Genre: Avontuur / Actie
Speelduur: 117 minuten / 133 minuten (extended cut)
Alternatieve titel: The A Team
Geregisseerd door: Joe Carnahan
Met onder meer: Bradley Cooper, Liam Neeson en Sharlto Copley
Gesproken taal: Duits, Engels, Spaans en Frans
Releasedatum: 10 juni 2010
Plot The A-Team
"There Is No Plan B"
Een groep Irak-veteranen is op de vlucht voor het Amerikaanse leger. Deze groep, die bekend staat als 'The A-Team', probeert zo snel mogelijk hun naam te zuiveren, omdat ze ten onrechte te boek staan als gevaarlijke criminelen. Ze worden beschuldigd van een ernstige misdaad die ze niet begaan hebben.
- Teaser (YouTube)
- The A-Team (MusicMeter)
- Serie (TvMeter)
Chop Shop J
Gammons
John Lee Hooker
John Lee,
met mijn vergelijking bedoel ik meer eigenlijk op de eerste films van Segal, een Under Siege bijvoorvbeeld. Dat vond ik een mooie film en vele anderen met mij. Daarna is getracht te voortborduren op dat succes en dat duurt tot en met nu aan toe!!!!
Dat neemt weer niet weg dat er een heel hoop mensen toch naar "the foreigner", "Nico", "half past death" (etc) hebben gekeken omdat iedereen nog een sprankje hoop heeft dat het ooit weer bij zijn oude niveau (tje) terug komt.
Op die manier zie ik het al helemaal gebeuren met de A- Team.
Saw, nog zo'n mooi voorbeeld.
De serie van The A Team werd over het algemeen erg goed bevallen. Vandaar dat het idee ontstond om er een film van twee uur over te maken. Het lijkt me niet de bedoeling dat dit op de serie van vroeger moet lijken... veel kijkers zijn gewend aan de personages en de simpele concepten van vroeger, maar dat is natuurlijk niet geschikt voor een lange film als dit. Het oude niveau terughalen? Wat mij betreft doen ze het hier een stuk beter qua special effects, het acteren. camerawerk en diepgang in het verhaal.
En al vind je de serie vele stukken beter, daar kun je de film toch niet op afrekenen? Vele mensen vinden de originele versies van bijvoorbeeld Predator ook beter, maar dat wil toch niet zeggen dat film uit 2010 helemaal niks op kan brengen?
Wat Saw betreft kan ik je wel bijstaan, maar hier gaat het om verschillende episodes met dezelfde acteurs, hetzelfde concept etc. dus het is logisch dat latere versies niet meer zo boeiend worden gevonden.
De film is een interpretatie van een serie van zo'n 25 jaar oud. Een groot verschil met Seagalfilms die gewoon qua stijl op elkaar trekken en de Saw-vervolgen die gewoon sequels zijn.
De originele reeks moet je in z'n eigen contest zien en teert toch wel deels op nostalgie. Ook al was het leuk om te zien, praktisch al de afleveringen kwamen inhoudelijk op hetzelfde neer. Tijd dus voor een update om het zelfde team en concept anno 2010 nog aantrekkelijk te maken. En dat is toch grotendeels gelukt. De film ligt wat in de lijn van GI Joe en Transformers, eveneens producten van de 80's.
Wtf 7,4 op IMDB
?
Omgerekend scoort de film op MovieMeter ook rond de 7 hoor
sander.h
Aktie spektakel met een grote A. Gedurende 2 uur wordt je letterlijk plat gebombardeerd met de meest waanzinnige actie-scenes die zo over the top zijn dat ze leuk worden. En die vormen dan ook de grootste steunpilaar van de film, het achtergrondverhaaltje was ik na een kwartier al kwijt. Dat heb ik zelf liever andersom.
Een dergelijke film hoeft het verder natuurlijk niet van grootse acteerprestaties te hebben, maar in de meeste gevallen waren die gewoon voldoende (met uitzondering van BA, dat was tamelijk slecht).
Conclusie; een aardige actiefilm die liefhebbers van het betere knalwerk op hun wenken zal bedienen. Ik heb me wel geamuseerd, maar of deze film me lang gaat bijblijven betwijfel ik.
TimZor
Erg leuk om een keer te zien maar had er na veel belovende recenties toch wel meer van verwacht. Vondt de rol van Bradley Cooper een van de betere.
Joe-K
prima actie scènes. leuk filmpje om naar te kijken. het acteren ging wel maar dat vind ik bij zo'n film niet het belangrijkste. Rampage acteerde inderdaad niet heel goed, maar wel grappig. Je moet ook niet teveel verwachten van een UFC vechter. Verder heb ik me prima vermaakt dus vind hem wel voldoende waardig. 3,5*
foray
Heerlijke actie, leuke personages. Kortom, veel beter dan de serie! Blij verrast. Soms was het over de top, maar dat past juist goed in deze film. Verhaal was niet super goed, maar de heerlijke actie vergoed veel.
namingway24
Deze bewerking van de TV-serie was niet slecht, maar geweldig vond ik het ook niet.
Het begin van de film, waarin we leren hoe het A-Team bij elkaar kwam, vond ik een beetje geforceerd overkomen, met een reeks rare toevalligheden. Wel was het leuk om te zien dat B.A. pas bang werd om te vliegen na zijn eerste ervaring met Murdock.
De cast doet het aardig. Liam Neesson is de minste van het stel, en Sharlto Copley is verreweg de leukste, met de beste grappen. De film verliest wel punten door het belachelijke vertoon van testosteron dat de hoofdrolspelers tentoon spreiden. Bradley Cooper vond ik in the Hangover erg aardig, maar hier vond ik hem niet erg sympathiek. Alle personages hadden iets vervelends, en met name Jessica Biel vond ik mateloos irritant.
Pas na de uitbraak van Murdock werd het voor mij wat aardiger, en de laatste spactaculaire actiescène was zeker de moeite waard. Over actie gesproken: het was over het algemeen belachelijk over de top. Daar kan ik vaak erg goed tegen, maar zelfs voor mij was bijvoorbeeld de scène met de vallende tank iets te veel van het goede.
Toch had het allemaal veel slechter gekund, en hoewel de film te lang duurt is het een vermakelijk middagje in de bioscoop geweest. Na de credits krijgen we nog een leuk extraatje, dus als mensen nog gaan, blijf vooral zitten
grovonion
Verbazend goed, deze A-team verfilming. Men kan ervoor zijn of ertegen, maar ik ben blij dat ze het in een moderner jasje hebben gestoken. De 80's zijn nu eenmaal al een tijdje voorbij.
dragonmaster
toch wel teleurstellend. veel actie en hoog tempo kunnen niet verhullen dat dit niet zo'n beste film is. de originele serie is, ondanks het nu amateuristisch ogende karakter, vele malen beter.
mfpower
Had ik niet gedacht maar the a-team is toch behoorlijk goed gelukt! Gewoon een goede actie film niks minder niks meer!
IcU
Wat is het toch een schande dat de tegenwoordige actie film niet meer zonder de cgi kan. Dat had deze film niet nodig. Het sterke punt van de serie was juist de matrealistische actie. Het vliegen met (echte) helikopters, explosies met 'echt' vuur en vliegende auto's. Daarnaast mist de film de stijl die de serie had. De klasse van Hannibal, die tijdens het schieten zijn sigaar rookt. De bling bling van B.A. Marco Beltrami maakt er ook een potje van. Zonder enige liefde voor de oude muziek, staat hij schaamteloos op de automatische piloot. Op het begin, en het einde van de aftiteling na, heb ik nergens het o zo bekende thema gehoord. Schaam je!
Maar, ik heb mij wel vermaakt. Het verhaal was een prima excuus voor het vele spektakel, en ik vond dat de team leden goed gecast waren. Daarom krijgt deze prent net aan het voordeel van de twijfel. Een krappe, krappe 3. Dit had makkelijk lager kunnen zijn, maar de prima humor en de aanwezige chemie hebben het nog tot een aangenaam eindresultaat kunnen leiden.
Martijnnn
Ik zou ook wel weer eens een echte achtervolgingen zien zonder het flitsende camera werk waarbij je niet eens meer ziet wat er nou precies gebeurd.
Melvin Udall
Prima film die de juiste snaar weet te raken tussen het gevoel dat bij de oude serie hoort maar dan met de hedendaagse manier van film maken. De cast is prima. De eerste helft is lekker vlot en sterker dan het wat rommelige 2e deel. Het verhaal doet er verder niet zoveel toe. Minpuntje is dat vooral qua montage sommige scenes erg druk en onoverzichtelijk aan doen.
Onderhoudende ongein, deze opgepompte en nogal drukke update van de tv-serie. Van de castleden vallen vooral Neeson en Cooper in positieve zin op. Jackson als B.A. en vooral Copley als Murdock hebben helaas wat minder te doen. Murdock verdwijnt zelfs grotendeels uit de finale! Visueel wordt alles uit de kast gehaald om het hedendaagse publiek te imponeren, maar de ambities wat betreft de aktiescenes liggen soms hoger dan de aanwezige middelen. Vooral de scene met de vallende tank en die met het exploderende vrachtschip zien er niet goed uit. De montage is ook veel te fragmentarisch. Maar goed, er valt genoeg te lachen en de akteurs doen hard hun best zich staande te houden binnen de stripboek-achtige context. De eerste helft is duidelijk beter dan de tweede.
mock turtle
Diepgang? Hoezo, diepgang
? Over welke film heb je het?
Ik vond dit een knettergoeie actiefilm, alles lekker over de top, maar in dit geval was dat alleen maar een vette pluspunt! De film had alles wat ik hoopte: actie, spanning en humor. Maar nee, gelukkig geen diepgang
John Lee Hooker
Als ik de serie voor me zie van vroeger, was er altijd een probleem, dan ze vonden een oplossing ( ze maken in een oude garage bijvoorbeeld een tank die meloenen schiet ) en vervolgens slaan ze de vijand moeiteloos neer.
In de Film van the A-team is alles toch wat uitgebreider uitgedacht, ondanks dat het wel allemaal een wat onwerkelijke twist heeft natuurlijk.
BB1991
waarschijnlijk ben ik een van de weinige hier die de serie eigenlijk helemaal niet volgde, dus ik beoordeel de film zonder voor vooroordelen.
wat ik heb gezien is een rechtoe rechtaan actiefilm met een flinke dosis humor en een hoog tempo. er valt eigenlijk maar weinig over te zeggen, omdat er eigenlijk maar weinig bijzonders gebeurt. vooral de eindscene vond ik een beetje een anti-climax met geforceerde acties die een geniaal plan zouden moeten voorstellen. de humor is echter pakkend en door het tempo blijft het toch boeiend om naar te kijken.
FunkStarr
- 1922 berichten
Toppertje, ondanks dat ik er niet veel van had verwacht. Natuurlijk zit er veel onzin in, maar het wordt op zo'n manier gebracht dat het niet storend is. Leuke humor, een coole Neeson (andere acteurs doen het ook goed overigens) en een leuk verhaal.
rgs
Erg leuke film. Gewoon een goede actiefilm.
Er is niet te geforceerd geprobeerd om de serie 'na te doen'.
Af en toe dingen die iets te overdreven waren.
Verder is het me alles behalve tegengevallen.
Partyboooi
Overdreven actiefilmpie, lekkere wegkijker maar niks bijzonders eigenlijk. Wel leuker in de bios wsl dan thuis op de bank!
2.5
Kersie070
Heerlijke film met genoeg actie.
A-Team in een nieuw jasje gestoken, maar wel wat past bij deze tijd.
Genoeg humor, Rampage as B.A. speelt een heerlijke rol wat ik niet had verwacht, ik ken hem alleen als UFC vechter, maar zet een goede acteerrol neer voor iemand die nog niet echt in een film heeft gespeelt.
Ja erg leuke film, en boeiend.
Svenster
Heerlijke actiefilm. Leuke dingetjes uit de serie die erin terug komen. Uiteraard een "overdreven actiefilm" zoals ie hierboven wordt genoemd. Wat verwacht je dan?
moviemeterman
Teleurstellende film. De overdaad aan actie maakte het een slaapverwekkende film. Erg rommelig. Jammer dat de personages niet zijn uitgediept. Zeker als een prequel op de serie had ik er veel meer van verwacht. 2 puntjes.
Xstriem
Ik vond het wel grappig. Goede mix tussen het hedendaagse en toch karakteristieke dingen vanuit de serie.

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen

The Next Three Days
Drama / Thriller, 2010

Live Free or Die Hard
Actie / Thriller, 2007
war crimesmilitary courtmilitary servicedouble crossedpost-credits sceneduringcreditsstingerprivate military company