figure schreef:

Oh ik vond The Expendables weer niet geslaagd, maar goed, smaken verschillen.

Als ze de aktie scenes wat realistioscher hadden gemaakt en dus geen overduidelijk touwen werk had het al een heel stuk beter kunnen zijn. Ik irriteer me gewoon te erg aan die onrealistische bewegingen. Daarnaast ook nog de helicopter scène, de vliegtuig scène en alsof die nog niet belachelijk genoeg waren, de tank scène deden de film zeker geen goed. Hannibal die geen idee heeft en Face een plan laat bedenken vond ik ook erg vreemd aandoen. En uiteraard dan ook het missen van 1 van de grootste herkennigs punten van The A-team, de zwarte bus met rode spoiler, kan gewoon echt niet.

avatar van dennis1979

dennis1979

Thorak schreef:

Hierin moet ik absoluut met je meegaan, dit is inderdaad heel zonde! Die GMC hoort inderdaad net zo bij The A-team als de teamleden zelf. Goed punt!!

avatar van E_!$18

E_!$18

vond het een erg leuke film, maar soms was de link met de TV-serie niet echt te zien. Zo heeft the A-team in de tv-serie in geen een aflevering iemand vermoord, hier zijn dus wel wat mensen vermoord. en ondanks dat ik Bradley Cooper geen slechte acteur vind lijkt hij niet echt op de Face uit de tv-serie