• 9.113.589 stemmen

Lethal Weapon 3 (1992)

Actie / Misdaad | 118 minuten / 121 minuten (director's cut)

Genre: Actie / Misdaad

Speelduur: 118 minuten / 121 minuten (director's cut)

Geregisseerd door: Richard Donner

Met onder meer: Mel Gibson, Danny Glover en Joe Pesci

Releasedatum: 17 juli 1992

• iTunes Bekijk via iTunes

Plot Lethal Weapon 3

"The magic is back again!"

Martin Riggs (Gibson) komt eindelijk de vrouw van zijn leven tegen; de mooie en ruige Lorna Cole, die ook bij de politie zit. Samen met haar en zijn trouwe partner Murtaugh (Glover) gaan ze op zoek naar een corrupte politieman die met een wapensmokkel bezig is. Als Murtaughs familie dan ook nog wordt bedreigd wordt het pas echt serieus.

Martin Riggs

Rianne Murtaugh

Carrie Murtaugh

avatar van Lebarron

Lebarron

Lethal Weapon is minder dan zijn twee illustere voorgangers door meerdere factoren. Ten eerste heeft dit deel minder interessante villain. De corrupte cop Jack Travis is gewoon niet zo spectaculair als de Vietnamveteranen uit deel 1 en ook zeker niet zo vilein als de Apartheidsaanhangers uit deel 2. Ook de toevoeging van Renee Russo slaat wat mij betreft de plank mis omdat ze levend het einde haalt en daardoor Riggs personage definitief veranderd. Is er ook wel iets goed aan de film? Genoeg om toch een onderhoudende film te zijn. Het duo Riggs en Murtaugh zijn weer goed op dreef wat betreft kibbelen en humor. Hun chemie blijft ijzersterk en verveelt ook omdat Leo Getz(Pesci) er ook weer bij is. Doordat hij vaak als pispaal fungeert is hij de perfecte aanwinst in de franchise.

avatar van Gastel

Gastel

Weer een stuk lawaaiieger dan het vorige deel maar desalniettemin weer een prima film.

Rene Russo is een leuke toevoeging, Joe Pesci zorgt weer voor de grappen en Murtaugh en Riggs blijven een onovertroffen duo.

avatar van Foose

Foose

Leuk derde deel van mijn twee favoriete cops, al is het eigenlijk gewoon meer van hetzelfde. En dat blijft werken.. never change a winning team. Russo toevoegen hoefde dan zeker al niet en Pesci is bij vlagen eerder vervelend dan grappig. Gelukkig komt hij net niet genoeg in beeld om te gaan irriteren.

avatar van The Oceanic Six

You have the right to remain silent. Anything you say ain't gonna be much.

Ook deze derde Lethal Weapon weer eens opnieuw gezien en deze reeks bekijken blijft wel een klein feestje, zoveel vermaak zit er steeds in. Maar, ik moet wel eerlijk zijn, het is duidelijk dat deze het niveau van deel 2, laat staan 1 niet aan kan tikken.

Het gebrek aan een boeiend misdaadverhaal valt hier meer op dan in de eerdere delen en je mist toch ook wel een paar onvergetelijke momenten. Natuurlijk begint de film leuk met de autobom, was de achtervolging weer leuk en is vooral later de ruzie op de boot heel goed gedaan, want die scène geeft weer waarom deze reeks zo enorm leuk is. Door de ongelofelijke chemie die Danny Glover en Mel Gibson samen hebben in hun rollen als Murtaugh en Riggs. Ze maken het elkaar moeilijk, maar ze geven enorm veel om elkaar. Toch had ik op meer echt sterke momenten gehoopt.

Nieuw in dit deel is de toevoeging van Rene Russo als Lorna Cole, een vrouw waar Riggs voor valt. Het is altijd even oppassen met zulke rollen, die al snel geforceerd of vervelend kunnen zijn, maar ik moet zeggen dat ze het leuk doet en zeker niet stoort. Het geeft Riggs weer wat meer uitdieping van zijn rol, nu hij weer iemand heeft om zijn best voor te doen. Wie weer opnieuw aanwezig is, is Joe Pesci, maar nu als makelaar. Hij was in de vorige film al hit or miss, maar ik vind hem nu vooral geheel overbodig en ergerlijk. Geen beste rol.

Uiteindelijk kijken we dit gewoon voor scènes met Glover en Gibson samen en zij stellen gelukkig niet teleur en dus is dit een meer dan prima actiefilm, een waardig vervolgdeel.

3,5* (was 4*)

PS: Geen idee wie de vertaling van mijn DVD box heeft gedaan destijds, maar wat een bizarre vertalingen zeg. ''Until then, fuck off!'' is vertaald naar ''Tot dan, kun je een kut krijgen!'' en kort daarna opnieuw een ''Fuck Off!'' die werd vertaald naar ''Neukwijf''

avatar van Kondoro

Kondoro

“We can't shoot a dog. People? Okay, but not dogs.”

Het derde deel alweer en we razen zo door deze filmreeks heen, en nog steeds met ongelofelijk veel plezier als ik al de twee voorgaande delen zie, echter merk je wel dat de kwaliteit steeds wat meer achteruitgaat. En dit is niet ten nadele van de film verder, aangezien het wederom erg vermakelijk is continu, ik zou best snappen dat mensen het wellicht wat eentonig kunnen gaan vinden gezien het feit dat al drie films lang dezelfde grapjes worden gemaakt. Ik vond dit overigens niet erg, heb me veelvuldig vermaakt om de twee die ruzie hadden met elkaar en lekker aan het bekvechten waren maar, ook wederom met de leuke ‘Joe Pesci’ die duidelijk minder aanbod kwam en dat vond ik aan de ene kant wel jammer, al is zijn hyperactieve personage druk zat om je te vermaken voor de mindere momenten van de film.

Eigenlijk raakte wederom de film een beetje charmes weg, wat ik zei is de film wederom erg herhalend maar, ook de volledige kracht van het eerste deel die deel twee ook nog een beetje had is eigenlijk nu langzamerhand helemaal vertrokken. De sfeer is nuchter, ruimte voor leuke komedie en goede actie maar, het script is niet echt heel bijzonder meer verder. Ook de komst van ‘Rene Russo’ vond ik niet héél bijzonder. Weer een nieuwe vrouw voor ‘Riggs’ die gelukkig niet dezelfde weg kent als zijn voorgaande vriendinnen maar, die zich nu ook gaat mengen met het groepje, het had ook niet gehoeven voor mij.

Tja, die ‘Gibson’ en ‘Glover’ zijn wederom uitstekend op elkaar ingespeeld en ze komen echt goed vooruit als eenheid. Ook leuk dat ze gewoon deze reeks zelf voortzetten en dan ook de familie van ‘Murtaugh’ gewoon origineel weer terugkomt. Ik kan daar altijd van genieten in films.

Het verhaal echter vond ik niet héél boeiend, waar de twee achter een corrupte agent zitten die ook medewerkers in het korps’ onder zich heeft en ze moeten achterhalen wie dat nou precies is. Het was zeker wel geinig te volgen maar, gezien de eerste twee films vond ik deze helaas niet héél bijzonder te noemen, had daar wel wat beters verwacht.

Dus ja, wederom gewoon een leuke film, daar valt verder weinig over te vertellen. Had soms helaas gehoopt op wat betere momenten, de sfeer vooral het donkere uit deel één en toch een tikkeltje sterker script. Neemt niet weg dat ik me gewoon heb vermaakt met deze prent!

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Vandaag weer eens herbekeken dit 3e deel, ditmaal op Blu-ray!

Ik moet zeggen dat dit toch wel het minste deel is van de 4 delen, waar deel 2 nog veel goede actie in zat en humor, vond ik dit deel de actie wat slap (behalve de laatste 20 minuten) , tussendoor meer gepraat dan goede actie, ook de humor was hier wat minder.

Dus het minste deel van de reeks is dit deel.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Echt een tegenvaller. Ik was vergeten hoe slecht deze film was. Te veel buddy-movie grapjasserij, Gibson meer 'hyper' dan ooit, een bad guy die zo weer vergeten is, een romance als verplicht nummertje, oneliners van vorige delen die nog eens bovengehaald worden . En Pesci? Enkel de rode neus ontbreekt. Het is een redelijk vervelende sequel geworden. Ik had de indruk dat er niet echt veel moeite gedaan werd om een degelijk derde deel uit de mouw te schudden. De gladde regie en nog steeds vlotte actiescènes redden nog het één en ander maar in vergelijking met de eerste twee delen is dit een grote stap achteruit.